01.10.2010

Daisypath Anniversary tickers

Our RR :)

Lilypie Second Birthday tickers

Tuesday, June 29, 2010

NO Hantaran :(

Yes people!

Ann takde barang hantaran..hukhuk.

Heh. kidding~ ^_~

But..Ann actually taknak ada brg hantaran langsung kecuali wang hantaran & mas kahwin..oh forgot...and cincin. hihi. Pelik tapi benar -_-

Sebab?
Till now, I tak faham WHY we should beli brg2 hantaran tu sume..ann rasa brg hantaran tu sume cam GIFT..u know..i mean tak semestinya time kawen je dapat/kena beli brg2 tu..tak kawen pon boleh beli kan.. and selalunya untuk hantaran people will buy Expensive & extravaganza things..ye la, sentap la kot if let say dapat and nampak terang lagi jelas word 'Guccy' / 'Luis Vuittoon' handbag on dulang hantaran kan.. bahaha. at least mesti ada punya la 1/2 items yang branded.. esp Perfume..right? See? kite terpaksa beli sume tu sebab? i tak tau...hmmm..maybe sebab dah memang adat or tradisi masyarakat melayu kita turun temurun kot ..

yeah..i know i know..suma orang def against me bila cakap pasal ni..haha.
*Ooops! dun be mad..ni ape Ann rasa tau and pasal Ann..takde kena mengena ngan org lain ya :)*

Baiklah...setelah di tentang dgn hebatnya oleh org sekeliling..maka saya sebagai 'pengalah' WAJIB ada BELI la sume barang2 hantaran tu. tak kuasa mak nak mdengar bebelan. FINE~ ;p

Dah alang2 kena beli..nak je Ann mintak 512 dulang. *sempena bday i ;p* Pitam la kot Ash. haha. So, kerana saya tak excited sangat nak beli brg hantaran..maka membeli mengikut MOOD. Ado? haha.

Updates.

1. Fikir nak berapa dulang Ash-Ann & Ann-Ash DONE

Alang2 dah ada dulang hantaran, *Ting!* I know berapa dulang I nak. idea comel. hehe.
*Tetiba I teringat dlm mag pengantin bulan Julai 2010 ada sorang pengantin ni balas sampai 30 dulang wo* I yang bagi sikit ni pon asyik 'blank' tak tau nak bagi ape..huhu.

2. Sewa dulang. DONE

Am thinking of sewa dulang sahaja sebab I can deco *confident uols! ;p* sebab saya dalam misi mengdeko-dulang-dengan penuh kasih sayang untuk Ash *bluwek!* Oh. I tidak ketemu dulang2 Arab cam dalam mimpi Ann tu. haha. Deposit paid. ^_^

3. Beli brg2 hantaran. Cam Ann ckp tadi: beli mengikut mood + if kebetulan nampak ada sale, beli je. Takde specific nak brand apa. huhu. Lagi 30% to settle.

My mum cerita zaman dia dulu, dia & my dad kumpul duit setiap bulan beli 1 brg hantaran. And I pon ikut cam cara dia. So tak terasa sgt la beli sekali kedebuk RM melayang kan..hehe. Except brg electronic kang beli la dlm bulan 9. Rugi warranty beli awal2 ;p

Next month > Cincin to pilih & book. Hehe Idaman hati goodbye. Takpe, I dah jumpa lain. Design LAGI cantik, SA pon LAGI baik, RM pon LAGI LAGI byk save. Ahaha.

*Teringat kejap, ada sorang ex-bride ni I kenal, her hantaran very unik, tau dia bagi ape? herba2, bawang, madu etc..then his hubby nya cam brg2 masak jugak la..i tak ingat dah. simboliknya brg2 hantaran mereka tu????! lu pikir la sendiri! bahahaha.*

16 comments:

BuTtErFlyInFraMe said...

simbolik, sila ke dapur! sekian..hahahaha

BuTtErFlyInFraMe said...

bagus jugak hntaran cmtu, sbb boleh kenal awal2 ni apa itu apa.. tak mcm i dulu, tak dapat beza halia ngan lengkuas. hahahha.

MY said...

hmm.. hantaran nie mcm dah wajib kan.. I pulak pk time tunang (kalau bertunang lah) x nak ader hantaran.. sbb nnt kawen pun nak lagi kan.. kan ker $$ tue. huhu.. tapi partner ckp kena ada lah.. confuse..

ElyaElmo said...

ann....ri tu pun...sedara kawen kan, die nye hantaran pun tak letak beg kasot segala...
pihak lelaki bg brg2 dapor ok!!!~he3

Leonora Halim said...

eh... ok je lah Ann... ini terpulang pada masing2... as for me... i nak hantaran tu sbb nak je dulang byk2.. hiasan byk2... ahahahah.... :)

hana yoriee said...

hana pun bagi the minimum no of dulang hantaran je..hehehe..=)

NahWaL said...

ikot anne nak kasi berapa anne. nawal pon ikotkan malas nak kasi. tapi semua orang bising kan. so terima je la. nak kasi takpa tak kasi pon takpa. am sooo not a big fan of all this adat adat

Nad Nazira said...

nad pon tak berape fan..adat nih jadik macam fan pulak kan..hehe..pastu nak kene buat sendiri pulak tu time kawen aritu.bile ingat balik rase nak pengsannnn..hehe

syanaim said...

::nasya pun pening bila tiba bab hantaran..kadang2 ikut suka kita lah nak bg apa..tp ader jer yg bz body nak tahu..haish::

aziraarif said...

hantaran berdulang2 tu adat org hindu sebenarnye(hindu dr india).....pelamin tu pun adat org hindu...bilik pengantin cantik2 adat org hindu jugak.....dulu2 zaman parameswara kan ade hindu dtg tanah melayu...jd adat2 ni dh bercampur......adat org arab kawen mcm mane eh? adat org cina muslim kat china tu mcm mane eh? adat org islam palestin macm mane eh? hmmm marilah kite ber google..

.:ANN512:. said...

butterfly in frame: hahaha~ betol3x..habis la i.huhu.

my: ann takde tunang jugak. time merisik ada hantaran..hantaran koboi namanya ye : HAMPER..haha

elya: hahaha..macam2 kan sekarang ni. huhu.

leo: hahaha~ meriah kan? i nak jugak rasa cam u..tapi i tak rasa..camne? hoho

Fathiyah said...

ann,i support u.kalo ikutkan,takde hntrn pon takpe.no big deal kan =)

.:ANN512:. said...

hana: oh comel :) ann tak tau lagi la..dah finalize tapi cam...hmm..nanti la fikir. huhu

nahwal: yeah. me too. layankan je la nawal..huhu

nadnazira: mesti penat kan nad?? oh i can imagine dr skrang. huhu

syanaim: kan?? kadang2 malas nak layan..tapi i tak tahan la dengar..hhu

azira: WOW! TERBAIK punyaaa explaination..hiks :) betul3x..dah bercampur2..dah tau asal dari mana dah.huhu

.:ANN512:. said...

fathiyah: kan kan? hehe :)

.:Mrs. Engineer:. said...

Ann, sy pn cm awak gk...xde hantaran, except mas kahwin n brg kemas...yg len dh bg time tunang.. :)

.:ANN512:. said...

mrs engineers: ann nak takde hantaran..tapi kena adakan jugak..sume org tentang ok. hukhuk

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Blog Template by YummyLolly.com - Sponsored by Free Web Space