01.10.2010

Daisypath Anniversary tickers

Our RR :)

Lilypie Second Birthday tickers

Thursday, July 1, 2010

SPA TERbaikkk di Shah Alam

Hi all~

Today Ann nak share ngan uols spa2 cambest kat Shah Alam yg Ann pergi survey..coz ramai juga bride2b gi spa kat SA. Ada je spa2 lain yg best..byk kat KL..tapi tak kuasa la nak menghadap jem yg amat itu. kang dah relax2 kat spa tu, nak balik kang tension balik sebab nak drive to SA + sah2 dapat free package jem la kan ;p

Ok. Normally kalo Pre Wed Package mesti punya head-to-toe services [Body Treatment+Hair Creambath+Facial+Mani Pedi] and depends on spa package tu la berapa kali kena dtg kan..ada spa sampai 2 weeks total utk all sessions.

In my case, Ann just nak 1 day punya session..mmg best kalau dapat pergi sampai 2,3 session..but i really don't have time. keja,wedding etc. nama pon jadi WP utk wedding sendiri. haha. *Nak sgt jadi WP, hamek ko Ann! ;p* Oh. and I tanak amik facial treatment. Mmg i tak pernah try facial kalo gi spa. Mak takuttt~ And for mani pedi I tanak buffing. Kadang2 i perasan ada bride2b dah cantik2 kuku buat mani pedi complete then pakai inai. Sayang..sebab kaler inai tak berapa naik & cantik & tak tahan.

In terms of product pulak..oh penting. Ann prefer traditional Balinese/Javanese ..terasa cam gi spa kat Jkt/Bdg. Lagi2 la kalo staff dia yang urut mmg Indonesian. Terasa lain kalo ngan org kita urut. Waduh, enak banget! Kayaknya mau sampe ketiduran gitu loe :)

Pre Wedding Package RM515
Plaza Alam Sentral
Body Only RM260 /Hand&Foot Spa RM130
Product : Martha Tilaar
*Cik pengomen spa: Confuse la Ann spa ni. Ann rasa dah takde dah spa ni kat PAS. Tapi bila i pergi ke De Wajah punye spa kat 3rd floor dia cakap dia dah take over dewi sri spa and when ann tanya product2 yg dia guna, dia cakap sama. guna MT jugak. But.....i tak perasan pon ada product2 MT kat situ. Nama pon spa De Wajah kan..tapi deco & interior mmg traditional & Balinese look la.. I cam tak berapa puas hati..Tak kan nak gi MT spa yg kat Marriot Pjaya plak kan?....*

Pre Wedding Package RM270
Seksyen 7
Product : Mustika Ratu
*Cik pengomen spa : Haa..sgt la dekat ngan umah. haha. staff dia baik2. boleh tahan la interior dia. Staff dia ada melayu and india. Ada korang tau, ada sorang staff dia ni siap tilik I lagi. I tanya pasal pakej je, dia punya explain sampai ke tilik2 pulak. macam jumpe bomoh pulak. haha. siap konfiden kata i pernah blakon drama. celah mana ntah. haha. tapi dia takde pegang2 tangan. bomoh moden kot. tilik guna birth date. ala, pnah dga kan? ann tak pcaya sgt pon even apa yg di tilik tu ada yg betul. haha. Price dia pon ok. Very affordable price. Ada orang suggest kat I guna MT dari MR sebab bau MR kurang enak..but Ann tak tau la coz tak pernah try MR.*

3. D Lugano Spa
Pre Wedding Package RM500
Seksyen 13
Product: ???
*Cik pengomen spa :Staff dia pon tak tau guna product apa..?? FINE~ baru kot. spa ni spa Diana Rafar. Haruslah muka dia kat sume brochure dia. haha. Interior: sgt comel. spa quite small but ok la,cantik*

Pre Wedding Package RM4oo
Seksyen 13
Product : Leesa Formula
*Cik pengomen spa : Hmm..interior cantik..balinese style. Spa quite BIG. Cuma yg tak best dia guna produk Leesa Formula..hmmm*

Pre Wedding Package RM385
Seksyen 7
Product : Tanamera
*Cik pengomen spa : Interior cam moden2, *ke takde tema?* kaler hijau2..huhu.dulu *few years back* time dia mula2 bukak dulu, i pon masih student time tu, selalu dtg buat eye treatment / mani pedi..BEST. murah. time tu la. hehe. staff pon ok. tapi environment tak berapa best sebab interior dia tak traditonal kan..huhu*

Paling TERBAIKK~

Seksyen 7
Product: Mustika Ratu
*It's a huge bungalow in sec 7. interior deco dia SGT2 CANTIK..and i punya suka tengok sekeliling sampai lupa nak snap pix. huhu. seriously once u masuk, rasa tanak balik ok. sgt tenang. oh bestnya ada rumah camtu. Siap ada Villamay 1 & Villamay 2. Ada spa, cafe, bilik sembahyang, hall utk private function etc. BEST!~ Staff HARUSLAH imported from Jakarta. 1st class grad from Mustika Ratu nye student if am not mistaken. Ada funny story masa 1st time I dtg. Guard dah bukak kan gate then bile i masuk, so sunyi, tak nampak org pon and besar kot bungalow tu and I tak tau mana 1 office dia. Plus i tpaksa cakap hello kuat2 + bukak dari 1 bilik ke bilik lain. Tak ke I cuak?kot2 org ingat i ni pencuri ke ape kan..huhu*

Oh btw, dorang nak move out to somewhere else..kat Shah Alam jugak but not sure kat seksyen berapa.

Price?
Don't ask.
Ish. Kan Ann dah kata jgn tanya..
Hah? Nak tau jugak? ok2.

Sila menangis sekarang Ann. -__-
Pre Wedding Package RM995

Oh I tak sanggup keluarkan duit for spa sampai RM1k. Belum pernah lagi. no no no Ann.

Oh Villamay..takde ke contest2 cam kat blog2 tu? huhu.

Oh? Puan Sri Akmal *owner* sudi nak sponsor? saya sudi terima dgn sepenuh hati :) Boleh Ann try produk Mustika Ratu camne. Best ke tak kan.. boleh Ann buat review..hehe..Ann nak gi bulan 9..sekarang awal lagi nak pergi puan sri. Sayang buat awal2 rambut, tangan, kaki & badan..nanti dah tak naik seri.. Time raya nanti ok kan puan sri? sebab Ann nikah dlm awal bulan 10.ok kan?

*Motiff??verangan tak hingat..confident lebih. ko ingat ko Artis Ann??!* ;p

11 comments:

mysarah said...

hahaha. ingatkan tadi u dh cuba dah kat situ. so takat ni baru tengok die punya tempat jer la yer..

mana la tau nanti dapat durian runtuh ker kan. berdesup pergi!! ehehehe

.:ANN512:. said...

mysarah: i cerewet bab spa2 ni yang ;p mesti kena tgk tempat dulu baru choose katne..kena ada aura kata tempat tu best-ok-on buat situ. haha :)

Amalina said...

villamay tu mmg chantek ya amat..very the traditional punye style gitu..my friend punye nikah buat kat situ la..sweet sgtt.

tp price spa situ mmg ya ampun mahal..huhuhuhu

btw, MT is the best product ek?harus kne start usha spa jugak ni..tp bulan pose bleh ke pegi ek? i kawen mase raye..huhuhu

Elly said...

ann, kat villamay tu ade je package spa yg affordable jugak. hehe i amik the reviving package and now ade 15% off in june. cantik gila ok tempat dia! next week i pegi, if best will definitely go again!

MyRule said...

Pernah gi no 1 dan 2. No 1 tu dah lama gi..tahun 2006 kot. Sgt best, remaja pompuan indonesia yang buat.

No 2 plak gi masa nak kawen. best gak..tapi x sebest no 1. And yes..no 1 tu dah pindah tempat lain..:)

syanaim said...

::me just g kat myfrens spa.. awesome!! kalau mau cuba boleh gak n package terbaik gak..nanti nasya buat entry pasal spa..::

kay kamal said...

gile seronok nye kalo ade duit melimpah ruah yang 1k tu ttp mate je..haih~ im searching for one too...tp takpe lmbat lg

Leonora Halim said...

ann.... saya adalah pengguna/ bukti jelas terhadap spa2... sbb saya suka try sume spa smpi ada yg sgt mengguris fizikal/ mental... trauma okeh!! tak perlu ckp spa mana... saya hanya akan tulis yg baik2 saje... hehe

SERENITY SPA!!! surprisingly product bagus.. my skin is very sensitive but with Leesa, ok sgt... bersih dan normal... takde rasa ketegangan yg pelik2 selepas facial.. hehe... yg penting, satu2nya spa yg treat women with 'respect'... in a sense that dia masih rasa kita ni 'malu' walaupun sesama perempuan... even masa lulur or urut... *wink* saya ke sana sudah 3 kali.. walaupun org2 yg berbeza, kadar servis sgt bagus!

so.. SERENITY SPA... is highly recommended by me... me = org yg cerewet dan tak suka pemilik/ pekerja spa yg kekwat! serenity spa.. you'll get... great service.. great package.. price berpatutan...

p/s: saya tidak mendpt sbrg komisen dari iklan ini.. hehe... selamat mencuba....

.:ANN512:. said...

amalina: kan kan?? masa puasa? ok je. cume tak dapat minum air ginger dia. or try food kat spa tu. hehe. masa raya eh? ok je amalina..sama la kitra. i raya ke 22. hehe eh i tak tau la. i tak pnah try MR.

elly: really???ala, ann nak pre wed package tros. i kira amik asing2 lagi mahal ok. oh pls pls elly..share with me k. nanti mail me tau :)

myrule: Thank God..akhirnya ada org gtau I betul lah dia dah takde..hehe..thanks mai..best eh tempat tu? tapi ann konpius la btol ke dia take over spa tu?

.:ANN512:. said...

nasya: ok2.ann tunggu :0

ksy:ann try kang ann buat review..hehe

loenara: wow!~ interior dia best kan?yup.agreed with u.some spa tak respect kita..yup in that sense..kita pulak yg segan..huhu anyway thanks for sharing ur expreince :)

MyRule said...

Ann.. x sure la plak dia take over. Tapi memang bukan spa yang lama tu la. Masa nak kahwin aritu ingat nak gi situ. Rasanyer dah pindah area damansara kot..kalau x silap la..:)

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Blog Template by YummyLolly.com - Sponsored by Free Web Space