01.10.2010

Daisypath Anniversary tickers

Our RR :)

Lilypie Second Birthday tickers

Tuesday, July 6, 2010

Pre Wed Photographer

Hey gorgeoussss!~ (^_~)

Guess what?
I tak book fotog lagi. For Shah Alam's reception. *Gila kan???* After that 'huge decision' tu, i mls nak fikir nak amik fotog sape..Terkadang takde mood.huhu. Tapi i tetap usha2 FB & Blog freelance & fulltime fotogs. Tapi setakat tgk je. huhu. Ni baru la ada mood nak book ni hah.

Kamu, selamat tinggal *SAD* dan di ucapkan selamat maju jaya lah hendaknya, tapi rasanya insyaAllah b'tambah2 murah rezeki la kot kalau shoot wedding utk customer nama ash & ann...bahaha~

Maka, dengan semangat baru, cik Ann sangat GIGIH 'menyevey' kembali. back to square one. heh..gila penat i tell u & naik lobam biji mato den. Ok.After i penat menyevey, tetiba I realized sumthing. hmmm..actually there's a LOTTTTTTTTTT of TALENTED & GIFTED & SKILLED etc u name it photographers out there..dun ask me about the terms like photojournalism, use of angle, lighting, captures, Nikon/Canon/Lense/G10?D90? yada yada..sumpah I Blurrrr..WT**** is that? New Handbag brand Nikon kah? ke Kasut brand G10? Bahahaha~

I cuma tau, bila click web dorang...

ha pix camni gila CANTIK..
ha angle camni huii..CUN..
ha pix couple pose camni gila COMEL..
ha dia ni MMG Terbaik-Menarik-Kau-Memang The Photographer nye la!
I want HIM! hahaha.

itulah dia 'criteria-photog tiada term-Ann' hahaha.
Oh and for sure I care psl PR Skills..got superb Photog skills tapi PR hancus good bye la kan..but so far, sume photog yg I jumpa, tak kira la fashion,potrait fotog ke wedding fotog ke documentary photg bla bla sumenya BAIK2 belaka + sporting :)

Famous atau tidak tukang tangkap gambar itu sekarang jatuh di tempat no 2. Kerana, seperti yg Ann cakap b4 this, sekarang ni ada ramaiiiiii fotographer yg hebat2,tak kira la sama ada dia freelance or fulltime fotog or yg jadikan tangkap gambar cuma sekadar hobi. Punya ramai sampai I rasa nak PITAM+muntah PINK ;p tgk blog2 / website photog..pix sumenya CANTIK2! gagaga~

I'm looking for 1 fotog utk:

Pre Wed Photoshoot
Konsep i dah ada. Siap dah buat Storyline lagi ;p & I just want all pix [edited & non edited] in soft copy, no need album bagai.. ;)

Here 20 fotog yg sempat Ann list kan..act ada ramaiiii lagi. For pre wed, Ann saja pilih abg fotog idaman hati berdasarkan his personal blog instead of their team's blog... sebab I bleh tgk dgn lebih jelas hasil2 kerja mereka sendiri.. and imagine ada chemistry tak between abg photog & kami dlm menghasilkan pose2 yg menarik dan dramatic..tapau lah kot model2 ber pose dlm mag.. *gitiew lah ko Ann* bahaha.

14. Qippy

Now....

korang suka sape? Siapa? Siapa?
Ann dah ada minat kat sorang abg ni. Huii..tangkap cintan dah ngan dia pix dia. tunggu lah dia balas tak cinta gambar e-mail saya ;p

I need to book & shoot by this month. huhu.

Next entry: List of TERbaikk KL Photographers utk reception [of coz with team ;p]

Love,
Tyra Ann ^_~

18 comments:

sk said...

hye ann..

thanx for the list. senang nak refer nnt bila nak survey OP. thanx again.. :)

~ mima ~ said...

Dear Ann,

I read ur blog silently...maybe u can check my OP

http://www.facebook.com/home.php?#!/pages/Fotocantik-Studio/136041429754630

Who knows u bole consider drg? ;D

♥ hazlynda kushairi ♥ said...

haha, i'll vote for my forever feveret.

DANIEL ZAIN :)

0sh!Nz d' sen0r!ta said...

fuad topa!!

sarakhan said...

hello Ann...i would say Daniel Zain...i love his pics...cantik gile!!!! i want himm to shoot for my daughter's cukur jambul...but then dah ade org lain book him earlier....so u better book awal2 yea...hehheeh.take care gurl...happy booking..

ElyaElmo said...

ann!! sapa pilihannn ann yeh?
pilih yg terbaik okk...and pasti kan...pic yg tak di-edit nnt tak blur...cuz ari tu my sister ade hired OP ni.( ade dlm list ann ni).
Unfortunately, pic yg tak diedit(yg OP akan bg dlm CD) bnyk blur tauu...

Leonora Halim said...

http://blog.udeyismail.net/category/blog-artikel

http://blog.mukhrizlatif.net/category/blog-news

http://shahfariz.wordpress.com/

http://mohdming.wordpress.com/

hepi viewing.... :)

Cik Belle said...

thanks ann! entry ni best! hehe. sesuai untuk i yang malas survey. haha

Reen Tart Nenas said...

yg abg ensem tu sure Daniel Zain. Tapi if u really have budget, i think, u shld go for Daniel Zain :)

iza.rahman said...

ann,

peveyhack pon beshhhH!!

:)
blog.peveyhack.com

yanti said...

anne..fad manaf gler old skool..hahha..i like fad manaf...

.:ANN512:. said...

sk: no prob dear :)

mima: thanks dear!~ totally appreciate it..hehe sure will do :)

lynda: harusssslah.hahaha :)

osh: YES! fuad sgt baikkk!coincidencely kenal dia kat dlm plane ok.haha :)

sarakhan: thanks sara :) yes..now ann pening..ada byk best.gagaga

elya: hah? ye ke?! yg mana 1?mail me yang..thanks dear hehe

.:ANN512:. said...

leo: BEST!!! thanks dear!! lab u :)

cik belle: eh u rajin je belle..hehe..i ni tgh dtg rajin ye la.cuba kalo malas? hampeh. haha.

reen: hahahaha~ kan? :)

iza: oh haah!~ peveyhack.i lupa..huhu. few of my fens pnah buat ngan dia..byk sgt photog..i pon dah lupa..thanks dear! :)

yanti:fad best kan??? :)

thezaila said...

dari segi budget.. saya pilih ahmad fairus!!!!

PurPLe LaDy AiFA said...

woh, daniel zain always be my fav! sangat best gamba die sbb sharp on the right moment! hehe

Anonymous said...

i suka entry ni..byk tlg i..syaaaaaaaaaaaaang ann yg gojes!

Anonymous said...

hi, just wondering, professional photog mcm daniel zain biasa charge berape ek? 5k++?

Alan Wang said...

OAK LED Co ,Limited specialized in high power led lighting for stadium We offer 100 2000w LED Football Stadium Light With one of the top football stadium light manufacturers and suppliers, we produce high quality products with reliable quality stadium lighting

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Blog Template by YummyLolly.com - Sponsored by Free Web Space