01.10.2010

Daisypath Anniversary tickers

Our RR :)

Lilypie Second Birthday tickers

Tuesday, March 4, 2014

SPA muslimah di Shah Alam for bride to be!

Assalammualaikum & hello gorgeous readers! :)

Ha, hari ni tetibe Ann mood nak cite pasal spa. 
Especially to bride to be :)
Dulu, masa anak dara, Ann suka gila pergi spa. Masa pregnant si RR tu pon :)
Especially bila tengah time STRESSSS. 
Kalau boleh kat merata KL Selangor nak try pergi. Tapi sebab schedule yang pack, Ann selalu prefer Shah Alam area. Banyak dek non spa kat SA ni, ko tinggal pilih & bawak RM jek. 
Rasa nya Ann dulu2 ada banyak gak review dlm blog ni tentang spa yang Ann pernah pergi kat Shah Alam.
Baik yang konsep modern, balinese, thai, malay sampai lah ke konsep asal sedap mata memandang asalkan rupa macam spa. HAHA Semua jenis konsep Ann suka hihi
Antara criteria spa yang Ann akan pilih kalau nak pergi :
1) Masseuse HARUS eh WAJIB urut best.
2) ID spa tenang & bila tgh buat treatment, x dengar mcm2 bunyi annoying from premis atas bawah kiri kanan spa. 
3) Staff best,ramah,polite. Kalau owner ada time tu & also humble, double bonus aku suka tempat kau. PR is very important to me hehe
4) Seharusnya package dia worth it every single penny dengan apa yang kita bayar. 

Tapi sejak dah berhijab, Ann agak selektif dalam memilih spa. 
Tak tau macam mana nak explain perasaan dia kenapa haha 
 Ok. Antara spa muslimah kat Shah Alam yang Ann suka, nama nya
SPA AISHAH RADHIAH di Seksyen 9 Shah Alam.

Senang je uols nak cari spa ni. Landmark dia shoplot opposite Plaza Masalam. Spa dia 1 deret ngan kedai lampu Trust lighting tak silap.   
Nak tau sape owner dia senang je. Terpampang beso2 kau muka dia kat banner/bunting depan spa hehe Sorry Ann lupa nak snap pix dari depan.
I've met with her. A humble lady I must say. Muda lagi dari Ann tapi anak dah masuk 3 *harus Ann kejo ni hehe* Sempat jugak lah we all duduk sharing spa business talk after habis treatment. Tambah sorang lagi kawan business Ann hihi

Entrance to lift (Naik tingkat 3A)

Harga dia very affordable!

 Ok y'all boleh tengok brochure dia. 
And pilih la nak package mana. 

Ann haritu pilih package Bidadari. 
Kalau bride to be, Ann suggest amik package Ratu.

Ok before nak start tukar baju, kita selfie dulu sepam. HAHA
My 1st time selfie ok so agak mcm tak bley blah HAHA *tutup muka*
Ni staff dia. Ada 2 orang. Both muda lagi :)

 Kat spa ni ada 3 treatment room kalau tak silap. Ann di beri bilik ni. Ada 2 bed & 1 sauna room.
Tapi Ann sorang je kat bilik tu time tu. So ok la :)  

 I choose this bed. Dekat ngan meja. Senang nak letak segala brg beg jam pin tudung etc uols. 

Ignore je lah ya the puffy face mak jemah Ann tu. Haha
As usual lah, dapat kain batik & disposable panty.

 1st treatment, kita buat herbal sauna dulu ya adik2 kakak2.
Dalam 20min camtu. Memang best bau wap herba dia & berkepuk peluh la uols dalam tu. Takyah susah2 nak detox gi operate pecah lemak bagai, ko buat je sauna2 hari ni, pecah la lemak tu sume. Hihi
Sambil layan magazines dlm sauna tu, menitik2 ahkak punya mekap sume luntur dekk. Kahkah


Pastu, kite buat pulak aromatheraphy massage, full body scrub & body mask.
Yang ni lama & relax time bebeh. 
As usual lah, dapat pulak masseuse pandai massage huiii harus sampai tertido haha 
Sorrylah sah2 takdo pix scrub & mask nya tihihi 
Then da settle, masa di tunggu2. 

Jeng3x.
Milk bath! I loiikee :)
Ni pix before dia isi air + candles etc. 

Lama jugak Ann berendam dalam tu. Bila dah keluar, rasa segar sangat! :)
After bilas badan sume, Ann sempat snap few pix spa ni untuk tatapan uols hehe
Jom usha.

Toilet / Washroom

 ID dia not bad la. Tenang je tengok :)


Ada 1 bilik tu ada 2 bath tub. 
Ha, kalau bride to be, uols boleh bawak your maid of honor / bridesmaid ke spa ni utk teman you as a gift to her hehe
Or maybe a gift from a best friend/MOH/bridesmaid to bride to be.
Just an idea la to u guys :)
Sambil relax2 layan spa & milk bath kat private room ni, ko bolehla dek bergosip secara berjemaah si retis HS rampas laki orang. Dulu pakai kancil agaknya sekarang pakai panamera,ko gila sape tanak? Orang gila pon pandai ada taste nak dekkk.
KAHKAH

 Loker utk simpan handbag kunci kereta y'all etc

Facial room pon ada uols :) Ko tinggal tadah je muka ko, tau la beautician tu nak buat apa.
Tau2 je terus flawless muka uols hehe

 Last but not least, ID kat bahagian depan spa. Kemain kau fountain dia. Terus rasa macam nak ajak Ash beli fountain cenggitu letak kat rumah. Stress je, dengar bunyi air dari fountain tu, terus imagine buat yoga tepi air terjun. *motifff??* HAHA


 Oh ya. Actually spa yang kat Shah Alam ni branch kedua dia. Dia ada 1 lagi spa di Bangi. 
So, to those yang berminat boleh lah try pergi spa ni ok!
Ann suggest you all call buat appointment before datang. 
Here you go the contact details for y'all :

Aishah Radhiah Beauty & Spa

Shah Alam branch : NO 31-D, Jalan Tengku Ampuan Zabedah F 9/F, Seksyen 9, Shah Alam
03-5880695
Bangi branch : No1-11, Jalan 8/35, Seri Bangi Seksyen 8, Bandar Baru Bangi
03-89221598
Opening hour : Monday - Sunday 10am-6pm

 Keluar spa, terus stress-free hehe
Bulan ni macam nak pergi spa lagi~!

Till then guys, take care all! :)

xoxo,
Ann the spaholic ^________^
IG : ann_ash
FB : ash ann wedding gallery

  



6 comments:

Farah Waheda Wahid said...

thanks ann for sharing...bolehlah cuba ni...

Nurzakiah Hanum said...

best kan

Muhammad Taufiq said...

Hye, saya suka baca blog awak, baru-baru ni saya ada buat blog harap awk boleh singgah dan follow blog saya. awksweetgitu.blogspot.com :)

abahomestay said...

assalamualaikum

Ada urusan di Shah Alam/Klang/USJ Subang Jaya i.e ADTEC, CIAST, WISMA GM, UITM, UNISEL, MSU, POLITEKNIK Shah Alam atau sebagainya. Tempahlah homestay kami yang berdekatan dengan harga murah & berpatutan (RM180/semalam) dan boleh layari INTERNET @ UNIFI percuma. Layari blog kami untuk info terkini di http://onlinebookinghomestay.blogspot.com

IBU PUSPITA said...

Saya ingin berbagi cerita kepada anda bahwa saya ini IBU PUSPITA seorang TKI dari malaysia dan secara tidak sengaja saya buka internet dan saya melihat komentar ibu hayati yg dari honkong tentan MBAH KABOIREN yg telah membantu dia menjadi sukses dan akhirnya juga saya mencoba menghubungi beliau dan alhamdulillah beliau mau membantu saya untuk memberikan nomor toto 6D dan alhamdulillah itu betul-betul terbukti tembus,kini saya sangat berterimakasih banyak kepada MBAH KABOIRENG dan jika anda ingin seperti saya silahkan hubungi MBAH KABOIRENG di 085-260-482-111,saya juga tidak lupa mengucap syukur kepada ALLAH karna melalui MBAH KABOIRENG saya juga sudah bisa sesukses ini dan jangan mudah percaya kepada MBAH yg lain selain MBAH KABOIRENG karna saya juga pernah mengalami yg namanya dibohongin sama para normal yg lain,ini bukan rekayasa dari saya melainkan ini kisah nyata dari seorang TKI,jangan ada percaya klau ada yg memakai pesan ini klau bukan atas nama saya krna itu cuma bohan dan ini resmi saya yg menulis.Untuk yg punya rum erimakasih atas tumpangannya. KLIK _ GHOB _ 2D 3D _ 4D _ 6D _ DISINI












Saya ingin berbagi cerita kepada anda bahwa saya ini IBU PUSPITA seorang TKI dari malaysia dan secara tidak sengaja saya buka internet dan saya melihat komentar ibu hayati yg dari honkong tentan MBAH KABOIREN yg telah membantu dia menjadi sukses dan akhirnya juga saya mencoba menghubungi beliau dan alhamdulillah beliau mau membantu saya untuk memberikan nomor toto 6D dan alhamdulillah itu betul-betul terbukti tembus,kini saya sangat berterimakasih banyak kepada MBAH KABOIRENG dan jika anda ingin seperti saya silahkan hubungi MBAH KABOIRENG di 085-260-482-111,saya juga tidak lupa mengucap syukur kepada ALLAH karna melalui MBAH KABOIRENG saya juga sudah bisa sesukses ini dan jangan mudah percaya kepada MBAH yg lain selain MBAH KABOIRENG karna saya juga pernah mengalami yg namanya dibohongin sama para normal yg lain,ini bukan rekayasa dari saya melainkan ini kisah nyata dari seorang TKI,janan ada percaya klau ada yg memakai pesan ini klau bukan atas nama saya krna itu cuma bohon dan ini resmi saya yg menulis.Untuk yg punya rum erimakasih atas tumpangannya. KLIK _ GHOB _ 2D 3D _ 4D _ 6D _ DISINI


athirah zahari said...

Lighting bilik untuk body massage dgn scrub dkat spa nie mcm mne ye? Dim tak? 😄

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Blog Template by YummyLolly.com - Sponsored by Free Web Space