01.10.2010

Daisypath Anniversary tickers

Our RR :)

Lilypie Second Birthday tickers

Friday, May 16, 2014

HELLO wedding! I'm BACK!

Salam Jumaat & hello everyone! :)

Hi korang!! :) 
Hari ni Ann nak share sangat sangat 1 benda with you all.
Since ramaiiiii orang tertanya2 dan bertanya pelbagai jenis soalan bertalu2 macam machine gun kat Ann tru whatsapp, email, FB sebab pix ni smlm HAHA


Let me explain. 
Started as a wedding blogger few years back, *self proclaimed haha* 2009 if am not mistaken,
time tu Ann buat blog ni asalnya utk my online journal/diary la utk my wedding preparation.
Ann macam obsess ngan anything with wedding stuff and share apa sahaja tentang wedding stuff/ideas/info kat blog ni. Rasa macam happy je setiap kali post psl wedding. HAHA
Thanks to this precious picisan blog, at that time Ann realized yang wedding line ni adalah soul Ann. Gitewwww KAHKAH 

Ann dapat lots of blogger friends / totally stranger friends / overseas friends / business friends etc 
Time tu jugak, macam tak percaya, Ann dapat banyak call/email offer job mintak Ann jadi macam2. Jadi consultant lah, planner lah dan macam2 lagi. Ada jugak org yang personally tanya Ann elok2, nak tau all stuff from my wedding. Dari yang sebesar2 benda, cth : perabot2/decor all my receptions, sampai lah ke sekecik2 benda, cth : 'Ann, nak tau la macam mana eh nak buat rambut macam u, feather kat kepala tu beli kat mana, yg turban u tu camne nak lilit etc etc hihihi

Pendek cite, 
all my 5 events from wedding sendiri, Ann jadi kan my humble profile and bukak my own biz,
 Ann Magnifique Planner.
Ramai juga that time blogger friends pon bukak bisnes wedding stuff :) Happy jugak utk dorang!
Alhamdulillah. Bisnes semakin berkembang maju dari tahun ke tahun till around last year.
   Then Ann tetibe terpaksa close biz atas sebab peribadi.
And I don't know how to explain to everyone, especially wedding business vendors & partners, media, clients etc etc tentang 'pemergian' Ann. 
I can't say goodbye. I just can't!

In fact, till now, still ramai lagi pon tak tau Ann dah tak buat pelamin.  
Yang tau, semua question bertalu2 sebab bisnes doing greattt, ko dah kenapa bengong nak jual taknak buat dah? HAHAHA
Hanya Tuhan yang tahu dekkk perasaan akak ni. Ko jangan lah menghiris perasaan & sanubari akak dengan soalan2 pedih ko LOL 

Pendek cite lagi, 
atas ajakan, kata2 semangat, doa tak putus2 from so many wedding business friends, families especially my mom, close friends etc esp my BFF farah, paling utama my lifetime consultant hikhik the dedi Ash & BIG BOSS the RR
Ann insyaAllah akan buat COMEBACK dalam wedding line. 
It's good to be back hehehe
*lompat bintang sampai lenguh segala sendi makk*

Dengan ini, sukacitanya 
Ann nak menjemput ALL my beloved friends/readers/followers/ex clients/future clients and everyone of you ke 
JOM KAHWIN EXPO
 16,17 & 18 MAY 2014 
PWTC

InsyaAllah Ann akan launch my new brand company : 
ANN NURUL HUDA
the professional wedding planner . consultant . coordinator . supplier

 Dan Ann akan collaborate with MAHLIGAI CREATIVE WEDDINGS as I'll be their OFFICIAL WEDDING PLANNER. *senyum lebo kemahen*

 Banyak dah actually Ann buat WP/WC job ni from dulu lagi, just this time kita nak officially launch hehe
And alhamdulillah, byk jugak on going job dah ada.
WCW akan launch 2 brands under their company : wedding planner and CANOPY.
And Ann ada/tau dalam setiap proses behind the scene utk canopy & decorator dorang, 
seriously SUPERB, GLAMOUROUS & FASTASTIC dorang punya outcome.
Sumpah rasa bahagia SEUMUR HIDUP ok. terkenang sepanjang hayat la gamaknya HAHA
 No regrets AT ALL if amik dorang i tell you.
Event2 yang dorang buat semua WOW WOW *melelehh telan air liuq*
Floor plan majlis letoppppp kau! Ko nak frozen theme, avatar ke wap2 ke terbang2 harry potter ke ko cakap je nak macam mana.
Canopy sume kemain awesome & lain dari yang lain. 
Ibarat, your wedding dream come true gitewww ewahh hehe
Eh chop.
Siapa eh wedding planner & coordinator dia? *cough cough* ;p





We will give 10-20% DISCOUNT OFF for WEDDING PLANNER/COORDINATOR, CANOPY & DECORATOR (pelamin by MCW) PACKAGES
for those booking kitorang ONLY at 3 days expo kat pwtc.

Talking about expo.
From my own personal experience/point of view,
Sekarang ni Ann tengok wedding expo dah macam ibarat pasar malam.
Berlambakkkkkk. Kadang every week ada expo kat few places.
Jangan kata client/bride to be client yang nak datang menyirap sebab x tau nak pergi mana satu.
Yang vendor yang join ni ko ghase cemane? 
1 booth je harga rasa nak meratap tepi bucu katil. Kalau takde booking/sale?
Hantuk kepala meraunggg menitik air mata Syawal la kotttt. KAHKAH

Jadi, sebagai bride to be clients & vendor yang bijak,
kita kena pandai pilih organizer.

Tak payah cite banyak, ko tengok je lah page ORGANIZER : TERRAJUTA ni. 
Dari segi marketing dia, memang terbaikk! Ha jangan lupa dapatkan FREE booklet from them about all brands yang join expo kali ni. 
Jom Kahwin - Instagram

You all boleh tengok ADA RAMAI vendor2 ternama yang join expo ni. 
Mahligai creative & brands kami buat main stage. ada 4 booth we all bukak. 
So MAKE SURE U GUYS SINGGAH OUR BOOTH K! :)

Oh. Paling2 penting. Hehe
Harap uols support lah kemunculan semula Ann dalam wedding industry :)
PLS FOLLOW US :
Instagram : _annurulhuda
FB page : Ann Nurul Huda 

Packages Ann memang super RARE. HAHA DIY Bride to be packages pon ada tau!
Ann bagi harga special sempena comeback ni. 10-20% discount, u will get free voucher honeymooon, free gift handmade couple set t shirt specially for ANH Clients etc etc. 
To Vendor dalam wedding bisness also di alu2 kan utk datang ke booth Ann utk all tempahan brg2 wedding such as jetsets, carpet2, chandelier, candles, curtains, segala macam custom made orders etc u name it we have it all!

SPREAD THE WORDS AND MAKE IT VIRAL!
See you guys there :)

Much love,
Ann

Friday, April 25, 2014

Calling ALL Wedding Vendors & DIY Bride To be!! - WCW X AMP Warehouse SALE SALE SALE!

Good morning. Hello beautiful & handsome readers :)

Quick shout out.
Ha, ni Ann nak bagitau 1 benda yang SUPER DUPER AWESOME
SUMPAH BEST TAHAP TERTINGGI khassssssss untuk semua wedding vendors; dari bridal, decorator, caterer, jurumekap, akak yg buat pelamin berdendoi je, photog,videog, 
hah blogger2 yang buat rental2 barang kawen, 
or ex brides yang buat side income sewa brg2 kawen dia 
or awak yang baru nak start berkecimpung dalam biz wedding, 
 or adik kakak bride to be cantek maneh golongan DIY Bride yang nak fefeeling kretips, ini lah masa uols untuk tunjuk dan serlah kan kekretifan bakat2 terpendam uols.
It's SHOW TIME bebeh! HEHEHE

Dengan excitednya, weols
Mahligai Creative Wedding & Ann Magnifique Planner nak menjemput uols untuk 
datang 'shopping sampai koyak poket tapi balik confirm senyum sampai bawak ke tido' *HAHA* ke
  1st edition WAREHOUSE SALE
di Seksyen 25, Shah Alam.
*pls ignore salah2 eja tu sbb nak cepat hehe*

Apa JE barang yang ada & yang murah2?
APE JE DEK?!
Pasu2 / Kerusi Pelamin / Bird cages / Lanterns / Candles / Candle holder / Bunga2 / Lampu2 / barang2 decor & props for photobooth & pelamin etc / meja2 / langsir2 / dulang hantaran / bantal2 / chandeliar stand / alas meja sequin2 / carpet2 dan macam2 lagi!
SERIOUS BANYAK SANGAT SANGAT SANGAT barang weols nak letgo sebab dah tak cukup space.

Kalo ko tak datang or datang tapi tak beli,
CONFIRM balik menyesal sampai mengigau meracau ahahaha
Tak percaya? Let the pix do the talkin' yaww.

 kerusi2 pelamin

 bantal2 semua colour ada
 carpet2 (BARU &second)

 ha ni untuk yg nak/ memang buat bisnes hamper2 sempena nak puasa raya ni boleh beli :)
macam2 jenis bakul hamper ada!
 chandeliar stand, dulang2 hantaran sangat sangat banyak!
 bunga2 pon ya Allah! serious banyakkkkkk :) orchid, wisteria, hydrangeas, imported AAAAA flowers etc
 hamek kau. lampu i city pon ado! 
pasu2 mewah, bling2, spotlight hey macam2 la ada.
 sequin table cloths sumpah cantek2 menangis uols!
 HA. INI KHAS untuk peminat english2/vintage2 or untuk photobooth decors/props.
 kerusi, dulang2 hantaran, semua cantek2 & MURAH MURAH MURAH 
*sure gigil tak tau nak pilih mana haha*
See?
Ha belom tgk lagi chandeliar stand bling penuh dari atas ke bawah,
dengar harga kita tolak, sure rasa nak angkat semua hehe 
Macam2 kan?
RUGI besar & nyesal seumur HIDUP dek kalau tak datang! 

Ni pon ada banyakkkkkk lagi barang kita nak keluar kan.
Bukan untuk bisnes pon boleh beli untuk barang2 decor rumah sendiri. 
Pendek kata, SESIAPA SAHAJA pon boleh beli lah.   

Ni INFO & DETAILS for the sale.

*PLEASE READ BETUL2*

1ST EDITION WAREHOUSE SALE
25th (FRIDAY) to 29 APRIL (TUESDAY) 2014
10 AM - 6PM
20, JALAN GIGIH 25/41, TAMAN SRI MUDA,
SEKSYEN 25 SHAH ALAM
Do pls call CALL OFFICE 03-5131 7786 to set an appointment.
SUPAYA SENANG NANTI ADA STAFF/TEAM yang boleh attend you ok lovelies!
Or call/whatsapp FARAH MCW (0162616785) 
Or call/whatsapp ANN AMP (0123208912) 
Ann ada kat sana till weekend ni insyaAllah. Do come and say HI :) 
Next week Ann takde kat sini, so kalau sesiapa nak dtg next week, boleh call/whatsapp Puan Farah kita ni ok :)
See u there! :)

     

Friday, April 4, 2014

CALLING Tie Dye Lovers & Rockefellar Parents!

Salam Jumaat.
Hey ho aweseome readers! 
*waving sambil nyayi lagu ANGKAT TANGAN..ANGKAT TANGAN sambil buat muka se macam cantik je macam comel mungkin* kah kah kah

Quick shout out.

*pls ignore salah A tu*

Ads 1
IG swagkiddos
FB Swag Kiddos

Ada BERITA THORbaekkk, BEST, MELETOP POM POM nak kabo kat mummy daddy sekalian.
FIND US at KL VINTAGE FESTIVAL/360 BAZAAR KUALA LUMPUR this weekend!
One of the big event we waiting for every year.
We will bring our new arrival & restock designs for rock kids t shirts & teasers for our new line products coming soon (crocs, accessories & tie dye apparels for kids & baby) 
*which will be release next month*




Come join the heaps at #swagkiddos booth and you will get FREE GIFT* for kids, DISCOUNT for all #swagkiddos stuffs. Oh fret not. Kiddos! Snap & strike your best pose with our props at Swag Kiddos's awesome booth. Find us at HUDA by Tie Dye Kingdom booth.
See you there kiddos! *hugs &kisses*

Ads 2

IG huda_tiedye
FB HUDA

As salam & hello #hudacrew!
Looking for something to do this weekend? AHAH!
You're invited!
Come join us at 360 Bazaar Kuala Lumpur this weekend!
Check out our HANDMADE TIE DYE apparels from our artisan team. From hijab, women,men,kids, and even baby apparels too!




We offers FREE GIFTS, DISCOUNTS,awesome PACKAGING, PHOTOBOOTH corner & many more! 

Come experience vintage stuff,great foods & lots of local fashion brands under 1 roof!

Sounds interesting kan kan kan?!
Apa lagi tunggu?
Jom la korang datang our booth. 
Kita borak2 gossip2 amik gamba selfie duafie tigapulohratusfie sampai nak patah tangan mahupon monopod kita HAHAHAHA
Ada banyak props di booth kita boleh amik untuk bergambo.
Tapi bio le sekali shopping kat kite. 
Mau meratap sendu akak dan team dek kalau kita kemain amik gambo beli nya idok walau RM5.
Hewhewhew
Ya dek. Memang tak tipu. Hari Jumaat mulia ni tak kan nak nipu bagai.
Macam2 barang kita ada. Start from RM5-RM100 je dek. 
Cuma untuk event ni weekend ni je tau. 
WAR WAR kan sampai sampai kan virus event ni sampai jadi wabak ya kepada kengkawan sedara mara jiran tetangga uolas. Hehe

SAVE THE DATE!

Pls find BOOTH : HUDA by Tie Dye Kingdom

Date :  Saturday & Sunday 5/6 April 2014
Time : 10am - 9pm 
Venue : MATIC Lanai Jln Ampang KL
(Landmark : Near KLCC, ekau waze cari je ZOUK)
*p/s : jgn risau dek, kakak,ibu cantik manis,papa kacak bergaya. Ini bukan parti cucuk langit siap ada yg overdose drug bagai. Event ni very CLEAN pure suci murni halalan toyyiban ;p*
Boleh tengok macam2 fashion decor vintage etc & boleh tanya personally kat Wak Doyok cemana ko bela & sikat jaga misai & janggut rare ko tu mihmihmih.

See you all there!

Much Love,
ANN

Tuesday, March 4, 2014

SPA muslimah di Shah Alam for bride to be!

Assalammualaikum & hello gorgeous readers! :)

Ha, hari ni tetibe Ann mood nak cite pasal spa. 
Especially to bride to be :)
Dulu, masa anak dara, Ann suka gila pergi spa. Masa pregnant si RR tu pon :)
Especially bila tengah time STRESSSS. 
Kalau boleh kat merata KL Selangor nak try pergi. Tapi sebab schedule yang pack, Ann selalu prefer Shah Alam area. Banyak dek non spa kat SA ni, ko tinggal pilih & bawak RM jek. 
Rasa nya Ann dulu2 ada banyak gak review dlm blog ni tentang spa yang Ann pernah pergi kat Shah Alam.
Baik yang konsep modern, balinese, thai, malay sampai lah ke konsep asal sedap mata memandang asalkan rupa macam spa. HAHA Semua jenis konsep Ann suka hihi
Antara criteria spa yang Ann akan pilih kalau nak pergi :
1) Masseuse HARUS eh WAJIB urut best.
2) ID spa tenang & bila tgh buat treatment, x dengar mcm2 bunyi annoying from premis atas bawah kiri kanan spa. 
3) Staff best,ramah,polite. Kalau owner ada time tu & also humble, double bonus aku suka tempat kau. PR is very important to me hehe
4) Seharusnya package dia worth it every single penny dengan apa yang kita bayar. 

Tapi sejak dah berhijab, Ann agak selektif dalam memilih spa. 
Tak tau macam mana nak explain perasaan dia kenapa haha 
 Ok. Antara spa muslimah kat Shah Alam yang Ann suka, nama nya
SPA AISHAH RADHIAH di Seksyen 9 Shah Alam.

Senang je uols nak cari spa ni. Landmark dia shoplot opposite Plaza Masalam. Spa dia 1 deret ngan kedai lampu Trust lighting tak silap.   
Nak tau sape owner dia senang je. Terpampang beso2 kau muka dia kat banner/bunting depan spa hehe Sorry Ann lupa nak snap pix dari depan.
I've met with her. A humble lady I must say. Muda lagi dari Ann tapi anak dah masuk 3 *harus Ann kejo ni hehe* Sempat jugak lah we all duduk sharing spa business talk after habis treatment. Tambah sorang lagi kawan business Ann hihi

Entrance to lift (Naik tingkat 3A)

Harga dia very affordable!

 Ok y'all boleh tengok brochure dia. 
And pilih la nak package mana. 

Ann haritu pilih package Bidadari. 
Kalau bride to be, Ann suggest amik package Ratu.

Ok before nak start tukar baju, kita selfie dulu sepam. HAHA
My 1st time selfie ok so agak mcm tak bley blah HAHA *tutup muka*
Ni staff dia. Ada 2 orang. Both muda lagi :)

 Kat spa ni ada 3 treatment room kalau tak silap. Ann di beri bilik ni. Ada 2 bed & 1 sauna room.
Tapi Ann sorang je kat bilik tu time tu. So ok la :)  

 I choose this bed. Dekat ngan meja. Senang nak letak segala brg beg jam pin tudung etc uols. 

Ignore je lah ya the puffy face mak jemah Ann tu. Haha
As usual lah, dapat kain batik & disposable panty.

 1st treatment, kita buat herbal sauna dulu ya adik2 kakak2.
Dalam 20min camtu. Memang best bau wap herba dia & berkepuk peluh la uols dalam tu. Takyah susah2 nak detox gi operate pecah lemak bagai, ko buat je sauna2 hari ni, pecah la lemak tu sume. Hihi
Sambil layan magazines dlm sauna tu, menitik2 ahkak punya mekap sume luntur dekk. Kahkah


Pastu, kite buat pulak aromatheraphy massage, full body scrub & body mask.
Yang ni lama & relax time bebeh. 
As usual lah, dapat pulak masseuse pandai massage huiii harus sampai tertido haha 
Sorrylah sah2 takdo pix scrub & mask nya tihihi 
Then da settle, masa di tunggu2. 

Jeng3x.
Milk bath! I loiikee :)
Ni pix before dia isi air + candles etc. 

Lama jugak Ann berendam dalam tu. Bila dah keluar, rasa segar sangat! :)
After bilas badan sume, Ann sempat snap few pix spa ni untuk tatapan uols hehe
Jom usha.

Toilet / Washroom

 ID dia not bad la. Tenang je tengok :)


Ada 1 bilik tu ada 2 bath tub. 
Ha, kalau bride to be, uols boleh bawak your maid of honor / bridesmaid ke spa ni utk teman you as a gift to her hehe
Or maybe a gift from a best friend/MOH/bridesmaid to bride to be.
Just an idea la to u guys :)
Sambil relax2 layan spa & milk bath kat private room ni, ko bolehla dek bergosip secara berjemaah si retis HS rampas laki orang. Dulu pakai kancil agaknya sekarang pakai panamera,ko gila sape tanak? Orang gila pon pandai ada taste nak dekkk.
KAHKAH

 Loker utk simpan handbag kunci kereta y'all etc

Facial room pon ada uols :) Ko tinggal tadah je muka ko, tau la beautician tu nak buat apa.
Tau2 je terus flawless muka uols hehe

 Last but not least, ID kat bahagian depan spa. Kemain kau fountain dia. Terus rasa macam nak ajak Ash beli fountain cenggitu letak kat rumah. Stress je, dengar bunyi air dari fountain tu, terus imagine buat yoga tepi air terjun. *motifff??* HAHA


 Oh ya. Actually spa yang kat Shah Alam ni branch kedua dia. Dia ada 1 lagi spa di Bangi. 
So, to those yang berminat boleh lah try pergi spa ni ok!
Ann suggest you all call buat appointment before datang. 
Here you go the contact details for y'all :

Aishah Radhiah Beauty & Spa

Shah Alam branch : NO 31-D, Jalan Tengku Ampuan Zabedah F 9/F, Seksyen 9, Shah Alam
03-5880695
Bangi branch : No1-11, Jalan 8/35, Seri Bangi Seksyen 8, Bandar Baru Bangi
03-89221598
Opening hour : Monday - Sunday 10am-6pm

 Keluar spa, terus stress-free hehe
Bulan ni macam nak pergi spa lagi~!

Till then guys, take care all! :)

xoxo,
Ann the spaholic ^________^
IG : ann_ash
FB : ash ann wedding gallery

  



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Blog Template by YummyLolly.com - Sponsored by Free Web Space