01.10.2010

Daisypath Anniversary tickers

Our RR :)

Lilypie Second Birthday tickers

Friday, March 4, 2011

Ash & Ann L.O.V.E story in Ratu Sehari ^_~


Salam Jumaat & hello fabulous readers :)

Alhamdulillah, Ann dah masuk 2 bulan. 
Harap2 baby & mummy? eh no no no. Tetiba today nak lagi vintage mother, bunda ;p dia sihat & selamat spanjang 9mths ni. Aminnnn!
In October 2010, few weeks after my arab moroccan wed reception, Ann dapat e-mail from Kak S - editor Ratu Sehari Mag kata nak cover my wed reception dlm RS. Thanks to Kak Ian Sham coz dia lah yg promote Ash&Ann kat RS. Kalo tanya direct kat Ann, sure lah Ann jawab mcm org dulu2 nak masuk minang anak dara. Tersipu2 bajet malu lari masuk bilik *dalam hati kata mahu tapi malu ;p*
Mula2 RS cuma nak cover my side je, but then Kak S nak jugak modern vintage reception. Sudahnya lg excited pix modern vintage compared to arab moroccan theme. Hehe. So Ann bagi je la pix both side, tetiba dlm mag, eh pix mlm berinai pon ada. No wonder la pix kitrg sume kecik2 compared to other brides dlm mag tu hah. Ahahaha.

Last week, Kak S kata dah keluar kat pasaran. Then si Fabuyong Ann ni pon gigih la uols dengan morning sickness cam gitu gi carik bookstores kat Shah Alam ni. Imagine Ann pergi few shopping malls TAK ADA mag tu! Bengang gila. Emo kot tgh2 camni. MPH, Popular sume tak ada OK. Bukan 1 bookstore Ann gi, tapi 7 kedai buku! Mak menyirap!! Semua kedai tak ada :( Mula la rasa diva sekejap. Nape la x dapat FREE 1 mag from them kan ;p Then tetiba tanya kak Ian dia ckp kat PKNS ada?! Sekali ada ya! Ok. Fine~~ Ann telah merendah2 kan PKNS. Ampun PKNS! Pasni PKNS masuk carta no 1 la kot dlm list shopping Ann. Yeay!!   

Tadaaa!~
Ratu Sehari Edisi ke 13

Our Love Story *wink*
Love story ktrg ni sgt funny ok. 
Kawan2 UITM yg kenal camne kitorg kenal till now kata boleh buat drama Melayu sangat! Hahahaha.Tak bley blah!

Perasaan? Haruslah SANGAT TERUJA! Dari dulu lagi Ann mmg gila magazine Ratu Sehari. Tak sangka dapat masuk RS! Selalu tunggu for latest issue keluar coz 1 year 3 kali je keluar. Setiap kali belek RS, selalu kata dalam hati masa belum kawen dulu,

'Eh, best nya pengantin2 ni dapat masuk mag Ratu Sehari. Glam & no 1 mag for malay wedding/bride mag kot. Tapi tgk nama2 pengantin & deco sume, sume ada nama & glamorous from head to toe. Sure2 lah aku tak dapat masuk' 
'Damn betul la wedding2 decorator dlm RS ni. Gila cantik2 dowh idea2 deco dorang sume!Sumpah nak nangis!Kan best kalo idea2 aku dapat masuk mag ni. Mesti proud kan kalo dpt tgk hasil kita buat masuk dlm mag. Tapi sume wedding decorator dlm RS bukan calang2, sume client dorg 'big fish'. Harus lah meletop deco sume. Kan best kalau pelamin aku dapat masuk RS,walau bukan client punya tapi sendiri punya pon takpe lah'

Verangannn je lah ko Ann T______T

Alhamdulillah,
Tanpa di sangka rezeki Ann tu ada utk masuk magazine Ratu Sehari. ^_^
Mau x happy?!
Both of us orang2 biasa je. Our parents pon biasa2. Takde title ape2. Both reception pon x de VVIP guest bagai.
Kahwin pon tempat biasa. Dewan je. Hehe. Segan jugak tengok pengantin2 lain kat mag kahwin kat hotel2, club2. Ye la duit pon sendiri. Hehe Tapi kalo ada org sponsor, konpem Ann mintak buat reception kat Palace. Ape pulak tanak kan? Rugi!! hehe
Plus, sgt terharu sebab impian Ann nak tengok my idea dlm RS tercapai. Rasa berbaloi penat jadik bride + WP at the same time. Teringat all my pelamin team + crew team + catering team bertungkus lumus 1 malam sume x tido kerja non stop 1day b4 - actual day event. Love them all!  
Dun get me wrong tau ape yg Ann tulis about apa Ann rasa. Takut jugak korg salah faham.Huhu.
Ape yg Ann nak cuba sampai kan,
See??! ORANG2 BIASA mcm kita pon boleh/mampu masuk magazine RS ape..ehehe.
Yg penting confident je. Hehe

Moga dapat la di jadi kan inspirasi buat all bride to be out there yang teringin nak masuk RS nak jadi kan kenangan wedding kan. Hehe 


Yesterday 1 lagi mag interview Ann. Kak N - Features Editor C...... Mag datang jumpa Ann kat Shah Alam. Very beautiful lady :) Dorang interested to cover Ann punye modern vintage reception utk dorang nye bridal issue bulan x. I'll let u guys know if dah keluar kat pasaran nanti ya :)

Oh ya. Kalo yg beli RS mesti dah tau nama company WP Ann kan. Hehe. Tunggu kan kedatangan blog AMP veryyyy sooooon ya :)

Salam sayang,
Ann

19 comments:

"cikkin" said...

yeayy!! congrates mommy ann..=)
kene g cari RS ni..hihi..pasni ur touch plak akan masuk magazine..hehe..amin~

modusoperandi111209 said...

bunda ann..

ai dh bace dh. sume cantek!

Jan@Afzan said...

alhamdulillah....seronoknye dapat masuk mag. Erm, harus cari ni..

take care mommy fab Ann..

Jan

0sh!Nz d' sen0r!ta said...

weeeee.. artis gitu! nak sigggnnnnnn~~~~! ahaha. drama!

mizzunderstood said...

Congratz ann!!!! =)
baru je beli magz 2 mase lunch break td.xsempat belek2 pun lg..xpe.blk umah ni nk telek puas2!!
luv ur wedding!!sgt2 teruja tgk..

lepas ni boleh masuk magz utk parents-2-be pulak..hehehe.. =)

fati said...

yeayy!!
Congratesss ANN!!!

Reen Tart Nenas said...

kalau ada impian+semangat+duit+sokongan kuat dari orang sekeliling, insyallah apa yang dirancang akan tercapai, betul x? :)

~ Lady D ~ said...

congrates mommy ann. i really2 like ur vintage modern theme.showed ur blog to my fiance.n he like it too! so much!

dytia said...

ann - I luv the pics... btw kenapa lah diorang suka karang kisah cinta brides kat dalam ratu sehari macam ceritera zaman 60 an.. sungguh lah yang buat karangan citer tu confirm SPM dulu dapan A+. takperlah - kisah klasik untuk masa depan- bahan bacaan your kids bila dah besar

choclairissa @ intan said...

wahhh glemer u ann..congrats...i mmg suke sgt pelamin yg turqoise tu.. :)

lovelyadibah said...

vintage rock!heee~..ann mmg buat orang2 biasa kt luar sana berfikir untuk dapat wedding yang best2 mcm ann!thumbs up!:)

ala..kena cari gak nie ratu sehari...huuu~

2 H@T! MeN j@D! 1 said...

congrats ann, i da beli ptg td dear..huhu sukaaa sgttttt bunga besar kat kepala ann tu...:)

Katak Ijau said...

congrats Ann...
proud of u...
btw knowing u, mmg tau u jenis org yg gigih..
so no wonder la u wedding sgt gojes..hehe
take care tau ann.. :)

cik senah said...

Salam..

Tahniah Ann..akak dah baca majalah RS tue semlm.. hehe.. dah tau dah jalan ceritera cinta Ann & Ash.. (so sweet...) :)

p.s : Selamat menjalani tempoh mengandung.. jaga diri baik2 nohhh... :)

.:Cik Puan Ann:. said...

cikkin : haha. amin :)

modus: ehehe.thanks :)

jan : thanks jan :)

osh : artis la sgtttt! drama melayu bersiri la kot.hahaha

mizzunderstood: dear! i cannat open ur blog!sorry ye x dapat tgk apa award u bagi..hehe..anyway thanks tau :) check ur blog.ur blog ada VIRUS i guess. mag parents2be? hehe. NAK!kalo ada rezeki laa.hehe take care dear!

fati: tq fati! ;)

reen: yup.almost right. but in my case, sokongan kuat org sekeliling tu act tidak org sekeliling. just few ppl including ash. pretty SAD kan? but in the end,thank God i dapat prove to em i can do it.hehehe

.:Cik Puan Ann:. said...

lady d : i pon suka.aci tak?ehehehe take care dear!

dytia : ahahahahaha. no comment. but i like it the way dorang karang..sangat puitis and romantik sampai ann nak gelak baca cerita sendiri.sebab malu!hahahaha

intan : glam? x de maknanya..hehe

adibah: ha,gi la carik.byk benda2 best dlm mag RS.hehe oh anyway,appreciate ur kind compliment dear! ^_^

2 hati jadi 1 : oh bunga besar tu?hehe ann still simpan till now :)

katak ijau / naim: NAIM!!!!! rindu :) i gigih eh? haha kena la naim, now dah tak keja makan gaji, kena gigih carik duit sendiri.hehe bila ann boleh makan nasi minyak? ann ngidam ni!hehe take care dear :)

cik senah: akak :) dah beli eh?hehe dah tau dah? *blush* ;p ok.tu lah.ni ann tgh slow down kan sume activity.doc soh byk rehat.hehe

R-YuzSha said...

Happy for you.. at the same time I envy sangat ur wedding.. so creative and unique... Masuk RS, bcz U deserved it... Congrats Dear!

witwit said...

my fren juga gunakan bonda. klasik. ur kanda wil be ayahanda. adinda ann, i nak beli ratu sehari, 1stime, tak pernah jumpa pun, semata2 nak baca story u

choclairissa @ intan said...

ann..i baru berjaya beli ratu sehari..n terus cari your page..suke2..u are so lucky dear~

btw..i linked and follow u...i pun suke tiffany~~

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Blog Template by YummyLolly.com - Sponsored by Free Web Space