01.10.2010

Daisypath Anniversary tickers

Our RR :)

Lilypie Second Birthday tickers

Monday, February 28, 2011

Ann si FABuyong + heartburn

Hello & hi readers :)

Lamanya tak hupdate belog nih. Rasa sgt ketinggalan pulak bila tengok update2 dari belog2 lain. Hee This time Ann saje je nak cite latest update mak tak berapa buyung lagi nih hah. hehe Ann selamat sampai Msia last Tuesday. Sampai2 lembik sebab tak lalu makan & b4 tu schedule sgt hectic. Turun2 flight tgh mlm buta tu, I begging my BIL carik seafood gak. Selagi tak jumpa seafood, I tanak balik rumah. ahaha. Alhamdulillah, 'baby' x meragam nak vomit ke hape ke. Macam faham jek mummy dia kerja. hee Cuma bengkak kaki toksah cakap. And the best part I tetiba dapat FREE massage every night kat hotel yg we stay tu. lagi best i call je anytime, dia dtg bilik :) 

Kali ni Ann bagi warning siap2. Jgn muntah pink ya. ahaha. Sebab Ann tepek gambo2 latest Ann si mak buyong sebab dah naik 1+kg :( No no. Tuko nama. Mak tak ready nama buyong pls. Mak nak FABuyong boleyy? hahaha *sila lempang secara comel muka Ann plis?! ;p* 

Ni dlm taxi masa nak otw to airport nak balik Msia. See?? See? Ash candid my perut. Now Ann cuak. Takmo makan :( Baru 1mth++ Why perut Ann dah nampak? Besar lak tu? Masa lunch last day tu, 1 of obersis' biz fren said 'Ann,I wish it's triplet! Ann? Erk?!Tercekik fish fillet. Ahaha. 

Last Saturday, dari pagi2 till ptg schedule sgt pack + non stop meeting ngan wedding clients this year. Malam tu pulak Ann & family sume compulsory gi wedding adik my SIL's reception @ Dewan Perdana Felda. Rombongan Cik Kiah sangat. Hahaha.

@ main entrance. Deco by Sher x silap. Met few gorjez silent readers there :)

Wif MIL. 3 table family kitorg sapu. hehe Yang kelakar, table kitrg - Ash sibling, ktrg sume masing2 busy 1 hari tu so sume tak sempat makan. Lapar gilaaa. Apa lagi, masa kat sana bantai makan kaw2. Siap bantai table sebelah-kosong punye food sebab x cukup. Dem. Perangai masing2 tak bley blah. Hahaha. 

Review about the wedding : FOOD as usual la sedap. Felda D Saji mmg sedap food dia so far yg Ann makan la. Tapi pix bridegroom sume blurr :( Attire by Gezal Minhat(reception) & Albert Yap(nikah). Ann prefer nikah's attire than recep. Photog meriah! :) Ramai since 2 side combine. Udey&Mukhriz, Photolicius + Danial Haikal. Just 1 TIPS for b2b. Ann selalu perasan 1 thing bila kita buat seating/RSVP reception. This is general statement ya. Make sure on the actual wedding day, ada coordinator/crew utk jaga specifically for VIP & guest tables. Even dah ada tulis siap2 kat table tu for relatives/bride's friends etc. Benda ni benda kecik & remeh je but sometimes it can be a sensitive issue to some people. So tugas crew tu tunjuk kan ke guest tu table dia kat mana..Say groom's friends kat table 45-47. Kan senang? Daripada kita dok terjenguk2 berdiri nak cari table mana satu nak duduk. If ada 80 tables,setiap table ada tulis for who for who x ke buang masa carik table?

Semalam, dengan matahari rasa sejengkal atas kepala, Si Ann FABuyong ni degil yg amat nak jugak tengok  progress ashanndreamhome yg setelah sekian lama x gi sebab tak sempat2. Maka, si suami terpaksa mengalah & ngikutkan kehendak si fabuyong ni hah. Tak bawak kang teringat2. Haha.

Sekali dtg, Ohmaigosh. Dah nak siap ke?! Dulu masuk kat tepi2 x nampak pon mana satu rumah nya. Semalam, bukan je dah nampak rumah, siap boleh masuk rumah sendiri. Rasa nak nangis T______T 

Tapi Ash bengang sebab our house jadik store. See kotak2 tu? dlm bilik byk gila jamban2, tiles etc. Tapi Ann x kisah sgt pon. 

Happy?! Of course! ^_^ Sebab rasa syukur & berbaloi sebab dua2 sibuk kerja carik duit sebab masing2 punya biz sendiri kan..kdg2 rasa down jugak sebab rasa tak mcm org lain yg punya byk masa utk jalan2, selalu update dengan hal2 keadaaan sekeliling. Rasa kadang2 macam katak bawah tempurung sebab kalo ada benda2 baru kitrg macam?? Blurr. Lambat pick up weh. haha. Tapi bila tengok rumah ni siap, rasa sedih + happy sebab tak sia2 jadik katak bawah tempurung, dapat beli jugak rumah sebijik. hahaha. 
Can't wait rumah siap sepenuhnya. Boleh jemput u all dtg. Ecececeh. *Macam la ada org nak dtg Ann..hehe*


That's all for now. Ann sekarang kan everyday heartburn = pedih ulu hati. Tak selera sgt nak makan. If you all ada petua camne nak avoid / kurangkan rasa heartburn ni share la ngan Ann eh. :) Btw, guess what?? 1 day b4 Ann fly haritu, Ann makan................................................................
DURIAN! Bukan 1 ulas, tetapi 5 ulas! Nasib Ash stopped me. Dia punye nikmat makan durian tu, huiiiiiiiiii Tuhan je la yang tau. Hahahaha. Ann x tau x boleh makan durian & time tu sume dah tido. Sekali mlm tu, hamikkk ko Ann! Panas 1 badan + perut. Baru rasa cuak. Minum air bergelen2 + terkumat kamit dok baca wirid elakkan keguguran sepanjang mlm tu sampai tertido. *Mesti korg x tau kan nak tergelak ke takut ke hape kan? ;p* Alhamdulillah, Ann rasa takde pape kot. I hope so la. Aminnn. Next week, check up with gynae sebab Ann ada nak kena travel lagi. So doakan Ann & baby kuat & selamat ya :)
  
Last kopek,
 kami :)
1st day Ann tau Ann pregnant. Time tu kat JB. Hee

Next entry: about wedding stuff. 

Till then ladies! Take care! *flying kisses*
Love,
Ann FABuyong ;p

21 comments:

lovelyadibah said...

bestnyer!:)mesti hepi bila tgk rumah dh nk siap!:)moga rezeki ann n ash makin murah!:)

Lieya said...

Congrat utk sume2 skali.. eheheh wahh mesti sonokkan dlm perot ade baby pastu uma dah nak siap. Wahhh best2 sangat...xpe jdlah katak bawah tempurung asal ap yg kite hajati tercapai...

Nora Anne Burn said...

ann..!! biar btl ur baby bump dh bsr even br 1 month plus..??!! omg..i rase baby u twin or triplet kot..siyes tgk badan u pun naik skt..mmg nmpk dh u preggy dr i..i dh msk 8 weeks..badan x naik2 pun lg i tgk..perot pun x nmpk sgt lg..tp klau i mkn bnyk..br nmpk perut tu cam ann...jeans pun i still leh pkai..

LisaLisut said...

wow.1st month plus dah nampak baby bump.twin kot?hehe.besarnya rumaaaaaaaahhh lawa gile color.mcm english concept pulak i tgk.lawaaaaaaa.mmg tak sia2 lah kerja kuat dpt beli sebijik kan.nk jemput diri sndri dtg rumah u bole?;p haha

take care fabuyong Ann.mmg sesuai fabuyong.sbb mmg u look fab walaupn pregnant :)

kucincomey said...

congrats ann.. same laa kite.. kandungan baru 8 minggu, tp perut dah macam 3, 4 bulan.. hehe..

cik senah said...

Huhu.. Fabuyong giteww... :) "muda" lagik usia kandungan ann kan..? Tp, dah nampak perut lerr.. Ermm.. best kalau twins kan...? Nak2 pulak.. dapat sepasang.. hehe.. beshhnyerrrr..!~

p. : Lawanyaaa umah Ann-Ash.. Bila dijangka siap niee..? Nak buat lawatan lehh..? Sure fabulous interior design and furniture umah Ann-Ash nnt kan??.. :)

ryy.han said...

tips on heartburn
http://www.babycenter.com.my/pregnancy/antenatalhealth/sleep/heartburn/

but sometimes kena try and error jugak..diff body diff la reaction..so once dh tau which steps yg ok continue..

the rest, bnyk sabar dugaan mengandung ni...ur body working very hard due to pregnancy and also hormone changes so on

Reen Tart Nenas said...

ann, rumah tu kat putra impiana puchong eik? design sama cam reen pegi tgk showhouse ari tu.

suka tgk baby bum! harus la ann maintain cun n cute :)

hazlynda kushairi said...

exactly! mase lynda kawen pon seating paling senang dilabel adalah UITM table 40-45. abes cerita, pandai² la guests ek.

ann, lynda doa ann dapat triplet! sbb 1 month plus, mane tau betul triplet or twin ke ;) mcm sazzy. hot mommy!

take care babe ;)

Leonora Halim said...

For your heartburn Ann... Alucid: Antacid & Anti-flatulent... kat guardian/ watson's pun ada... dlm byk2, rasa brand ni yg okay... i took this from 1st trimester sampai le dah 37 minggu skrg neh.. :)

mizzunderstood said...

ann...alhamdulillah..seronok tgk ur perut.hihi..wish it was triplet 2!! ;)
bestnye tgk ur house...sgt seronok!!!semoga semuanya berjalan lancar yea.. =)

FARAH YASMIN said...

Annnnn..comel giler..congrats ann..rumah baru u tersangatlah dkt with my parents house..

HIKAYAT CINTA said...

Ann...jangan lasak sgt tau :) Sangat excited dapat jumpe Ann mase kat 'obersi' ari tu...tapi tak sempat nok soksek2...:(

Btw Ann...baju kite same laahh...Lisa pun beli satu mase kat sane...d color oso same...Grey :) Hehehe...

Jaga diri tau...Harap2 Ann dapat anak kembar...Sukenyerrr..Tumpang xcited lak ...:P

.:Cik Puan Ann:. said...

lovely adibah: aminnnnn :) thanks diba.hee

lieya: hehe. ha tu lah. hari2 jadik katak bawah tempurung pon ann sanggup..haha.thanks lieya.

nora: kan kan?ann pon pelik.next week ann 8weeks.makan pon ann x byk.asyik loya jek.tapi ann akan selera makan if tgk ash makan.x tau nape.haha. jeans ann dah x leh pakai :( triplet? gulp!

lisa: ahaha. fabuyong tu ngengade jek.xde maknanya fabulous.haha.oh yes.alhamdulillah. worth la org kata ngan penat kerja kan.rumah tu cam pattern modern contemporary.ann pon suka.heee.eh nanti jemput la dtg umah kite.hee

kucincomey:ha ada geng!yeay!hee..takut tak u?ann cuak..pehal beso?next week check up nak tanya gynae.hehe

cik senah:akak!~ meh le dtg umah cheq nanti.hehe biasa2 je umah ann kak.interior? dah alang2 jadik WP, konsep rumah pelamin2 la kot. hahahaha. kiddin'. ha nanti cheq habaq kat akak na if rumah dah siap.ehehe.

.:Cik Puan Ann:. said...

ryyhan: oh thanks so much dear. ann akan google jap gi. :) ha,mmg kena byk sabar.few days ni ann letih giler.pastu asyik ngantuk.huhu

reen: putra impiana puchong? nope. mine is kat shah alam. the garden park homes cahaya SPK to be exact. cun?xde maknanya.haha.take care dear!

lynda:ha betul!senang guest nak carik.hee aminnnnn :)thanks lynda! tapi ann rasa x kot. rare case if triplet.hehe. twin case ada in family tapi ann rasa jauh.if Allah kata kun fayakun baru ada la kot kat ann.ann x kisah,asalkan baby n mak dia ni sihat n selamat hendaknya 9mth ni.amin :)

leo:what?dah 37weeks??!omg. how are you darling?hows baby & mummy?ann doakan both of you sentiaa sihat. oh thanks for ur info.will carik today kat watson/guardian.yeay!hee

mizzunderstood: thnak you darl :) aminnnnnnn!

farah: mine is kat shah alam.ur parents kat shah alam ke? doakan baby & mummy selamat ye..hehe

hikayat cinta:hey u! i remember you :) nasib luggage ann jumpe jugak mlm tu.guess what?ann jadik gi 1 lagi country. after few days i met you kat 'obersi'. kerja kan. dah la most of the food non halal,kesian baby lapo :( btw,ann grab baju tu, 5 min try tros bayo.haha x larat nak diri lama2 punya pasal. thnaks for ur wish dear.ann pon doa kan lisa&hubby akan join the club soon.insyaAllah. All the best Lisa!

hazlynda kushairi said...

amin. takpe, lynda doakan twin ek. takleh buat keje lasak sgt ni. jage diri n kandungan keh. doakan lepas ni lynda pulak. amiiiinn....

aurinh said...

omg ann - your new house is so near my house - mine kat alam budiman. a lot of my friends beli kat cahaya spk gak -- really good investment - I pun teringin mula2 kat situ but hati tersangkut akhirnya kat red brick house I. nanti I buat housewarming - I invite you jangan lupa datang ok.. :D thought nak ajak a few bloggers to my housewarming nanti (tak boleh ramai sgt pasal budget tak besar)

sabsabby said...

ann, dont worry dear about ur tummy. Mine was besar till from 1st month sampai 6 months, ramai org inngat twins. But after that dia tak membesar sgt. Now dah nak masuk 35 weeks inshaAllah, they say my stomach kecik. Hehehe

Leonora Halim said...

tu lah Ann... mcm baru je jumpa Ann bergosip kat bloggers gathering ritu... hehe... ni dah 37weeks dah... thanks for your doa.... mine with you too... :) xoxo

.:Cik Puan Ann:. said...

lynda: amin!!!!!!!! ann doakan lynda cepat2 join the club :) insyaAllah.

aurinh: really?????! yeay!!!! jgn lupa tau invite ktrg dtg ur housewarming.hehe. oh u know what? ann pon suka ur house style! mesti sejukkk je rumah.hee

sab: masyaAllah..dah 35 weeks?!! how time flies soooo fast.. when is ur edd? oh ye ke?yeay! ada geng.ann sume baju n seluar da x muat sab.huhu this week ann nak check ngan gynae.heee

leo: kan kan? take care tau dear :)

Tuan Auz said...

Sweeeetnye your blog!!!
Tahniah dah preggy. hehe. jaga diri dan baby bebaek ek

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Blog Template by YummyLolly.com - Sponsored by Free Web Space