01.10.2010

Daisypath Anniversary tickers

Our RR :)

Lilypie Second Birthday tickers

Friday, February 18, 2011

Wedding VS Pregnancy

Salam Jumaat to all of you :)

Quick updates. 

Dah lama Ann nak cerita pasal Pameran Pengantin 2011. Even dah kawen, Ann tetap suka pergi pameran pengantin. Pelik tapi benar T___T Terlebey passion nampaknya. Ahahaha. Anak mummy sok jadik WP la gamaknya. gagaga. Saje je nak tengok this year nya PP + dtg support kengkawan yang bukak booth. hehe Meh sini Ann review. 
PP 1st- Stadium Melawati Shah Alam. (January) New year haritu. Amat menyedihkan. Hambar + New Year kot. Booth2 yang join pon ada yang ala2. PR skills kureng. Nasib entertainment part - panggil artis Atilia, Monoloque dtg tu good idea. heh. 

PP 2nd- Ampang Point (January) Urban Vibe da start buat tema2 dah this year. Kemain! hehehe. Siap ada contest blog bagai. kerlasss marketing :) TAPI!!! Tapi sayangggg..*saleem* lol sebab most of booth tak ikut pon tema crystal blue organizer. Kan lagi best sume booth yang join buat tema as per organizer dok iklan2 kan sana sini ada tema. So we can see ke-kreatifan *fail BM! ;p* every booth yang join especially butik2 pengantin / decorator. Pastu most of vendor yang join kat AP same je ngan kat stadium. Choices more or less same.

PP 3rd- SACC Shah Alam (February) Haaa. Kali ni masuk2 convec, 1st impression - hmmm quite impressive. Baju2 byk lawa2, booth2 yang join pon byk yg best & ok, PR most of booth pon bagus :) then tgk main stage....................NGI??!! NGI join PP?? Hmmm. Anyway, nice deco I must say :) Quite happening la this time. Siap ada real wedding sume. Comel! :) Good job Urban Vibe! Just Ann perasan few vendors yang maybe dorang rasa dah ada nama, the way dorang 'market' booth dorang to bride2be/guest yang dtg Ann x berapa suka. Sebab macam tak humble + down to earth + sibuk cakap &compare competitor A & B. Nak je Ann cakap 'Hello..Kalau u banyakkkk sgt job, you tak kan terhegeh2 nak join PP ni carik client' Tapi baby said - No mummy. Mummy tak boleh jadik evil sekarang. Now kena senyumm je,dlm hati pon tak boleh curse,kena zikir ok.' hehehehe.  

PP 4rd-PWTC (April) ha tengok la nanti Ann rajin nak gi tak.hehe. Korang b2b, pergi la k! :)

Ok.Pregnancy pulak.

Alhamdulillah. Semalam 6 weeks. So far alhamdulillah tak vomit lagi. Tapi loya tekak tu jgn cakap la. Kejap pagi,kejap ptg kejap malam. And kadang2 takde selera nak makan. Walau camne pon, everyday mesti Ann akan paksa telan minum 1/2 glass of Anmum Matena. And guess what? Jap lagi Ann nak gi KLIA. Ada nak kena travel about 1 weeks. Last 2 days gi jumpa gynae kat DEMC, she checked mummy + baby ok. Tapi balik Msia kang, kena tros gi check gynae sebab skrg tgh fragile kan + schedule spjg 1 week tu sgt hectic. Oh! kesian baby :(  Nak buat camne. Kerja. Maybe after this x travel lagi. Doakan Ann & baby selamat k :)
Oh ya. Ann ada nak share doa2 yang Ann baca now, tapi x tau camne nak post here in jawi.Ann translate la ye.

1) Wirid utk elak keguguran - 'Al-Muhyi' Baca selalu & hembus to perut.

2) Doa untuk diri ibu hamil & kandungannya. Ann amik ayat ni from Hidd's blog. Thanks dear :) Actually ayat ni sama sebijik dlm buku yg Ann beli. Ann yang lambat baca.hehe

 

3) Doa elakkan baby dari cacat/tidak sempurna.

Rabbi habli mil ladun ka zurriyatan toyyibah. Inna kas sami ud dua'

Since ramai yang tanya tanak ke buat pregnancy blog? Ann tak tau la nak separete kan ke tak ngan AAWG ni. tgh bz.

Apa kata survey?  

Eh dah lambat. Bag x pack lagi!Take care darlings! ok bai!


16 comments:

"cikkin" said...

take a good care mummy ann..=)
moga sume selamat..=)

h e r n y z a r said...

salam ann... sara nk share sumthing yg sara pelajari dari colleague sara di opis.. kat sini...

http://hernyzar-helmizan.blogspot.com/2010/06/tips-untuk-mendapatkan-anak-yang-pintar.html

selamat menjadi mami mithali.. XOXO~!

lovelyadibah said...

bgsla ann nie..still pegi wedding fair even dh kawin!:)

hope ann dikurniakan baby yang comel mcm ann :P

Wan Sajidah Ahmad Saburi said...

congrats to both of u...:)
jaga diri baik2..
selalu lapangkan diri baca ayat2 suci al-quran..jgn tggl solat...
insyallah nanti bila nak bersalin di permudahkanNYA...n doa2 yang ann tulis tu mmg bagus..wan masa ngandung damia dulu pun selalu baca doa tu..:)

Wan Sajidah Ahmad Saburi said...

congrats to both of u...:)
jaga diri baik2..
selalu lapangkan diri baca ayat2 suci al-quran..jgn tggl solat...
insyallah nanti bila nak bersalin di permudahkanNYA...n doa2 yang ann tulis tu mmg bagus..wan masa ngandung damia dulu pun selalu baca doa tu..:)

rose said...

take care ann!jgn kerja penat2 sgt..cian baby..hehe..

semoga semuanya dipermudahkan..n ann dapat anak yg sihat.. =)

K.I.N.A said...

wah..ann pegi PPM aritu..takde rezeki nak jumpe..

cik senah said...

:) Maybe tahun2 yg akan datang.. buley tgk Ann pulak join Pameran Pengantin.. hehe..

p.s : Ermm.. apa yg Ann kata tue betoi.. ada sesetgh booth.. suka sgt dabik dada yg depa tue baguih...compare to the other booths.. Hish! awat kena mention laghu tue? kerana nakkan kastemer place deposit/booked depa ka..?

Dan.. ada sesetgh tuee.. kalau bakal b2b mai ala2 belemoih/sememeh skit kat booth depa.. mula arr layan tak layan sajaa.. asai tanya harga ja.. mula lah tunjuk harga yg murah2 ja kat b2b yg belemoih niee.. :(

Padahal.. bkn b2b bukan tak dak duit..saja nak tgk kelaku depa jaa.. hehe ( ini kisah benaq.. terjadi kat chek dan adik chek last year..)

hana yoriee said...

kalau tak separate pregnancy and wedding nye info pun takpe..akan ttp dtg baca..hehe

choclairissa said...

take care ann..

btw i add u in my blog :)

ElyaElmo said...

ann..takyah separe pun ok kottt....senang baca sekali harunggg...ehehee

.:Cik Puan Ann:. said...

thanks all!~ alhamdulillah, ann & 'baby' selamat..hehe oh ok.glad to hear dat.. :) ann pon x bcadang nak separate kan..tak dan la rasanya nak hupdate..hehe

jihan musfirah musa said...

thanks ann share info tentang pregnancy ni sgt informative!!...jihan copy yer..;)
take care n baby too~~..;)

Ms Pancake said...

Take care anne.. :)

schmellow said...

ann thank you for sharing the doa'. :) do you mind if i put it in my blog?

Siswono said...

Terimakasih, mohon ijin copas doanya...

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Blog Template by YummyLolly.com - Sponsored by Free Web Space