01.10.2010

Daisypath Anniversary tickers

Our RR :)

Lilypie Second Birthday tickers

Wednesday, July 28, 2010

Abang2 Pro Fotographers:JB

Hello adik manissss, *dengan gaya slang mamat bangxx ckp, kepala skali jgn lupa pls ;p*

Gila berkurun I simpan list ni dlm draft. 1 yr ada kot. haha. Let me share psl JB fotog with u darling2 esp b2b frm JB la kan..if am not mistaken early last year I dah start survey2 tanya member2 psl photog JB..tapi at that time, I mmg tak terlintas lgsung nak amik JB Fotog. Memang Ann nak bawak from KL. Coz kenal ramai. JB i tak tau sape2 fotog! huhu.

Then after that HUGE changes, *Kpd sape2 kawan yg setia bersama ngan cerita2 di belog picisan Ann ni,mesti tau kan why ;)* Ann tpaksa carik balik all JB & yeah my criteria: the fotog MUST be from JB, not from KL, Spore, Melaka dan kawasan yang sewaktu dengannya.

So, ini lah dia 8 je yang I list. Some of them, I jumpe sendiri time turun JB. Act, this year I perasan ramai lagi fotog2 JB yg cambest..tapi i malas nak update. huhu. Sebab: I dah book. *dorang ada dlm list ;)* kang i tgk lain2, kalo ada lagi cantik,nanti sakit hati,baik takyah tgk. Bley camtu? hahaha.

JB Professional Photographers


Latest Update 29/7/10

9. Trisno Photography
10. Newlywedsphoto
11. Lafa

Fotog yang Ann hire ni act, I got from contact2 KL Ann. Pastu kitorang chatting2 kat FB. Sgt funny si fotog ni & I like his style. Sama suka buat lawak. haha. Then masa ada kat JB this year *tak ingat bila* I jumpe dorang then I rasa cam ada chemistry between us *gituuulah ko Ann ;p* and YES! I terus book 'em! Tapi package i lain macam sket. haha. sebab Ann book dorang for 4 event kat JB. Sekarang baru terfikir ape la sengal sgt membazir sampai 4 event nak pakai fotog.i pon tak ingat apsal. tapi nak sedapkan hati: gambar tu sume cam saksi penting dlm majlis ni *eceh ayat ;p* and kami boleh simpan and tatap sampai bila2 ;) kang kalo simpan dlm kepala je, confirm tinggal kenangan Saleem ;p

If ada lagi fotog yg cambest, just let me know,nanti Ann listkan k for other b2b ref ya :)

14 comments:

NahWaL said...

republic artisme.!! they are young but fresh!!! kalau lensa melayu ai suke abang gg :D. but he's based in segamat :D

mysarah said...

i pown dah tanak tengok photographer lain after i dah book. sebab bila tengok memang kadang2 tetiba rasa nak tukar. haha

miszanie said...

i already booked trisno quartris..die org pasir gudang,
pun xmau tgk photographer lain

http://trisnoquartris.blogspot.com/

love of nanamir said...

hahaha anne! i mcm tau je u amik sape. photog2 jb xramai mane pn so mereka2 pn kawan i including me part of them hehe =P all da best anne!

anne tumpang:

kami di jb juge! =P

www.newlywedsphoto.com -> haha agak2 u ley selit dlm list?? gaga kidding anne!
=P

there are few of my friends..
yg u list tu,,, ramai2 seangkatan tentera.. paling otai in JB is FotoKahwin..a.ka sifu.. didiz =) Artisme my closeeeeeeee friends - mereka2 same2 dgn lian dr mule jd photog =P its fozan+afiq and believe it their designers in jb pn boleh tahan.. u can search for Rafie Mahmood =) recently ramai dah realized bout him.. kain curly ala2 rizman ada pada dia =P
ArtCreative.. - otai juga =) so i hope one of them are urs =P hehe

Anonymous said...

http://lafa.my pon oke jg.tp kt jb xkencang mcm kt kl la..sgt susah nak jumpa yg cntik. & kdg2 mhl sgt..

-SR-

.:ANN512:. said...

nawal: tkejut i tgk ur pix..rupenya ngan AR.. hehe..NICE~ mmg plan buat pre wed kat JB ke?

mysarah:kan?kan?

miszanie: oh trisno..i pnah dengar..hehe..jgn tgk lain...jgn.hehe

lian: lian!!!!~ seriously, sorry sgt2, ann boleh tak t'ingat lian kat jb..sure2..ann akan masukkan nama lian..mine is no 4 la dear..coz i like their PR..hehe

SR: ha btol3x! ok.i listkan nanti.thanks :)

NahWaL said...

tak plan pon ann. i had an interview in JB and decided adhoc. Fiance susah nak turun KL, he works on Saturdays. Hey Check your email ya :D

shadi3 said...

hi ann,
have a look at my artwork too.
i'm JB based.
thanx.

http://www.flickr.com/photos/shadi3/

love of nanamir said...

haha alaa ann i saje je kaco2 u =P hhehe
artisme? =) diorg best!! weee hope le attend ur wedding..lian baru blk frm jb.. my friend tunang.. and i sampai2 je.. haha baju sebijik mcm baju sabs! so cantik.. but not RR la for sure. =P ade mix match here and there.. haha time tu ade my other girlfriends. n they been talking bout ur blog! hahaha so kire ramai gile ur silent reader ann! famous u! aww! =P

.:ANN512:. said...

nawal: ooo camtu.ann dah check dah..thanks :) can't wait to c u..hehe

shadi3: hey..sure will do.thanks :)

lian: ann dah list dah :)o ye ke? hehe..bad comments or good comments?hehe..hopefully good la..huhu..sure2 dear..will invite u for all events in JB.hehe :) nanti ann email u ya yang.. :)

love of nanamir said...

ann: sungguh x malu i kan mtk invitation?? =P haha.. thanx ann for including me in ur list!! muax!! all da best for ur preparation! =)

Razali said...

Hi Ann,

Thanks for putting me on your list :)
Compared to each of them, I'm the youngest & less experiences. Good luck on your preparation!

Regards,
Razali
Heroes Photowork

CatlinaFly said...

Hi ann,can us be on your list too?

www.kedaigambarkami.com
http://kedaigambarkami.blogspot.com
FB: KedaiGambarKami
Kluang, Johor :)

cheers..love ur blog..sgt2 informative!nasib lah ahkak dah kawen dik oiii!hahaha

Alan Wang said...

OAK LED Co ,Limited is one of the top level China LED tennis court light manufacturers and suppliers with one of the famous LED tennis court light brands, as a professional company, we have our own factory, which is able to produce high quality products with reliable quality tennis court lights

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Blog Template by YummyLolly.com - Sponsored by Free Web Space