01.10.2010

Daisypath Anniversary tickers

Our RR :)

Lilypie Second Birthday tickers

Wednesday, June 16, 2010

Updates! BAD Designer + HELP needed

Gosh!

I got lotssssss of emails from ex brides & bride-to-be yg ada bad experiences with few BAD & NON PRO wedding & fashion designers since I post psl my designer 2 days ago..OMG. Rupanya ramai jugak designer yg buat hal eh..mcm2 cerita & experiences yg I baca from the mails.Oh my. Ada sorang tu nak kawen minggu depan, btg hidung designer tu pon tak nampak lagi! Siap ada few silent reader I bagi suggestion soh I post psl BLACKLISTED Designers. huhu.

Btw, BIG THANKS & KISSES *tapi kiss i ada balance2 air mata, boley? ;p*to all kwn2 bloggers yg comment kat sini & silent readers yg bg email kat Ann...thank you so much for your concern & advices... :)

Guess what???? Ash dah tau!!! Kelakar ok cara dia tau. Selalunya dia mmg tak pernah jarang2 baca BLOG ni. 'Ala, blog2 gossip pompuan, malas nak baca', katanya. Then, hari yg i post entry designer tu, I emo coz so many things happened on that day. So gaduh jap. Plus got PMS. Mlm tu, dia call and without say hi, terus tanya what happened?nape tak gitau? coz dia baru je lpas baca *full lagi ok* entry i tu & say sorry & terus otw dtg nak amik I..and tak jadi gaduh coz he helped me mlm tu solve kan prob ni. Tak jadi lagi emo sebab dia urut belakang badan I *1st day mesti sakit belakang* sambil makan..huhu..

Back to bad designers issue.
So after baca all mails, comments & lpas discuss ngan Ash,
I decided to give him 1 week ni utk tengok..dia reply ke tak msg i..if tak, then next week i'll call him and i nak slow talk. then we see how la. either teruskan buat ngan dia / cari org lain. i'll update camne nanti.
And at the same time, I tgh cari BACK UP *IF anything happen kan* designer utk buat baju reception tu.

So I really NEED ur guys help if :

y'all ada suggestion /ada experience buat baju ngan mana2 designer yg ada nama / baru nak naik etc..i tak kisah asal jahit cantik...*i already hv all the D list, just nak tau sape2 pernah ada experience ngan mereka*
OR
mana2 tailor yg jahit cantik,i ok je..ntah2 JAUH LAGI BAGUS dari designers..kan?
OR
y'all ada suggestion/ ada BAD experiences ngan mana2 designers do pls share with me, so that I can list out for my reference..and who knows sikit sebanyak boleh menbantu other b2b lain kan..ape2 pon, to those yg nak share info, experiences, nak tau sape my designer tu *dia bukan bridal boutique, dia fashion & wedding designer* pls...

pls mail me - annescapade@gmail.com

Really2 appreciate that.

xoxo,
Ann

5 comments:

fikaryna said...

finally..ash dpt tau dgn cara yg dia bole cpt phm jugak..( hehe..)

ryna x bantu, sory..tp ryna bantu doakan perjalanan perancangan perkahwinan ash dan ann akan kembali lancar slps ni..

moga dipermudahkan ye!

aini said...

huhu...sgt kasihan ngan awak plus jd takot ngan ur experience..i baru je stat planning my wedding..memang sgt kena hati2 ngan all vendor kan..time letak deposit kene make sure diorg bg resit..so apa2 hal kita ade bukti..

~hope ann kuat utk setelkan problem ni..huhu

diana luna said...

Hi Ann....i ada satu nama la nak suggest..Madukara Sutramas..nama ownwer dia Eusopth..dia la yang buat baju Leonora ( i x pasti kalau u ada link si Leo)..tapi dia punya design mmg cun plus workmanship terbaik...

PurPLe LaDy AiFA said...

payah gak nak deal dengan designer ni kan? nak kne jd VVIP kot br die layan terbaik nye.. double standard plak mereka..

lucky you sbb your Ash sedar and paham what you've been through. i skrg neh lagi 2 minggu nye majlis tahap ketensionan paling maximum, lagi geram gle my fiancee pon buat moody gak.. *haiseh.* =(

journey of a lady said...

i pon in the same situation gak...i da anta my kain to this so called designer since early april..till now haram quotation pon xdpt..i de set appoinment konon nk byr deposit ke ape (pdhal nk amik balik kain tuh), tp smpai skang xdpt jupa knon dia bz..da la i ni keje out of kl so mmg hope bile kite once a month turun kl dpt jupa dia!!!!

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Blog Template by YummyLolly.com - Sponsored by Free Web Space