01.10.2010

Daisypath Anniversary tickers

Our RR :)

Lilypie Second Birthday tickers

Tuesday, June 8, 2010

Kita WAJIB Sokong!!!!!!!

Eh ni bukan tentang BOLA ye..cik Ann kaki bangku. & i cuma kenal cik abang Beckham je. sejak dia dah tolak cinta I and pilih si skinny Posh tu, i dah buang dia dlm kamus hidup I. I menyesal. Ternyata cik abg Ash lagi setia. bahaha.

*Mode: Serious*

Ini tentang ISRAEL.

Hari2 keluar cerita pasal ni..sampai dah selamat sampai pon Mavi Marvara's group kat Msia..Rachel Corrie's group masih sedaya upaya nak usaha jugak pergi ke sana..meneruskan usaha murni hingga sanggup mempertaruhkan nyawa mereka utk membantu saudara2 kita di sana...kau Ann? ape pulak usaha ko nak bantu mereka?duduk nengok sotkhabar je ke?or dok nengok tv?atau dok bo layan?.........

I takut nak tgk video kapal Mavi Marmara tu kena serang..SEBAB? sedih
I takut nak tgk gambar2 kanak2 di sana yg menantikan bantuan kemanusian...SEBAB? sebak
I takut nak baca ayat2 dan tulisan2 para wartawan di dada2 akhbar,dalam mahupun luar negara...SEBAB? syahdu

dan

I tak terpilih untuk turut sama pergi dlm misi keamanan *sorry Ann,u r not the chosen one ;p*
I tak reti nak upload pix2 pangkah ISRAEL kat pix profile FB *gile buta IT ke hape Ann ni*
I tak boleh nak bentangkan/usulkan tentang hal ni kat Parlimen *lorr..ni lah cite2 takkan tercapai Ann ghupenya*

Maka, i pilih jalan ini untuk membantu..Ya. BOYCOTT ISRAELI PRODUCTS. Sedikit sebanyak, kite membantu jugak. Cuba kira, kalau seorang demi seorang, dari satu negara ke satu negara, turut sama dlm campaign ini, pasti kita BERJAYA. ^_^

Yeah! Let's BOYCOTT them! *Angry*

Antara ISRAELI's products di pasaran & kami cuba untuk berkata TIDAK kepada:

1. Nestle
*Good bye MILO AIS TABUR..-_-*

2. Georgio Armani, DKNY
*Kitorg pakai perfume lain buat masa ni*

3. Garnier
*Bab ni susah sikit.coz i pakai all Garnier's products. day & night. Nak tukar2 i tak pernah cuba2 pakai product lain. huhu. maybe i'll skip 1/2 product dia la*

4. Maybelline
*Sekarang tukar pakai lipstick Elianto & ED Pinaud Paris*

5. MCD
*No more Ayam Goreng MCD Ash!Kita gi burger king jom.tak pon Wendys ke, Carl Jr ke..ala byk lagi tempat lain ;)*

6. MAC
*No more MAC. Susah juga. tapi takpe. Sekarang try guna Elianto sajoh. or mix je ngan brand2 lain.*

7. Nokia
*Ha..ni susah nak jawab. saya ada nokia je. camne?huhu*

8. Kotex
*I cuba guna brand lain, ternyata tak serasi bersama. huhu. camne?*

9. Cocal Cola
*I mmg tak boleh minum Coke. Perut tak tahan minum air2 gas.huhu.*

10. Nescafe, Starbucks
*Oh..Ash coffee drinker. Heavy coffee drinker I must say. Kalo g oversesas pon mesti 1st thing yg dia ingat bawak byk2 stok 3+1 necafe/coffee.Oh NO. I shud do something!*

Source : Here, Here & Here

I know it's hard to say NO to all of them..coz honestly cam Ann..I just beli je..tak tau la dari negara mana ke hape..and kebanyakannya ada brg yg kita guna setiap hari..but at least, we try to minimize or maybe skip guna 1/2 brg selama mungkin..at least we try kan..yg penting nawaitu kita. insyaAllah, Allah pasti lebih tahu.

Spread the words y'all! United We Stand! Allahu Akbar!

17 comments:

hana yoriee said...

yeah!! mari kite boikot!!

SaSsYAnGeL said...

ahahahhaah ... how to boikot kalau dah benda benda jadi sebahagian drpd pelengkap hidup ??? haiyooo ... mana aci boikot separuh separuh !! nk boikot, boikot je sumer ... ehehehe ... nasib i pakai LOREAL ... :P

*Hapuskan kekejaman rejim Israel*
Semoga Allah membalas perbuatan mereka ... Zalim ~

.:ANN512:. said...

hana yorie: yeah!~ LET'S!

sassy angle:eh guess what?! LOREAL pon dalam senarai OK!~ hahahaha~ click kat source i tu. jom la u kita sama2 guna sabun mandi..ala aci la..niat tu penting ok. habes camne?tak kan tetiba nak beli sony?ke bb?ke IPhone? aiyo matilah mak.

Amalina said...

u go gurl!!
we may be unable to do anything..but boycotting their products is one of the step that we can take..
tak dapat boycot semua pon takpe...at least ade yg bole kite boycott..dr tak boycott lansung kan =)

@ty_farEd said...

chayukk...!!!
i sokong 150%.....!!

PurPLe LaDy AiFA said...

I aritu boikot Mc'D setahun sejak awl dis 2008, then start makan balik bulan lepas. alih2, trus dgr yahudi mengganas balik. skrg nak boikot betol2 dah! kejam sungguh yahudi tue kan?

tgk gambar kanak2 yang cedera tu sgt sadis.. bergenang air mata tgk..

aziraarif said...

alahai...kite ni negara kecik je ann..kalu boycot pun, negara kite jugak yg terjejas..ekonomi kite jugak yg terbantut..yg keje kat mcD tu pun org kite..
since kite langsung tkde hub diplomatik dgn israel..kite bagi tekanan terhadap sekutunye itu..amerika..PM kite kene desak amerika supya hentikan keganasan tentera zionis tu..(dlm hati ni terpikir culik je duta amerika tu, pastu buat tebusan hihihi) make sure bantuan sampai ke Gaza baru bole lepas kan duta amerika tuh....
Sebak betul bila dgr berita ttg palestin ni..tgk je berita, mesti rase nk nangis

idayusof said...

hai Ann...

come jom boycott selagi boleh. i kalau dah lame beli tu i pakai je... i.e: MAC. sbb sayang kan? tapi nk beli yg baru tu, belanja kwn2 makan lagi elok. =)

Yanie said...

Alah Ann, Yanie baru nak makan MCD this weekend...Teringin nak makan MC Egg dia. Tapi dah baca ni, nampaknya beli banjo kat abang burger dekat umah je la.... Hehehe.... But anyway, ye lah... rasa cam useless lah kita tak buat apa2 langsung kan? Kesian lah dengan Palestin.... :(

Fathiyah said...

ann,kte lekat list brg2 yahudi ni kat fridge.sbg peringatan.
oh,kte pon suka kopi.srh la encik abg kamu try kopi cap hang tuah buatan msia.sdp.tak pon kopi cap kapal api.btl2 kaw.hehe.
saya sokong kamu ann!!!! jahanam yahudi!!

.:ANN512:. said...

Amalina: betul3x..i sokong u 512%~ :)

@ty fared: Yeah! sokong jugak! ;p

Purple Lady Aifa: I pon start boycott MCD..hehe

Azira: sangat BETUL!i setuju ngan u..i nak ckp tapi tulih lebih2 psl politic ni kang,ado kono gam nanti kang..huhu..nanti kite gossip k.yg penting, ni jek yg i mampu utk tulun yang..sikit sbanyak harap membantu la. :)

.:ANN512:. said...

idayu: ye la..betul..cth brg2 yg i dah ada & pasti guna stp hari..mana2 leh i skip i try..huhu..yg penting nawaitu kite..yes.boycott selagi boleh..hee :)

yanie: alamak yanie~ tak kempunan ke nanti?erk?! maapkan ann..hehe..oh guess wat?last week,i pon nak mkn burger..i beli burger tepi jln..huiiii, burger dia mmg TERbaik..sodap!~

fathiyah: haah la.i shud buat camtu.lekat kat fridge.sng nak ingat.hee. & nanti i soh ash try kopi hang tuah. hee. no. i ada better idea : i buat kopi..kata from starbucks then soh dia minum..kalo dia kata lain..i cakap kopi terbaru dari starbucks.buleh ke camtu?hahaha.

zielalala... said...

perfume hantaran i armani ~ erks..ooh u pkai garnier eh..wah ur skin cantik ler..

.:ANN512:. said...

zielala: erk?! ye ke?susah kan?..huhu. ha ah.garnier la 1st product yg i guna ziela. b4 this i tak guna pape..teruk kan?org pompuan lain suma ada brg penjagaan diri hebat2..i? kawan2 sume guna OLAY la, LOREAL la,etc tu yang i pon nak guna.i guna yg biasa2 cam garnier je.hehe. alhamdulillah,so far takde masalah...cantik ke?i rasa cam biasa je.. tenkiu..u pon cantik :)

~aina~ said...

hi ann..

1st of all, u pun pki EP jugak? caner u pun pki EP ek.. i pun pki EP gaks.. hehehe..

2ndly, milo & nescafe mcm xde pengganti la.. i da try loads of substitutes tp xde yg sesedap itu.. how lehhhhh..

kotex pun mmg tak dpt nk disubstitute sbb itu pn bwh x suka brand lain.. haishhh.. hehehe..

but so far, mcD, coke, nokia, starbux i bleh avoid lg.. kut.. hehehe..

good luck to yr effort dear!

.:ANN512:. said...

aina~ EP? haha..kadang2 je guna..kaler gold2 dia,compact powder dia nampak class kan?hiks

tu la,iman i tergugat k,nak2 air milo tu,ash plak takmo gak minum air lain,nak neskepe jugak. huhu.

~aina~ said...

i mmg pengguna setia bedak EP.. suka sgt2 bedak dia yg lembut tu.. hihihi..

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Blog Template by YummyLolly.com - Sponsored by Free Web Space