01.10.2010

Daisypath Anniversary tickers

Our RR :)

Lilypie Second Birthday tickers

Tuesday, June 1, 2010

Brown? Ha..Gold? Ke..Coklat?

Hello beautiful ladies~

Oh..sungguh melampau cik Ann ni. Sila maafkan Ann. ;p Tahap kemalasan dan tiada masa untuk menjenguk & meng-update blog sangattttttt di tahap dewa. eh gaban. senang cite malas nak mam. Sangat malu melihat kawan2 blogger lain mempunyai cerita2 & idea yg sangat BOMbastic. (-_-)

*MODE : Tone suara ketika kita main2 time kecik2 dulu..time kat sekolah..pitching jgn lari ok ;p*

Kali ni kite nak cite tentang.......PASRAH JE LA..BELASAH LA..LANTAK LA..BOLEH LA..OK LA TU?!*sila cakap dgn gaya tangan Saida ok. LOL*

Dalam pada tgh2 prepare, survey, cari idea sini sana utk dream wedding kita semua ni, kadang2 pernah tak korang rasa/kata cam ni?
...'pasrah je la'
...'ala, tak sempat dah nak tukar itu ini, belasah je la'
...'tak kuasa dah nak fikir, byk lagi benda lain nak fikir, ambik je la tu'
...'ok la tu, malas la nak survey benda lain, byk lagi benda nak cari'
...'ala mak suka A, ayah suka B, ha la nenek pulak nak C? makcik pulak sibuk2 nak suruh amik D. aku pulak nak E. camno? kdg2 konpius jap. sape yg nak kawen ni? tak ikut kang, family.hmm..pasrah je la'
....'A cantik,tapi dah over budget, B takde la cantik sgt, boleh tahan la tapi tak byk service yg di offer tapi murah. malas nak fikir,hamek je la yg B tu,save duit'

....'Banyaknya design cantik2. tu cantik. ni cantik. ha yg nun tu pon cantik. halahai..mana nak ni?' Ha, ni lah masalah kite sekarang! hukhuk. sekarang kite dah pasrah. kite dah kumpul byk sangat pix2 gambo2 nak gown camne, colour & concept camne. Dari awal taon lepas lagi ok. Bila dah puas survey, last2 kite tak tau nak mana 1. waaa~ Dah nak masuk bulan 6, tak hantar kain lagi kat designer.

So minggu lepas, kite dah bersifat PASRAH, call designer B kata soh teman beli kain & ikut je design ape dia sketch. Cuma kite hanya mampu cakap : 'Yg penting mesti CANTIK di badan i yg cenonet ni tau' huhu

Then, guess what?!!! Dia pilih sume kaler yg kite tak pernah ada & suka. It's BROWN & GOLD! Earth colours la yg penting. Tak...maksud kite kaler tu cantik..tapi kite yg tak pernah suka kaler tu. tak pernah ada baju kaler tu ok. tak tau nape :( maybe kite rasa cam tak cantik kot kalo kite pakai. tapi so far kite tgk orang lain pakai brown, cantik je~

Hmmm..nak tunjuk kaler tu camne kat korang..nak tanya ok ke tak..cantik ke pakai time wedding? but designer itu sangat konfiden kate kaler tu sgt cantik......baiklah.

Minggu ni kite ngan boypren kite baru nak gi ukur baju di badan sendiri. eh designer la yg ukur.
nanti kite gitau sape eh. ngan kaler2 tu sekali. ^_^

Konsepnya sekarang : design utk semua baju kite tu kite guna 100% designer's sketches. Then gambo2 baju yg kite dok sibuk kumpul dari last year tu? Nan ado guna!~ haha.kite dah malas nak fikir dah wak. I leave it to them. Harap2nya cantik la si A,B dan C buat ya. huhu. Pasrah la kot dah tak dpt RR & RI..
-_-
Oh ya. Ahad yg baru lepas ni, kite ngan Ash dapat jemputan gi sini. Finally siap~ Oh, kite tanak dah main kawen2 kat pondok2 ngan Ash. Kite tak sabar dah....nak

KAWEN!

xoxo,
Ann

14 comments:

zielalala... said...

mungkin sbb ann jarang guna itu kaler then nnti dpt menonjol mane tau kn? tp i rs mesti designer u dh tau ape yg sesuai utk u..i hope hasilnye meletop ok! :)

Cik Belle said...

nice combo tuh.. jangan risau, bak kata ziela, designer mesti tau yang sesuai untuk u. =)

MyRule said...

entry yang cumel...:P

Good luck ann. Rasanyer ok..yang penting u percaya kat designer tu lan...:)

hana yoriee said...

hoho..skrg dah pasrah..ann tunggu je..tp sure cun punye!

Elly Anaille said...

haha.. wat housewarming party nnt jgn lupe ajak. kehkehkeh.

aziraarif said...

ann, color tuh my mom nye taste..nanti my wedd color tu..i kurang taste sikit la color tuh..tp my mom nk sgt color tuh...ikut je la ckp mak

.:ANN512:. said...

zielala: maybe kot ziela..hope2 menonjol la nanti..hehe

cik belle: tu la, harap2 dia tau la..hehe

myrule: thanks mai..hiks :)

.:ANN512:. said...

hana yorie: ha tu la..pasrah..hope cantik la hana..hehe

elly: insyaAllah..lama lagi la elly nak siap..huhu. maybe kita dua dah ada anak sorang time tu..anak2 kita can play together la kot..hehe

zira: me too!~ takpe..yeay! i ada geng..hope kite dua punye baju cantik nanti~ :)

.:Mrs. Engineer:. said...

ann, majlis belah my hubby pn pki wrne tu...tp x tgk lg baju tu...gamble x?sbab diorg wt baju br...jumaat ni g kedah, br nk try...hu3

ElyaElmo said...

ann..nak tautakk..for my e-day nnt...i nye kaler brown gold tu!!!~ha3...
bf i yg suke ngn kaler tu..so i follow jeee :D
kaler brown gold ni mmg agak classique sikit laa....org lelaki mmg suke kaler2 mcm nii kannn...hu3

fia said...

hai ann, kita in same situation..reserch bagai nak rak..tapi tak tau nak pilih y mana hahahha..but for design n colour dah de idea..but my family tak suka oh no..no...kena pikir lg warna y sesuai..majlis sambut menantu mayby pakai colour brown + gold gak...nice that colour..

faRhaNa said...

Ann, dun wory..designer tu mesti tau kaler pe yg sesuai tuk u..so hepi2 jer..:)

.:ANN512:. said...

mrs engineer: oh ye ke? huhu..hope cantik & semuanya bjalan dgn lancar :)

elyaelmo: i pon tak tau la klasik ke tak..huhu..kalo tak cantik, siapla designer tu..hehe..dpt mata panda kot ^_~

fia: kan kan?? sudahnya tak amik pon satu design tu..haha..oh, warna tu my side's recep..family tak tau lagi warna tu..huhu

farhana: ok2..hope baju tu meletop..if meletop kat beading je pon ok je.huhu

fikaryna said...

ann..org cantik pakai apa pun cantik..ngee..:)

komen x membantu eh..okeh2..siyes2..hehe..resepsi ryna pakai kaler gold..cantik sbb nampak menyerlah..

betul..huhu..

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Blog Template by YummyLolly.com - Sponsored by Free Web Space