01.10.2010

Daisypath Anniversary tickers

Our RR :)

Lilypie Second Birthday tickers

Tuesday, May 25, 2010

Cravat for him

Hey ladies!~

Am back in town! :) Minggu ini bertema BLUE buat saya..hehe..sebab? Ann tgh excited & bersemangat untuk continue hunting brg2 for KL's reception.*SENYUM sampai telinga ;p*

Ok. Last year, I went to 1 of my chinese friend nye wedding and time 'yamseng' Ann dok sibuk usha tengok groom's nye tie. Very classy and he look damn 'yingjun'=handsome. Awww!

So, Ann dapat idea how to make my 'king' look Grrrrr aumm *bahahaha..blushin'* di mata dan hati saya on that day.
It's C-R-A-V-A-T y'all!!~ (^_~)

Apakah cravat? wikipedia cravat *Mak pon tak tau uols sebelum ni..Ado ko tau ponat den cari apo kobondo la namo dio? sebutannya? cravat?mcm ke-ra-vat raja je?belasah la labu...janji tak berbelit lidah.. huhu*

Mari kita lihat beberapa jenis cravat *sebutannya=kra-ve* yang sempat Ann intai kat cik 'Gugel'.
Source:Google
Source:Google


Why cravat?
kenapa tanak pakai ni?

Source:Google


hehe..saje je..kalo pakai cam atas ni, cam biasa je la kan..nama pon wedding..sekali sekala kan..hiks

kenapa tak guna ni?


Source:Google
tanak la..emm..cam tak best.

then,nape tak pakai cam cik abg ni je?

Source:Google
dang!!erk? mak sentap!..haha. ala, bagi la Ann chance sekali je rasa cam princess time wedding..kata english vintage concept :p btw, me & him je yg feeling2 cam Grace Kelly & Prince Monaco tu,hehe, the rest [families,bridesmaids etc] akan pakai malay modern vintage attires la..*cuba imagine mak kitorg kena pakai english attires,nak2 gown? mau kena baling ngan handbag dorang yg b'isi duit2 'salam kaut' tu kot?lagi la kalo org bg duit syiling,lobam biji mata den. bahaha*

So, now, design dah ada tinggal nak beli. NO! hehe. Masa bulan 2 ari tu, Ann dah survey. Most of men tailor shops sume nak dalam RM80+ for custom made cravat *mind u,workmanship only ya.huhu* Takkan la nak hantar kat Lords plak kan ;p so gimana caranya yang murah?

jeng3X....

Nak jimat, Ann ingat nak beli kain je..it's either shantung silk / bridal satin,keras sikit, if normal satin akan nampak cheap kot.. 1m cukup rasanya for cravat, silap2 ada lebih kot utkhandkerchief dia..hehe, pastu cravat pin..DIY :) then kain tu ingat nak hantar je kat Najib..hehe..no no no! I have better idea. :) Ann ingat nak try jahit sendiri dengan penuh kasih sayang *shy shy cat* Oh! tak sabar nak jahit! hehe. When I told Ash about this idea, and dia cam..........terdiam. I dah fikir dah dalam kepala 'fine.mesti dia condemn kan i.huhu' then he said dgn reaction yg sgt lambat 'oh sooo sweet..tapi tak payah la susah2 yang.beli je..tak sampai RM100 pon kan..kalo buat pon nanti kalo berdarah tangan tu masuk mesin jahit,tak ke kawen tgn berbalut?'

ok fine. i konpius jap. dia terharu ke perli I?

hmmphh.

P/s: *Yay! e-mail2 sume dah reply..sorry sebab lambat reply. now ann kena bayar hutang..hutang comment & link kat blog kamu semua..tunggu Ann ya :) love,Ann

5 comments:

BuTtErFlyInFraMe said...

hehehe..kelakar...but dear, Ash cakap ikhlas kot...tanda sayang..bukan perli...kalau tgn u berbalut, konfem dia pun akan balut tangan sekali..baru org tak perasaan..org cakap style..hehehe


pic no.1 n 2 nmpk mcm senang je, mcm sumbang2 je the kain..but taktaulah kot lagi susah kan?

apepun, selamat menjahit dengan-penuh-kasih-sayang ok? :D

BuTtErFlyInFraMe said...

*sumbat2

sorry typing error.. :P

bride2wife said...

ann..my fiance pon will be wearing something like that :)

Jimmy-the-tailor ajar we all how to tie it using a normal tie(bukan tie jenis kurus)..then u tie a British knot..u kena tie dua kali tau...

try this to Ash, mana tau u both suka :)

cik senah said...

sentapppppppp. TAPI. sokong abg ash! hahahha. sorry la kak. bakal adik ipar dia neh kadang2 kena back up die gak. nak jadi adik ipar yang baik la katekan (padahal nak mengampu) :P

.:ANN512:. said...

butterfly in frame: hahahaha~ alena, cuba imagine kalo i jahit dgn penuh kaseh sayang, lambat lembut lembab,sampai tarikh kawen tak siap lagi kot.haha anyway, thanks! :)

bride2wife: really?! oh i harus tanye u nanti..takyah nak jahit bagai kan :)

cik senah: bahahaha~ tak bley blah!

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Blog Template by YummyLolly.com - Sponsored by Free Web Space