01.10.2010

Daisypath Anniversary tickers

Our RR :)

Lilypie Second Birthday tickers

Saturday, May 8, 2010

HUUUUUUUUUUUGE changes! : ( : )

Hi ladies...

*fuh fuh tiup habuk kat lappy* Rasa macam dah lama tak ber-blog..uols sihat? :)

Hmm, yes people. BIG & HUGE changes. Hmmm..how to story ekk? hmmm..

While I was in Jakarta last month, something happened..which mendatangkan effect yg sgttttt dasyat dan mendalam kat diri Ann. Emm.. it's like a wake up call. Membuatkan Ann terduduk seketika. Termenung panjang. Bertakafur sekejap. Tidur malam pon tak lena sebab asyik memikirkan. Macam2 perasaan ada. Insaf, sayu, sebak, bersyukur, gembira..speechless....

Alhamdulillah, Ann dah fikir masak2. I mintak pendapat Ash,he was damn shocked pasal my decision, but he said OK. *ala, dia OK je all the time..tak tau la bila tak OK dia tu ;p* Setiap benda yg berlaku, Ann percaya pasti ada hikmah di sebaliknya. And I know it's def a good one,InsyaAllah :)


Ya. I wanna slash 80% of my dream vendors. Am so sorry guys, I just... can't................

I still remember 'that' moment...
I dah boleh agak start I change my mind masa JB's vendors,I knew I'll change for KL's too,tapi tak la sebanyak ni....
I feel weird sebab am not acting like me. Selalunya kalo I dah suka,I akan terus book & place dep. Kalo barang,suka terus beli. takde fikir2 byk...but now alhamdulillah,I've changed.
AND
I dun want or suppose to burden my beloved Ash..I rasa guilty & seriously i feel like am crying inside straightly after I saw he wrote xx amount kat 2nd cheque for our 2nd 10% our new house's PP payment haritu.....it's a huge amount & it's not for biz purpose & it's from hasil titik peluh dia & it's our future sweet home,just for me,him & our baby.........oh,speechless..... *crying*

Still, I need to motivate myself everyday..over and over again........

'Ann, will u still want to spend RM4xk for ur deco?Dun u want urs to be talk of the town & u akan ingat sampai bila2?'
Oh man....pls pls go away suara2 jahat ni..shuh! jgn terpedaya Ann. Beringat sikit time senang. Cari duit susah payah, then nak byr $$$ utk just few hours tu je?NO NO! NO!

'Ann, will u still want that RM7+k super damn gorgeous white swarovski dress?' *Meleleh wa cakap lu. siap rasa nak pakai time tidur.gagaga.* YES!
Then, ko dah pakai sekali je time wed, bulan depannya ko gigih cari orang, start advertise nak jual..ada ke org nak beli? kalo ko rent pon belum tentu ada orang nak. dah bekas ko kot. erk?mak SENTAP! - it's actually kata2 sarcastic & 'makan dalam' from 1 of my fren to me. Thanks Farah. ko mmg hebat :(

dan byk lagi la kata2, dari org ramai, suara2 ghaib muncul memberikan semangat..haha.

Ok.*Inhale,exhale..1 more time..dah macam aerobic ;p*

Now, back to square one. Mode : Start diggin' for decorator 1st..

Whatever it is, alhamdulillah..ann syukur & it's still not too late ;p Thanks to all lovely friends & families yg bagi continues support & byk motivate me. Yg penting, kawen. hehe. Wish me luck & jangan lupa, teruskan mmeberi ayat2 sentap supaya Ann sentiasa beringat, menyokong dan mengundi saya ye kawan2..taip AFUNDI ANN.. *motif dah practice ayat nak masuk AF9?* bahaha.
p/s: segala isi perut post kali ini tiada kena mengena ngan sesiapa,yg hidup mahupun yang tinggal nyawa2 ikan. ianya hanyalah luahan dari hati cik ann yg tak keruan nak kahwin ni.

26 comments:

NahWaL said...

Its ok ANn, nothing wrong in changing a bit, im sure ur wedding will turn out beautiful and no less. 7k dress or no, semua da hikmah kan? i think its important to sweat on the marriage itslf, like how we spend money after the wedding, how we communicate bla3 rather than the wedding itself. kind of like a wake up call. cheer up babe!

Durruz said...

bgusla ann u buat decision cmni. banyak lagi nak pakai duit after kahwin nnt. i pun start berjimat on evrythng sbb takot after marriage xbole survive..furnish umah,kitchen cabinet n evrythng...huwaaa...

happy hunting again dear!

=)

Elly Anaille said...

hi ann.. it's ok. changes are for your own good too. i pun x ske membazir time wedding ni. sbb tu i cari the cheapest vendor. i slalu ingatkan diri i, perlu ke kita berhabis simpanan utk acara 4 jam tu sajer? pas kawen kang lagi byk duit nak pakai. sewa rumah, bil, furniture, makan... uhhh x sanggup mak.

so i found my wedd dress yg super cheap, my baju nikah pun jubah biasa je. whenever i think i can cut cost, i agreed je walopon jeles tgk org lain pakai baju designer time wedd day diorg. tahan jela..

hey, let's become a bride-savvy. fun! haha!

Queen W said...

oh, i met someone like me finally..yesh!i also got a wake up call..but i was woken up by my fiance=p haha...
its true, lets have a cheap wedding yet everyone will talk about=)

4weddingku.mya said...

Clap-Clap. Not many realizes this that there will be a REAL & much exciting life after weddings. 'Kesempurnaan' wedding is not on RM but how you yourselve want it to be... And i think no matter how much is ur budget, ur wedding will be very superb wedding. Look forward.

aurinh said...

hugs ann -- dear -- I know how u felt. Had that moment b4 my wedding. Tu pasal although sampai sekarang I rasa terkilan tak spend more for a much better decor and pelamin etc -- I am happy that duit yang I dapat jimatkan time wedding tu can be used for our new house *which pakai lagi banyak duit I tell you* cheap wedding or not it'll be memorable to you and ur fiance any other way rite

knowing you it'll be a superb wedding do not worry.. :D u hav lots of ideas.. and not all ideas need money ok... :D

jarjar said...

hye Ann, for me, wedd is not about how much money u spent..it's just a matter on how u turn all the simple things into memorable n special one...

i wont spend much on my wedd prep..pelamin, baju, deco semua yg sederhana je...but u can always spend MORE on ur wedding ring...cos u'll be wearing it all the time...so mmg tak akan membazir, aite? =)

bride2wife said...

to have a perfect wedding x reflect from how much money u spend for it..its how u can make it different from the others..
soo orang akan ingat sampai bila2.. :)

good luck girl!

MyRule said...

It's ok babe...banyak hikmahnyer tu..makin sayang ash kan ann kan...~wink~

shikin said...

kakak. cepat lah balik rumah supaya kita boleh bergossip2-makan-guling-discuss kawen. oh sebab i sekarang tersangattttttt lah luang b4 naik sem. (padahal dah separuh gila kat rumah) tolonggggg lah balik ekh :P

miss nona said...

saya pun cmtu gak.tiap kali hati nk nk wat simple,sure ade suara jht ckp "nnti kwn2 ko dtg sure ckp ala biase je wedding dia"

tp tula,knp kite nk mmbazir kt bnda yang kejap je tu kan?padahal hidup lepas kawen tu lg byk nk pakai duit n jangka masa pnjang.

harzharun said...

hi dear...it ok...i believe ur wedding will turn sweet too rite?...no need riban2 deco tu semua..

zielalala... said...

ann, i pn baru2 ni dpt wake up call mcm u..suddenly rs bodoh sgt hired vendor yg mahal especially hall deco..tp i dh byr depo so xtaula cmne ni..but now mane yg leh i save i akan save..cm hantaran deco nk cr yg murah2 je..or maybe wat sndri..jimat.. :)

.:ANN512:. said...

nahwal: thanks nawal :) hoh yes..maybe ada hikmah di sebalik sume ni.hari ni ann ok dah sikit..hehe

durruz: rumah..yes rumah..hikhik..ash lagi la..siap pk nak reno..habislah...

elly:oh thanks a lot elly..thanks for cheer me up.oh bride-savvy..i loooikkee~ :)

queen w: oh ye ke?hehe..ala,i pon nak ash wake me up..haha.ni i woke up sorang2..oh i suka ur stat..hehe

4weddingku.mya: mya, thanks dear :) yeah,totally agreed. thanks for warm advice..hehe..

aurinh: eida!!! *crying*i can feel ur warm hug..hukhuk...oh am crying..thanks eida..yes2..ann hope everything will b ok.thanks for the such beautiful words... :)

bride2wife: yup.betul2. yg penting kawen.kan?hiks.thanks awak :)

.:ANN512:. said...

myrule:ann harap camtu la mai..hikhik :)

shikin: sikin!!!!!!! dah bes exam eh?nak share crite..hukhuk. k..next week. wait for me yah.

missnona: kannnnn??? i pon pk camtu..tapi tu la,now i pk,lantak la org nak ckp pe.yg penting i kahwin..hikhik..bkn dorg spon pon kawen kita kan missnona? :)

harzharun: hoh yes. thanks awak :)

zielala: btol2..i pon dah ada yg dah byr dep,so sket2 la fikir balik mana leh save on other things. i pon nak buat sendiri je hantaran eco..hikhik.

BuTtErFlyInFraMe said...

Ann dear its ok..theres nothing wrong save something for future.. :) walaupun terpksa cut the budget, tp still boleh dpt yg cantik.. :)

good luck!

.:ANN512:. said...

BIF: pn alena :) thanks so much..yeah.workin on it.hehe

suriadzul said...

hi ann...kita pon mcm awk jugak..5bulan lg nk kawen!!!then kat pale da mcm2 nk wat..tp sume xleh nk wat mcm yg dihajat sbb tunang kita da bnyk berhbis kat umh..ala ann, kalu kita pk nk org puji kita, blom tentu apa yg dilihat dimata kita 2, cantik dimata org...wpon ann wat dress 7k, blom tentu kita dptkan puas hati org..n xmustahil jugak, dress ann yg less then 2k,blom dpt pijian melangit dr kekwn..so kita ni sbg manusia, mmg ssh nk puas kan hati org..apa yg pting skrg, ann wat apa kate ann...cume sbg teman beblogger, kita rase ann xyah nk bazir sgt kat kawen..yg xsmpai 2-3jam kita nk dok kat pelamin n pakai dress ann yg chantik 2...ala kadar je..jji kehidupan lepas yg kekal n lg diutamakan...tp kalu ann ade duit lebih xsalah..kita kalu boleh kawen skali je seumur idop kan...da tentu2 la nk yg cantik..wpon mahal, p kalu mata da kenan...kalu nk, nk jugak kan!!biase la ann..pmpuan..heheheh..nyway...gud luck!!!!

NoRr said...

dun worry Ann..5 months is still an ample time even if u're back to square one...jangan tension2...everything will turn out good for u since u have made a really really good desicion! my family always, always remind me that lepas kawen lebih penting than anyting else...but, being a girl with a lot of dreams, sometimes we can't help it for wanting the finest things on our big day kan!! =) sabar je...

[ Hanie ] said...

ann, jgn sedih2. Insyaallah keputusan yg ann buat ni, demi kebaikan both of you. Pasni ade rumah sendiri, pastu ade baby, haa lagi mau guna duit kan? byk kene jimat. Insyaallah, still bole dpt majlis impian, tp harus berikan mengikut keutamaan :) dun worry sgt k ;)

~aina~ said...

hi ann..

congrats on yr decision.. a very wise and mature decision indeed.. yg penting actually is da nikah, da sah jadi suami isteri.. i sdri pun byk jugak regrets bout wedding expenditure, but bcoz its family's choice, tpaksa telan n kuarkan duit jugak.. but if we can hv our way, it is better to be very prudent bcoz yg plg penting is our life after nikah & wedding.. to furnish a house pun pki byk duit giler2.. and tat will stay with u guys for years, drpd byr d same amount for something on yr wedding tat u'll only get to use for a few hours.. congrats and good luck dear!!

.:ANN512:. said...

suriadzul: apa yg u cakap sgggt betul suria..hehe..so now ann dah byk slash vendor2 tu..hukhuk..baik kita b'habis duit kat umah...kannn? :)

norr:thanks norr :) yes,mmg kena bykkkkk sabar.huks

hanie: *sebak* knowing u, i can imagine how hanie talk to me..huhu..yup..betul2..thanks hun :)

aina: kann aina? oh i dah start calculate duit nak kua utk brg2 rumah pulak..adeh..pape pon really appreciate ur advise dear :) dah baik demam dah?nanti leh lpak'ing sama :)

.:Mrs. Engineer:. said...

ann, ade hikmah di sblk sume tu...n 4 me, dr awl2 lg dh save duit...sbab lpas kawin lg penting dr kenduri sehari tu... :)

My Journey said...

ann dear, you must be a very strong girl for making that decision..ohh i respect you so much for that...i can tell you one thing..grand macam mana wedding pun, bottom line is paling penting, u and ash is happy...no matter how simple your wedding is, i can tell you if the both of u are happy and your guest balik with a smile on their face, then you will still have a memorable wedding, inshaAllah...

and yes, duit yg ann dah byk save tu, ann boleh spend masa sudah kahwin nanti utk buat rumah and utk kereta..hehehe...mmg lagi bermakna dear...

.:ANN512:. said...

mrs engineer: betul3x..thanks for ur support dear :)

my journey: yup,true indeed sab. oh i really hope all guest balik with big smile on their face.insyaAllah hope everything still will bjalan dgn lancar w/out grand vendors..hehe :)

kayfuad said...

hi anne,

that is exactly my thoughts masa planning for my wedding last time. kalau nak diikutkan nafsu, semua nak lawa and nice like mat salleh punya BUT mat salleh punya reception max 100 orang je. kita 1000 orang. so there goes most of the cash.

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Blog Template by YummyLolly.com - Sponsored by Free Web Space