01.10.2010

Daisypath Anniversary tickers

Our RR :)

Lilypie Second Birthday tickers

Tuesday, May 11, 2010

Kepada Tu-khang Tatarias Cik Ann....

Hye all :)

Alhamdulillah, Ann dah ok. dah ceria kembali seperti biasa. hee :) Ann byk mendapat emails response dr kawan2 bloggers & silent readers. Ann sampai tak mampu nak baca dah. Sedih..sebak..terharu..pape pon, thanks a lot guys! :) esp bloggers yg comment kat entry ni such as eida [aurinh],nahwal, elly, jarjar, durruz, mya 4 weddingku, aina, myrule etc.. LOVE U! *mata bergenang..control ann control* ;p

So psl MUA, tis time, saya SURRENDER.
*Pose2 angkat tangan dengan senyuman menggoda ;p* Jangan tembak kat kepala dada pls. Asset penting ok* bahaha.
Ramai tanya Ann pilih sapa MUA and y tak nak reveal sapa MUA, saya gtau sikalang..hehe.
p/s: Act, bukan tanak gtau or share ngan korang..Ann takut je kang dah gtau sume, mana tau time Ann, sekali Ann punya mekap hancussss..camno?*ish.CHOIII! mintak simpang!*

Nikah
Lama gila Ann mencari siapa. Sebab I'm looking for JB professional Make up Artist. For networking purpose ;p. Dari kenalan2 MUA di KL, I found few JB MUAs..mmg cantik tapi nampak gaya takde sorang pon yang I boleh hire :( Sebab my criteria must be PEREMPUAN tulen & MUSLIM-sebab nak bawak masuk masjid. Then, early this year, alhamdulillah, Allah temukan saya ngan sorang kakak ni. I can't remember dia mak andam / pro MUA tapi owner bridal boutique. Cantik orangnya. Kalo dia mak andam je pon, I dun mind, yg penting mekap dia sangatttttt cantik & natural di mata Ann :)

Ingat nak buat trial make-up. Next month. If cantik, I'll let u guys know k,dgn hp no hakak tu sekali :) *if tak?matilah Ann dah byr dep.haha ;p*

KL Reception
Dari early last year, I dah set my mind, I want 'her' Then, something happened *halamak, I tak ingat sebab pe* then tak jadi :( Pastu I nak pulak him. I nak sgt dia sebab I sgt adore Sari Yanti's make up ;p Date pulak tak available. huhu :( Then, I ada teringat tengok 1 bride,her make up done by her. Sooooo damn gorgeous! Mcm princess. I nak macam bride tu! I tak fikir byk,terus book dia. TAPI DIA PULAK......*hint*. tulis detail kang den kono saman..hehe. End up tukar amik assistant dia..sebab dah bayar dep. Mula2 Ann geram sangat tapi now, tetiba rasa syukur sgt. mungkin ni hikmahnya i tak amik 'boss' dia. I save few hudreds RM & dari last min I dapat tau dia tak dpt dtg & tukar to her assistant..tak ke I kena heart attack dan2 tu? ;p

Liza 019-209 4564

Oh pls pls kak Liza, Ann nak jadi macam princess..1 hari je.. ;p akak mekap cantik2 eh? Ann janji dok diam2 je and senyum manjang :)

JB Reception
Haa..ni cerita kelakar. I boleh terlupa nak book?! Hahaha. Halamak,nak pk lagi outstation charges,hotel,transportation..adeh. Tapi, bab nak pilih sape.....serius susah gila nak pilih mana satu. A baik ngan I,cantik make up dia. B pon baik jugak, mekap pon cantik.Yg C tu pon cantik jugak make up dia..Alahai....

Last2, I pilih MUA yg paling close ngan I. Kalo selalu Ann tadah muka je kat MUA, from her I learnt a lot about make up. Siap terjerumus sekali jadi MUA. bahaha. No. Buat masa ni Ann tak buat sgt mekap2 ni. Tak dann uols!! In terms of work, yup, she's well known MUA, make up dia very natural, *i loooikkkeee* tak cakey at all, sgt pro bab2 make-up,shez using MAC make up of coz..sangat teliti & cepat ok dia make up. hehe.. personality dia pulak..sepanjang yg Ann kenal, dia sgt peramah, bubly, gigih cari duit, yg penting bab2 IT,HP,FB ni sgt pantas ok..haha..

Ni lah cik akak tu :)

pst pst: our pix last year @ her home studio. btw, ni bukan wedding trial make up tau :)

pst pst: this year @ ABP. she bought dat cap frm me..hehe. oh,takyah tengok muka Ann.dats real me without make up..at all.tak sempat nak mekap time tu :(

Alhamdulillah, dpt cunnnnn price from her. Rezeki Ann nampaknya :) *I love u more now sis!hehe*& now tinggal nak book flight tix & hotel for her. Or else, teman Ann tidur je la kat katil pengantin..hehe..1st night? hmmm..post pone boley? *mak takuuut* LOL

So, ladies..kalo sesape masih mencari MUA for ur wedding..what r u waiting for?hurry up! call her now! *imagine iklan bling2 kat tv..haha*

Info
Ian Sham
Facebook Ian Sham
017 203 0635
RM700 per session

Dear kakak syg, Ann tak dpt jadi mcm Sari Yanti,dpt mata ala2 cam dia pon jadi lah kak...pls?pls?pls?hahaha..Ann janji tak buat lawak..Ann duduk diam je..new Cap Ian?mau? :)

For more info on MUAs, sila layari Ash Ann Wedding Stuffs Directory > List of MUAs

12 comments:

NahWaL said...

Bab MUA memang frust kalau tak dapat kan ann? nawal pon last2 nawal surrender je, bukan takda idung pon (ayat kliche). so tachup sikit2 je lah, im not going to make it overwhelm me so much, its not a big problem kan? i surrender too la! haha

idayusof said...

Hi Ann!

ohh i bace blog u quite some time. and i met u in person time B2B gathering ari tu. u dah cukup santek dah i tgk... mekap sikit2 je dah menawan okay!

*i suke je tgk u tak mekap tu, sweet!* jd jgn risau, serahkan pada yang pakar, u'll be gorgeous!

zielalala... said...

ian sham mekap lawa tau! lucky u.. ;)

ZARA said...

seen her make up :) out of my budget though. Dont worry hun. ni yi jing piao ling le! :)

fikaryna said...

yeh..mmg ann dah sedia cantik..( bukan bodek..sbb ann nak blanje pun jauh..huhu...) tp tgk gambo ann jadi model masa gathering b2b ari tuh..mmg menawan..

apa2 pun..moga semuanya berjalan lancar okeh..

.:ANN512:. said...

nawal: camne?dah dpt replacement dah? hmmm..tu la. surrender sajoh..dun worry. i pon rasa it's not a big deal..insyaAllah sumenye akan ok nanti :)

idayu: *blush* takde la cantik..biasa2 aje..anyway thanks acik.. :) oh kita pnah jumpa ye?kita sempat chit chat tak kat gath?x ingat la yang..pape pon u pon cantik! :) i'll link u ya..hope it's not too late to wish u congrats on ur wed!!!! :)

.:ANN512:. said...

zielala: hehe..pnah mekap ngan dia ke? hehe..i know she can the best for mine..hik. InsyaAllah :)

zara:ann kebetulan kenal ngan akak ni..so dapatla <rm700..kalau tak,pening jugak pk nak amik sape..kalo dah mahal,nak pk hotel,transport lagi kan..pening! huhu..meiyou la,wo bu piao liang ley..hikhik..ni hen ke ai wo :)

fikaryna: erk?*tercekik tulang* haha. takde la ryna..ann biasa2 aje..hehe..thanks atas pujian..*shy shy cat* nanti ann jemput ryna dtg shah alam..belanja makan nasi minyak..free je..top up la byk kali..takde hal..ok? ;)

idayusof said...

thanks Ann! hehhee, masa b2b gath ari tu i kenal 2 3 orang je sbb baru sgt dlm dunia wedding blog. kalau borak pon maybe sekejap sgt.

maybe kalau i letak gamba i masa kt gath tu u perasan.

Cik Belle said...

i love both of them.. sure cantek u nanti ann. dah la orangya cantek, bertambahlah cantek. =) all the best ann! =)

Fathiyah said...

insyallah, sure ann lawa ms hari besar tuh nnt. seri pengantin. ann udah comel & fotogenik tau. btw, kte sokong dgn previous kptsn yg ann buat tuh. insyallah, wlpn tanpa pelamin & baju yg ribu riban itu, ann & ash ttp malatops. hehe. yg penting, keberkatan dr Allah =)

.:ANN512:. said...

idayu: oh ye ke? nanti awak letak la..maybe ann perasan kot..hehe

cik belle: oh thanks cik belle..mana belle ilang?hiks..baru nak gossip2 jkt :)

fathiyah: awak!~ oh thanks fathiyah..knowing u..and kita imagine awak tgh cakap ngan kita..hehe..ya betul tu,kan? lg penting kap ba ro kap alif ta nun... :)

Girls Like Me said...

ann..untuk kak liza,tade blog ke nak tgk hasil make up dia?

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Blog Template by YummyLolly.com - Sponsored by Free Web Space