01.10.2010

Daisypath Anniversary tickers

Our RR :)

Lilypie Second Birthday tickers

Wednesday, February 17, 2010

MUA saya + Si Pereka Baju


Salam & hey ladies!!~

Ok.Back on the right track.hehe.Oh..nak share with u guys cerita psl nak book MUA..

1. I mmg nak 'dia' ni tapi date i nak dah ada org book.. :(
2. I suka 'sorg' lagi tapi Ash pulak tak suka :( :(
3. I suka jugak make up 'akak' ni...tapi?? masa nak book, ni belum lagi sampai my wedding date, assistant dia dah cakap dia akan replace her boss kalau dia on call. wutthe..? :( :( :(
maka..i frust..ke-ci-wa.. *wo yao qu*
last2..
saya ingat nak DIY je la make-up ni.. :( :( :( :(

dah la..baik i concentrate on tukang jahit..here are some famous fashion designers kat Malaysia..yg Ann teringat time tulis ni la..adeh.skrg dah ramai sgtttt kannn pereka2 baju utk wedding kat KL ni..yg A class FD, upcoming new FD pon ramai, bridal boutique pon skrg boleh tahan jugak design2 dorang, tak masuk lagi tailor2 yg pandai menjahit & leh copy sebijik cam FD's baju....Serious! Boleh berpinar dan juling mata mau pilih.

Basically I dah nampak design2 baju idaman kalbu dlm kepala..hehe..cume nak mintak pendapat uols jahitan sape kah yg best & cantik di pandangan mata korang..hehe..tq darlings!

Nikah - As I've mentioned b4, Ann nak simple yet elegant baju kurung modern & baju melayu
Reception - White Dress

Oh ya.I'll post some new & talented FD yang baru nak naik but design meletop ok.Serious cantik korang, sebab ada i dah tgk dorg punye Fashion Show..harga pon mesti la affordable kan.. :) also about bridal boutiques yg design2 dorang pon chantikkkkkk jugak. Byk sgt choice.I still tak tau nak sape..bley? *pening*

Kalau yg famous FD kat bwh ni, or if ada yg Ann tak tulis, korang suka sape?

1. Rizman Ruzaini my all time fav FD!~ *terbaikkkk!!!*
2. Rizalman Ibrahim design sume superb! :)
3. Adnan Hassan
4. Amin Jauhary
5. Syahrir Nurdin kat Shah Alam je..hehe..dekat..senang nak gi..
6. Bill Keith
7. Carven Ong
8. Jovian Mandagie
9. Margaret McCallum
10. Syarifah Kirana
11. Syaiful Baharim
12. Gehal Minhat 016-3064 264 Suite 34P-1-4,Jalan 1/27 KLSC,Seksyen 5,Wangsa Maju
13. Radzuan Raziwill
14. Zery Zamri byk kali terjumpa time gi restaurant2..haha..kat Shah Alam je butik dia.
15. Nik Erwan Roseli dia pon kat SA..butik kat rumah lagi..hikhik..
16. Hazwani Osman
17. Hatta Dolmat pon kat SA..
18. Nazreen Idris
19. Salikin Sidek kalau buat songket2 boleh la ngan dia..cantik
20. Kelvin Thoo Dia friendly jugak..hmm..

Till then girls,
xoxo

p/s: Ok.i drama.*AMPUN KORANG*i dah book MUA.tapi cerita no 3 tu real.I want her..tapi time tulis kat resit book tu boleh pulak ckp camtu..kalau book boss mestila nak boss kan? then, instead of boss, I switch to her assistant..abes cerita!

21 comments:

NahWaL said...

hey ann, superb choices!! personally i like zery's, he has a young edge, last week went to his boutique , he charges Rm1200 on workmanship only. usually dress starts tm RM3k dia kata ,but dia akan work within out budget. but minimum rm2k.

syahrir pon santek!! and sharifah kirana have good packages. ;D

angkasawan negara pakai salikin's tau. sebab my fiance's uncle are their WP. sangat cantik songket salikin diorang pakai. untung2 u betembung dengan diorang. LOL

Nad Nazira said...

ann..saje je nak komen kat cni..baru perasan lagu My Destiny kat blog Ann nie. Love it. Nad ingatkan cume ade version yang Misha Omar nyanyi je.. :P

Riena said...

sya tgh deal dgn hazwani and nik erwan...
haihhh...

SaSsYAnGeL said...

beb, Salikin sidek is not that bad either ... my engagement dress , nikah and his reception dress will be all by Salikin Sidek ... i dah biasa dgn Kak Dilla, Salikin Sidek's tailor and she's nice ... baju dia buat nice and kemas ... price arent tad expensive compared to all designers ... Salikin Sidek mmg well known for its songket designs but dia boleh jugak buat baju baju french laces ... try la tgk ... dia kat Plaza RAH , Kg Baru ... :)

gud luck on ur prep sweety ~
banyak ag ke ?

Elly Anaille said...

annn! kejam x reveal MUA. buat i excited ni saje je. haha!

bf i (dh tunang pn still nk pggl bf, dh biasa la..hihi.) wat his baju and groomsmen's baju dgn nik erwan. his schoolmate rupanya. i jeles, so i mintak bf i blanje lace bolero with nik erwan gak. haha. sebok! ;p

pilih btol2 k. jgn mhl sgt. pengsan nnt pas kawen.

.:ANN512:. said...

nahwal: dear~ hey..thanks for the info bout zery..i suka gak dress2 dia.. :)
salikin..yes. songket dia mmg cantikkk.hehe

sharifah kirana kalo tak silap i,she is not expert in tailoring but design..yes..cantikk

syahrir, i tak sempat lg gi butik dia..hikhik

.:ANN512:. said...

nad: hehe..destiny ni my all time fav song! btw kalo nak karok, selalunya takde ok version jim brickman..yg ada misha omar je..huhu.. :(

sassy angel: oh ye ke?! ok.noted.i'll check salikin asap.hehe..

prep?!oh no.dun mention it.haha..byk hokeh tak settle lagi..bulan ni i nak gigih update psl kawen..hehe

.:ANN512:. said...

riena: eh yang..nanti share la pasal hazwani..$$ dia..normally i tau dia suka design2 yg funky rock style..utk wedding pulak yg latest dia buat utk diddy AF..nak tgk cantik tak kalau wedding dress dia buat..hehe

elly:whoops!bahahaha..elly dear..i know u amek lova..i pon nak dia jugak..huhu..but somehow i kena choose either dia or no 1/3(tgk my mua list)*saje nak susahkan elly..ampun elly..i malu la nak gtau..haha*
reason : boutique dia dekat.kat SA je.papehal senang..haha.tu yg i cerita kat atas tu.no 3 tu camtu plak..so i change to no 1 la..hehe

MyRule said...

Dear...i sgt la x sabar tunggu u kawen..ahakss.. giler x sabar..hehehe

azira.arif said...

hai ann, i likeeee ur blog..very informative..i ni pun nk kawen october ni, tp langsung takde idea nk wat preparation. i tak tahu nk tema ape, nk pakai ape nanti, bcoz me n my mom always berbeza pendapat. i nk mcm ni, dia nk mcm tu...at the end i tak buat preparation ape2 pun coz ape yg i suke, my mom tak suka....plz guide me dear

.:ANN512:. said...

myrule : hahaha!~ yang..ok.i 'nebes' tetiba bile u ckp camtu.bley?i pon nak kawen cpat neh..adeh. hehe :)

azira : oh really?yeay!ada geng lagi bln 10 :) kebetulan hari i nikah last day raya..so skali la org dtg raya..haha..
bout prep..act ramai gak bride2b ada kes camtu..sometimes i pon camtu..tapi bukan my mom,my dad..bley? haha

nak gossiping psl wed stuff..jom azira..mail me k dear :)

Syebi Burn said...

Salam Ann...

Im one of ur reader, hope u dont mind..
I;ve got something to ask u psl ur reception in JB.. Hope u dont mind to share...
U did mentioned in ur previous entry yg u guna caterer uncle sazali..
Can i get his fon no? coz i currently looking for caterer in JB..
I hope u dont mind im asking. Thanks u!

.:ANN512:. said...

syebi burn:
heyya~
oh..tq..*terharu* sharing is caring..momantai..hiks. btw, i tak save his fon no..bley? huhu..lupa.
sokay.he's my dad fren.i'll ask my dad asap k.

u punye e-mail ape dear?

Syebi Burn said...

I email u ya sekejap lagi!!! thanks so much!!!
**yeay!**

Cik Belle said...

ann, saya suke rizman ruzaini. hehee. zery pon suke. =)

*i pon tgh pening nak buat baju ngan sape nieh. tapi, tunang je pon* ahaha. kecoh kan i. =P

.:ANN512:. said...

belle: yes.RR mmg best~ zery pon cantik kann?hehe..

pilih..pilih belle..hiks :)

~aina~ said...

hi ann..

wahhh byk betul info2 u kan.. very informative.. byk giler FD2 kat sini yg best2 tp mahal yg teramat (bg aina la hehe).. syahir nurdin tu butik dia kan kat s.a mall kan, aina selalu intai2 butik dia.. cantik..

anyway, kalau u perasan kat mjlh pengantin ada feature tis upcoming FD, nama dia amir luqman.. dia pun kat s.alam gak.. kalau u nk no dia let me know k.. :)

eh u da pilih FD ke? suka2 je nk suggest FD baru.. hihi..

as for MUA, dont worry, assistant akak tu, L mmg cantik dia make up.. dia make up my sis dulu..

antique_nad said...

u know wat, i bru jmpe blog u ni..huwaaa..
sbb now i tgh bz wat preparation kawen i on March2011..InsyaAllah..
i suke sgt songket..so mybe nk try Salikin Sidek tu...

eza said...

hey ann...tgh baca2 entry ann ni sgt berguna tuk b2b...sy tgl kat sbh,sesuai sgtla bca entry ann ni..namun tgk2 list FD ann huh popolur desinger..segan la pula nak jmp ngan drg2 ni,cnfrm la design d jamin, price pun cntk...ann ada tak tahu designer2 yg bajet sederhana...klo ada share2 la ngan sy..tq ann ...;)

NoMei Eza said...

hi again..omg i heard dis from my bff abot popular designer...my fren told me da seorang PD ni klo org kebanyakan dia x akan layan sgt...baju lmbt siap sbbnya nak fokus ngan baju artis yg nak msk kat tv..tambah2 risau nak jmp popular designer, al maklum la we don hav any tittle..huh...ann plz help...tq :)

Alan Wang said...

OAK LED Co ,Limited is one of the top level China LED flood lighting manufacturers and suppliers with one of the famous LED flood lighting brands, as a professional company, we have our own factory, which is able to produce high quality products with reliable quality led flood lighting

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Blog Template by YummyLolly.com - Sponsored by Free Web Space