01.10.2010

Daisypath Anniversary tickers

Our RR :)

Lilypie Second Birthday tickers

Monday, June 14, 2010

BAD Designer

Luahan hati yg tak tertahan lagi!!

What's wrong with you?
Sampai hari ni I t'fikir2.
& u buat I takut.
I TAKUT u tak boleh SIAPKAN baju kitorang.
and till now, Ash TAK TAU LANGSUNG psl ni lagi. I dun know how to cerita kat dia..hukhuk. & now I rasa his instinct about the designer was right. Awal2 lagi Ash said something *mcm tak sedap hati* masa dia sketch our baju..masa 1st time I met him.
U kan 1 of well known designer.. *u guys sure kenal kalau I mention nama dia* but why u act like NON-professional?
Oh..I sangat nerveous..

*oh i wish i can share the text msg with u guys*
This month, I bayar u cash 50% depo *i x ingat date* masa bagi kain. U said baju siap byr lagi 50%. ok DEAL.

Then, blom pon amik measurement, u msg byk kali mintak untuk 20%..for beading katanya..hari tu dah la I bz gila, mintak hari tu, dan2 tu nak jugak..I tak kisah pon,tapi cakap la awal2..kan senang..HP i bukan BB,I Phone bagai guna tenet boleh transfer tros..I kat luar. Ada u tau I gigih cari brp byk cash dep machine, dlm hujan lebat, byk out of service pulak tu on that day, dah jumpe queue pjg gila semata2 nak bank in 20% tu? Ada u tau sebab kan nak bank in 20% tu je, brp banyak I buang masa & lost client I? Ada u fikir??? Ada??

Then, last week,*latest msg* u mintak 20% lagi? Pon mcm tu. hari tu msg dan2 tu nak jugak. Reason: nak rolling $$ on that day????
Bukan I tanak bagi..but..............come on la..b pro la..we are talking about business man...

1st fitting pon belum...
Kain tu pon agaknya belom potong lagi..
Rupa & sketch baju kitorang tu pon takde kat I..
Final sketch baju Ash pon sampai today takde OK!So I tak tau mcm mana rupa baju Ash nanti sampai 1st fitting ok :( :( :(
Manik2 tu pon camne la rupanya u buat kat baju I...coz baju pon belum buat lagi..apatah lagi beading kan..
Amek measurement hari tu pon I yg banyak kali tanya bila..
Date utk 1st fitting lagi la..
How I can stay CALM and rasa everything gonna b ok..
HOW?
u tell me...
HOW??
HOW???
H-O-W?????

Personally, I like u..u look like very nice person..that's why I buat ngan u..
But the way u buat bisnes mcm ni looks like u tak professional..AT ALL :( 2 other designers yg buat baju kitorg ok je so far. Of coz I rasa mcm2 sekarang ni..
Last I msg u, u didn't reply...till now.. I dun know how to call u & cakap semua ni..u suppose paham2 sendiri la. business u kot. Plus, skrg ni I ni yg client you..patutnya u yg call I or msg I..update I..progress baju I camne bla bla
And now I nervous gila-blurr-bengang-sedih-takde mood-............
Wat Shud I Do??? Dem la. :(
Kalo u baca blog I, TOLONG LA MSG/CALL I OK!
Then say sorry asyik mtk duit ke, promise buat baju kitorg meletop ke hape ke..bukannya sikit i dah byr..u tak boleh mcm ni..bukan sng skrg ni nak cari duit, kitorg bukan anak2 VIP etc, duit tu hasil dari hasil titik peluh kitorg sendiri ok :( *sorry korang, drama queen jap*

Or if u rasa tanak buat baju I or u rasa I tak patut tulis kat blog I,*I bukan tulis nama u pon,eventho i rasa nak share ngan other b2bs* then tlg la pulangkan 70% yg i dah bayar & KAIN2 i yg sama harga ngan workmanship u tu. *Sorry*


SERIOUSLY korang..
Ann nak........ *crying*

*No updates until I ok ya.Sorry guys :(*
**15/6/10-will try to update tomorrow,16/6/10**

21 comments:

puan rocker said...

dear sorry to hear bout ur situation. anywy i pray dat everything gonna be alrite yea. *hugs*

hana yoriee said...

ann..hope u'll be fine..

PurPLe LaDy AiFA said...

sabar ye ann... dont worry, in the end everything will be fine.. sba ek..

ZARA said...

Alamak... kesiannya u... 70% tu... take a deep breath yeah.... hope everything will be fine

Queen4ADay said...

looks like we'v been thru d same situation.its been more than a month I've been ignorance.mcm dh mls nk amek tau about my wedding dress T_T

fikaryna said...

ann..mmg mcm ada yg x kena..bukan nak takutkan ann, tp jgn tggu sampai last minit utk bertindak..

mmg biasa kita mmg ada bayar deposit, tapi bayar semua lps dapat baju, lagi pulak..baju yg dah siap kena try dulu, alter baru beres..

baik ann buat langkah2 pencegahan awal..misalnya, ttpkan 1 date utk fitting ke, kalau dia lari2 lagi..mmg ada yg x kena..

ryna doakan ann & ash selamat..jgn nangis2..g bincang dgn ash..( mmg takut gak ash melenting, tp kalau kemudian nanti ada masalah, lagi teruk kan..)

MyRule said...

ann.. i kena macam ni la dulu ngan my pak andam. Sebijik macam ni. Bila i buat luahan hati kat blog, dia baca and aniaya i dgn tukar mak andam lain yang i tak kenal langsung. Yang penting you jgn bagi lagi deposit. Kalau teruk sgt mintak balik semua deposit and kain2 tu semua. Jgn jadi macam i..sampai hari kenduri i kelam kabut..huhuu

Aper2 pun kita client dan ader hak..:)

Be cool ok.. and kalau boleh make sure ader hitam putih ye. Even sekecil2 hal.

Elly Anaille said...

mak aih.. ann, sape tu? ok nnt kte gosip kay.

70% depo is too much lagipun u x pnah tgk sketch yg die wat and sgt x professional. i akan silambam designer itu on ur behalf k yang.. don't worry.

[ Hanie ] said...

alahai, ni yg tak sodap dgr ni :( dang!
bertenang ann, bincang elok2 dgn ash lagi baik rasenye...at least, ann akan lepas sikit tensen tu, Tgk ape die punye idea plak :) Jgn panik sgt k ann comel

NahWaL said...

apsal terok sangat dia ann? lom apa2 dah mintak. u hang on there. do what u have to do ok. kadang2 kena kasar sikit ngan vendor2 ni. tau nak peras customer aje. ingat cop duit ke apa

SaSsYAnGeL said...

in this case Anne, u kena serbu je boutique dia or rumah dia ... just make sure u get what u supposed to get ... kita bayar and we have the rights to questioned everything he/she does for our wedding outfit ... jangan tunggu dia call or sms ... just serbu ... apapun, i wish u all thebest .. hopefully everythings gonna be just fine ... insyaAllah ... dugaan persiapan mmg byk dugaan ... :)

good luck !

A W E E N N Y E said...

dear ann..sbr k...mcm ni la kalo deal dgn proff designer...kita boleh ketar lutut dibuatnya...takut baju x siap on dat time..dulu pnah my dress siap pukul 7ptg then pkul 8mlm i dah kena ada utk wedding my sis...loL.. sedih

Rateyyy said...

Hi Ann! I am your silent reader but today I felt called upon to comment because at this exact moment, I am having problems with my designer too.

Deposit dah byr about 70 percent, kelibat baju mmg tak nampak lg. Masa nak suruh letak deposit, janji mcm2. Dia kata suruh letak deposit awal sbb nak proceed awal kat Jakarta.

Today, I am only 26 days away from my reception, my first fitting scheduled tmrw (15th) baru dicancel tadi! Dia kata baju tak sampai from Jakarta. So fitting 20th ni KALAU baju tu sampai in Saturday. Padahal, I confirmed my fitting one month ago. And again, reconfirmed last week Thursday that it is going to be on the 15th!


I don't want to mention names, tapi as a bride to be, I rase its my responsibility to share my experience so that if you are planning to hire this designer, pls reconsider again.

Btw Ann, I dont know kalo our designer ni sama ke tak.. Tapi kalo sape2 nak tau psl designer ni, email me butterscotch85@gmail.com

I will gv an honest opinion abt this designer.

Yanie said...

i wonder who is that designer? huhu, i feel u babe... i soo feel you, my vendor pun buat hal, and libatkan all professional stuffs and dulukan all the VERY IMPORTANT PERSON lah kononnya. Tapi my patience is still there and tak burst lagi... Anyway dear, i pray that u will sort all these out sooner...

Durruz said...

hope evrythng akan ok. tp sape ek yg busuk sgt tu.. belum apa2 dah mintk duit. agak2lah kan.. bisnes jenis apa ni. xjaga pelanggan. huhu

thezaila said...

omg!!! kesian nya... baca pun dah tension, apatah lagi org yg menghadapinya... i know this sounds cliche.. tp sabar ek..

jihan musfirah musa said...

adus...rasa cuak plak biler bacer entry ann ney...
saya br jer nk tempah baju pengantin sabtu ney insyaAllah...hopefully xderla paper yg berlaku...smoga tabah yer menghadapi dugaaan orang nk kawen ney...;p

BuTtErFlyInFraMe said...

Sabar ok.. i tau apa u rasa.. nak i balingkan bom bg pihak u ke? hehehe :D smile okeh! i'allah..things gonna be ok..

bitsANDpieces said...

LR? hurm, i heard some not so nice stories juga, hurm, maybe style die mmg macam tuh kot. suka bagi drama. hurm. now i think i should call my designer and ask abt my baju. (no, i tak ambil LR). heh

Reen Tart Nenas said...

alahai... nie yg i pun menggelabah ayam nie...

Fathiyah said...

uhhh..kes berat ni ann.cari dia sampai dpt k.

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Blog Template by YummyLolly.com - Sponsored by Free Web Space