01.10.2010

Daisypath Anniversary tickers

Our RR :)

Lilypie Second Birthday tickers

Thursday, March 11, 2010

INFO PANASSSSSSS!!!

Hi all BEAUTIFUL B2B & BRIDES bloggers, *ye, nampaknya beautiful bloggers award menjadi HANGAT ketika ini :)*

Quick updates b4 I gi gym. First of all, I would like to say THANK U SOOOOOO MUCH kerana membuatkan saya rasa seperti ARTIS [seperti sapa ya?ada ke?perasan.huahuaha] kerana I received tonzzzzzzz of emails di annescapade@gmail.com bertanyakan soalan2 tentang macam2 esp wedding stuffs kat SA..*tetiba rasa nak mintak kerja sbg Mayor SA..haha* actually email ni I baru buat for my wedding stuff & such..sekali few days ago I check,my God *mata terjojol*..now I rasa bersalah + segan..

rasa bersalah sebab tak check email tu hari2 *yela,I tak sangka la kan..sapa je la yg nak email I..huhu..rasa bersalah sebab membuatkan org tertunggu2 I reply e-mail...*I'm so sorry darlings*

rasa segan sebab I mcm rasa..hmm..ada ramai lagi blogger2 yg famous & berkaliber yg boleh tolong jawabkan soklan2 pasal wedding2 ni kalau nak compare kan I..hehe..maka dengan rendah dirinya..saya meminta maaf byk2 kpad sume b2b & silent readers jika terlambat membalas email2 & MSG2 DI FB kalian..saya akan cuba reply sorang2 ya mulai hari ini..I promise.. :) *p/s:jgn malu2 ya nak bgossip ngan i kat FB & email yah..*

1. HOTTTTTTTT comment from ARJUNA CIPTA..

I received comment ni frm Arjuna Cipta ptg tadi..check this out : Hot Comment
*papehal pon I tot nak gi PP this weekend semata2 sebab nak gi booth dia..bley? :(*
P/s : Wawa, I speechlesssss..erk?I tak faham..gossip jom wit me dear :)

Dearest owner of the blog...Ann.

Arjuna Cipta ingin memaklumkan kami telah menarik diri dari menyertai Pameran Pengantin 2010 PWTC kerana masalah kesuntukan masa membuat persiapan memandangkan kami sedang menyiapkan sebuah lagi big event kami.

Untuk Wawa Vtec kami sudah mendapat banyak pertanyaan tentang pelamin di Catleya yang mempunyai banyak persamaan dengan pelaminan kami. Kami suggest anda sentiasa update dengan web blog kami. Untuk pengetahuan Wawa vtec dunia perniagaan ini sangat kecil dan mencabar, pelamin di catleya adalah idea hasil cetusan Arjuna Cipta sendiri dan anda boleh bertanya kepada Pak Ungku Kuzie Catering siapa yang memberikan idea dan siapa supplier pillar pelamin tersebut kepada Kuzie Catering yang akhirnya membuat keputusan untuk membeli terus pelamin tersebut dari Arjuna Cipta. Kerana itulah designnya adalah sama tapi anda boleh melihat PERBEZAAN DENGAN ARJUNA CIPTA dari segi WORKMANSHIP - TERUTAMA SUSANAN BUNGA-BUNGAAN, PEMILIHAN FABRIK,PEMILIHAN WARNA DAN GABUNGAN WARNA, PENCAHAYAAN PELAMIN. Anda boleh membezakannya dengan dengan membezakan Gambar pelamin anda sendiri dengan Gambar2 pelamin Arjuna Cipta di Majalah Ratu Sehari dan di blog kami arjunacipta.wordpress.com.

Janganlah kerana kami sebagai pemilik Arjuna Cipta tidak bergambar di hadapan pengantin ketika pengantin memotong kek, foto ketika menceduk nasi pengantin atau foto mengepakkan tangan di hadapan pelamin anda sudah meragui kami. Anda boleh bertanya sendiri kepada rakan2 kami atau pelanggan2 kami sendiri atau kepada PAK UNGKU KUZIE CATERING sendiri siapa ARJUNA CIPTA kepada mereka.
Sekian terima kasih. (sorry tuan tanah..komen kami panjang lebar kerana kami perlu mempertahankan hak dan nama baik kami)

Antara HOT questions yg saya dapat :

2. Bougainvilla Garden Shah Alam

Ok..*sila GELAK BESAR siap2 sekarang*
Ramai silent readers & bloggers yg tanya Ann kat mana tempat ni..sebab tgk kat sini : Shah Alam halls

tau kat mana uols? *gaya mcm joyah2 bergossip* tau tak Hotel Concorde Shah Alam? kat sec 9 tu..kat belakang dia ada taman permainan..kat taman permainan tu la..muahahuahaua..bila korang nak buat garden wedding kat situ, terus bertukar ...TING! jadi nama bougainvilla garden..BLEY? motiff dorang letak nama glamour? haha.

kalau nak buat garden wedding siang..hmmm...kalau tanya I..tak berapa cun kot pemandangan.sebab keliling bangunan2. kalau nak buat jugak kat situ, I suggest buat malam..tak nampak sangat keliling tu..kat situ la Diana Rafar & Zamarul kahwin.

3. Yamin dais decorator

Yes, dia memang takde blog/website..portfolio?hmm..hmm.tak sure la dia pnah buat celeb mana.huhu. tapi percaya tak? dia mmg famous di kalangan bridal boutiques & dais decorator yg lain..I belum sempat2 jumpa dia lagi. tapi semalam I ada jumpa few friends masa I kat fashion line. and dorang cakap..kalau takde rmXXXk toksah mimpi nak hire dia..GULP!Aiyo..mak pitammmmmm..zzzz
Ni no phone dia: 012 334 1633 / 012 388 6919. Boutique dia kat Ampang Point,Mezzaine Floor.

4. Butik SaidatulNisa

Ya. Butik dia kat Shah Alam. kat PKNS,tingkat 2. memang susah sikit nak nampak. korang naik escalator kat depan MCD. butik dia belah kanan. If rasa2 takut kena cam kes sorang blogger tu, baik book assistant je. SUPERB jugak ye hasilnya. Kak Liza RM600. tapi sila take note: kak liza tak amik booking for bulan 6 sebab dia bersalin. anak yg ke-3 insyaAllah. rasanya bulan 9 dia dah start balik make up.

5. Trial Wedding dress designer

Check this out : Siapakah dia? Lupa nak inform balik kat korang. SANGAT SUPERB! masa dapat, I was like..oh cantiknya..tak sabar nak pakai kat red carpet..*motifff?ko ingat ko artis Ann?*huahuahua :)

Harga dia...VERY affordable price. Tapi mungkin apa yg I nak cakap BAKAL mengecewakan anda..kerana atas permintaan Fashion Designer tersebut, saya terpaksa rahsiakan buat seketika namanya. kerana dia bakal muncul dengan.....................utk ANDA SEMUA! JENG3x!sila tunggu..MAKA sila harap bersabar..very sooooon.. :)

6. InsyaAllah..saya akan hupdate pasal bridal boutiques & prices kat Shah Alam *ramai rupanya B2B tinggal kat SA..bley buat gathering bergossip ni..hehe* such as Salikin Sidek, Jedan, Syahrir Nurdin, Den Wahab etc.

Ok.Off to gym.hope membantu la ye info yg tak seberapa dari I ni..hehe

love u alls!~
xoxo

12 comments:

NahWaL said...

apa ni anne penuh rahsia? saja tau!! haha.

bab bougainvilllea garden tu tak hengatttt...ai pon bila dengar si diana rafar kawen kat situ, sme tanya kat ane. nak tegelak. hahaha.

eh anne dok section bapa?

dialicious said...

ann..welcome to blogging world..hahaha..layankan aje..u'll get double of these emails after u get married soon..hehe..but its exciting kan

MyRule said...

Me..me..me.. me pun dok SA.. tapi exB2B la.. :p

Good luck dear..tu namanyer org baca blog u..banyak info..yang penting sama2 happy..:)

sarah said...

blogwalking..
haha keep update with more info!

p/s: i google yamin, dpt kat blog u je hehe

Sha Pattinson said...

love the info ..hahaha ...lagi dan lagi ...

ellfazira© said...

sha pattinson, i second u..dan lagi dan lagi dan lagi..=p

Cik Belle said...

betul la ann ni, penuh berahsia tau.. eish, macam nak kena ajak gossip aje. hahaha. designer tuh sape? isk, dok rahsia2 plak. die nak muncul dengan ape plak.. isk2. macam2 nak tahu ni.

saya boikot jedan pkns. xsuke dengan makcik jage butik tuh. heh

fikaryna said...

bagus la ann..sharing is caring kan..beso pahala tuh..huhu..

.:ANN512:. said...

nahwal: hahaha!~ biarlah rahsia...lala *pose nak ala2 dato CT nyanyi* nanti I marah FD tuh..hehe..

haha.klaka kan garden tu? btw, i kan penuh rahsia..cuba teka sec bapa? kalau dpt jawab nahwal blogger paling meletop pd abad ini..muakaka..

diah: hehe....tu la.yg penting I dapat ramaiiiii kawan baru in blogging world..lg byk benda bley gossip!hahaha.

myrule: YES!~ ala, tak kisah,jom nanti kita gossipin' di pakli ke,tgk lampu2 kat ICT ke..hehe

sarah: o ye ke?harussss i mintak diskaun baikkkkk punya from yamin kalau i hire dia..hehe..

.:ANN512:. said...

sha: hahaha..thanks sha :) muah2

elfazira: I LAP U la dear :) eh u,nice name la!~ suka!hehe..nanti i ada anak nak tgk el2 jugak la kat depan..nanti i tanya2 u..*ober blom kawen lagi dah pk* kalau i kena fikir sendiri mau dapat nama anak tu jadi ELianto ke ELnino ke..huahua!

cik belle: haaaa..sorang lagi..meh I nyanyi lagi..ehem2..biarlah rahsia...lala..FD tu la yang nak buat surprise utk korang sume..hehe..
nape tak gi jedan sacc..kat natly tu baikkk sgt belle :)

ryna: thanks ryna :) am so lucky to have all new friends like u guys..oh I feel blessed :)

azira.arif said...

ann, i dh booked zaifie zainal before baca your blog, n i was exciting when u included zaifie zainal nye into ur list..i rase kan zaifie zainal ni affordable...

.:ANN512:. said...

azira: wow :) great.. dah booked! nanti ann update camne plak bile jumpa zz ni..hikhik :)

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Blog Template by YummyLolly.com - Sponsored by Free Web Space