01.10.2010

Daisypath Anniversary tickers

Our RR :)

Lilypie Second Birthday tickers

Wednesday, March 10, 2010

Fantastic KL Dais Decorators!~

Hey B2B bloggers yang sentiasa HOT daripada biasa :)

Alhamdulillah, Ann dah tak demam. Cuma masih batuk & selsema. Serious lama kali ni punya demam OK! yg penting: tetap maintain sengih sokmo. bahahaha. poyo. bulan ni Ann ingat nak rest byk sikit la. dengan keja yg tak menentu + kesihatan tak berapa memberangsangkan. plus dengan weather Malaysia sekarang ni kannn..hmm..so focus now dengan wedding prep.

Yes! Dais Decorators peeps!



This week I taught nak pergi survey decorators pula. kan lagi senang kalau call/email je. hish. masalahnya kadang2 call tak angkat2. email tak reply2. baik I tros dtg / buat appoinment jumpa kat butik dorang. kalau jumpe ownernya tros LAGI I puas hati. bley? *ko ingat ko anak sultan, owner tu semua nak entertain 1st class kat ko Ann?* haha. tak kira. I nak jugak. I client ape? I nak tgk sendiri wether they do/dont judge people by its cover. *sebab ada byk kisah dengar psl decorator2 nih.hish*

Here my fav : 20 KL's dais decorators yg FAMOUS + FABOULOUS + FOFULAR sabun FAB di mata saya :)

If uols tau mana2 lagi decorator yg best2,superb pada pandangan mata & duit anda yg TIDAK perlu melayang sampai tahap bayar 10% down payment double story house kat KL ni *nak2 kalau corner lot..gulp!*, sila lah share dgn Ann ye. :) Memandangkan sekarang ramai juga bridal boutiques & fashion designers yg buat juga hantaran,deco pelamin etc, so I list je la sekali. hehe.

1. Nas Great Idea
**terbaikkkk!~ & to me he's very PRO in biz.WHY? because dia takde masa nak update kat website dia kata dais decorator ni tiru dia yada yada..walhal sume orang di luar sana tau kalau org lain tu buat pelamin ala2 NGI or inspired from NGI..lagi murah, tapi NGI tetap & makin fofular juga org still nak amik dia sebab HIS name..rite?** NGI tetiba bkata 'org nak tiru aku ke ape, ada aku kesah???* haha.

2. Reka Teemor
**Oh my! sangattt CANTIK2 deco mereka, very elegant &they always come out with fresh ideas..I loooikkee~**

3. Dicky Da Faboulous 012 234 8079
**Awat la dia ni takdak BLOG/WEBSITE..sayang..tapi mmg CANTIKKK!! Esp pelamin pink purple yg dia pnah buat..Ok.I kena close my jaws**

4. Arjuna Cipta
**Cantik juga!I can't wait to meet them at PP PWTC this week. Wanna see their package lorr..Rasanya mcm 1st time dorg join PP.Nvm, hope package dia best!huhu**

5. Yamin 012 334 1633 / 012 388 6919
**Wow!! Pelamin dia..esp their chairs, lain drpd yg lain..which looks interesting!Nice deco some more.sayang takde website..butik dia kat Ampang. Check out their latest work at Ratu Sehari 10th edition mag! :)**

6. Wedding Couture by Hassan Abu Bakar
**This one I tau from my friend..boleh tahan juga deco2 dia buat..NICE! :) harus check cepat**

7. Khareyan Events
**pon CANTIK!**

8. Pak Abu Wedding Planner 016 255 9477 / 012 380 4948
**teringat dolu2 time dia glamour b4 NGI mengambil takhta glamour dia..hehe..dunno whether he still buat pelamin.need to call him*

9. Creative Elements
**sape2 suka Balinese style/traditional style boley hire dia ye..;)**

10. Rass Deco
**price dia OK..meet them few times kat PP, bley masuk dlm our top 5 candidates..ceh mcm AI pulak.hehe**

11. Jovian Mandagie Weddings
** JM pon dah start buat mcm2 for weddings. boley tahan. CANTIK2 & Creative! :)**

12. Lynda Rahim
** Oh. Saya SUKA juga!!! pelamin pon cantikk! Semuanya kerana Sari Yanti's wed..Lynda mmg famous with WHITE..which I looiiikkee~ esp her baju2 collection..cantik! tak kisah la walaupon bukannya dia yg design & jahit..huhu**

13. Precious Moments Collection 012 310 1950/ 012 572 2813

14. Arma Couture
**Byk juga celebs' dais yg dia buat..boleh tahan cantik juga pelamin2 dia :)**

15. Man Kajang
**Sape tak kenal MK..tapi tak sure pelamin buat ke tak..i paling suka hantaran deco dia buat guna dulang kayu2 tu..very unique!**

16. Ari Wedding Couture
**Ha..Ari ni pon cantik juga pelamin2 dia! Nice touch! :)**

17. Readzul
**Ok laa..cantik juga pelamin2 dia..**

18. The Wedding Fairies
**Hmm..mcm baru lagi dorang ni..tapi CANTIK2 juga dais yg pernah mereka buat. ada talent. byk juga yg saya perasan mereka buat inspired from overseas wedding blogs. tapi tak kisah la tu.standard la. rasanya most dais decorators pon amik ideas from internet kann..hehe..**

19. WeddingsbySher
**rasanya ramai blogger tau nama dia kann...cantik2 floral arrangement dia buat..sayang,takdak butik..hehe..tapi t'ingatkan ada sorang blogger [tau kan sape?hehe] yg ada kes ngan dia, hish. b'belah bahagi pulak rasanya**

20. Zaifie Zainal
**ZZ ni pon cantik2 jugak..hish.kena cepat fikir ni nak mana satu..hee**

Pemilihan akan di buat berdasarkan package yg di offer [esp deco pelamin, main table & VIP table] & semestinya PR skills mereka. meletop & ada nama sekali pon kalau PR mereka hancus, kekwat lebih, cerita nak bagusss je,tak down to earth, HARUSSSS WAJIB kami palang awal2. Ye. Saya pentingkan bab PR. It's very important in business. Saya sanggup bayar lebih kalau PR mereka bagus + ikhlas di pandangan mata & kata hati saya. :)

Ok. Tiba masa utk fikir kan 'hair style of the month'. Hish. Tak boley jadik ni. Ash sudah 'b'rambut baru'. Ye. Kami mmg selalu b'eksperimen dengan rambut. haha.

Till then girls,
xoxo

27 comments:

hidden.wing said...

Razak Flora & Kapas Couture? Fofular jugak tu ;)...price pulak killing hehe!

Poetry of Flowers pun comel2 their flower arrangement...

NahWaL said...

Razak flora. hahahaha.

eh ai heart num 9!! was going for ala2 traditional, but susah nak carik, and CE memang signature diorang kan.

plus dewan bankuet tu dia nyer arrangement pelik sikit kan anne? CE shud be enuf kot kan

fikaryna said...

ann..ryna penah baca pasal lynda rahim dalam majalah..pelamin dia mmg superb!

Hunny said...

hi ann, the pelamin from reka teemor was ours :) the owner, faiz is a nice guy.so jgn takut2 nk ty dia about his package.Good luck preparing :)

ellfazira© said...

ai suke reka teemor..mmg creative abess!!;))

Leonora Halim said...

if you are willing to pay... nothing is impossible! :)

Wawa Vtec said...

i pnh jumper dicky.fabulous design!

owh arjuna cipta tu, they did hall deco kat cattleya which is kinda similar to my reception.soo...i have my suspicion (err, later we gossip, kang tulis sini takut kene saman..mak tak relaaa!)

Fathiyah said...

ann, please please please (ala gedix alif satar oim) hehehe... awak harus jmpa ur dais deco tau.jmpa in-person br u tau their personality. kte penah jmpa geng precious moment. diaorg mmg frenly. love their work so much! =)

dindins said...

thanks for this..tgh pening nak cari pelamin and hall decorator that's within my budget.

btw man kajang does pelamin as well, but i think he subcontracts the job to not sure who.

Que Ariffin said...

wow...
semua nama popular...
tak berani nak masuk tender..
hahaha!

Farissa Hussin said...

hey babe
stumbled upon your blog and i rasa mcm perlu je untuk share ni dgn u..=)
dulu my sister's wedding precious moments yg buat...diorang sgt friendly and sgtlah value for money. highly recommended. =)
as for no.19, i hired her for my engagement... my experience dgn dier lagi teruk daripada yg blogger tu kena. seriously. nak nangis pun ade bila ingat balik. tapi nasib la jugak sebab tu engagement je bukan nikah/reception..
so for my wedding this year, tak berani dah nak gamble hire org yg baru2..NGI sgt baik..he'll consider your budget and design accordingly. datin lynda rahim, and zaifie zainal pun baik. my friends yg guna rass deco semua pun puas hati.
at the end of the day, yg mane yg u sanggup spend and ikut your taste and theme la kan? =)

Sha Pattinson said...

sumer cantik belakaaa ... susah nak pilih kan ..

.:ANN512:. said...

WLT: Oh aah!~ Razak flora..Flora etc. I lupa plak dia..hehe..huii cantikkk banget Razak punya tu kann? Noted. Thanks dear :)

nahwal:yup CE. banquet tu act sesuai sgt kalau nak buat ala2 traditional sebab pintu2 tepi dia sume ada kerawang2 kayu kat atas dia..huhuu..kalau mcm i punya theme..jenuh tuuu mau tutup sume kerawang tu..haha.

ryna: ha tu laa..few of my friends amek dia for their wed..superb!!~ nak2 kerusi2 putih dia tu..suka la :) hehe

.:ANN512:. said...

hunny: REALLY?!! oh my. u sungguh lucky..hehe..tu la. i tot nak jumpa faiz tu asap.hehe. nanti i nak gossipin la ngan u.. :)

elfazira: cantik kann?? hee :)

leonora: hmmm..yup indeed.tapi kalau sampai tahap bley rumah sebijik, mak tak relaaaaaa bg duit tu nok~ haha.

wawa: erk?!wawa, cepat gossip ngan i psl arjuna cipta!!!i tak sabar nak dengar ni hehe

.:ANN512:. said...

fathiyah:oh yeah?! baikkk..nanti kita gossip ngan awak psl mereka2 ni 'nanti aku datang bawa yg kau pesan..lalala' *siap sambung nyanyi*

dindins: oh ye ke yang?hmm..btw, i cari yg mmg dia sendiri buat..kalau dia sub-con takmo la..huhu

.:ANN512:. said...

Que: eh uols!!!!~ sorry..i t'lupa Theme Of Que Rafaeel uols..bley?adeh!ampun! eh uols, lama tak nampak?uols dah tak lepak ngan Zaza dah ke?

farissa: OH THANK U DEAR!~ explainantion yg panjang..hehe..dats ccol!thanks for sharing wit me. btw, am so sorry for ur terrible experience with her..fyi, I dah cancel dia jugak from my list, since I received lotttss of comments kata jangan amik dia..huhu..later kite gossip lagi eh yang :)

sha: tau takpe sha...duit nye pun penat juga nak fikir nak kua berapa..hahaha

zLa said...

noks, sape buat 1st pleamin tu? kerusi dia sangat breath taking la...mellttzzzzzzz.....

arjunacipta said...

Dearest owner of the blog...Ann.

Arjuna Cipta ingin memaklumkan kami telah menarik diri dari menyertai Pameran Pengantin 2010 PWTC kerana masalah kesuntukan masa membuat persiapan memandangkan kami sedang menyiapkan sebuah lagi big event kami.

Untuk Wawa Vtec kami sudah mendapat banyak pertanyaan tentang pelamin di Catleya yang mempunyai banyak persamaan dengan pelaminan kami. Kami suggest anda sentiasa update dengan web blog kami. Untuk pengetahuan Wawa vtec dunia perniagaan ini sangat kecil dan mencabar, pelamin di catleya adalah idea hasil cetusan Arjuna Cipta sendiri dan anda boleh bertanya kepada Pak Ungku Kuzie Catering siapa yang memberikan idea dan siapa supplier pillar pelamin tersebut kepada Kuzie Catering yang akhirnya membuat keputusan untuk membeli terus pelamin tersebut dari Arjuna Cipta. Kerana itulah designnya adalah sama tapi anda boleh melihat PERBEZAAN DENGAN ARJUNA CIPTA dari segi WORKMANSHIP - TERUTAMA SUSANAN BUNGA-BUNGAAN, PEMILIHAN FABRIK,PEMILIHAN WARNA DAN GABUNGAN WARNA, PENCAHAYAAN PELAMIN. Anda boleh membezakannya dengan dengan membezakan Gambar pelamin anda sendiri dengan Gambar2 pelamin Arjuna Cipta di Majalah Ratu Sehari dan di blog kami arjunacipta.wordpress.com.

Janganlah kerana kami sebagai pemilik Arjuna Cipta tidak bergambar di hadapan pengantin ketika pengantin memotong kek, foto ketika menceduk nasi pengantin atau foto mengepakkan tangan di hadapan pelamin anda sudah meragui kami. Anda boleh bertanya sendiri kepada rakan2 kami atau pelanggan2 kami sendiri atau kepada PAK UNGKU KUZIE CATERING sendiri siapa ARJUNA CIPTA kepada mereka.
Sekian terima kasih. (sorry tuan tanah..komen kami panjang lebar kerana kami perlu mempertahankan hak dan nama baik kami)

COUTURE TOUCH BY ZUL said...

mcm x sangka. dlm2 byk2 nama besar terlisted gaks nama we all..

thanks tuan tanah :D

jom jenguk2 kami sat :d

Wawa Vtec said...

salam to ann & Arjuna cipta,

saya tidak pasti dimana STATEMENT yang saya buat didalam commnent box di atas yg MEMPERSOALKAN kredibiliti Arjuna Cipta dan saya tidak pula mengatakan yg vendor saya pilih itu 100% hebat. Jadi, saya agak pelik dengan komen yg dikeluarkan olehh Arjuna Cipta diatas. saya mmg dah lama tahu design pelamin sebegitu dibuat oleh Arjuna Cipta TERDAHULU sebelum design sebegitu rupa dibentangkan oleh vendor telah yg saya pilih sebelum majlis saya berlangsung.Saya sendiri pernah approach Arjuna Cipta disalah sebuah Pameran Pengantin thn lepas bertanyakan hal yg sama dan oleh sebab itu saya tdak berkomen panjang di atas.

Tidak dapat disangkal lagi,Arjuna Cipta semmmgnya amat profesional dan sindiran sinis diatas mmg wajar untuk mengembangkan bisnes anda.TAHINAH juga diucapkan kepada Arjuna Cipta kerana amat teliti untuk menegakkan kebenaran tanpa menghiraukan sensitivi orang lain yg sejujurnya pernah menjadikan anda sebagai aspirasi. SYABAS dan selamat maju jaya!

~aina~ said...

hi anne!

i tak tau u igt i lagi tak, tp i pernah tny u pasal bougainvilla tu.. igt tak.. hihi..

now i cari2 decorator tuk my bff, jumpa yr blog lg.. jodoh ni.. btw, i punyer reception i pki no14 - arma.. arma pun baik sgt orgnya n senang nk discuss dgn dia.. kalau u nk tgk pelamin i, can go to his site, ada tajuk aina 03/04/10..

u da decide ke nk pki decorator yg mana satu ni? :)

arjunacipta said...

Salam Tuan Tanah and Wawa Vtec

Untuk pengetahuan Wawa Vtec komen pertama anda telah menimbulkan keraguan dan menyebabkan kami menerima beberapa panggilan dan pertanyaan tentang apa yang diperkatakan oleh anda pada komen pertama anda dan ini yang mendorong kami menjawab komen anda tersebut.

Atas dasar profesionalisme and courtesy as a human, Kami menyusun jari meminta maaf kepada Wawa Vtec atas kenyataan kami sebelum ini.

Semoga kite semua mengambil iktibar dan berhati2 sebelum menulis komen atau mengeluarkan pendapat yang boleh menimbulkan keraguan dan mengguris perasaan pihak lain.

regards

Zizan

Arjuna Cipta

hana yoriee said...

En Azizan!! dun worry..u have the talent and the superb touch.. i dun think others have doubt on ur works..(hehe..terlambat plak nak komen..kuikuikui..)

Ixora Azura said...

wah...nice info..i sndiri pon admire ngn hasil kerja diorang ni..:)

Mazlan Halim said...

Berita terkini!

Pak Abu dah ada website terbaru!

Sila layari :
http://www.pakabuinc.com

Sila like Facebook Pak Abu:
http://www.facebook.com/PakAbuInc

Terima kasih!

Daripada web designer:
www.mhcreative.com.my

Arisya Syafika said...

Rsweddingkualalumpur ..uoals sangt mampu ... Deco alhamdulillah cantik .. Puas hati..penuh la 1 stage .. Walaupun budget ciput ... Orang dia pun senang sangt berbincang .... Alhamdulillah ... Baju sanding pun dia bole buat mcm mana yg korang nak .... ;p ... Hanya sekadar sugestions;)

Alan Wang said...

OAK LED Co ,Limited is one of the top level China LED soccer arena light manufacturers and suppliers with one of the famous LED flood light brands, as a professional company, we have our own factory, which is able to produce high quality products with reliable quality led flood light

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Blog Template by YummyLolly.com - Sponsored by Free Web Space