01.10.2010

Daisypath Anniversary tickers

Our RR :)

Lilypie Second Birthday tickers

Monday, March 29, 2010

BTS B&B Gath [Part 1]

Hi all!~ :)

Ann berbelog live from JB. Baru pulang dari Singapore.Hehe..Penat Gath ari Sabtu pon tak hilang lagi..hukhuk..Ann tak sabar nak hupdate & gossip ngan uols psl B&B Gath kite..I got lotsss of emails tanya psl gath tu..so, Ann akan buat 2 parts la Behind The Scene [BTS] our B&B Gath..mostly psl Ann's experience sendiri la..hehe..

4.00 am Saturday

Tak tido lagi!Still tgh settlekan mcm2 benda utk booth, urusan kerja, personal etc.Suppose semua according to the plan tapi last min mcm2 jadi. Biasalah bila dah melibatkan org ke-3,4,5 bla bla. So, tido about 5.00am.

8.30am Saturday

Diah call. "Ann, Hazlie dah sampai." What??? I forgot!9.00 am suppose Hazlie make-up I.
Iklan: Hazlie sgt bagus ye kawan2. Very punctual & sabar orangnya..hehe

Sakit kepala! Tido tak cukup. I mandi cepat2, grab suma brg masuk dlm keta,on GPS. Sebab tak boleh fikir secara normal, maka saya ikut je la cik GPS tu. Padahal I knew the place. So, tgh2 drive, asyik re-calculating je GPS tu & sudahnya i LOST!Kat highway mana ntah. Hahaha. Hampeh punya GPS! Then, I berhenti tepi highway, basuh muka guna air mineral,cari jalan gi The Zone.

9.30am Saturday

Sampai2, masuk VIP room, i mintak maaf sgttt2 kat Lie sebab kena tunggu 1 jam lebih..the rest he knew details story..except the GPS thingy.hehe. At the same time, ber-calling2 dgn Que,tanya dia bile nak sampai..coz dia kena set up booth mini pelamin dia..tak sabar jugak nak tgk pelamin dia time tu..huhu

Make-up session

Before make-up..*erk..sila abaikan muka ku yg pucat itu..huhu*
Make-up..best Lie make-up,smooth je :)
Hairdo..best je,wangi plak tu hairspray tu. serius!time ni rasa cam nak sambung tido balik..bley? :)
Tadaaaa~ Make-up & Hairdo done.Except bunga & baju tak sampai lagi.hehe.. Me&Hazlie..


Iklan lagi: Hazlie's make-up sgt best..very smooth & ringan je make-up dia..*erk..faham tak I cakap?* huhu. hairspray dia pon I suka..very nice person & PR skills dia sangattttt bagus :) now dah jadi kawan..hehe. Very recommended for bridal make-up & any functions. Plus, very affordable price!! Suka tak?? Hee..for more info:

Hazlie Hamzah
017 610 8723

After done make up, Ann cepat2 cari booth/table utk di set up. My fashion designer tak datang lagi. Barang2 byk kat dia. Kebetulan minggu tu dia tengah busy with Radzuan Razwill's team utk Amy Search's baju for his konsert di IB. Orang printing utk bunting,broshure & business card pon tak sampai2 lagi. Janji kata nak hantar Jumaat tapi tak sempat katanya. Padahal bukan byk pon I order. Then, jaga registeration counter with Abby, Sha, Wawa, Azie etc. kitorg tukar2 take turn. Oh ya! thanks Azie for the cutiey cupcakes & bunga rozet for committee!!~ Thanks too to Amy for the yellow tag :) Ada jugak guest dah start datang time ni. Gigih ye uols..hehe :)

1.00pm Saturday

Gabra mode: ON. Sebab: Booth Ann still mcm takde pape. Nasib I bring some stuff utk deco sikit2. My friend tak sampai2 lagi. Orang printing pon tak sampai lagi. Tengok booth2 lain yg bertungkus lumus meng-set up booth mereka dgn begitu cantik sekali, Ann da start rasa gelabah. Dibuatnya kalo my friend & printing tu tak dtg,camno nak buek????Den ko yg fashion designernya nye?huhu..plus puan pengerusi pon 2-3 kali tanya bila nak set up booth..waaa!mana dorang ni??! tanak stress, duduk lagi di meja kaunter. thanks to Sha,her cousin & her hubby..tolong kitorg gunting2 lagi stickers & susun doorgift..all the way from Sabah tu mereka..*kasi ombak!*

Nota tambahan yg PENTING: Yes. I know. A bit kelam kabut at regis counter & ada juga terdengar suara2 nakal yg berkata tentang registration part. [stickers, doorgift,lucky draw coupon] Yup we noted. Noted with big thanks. Standard la in event,esp 1st time event camni, tak semua benda turns out jadi perfect. Plus committee pon ada ramai yg buka booth. At the same time, kami pon ada task masing2 kat gath tu. Ann ada juga cuba sedaya upaya entertain & menjawab soalan2 org yg tanya direct kat Ann psl regis part hari tu. Ann pon ada mintak maaf on behalf of commitee members for those ada yg tak dapat lucky draw coupon [yg awal2 dtg], stickers ke ape..maybe ada committee member yg tak perasan, bukan takmo bagi ke ape..sebab ramai kann org.. Mana yg Ann tak sempat nak layan, Ann mintak maaf ye. Hope u guys understand. Plus, fyi, kitorg pon actually tak sangka & tak expect ramai jugaaaa guest yg dtg walk in on that day. Papehal pon thank you so much guys for ur supports! Sejuk hati Ann bila ramaiii juga yg datang kat Ann & bagi supports & say congrats to our committee for organizing this event..InsyaAllah ada rezeki, next time kita buat lagi..
P/s: Committee, maybe next @ Shah Alam ,perhaps?! haha.

1.30pm Saturday

My friend sampai. Terus kelam kabut set-up booth. Call orang printing tu..........dia OFF HP!!WTH is going on??!

TBC..Hujan lebat gila2 kat sini..beserta guruh..Ann takut..Nanti kan part 2 ye.*run for ur life Ann!lari cari selimut*

xoxo,
Ann

11 comments:

Durruz said...

wah ann, penoh pancaroba. huhu.

congratz sbb berjaya anjurkn event mcm ni. =). biasela,mane de yg perfect kan.

cpt updet part 2 plak kay.heheh

Cik Belle said...

ape pon, congrats ann!! =)

Zainur said...

Congrats jugak kat ann. Lama dekat booth ann bincang2 dengan en nabil yg sgt pemurah dgn ideanya... :)rasa mcm nak suh dia design baju tapi segan la time ukur2 nnt...ada wanita tak blh tlg ukur2kan...huhuhu...

Hazlie bin Hamzah said...

huhuh..bukan men lg yer..hehehe..
PR bgs ke? hahaha..neway ann, thks for being my model od dat dayvery nice to noe u!! :)

.:ANN512:. said...

durruz: ya betul..nanti ann tulis part 2.bukan pancaroba dah..merempuh onah durik bagai segala..haha..thanks durruz :)

cik belle: thanks cik belle..kan best if u ddpt dtg on dat day..hehe

zainur: erk..najib la yang..bukan nabil..esp nabil raja lawak..tinggi dah lebih kurang lama dah..haha..kalo i bawak nabil tu HARUSSSS orang suma dtg booth I..haha..btw, I boleh tolong ukurkan..no prob at all..coz kitorg selalu je together2 :)

hazlie: ecececeh..kalo memerlukan model 'pendek' utk di make up kan gtau je la..bab2 tadah muka apa plak tak suka..kannn Lie?haha..

Leonora Halim said...

ahahhaha... btul btul btul... ann model yg sgt cumell! :)

A W E E N N Y E said...

cumillnya ann ni.glad to meet u there.. :)
smpai dah knal dalam blog tp awn leh tanya soalan silap kat ann d situ =)

syanaim said...

::congrate for this beautifull event..so sad coz cannot attend that event::

.:ANN512:. said...

leonara: thanks awak :) *shy shy cat*
aween : hehe..sokay :)
syanaim : thanks for ur support..sokay..maybe next kalo ada join la :)

Zainur said...

ooopss tersilap..sebab terover xcited...hehe... Kalo ann tlg ukurkan ok juga. :) nnt saya email ann ok. blh discuss kat mana and bila nak jumpa. Thanx a lot...u'r so sweet n nice :)

.:ANN512:. said...

zainur: haha..sokay.. papehal mail me ya lalink :)

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Blog Template by YummyLolly.com - Sponsored by Free Web Space