01.10.2010

Daisypath Anniversary tickers

Our RR :)

Lilypie Second Birthday tickers

Tuesday, August 3, 2010

Pre wedding photoshoot: Nak!Tak Nak!

Hye cantik manisss :)

Minggu ni Ann sangat excited psl pre wedding photoshoot.. InsyaAllah cik Ann&Ash nak shoot minggu ni ngan fotog en.F Wee~ Oh, Ann sempat singgah jiran2 blog, comel2, cantik2 gambar2 pre wed korang..Ann SUKA!~ :)

Last year Ann ada cerita pasal kitorang amik wedding couture untuk our official pre wedding PS..but something bad happened and sebab kitorang dah byr booking, we decided to tukar package lain,which Ann buat yg perlu sahaja + lagi murah sikit dan lagi berbaloi dan..no more bazir duit. alhamdulillah, mungkin ini hikmahnya :) so from pre wedding package,*just FYI chinese package totally diff from malay package* Ann tukar just buat custom made tuxedo for Ash..untuk our English reception. Bley pakai lepas2 tu kan.. Tapi pix kitorg yg dorang amik for their malay model profile, kitorang tak kisah la dorang nak, tapi ingat nak amik la few pix,buat kenangan. hehe. tapi fikir balik tanak la tgk & mintak. Malu gilos. Mesti pix tak bley blah. tsk -__-

Oh ya. Boleh pulak Ann dapat few e-mail tanya pendapat Ann tentang pre-wedding photoshoot. hehe :) Antaranya:
Bila masa sesuai nak buat pre wedding photoshoot ni? (PWPS) 
mesti ke buat PWPS ni?
kalo buat PWPS after kawen boleh tak?
kalo buat PWPS ni memang kena ada tema2 eh?

berat ni makcik nak menjawab neh. makcik pon belom lagi buat 'priweddingfotoshut' ni hah. layak kah macik menjawab? makcik cobe je la ye. ;p

sukati anak la nak buat bila PWPS ni..nak buat 1 yr before kawen pon boleh..normally orang buat few month b4 kawen..tujuannya...depends on couple tu la nak buat ape. ada orang guna pix2 tu untuk letak kat banner/bunting dia, ada untuk save the date card, ada yg saje2 for album collection etc.
Takde sape kate wajib nak oi buat gambo priweding ni. tak ndak buat pon tak ape. sep duit ;p
Nama pon PRE nak oii..mesti lah buat sebelom kawen..kalo lepas kawen,apa kejadahnya kamu nak buat pre..kamu buatlah POST wedding..pakai baju kawen lagi..hehe
Tema..takde tema pon takpe nakk..yang penting kamu senyum2 sikit, posing baikk punya..kalo dapat kat makcik, habislah tak balik2 abg fotograper..makcik ni nampak je tua, tapi bab2 posing..ha maut punya.haha.
kalo nak ada tema, fikirlah tema2 yang senang kamu nak carik props nya. jangan la tema2 yang pelik,susah pulak tu nak cari props..cuba imagine kalo tema bunian, tak ke susah?kang silap2 dgn2 kamu sekali hilang..hah sudah..tak kawen la jawabnya..huhu.

Harap membantu la jawapan merepek Ann ni.hehe.

Ann nak sambung buat storyline untuk pre wedding Ann.*Tak bley blah. Siap ada storyline bagai. Ko ada? huahua* Ann sgttttttttttt SUKA theme kami..sebab Ann dah plan and fikir idea ni dari early last year lagi.hehe. And I sgt happy Ash LOVE this idea and he helped me a lot on developing the ideas. hehe.
Hopefully everything akan b'jalan ngan lancar.


@ Pizza Hut Central Jakarta
pesanan PENTING buat encik Ash: *ewah..amik pix sendiri kemain..jgn depan abg F tu awak mcm stone plak..kaku je kat situ memalu pulak nak pose. camtuuuuulah lelaki. huahahaha*

Love,
Ann a.k.a protege Mira Mustafa *Motiff? Ada hati nak jadi penulis skrip Nur Kasih? ;p*

5 comments:

NahWaL said...

sapa mira mustafa? HAHA

yeayy go ann!!! cepat2 amik nak tenok pasangan comel ni

huhu said...

wheeee... Saya pun baru last 2 weeks amik pre wed ngan keep gallery and mmg best gile diorg! i agree chinese bridal gallery mmg lain.. hahaha we both decided to have a different pre wed.. and glad that we were not the only one now that i know awak pun sama...

experience pre wed ngan diorng sangat best! sangat lain tau! dari awal sampai habis dia layaaaaannn je kita.. we took with keep gallery, mmg photog and make artis ikut kiteorg je kemana2.. baju pun lawa2..hehehe

like you, my bf too can speak mandarin fluently.. so surely no problem hehehehe

nanti awak prewed gi kawasan mana?

Nora a.k.a Aira said...

woweee tak sabar nak tgk nanti.. mesti comel sangat !!

BuTtErFlyInFraMe said...

please Ann....cepat2 buat prewedphotoshut tuuu...tak sbr nk tgkkkk!!!!

.:ANN512:. said...

nahwal: hahaha..takde maknanya..ntah2 appe kot nanti jadiknya..huhu

huhu:eh..untuk official ann tak amek with chinese..ngan malay..o ye ke?wo leh cingcong la ngan ur bf.hikhik

nora:erk?!mak takottt!

bif:ala alena..i pulak yg cuak..huhu

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Blog Template by YummyLolly.com - Sponsored by Free Web Space