01.10.2010

Daisypath Anniversary tickers

Our RR :)

Lilypie Second Birthday tickers

Friday, August 13, 2010

Wedding Ring:DONE

Hello lovelies..

Finally~ 1st Ramadhan,2 hari lepas Ann&Ash baru nak terhegeh2 beli cincin..hahaha. I sgt2 pelik la ngan diri sendiri..I marah btol la. Hish. Apsal la I tak rasa nak excited bab2 beli cincin..hello Ann..Ni ur WEDDING RING kot..ko kena pakai hari2 nanti tahu?! oh I need somebody to pinch me.. and I need a reality check. I ni pompuan ke tidak? haha.

Cincin merisik pon I tak pakai..lagi la cincin tu belah rotan + boleh bgolek2 jatuh sbb loose..haha.. And selalu Ann pakai cincin yg fancy2 design..kalo bling tu,hah hamek seketul beso. haha. tetiba nak cari cincin yg feeling2 perempuan melayu terakhir *u got what i mean right?;p* adeh.serius tak reti. SA kat situ pon pelik..sebab I pilih based on ape yang Ash tgk cantik kat tgn I. haha. Till now, Ann tak tau excited ke tak..Natural -__- *Sengal ;p*

And last2 I tak hingat 1 pon 4C time nak pilih. haha. kitorg cakap bape budget, soh dia pilihkan, kitorg try2 then choose & letak deposit. settled. less than 30 min. haha. akak SA tu siap kata..gila sempoi korang pilih cincin..mesti korang pentingkan honeymoon daripada cincin.. haha. i cuma mampu kata kat SA tu, u, bab2 cincin ktorg mmg tak reti la nak pilih..i cuma tau kitorg mmg nak platinum rings sebab malas nak buat maintenance & nak custom sebab confirm tgn kitorg kena resize... sorang t'lebih kecik..sorang lagi t'lebih besar pulak..haha. Tak psl2 lebur lagi duit psl kena resize..huhu..nak try our size kat butik tu takde..yela, dah Ash's size=21-22, mine= 3-4 ok! haha. and for sure haruslah ada engrave nama..lebur lagi rm20..huhu..pandai betol ko ye kedai cincin buat duit..huhu.

can't wait to amek our rings end of tis month..hope nanti after tgk and try, Ann normal..ada perasaan seperti seorang bride2be & bakal isteri yang mithali.. *pose2 duduk bersimpuh sambil senyum simpul ;p*

p/s: Saje la nak share2 cite even da beli..hehe..Ape feel korang ek bile pilih cincin? dlm 4C tu mane 1 korang pentingkan? *Tetiba t'rasa malu ngan korang sbb Ann tak pandai pilih cincin. T_T...huhu*

Love,
A ♥ A 011010 *ewah kemain ;p*

15 comments:

misz anie said...

i pun xberape reti pilih ring,aptah lagi untuk dipkai sndiri..mmg xreti pilih,
pglman mase tunang,plh cincin sbb incik tunang yg suke..ngee.i tahu,plantinum ring ala2 simple tpi meletups la

TheBubblyMe said...

Hi Ann,

i pilih cincin...asalkan cantik di jari sudah cukup. x retilah nk tgk clarity ke apa ke. hahaha. =D

0sh!Nz d' sen0r!ta said...

4C tu ape sis? i loike platinum too.

mysarah said...

alamak, cincin belum beli jugak :D

bitsANDpieces said...

4c eh? i prefer the oher "c" which is cash. hehe.

Nora a.k.a Aira said...

hehe nora pun tak suka sangat pakai cincin, selalu kena tegur dgn mak sbb malas pakai cincin tunang hik3 :P

A W E E N N Y E said...

kalo dah tengok 4c, perlu tengok kita ingin sijil for company pengeluar diamond and GIA tak?...or ada num code di ring and di diamond...atau kita pentingkan facet...itu yg saya blajar dari my sis nak kahwin n dalam misi saya mencari cincin juga..just nak share.Btw, sronok lah u dah beli lagipun hari wedding u dah hampir tiba.yahuuuuuuuuuu!!!

ZARA said...

i pon tak lah galak sangat pasal cincin. but if i were to wear it everyday of course i want a ring yang i suka jugak hehe

i pon tak de bertunang so hanya ada cincin merisik, which dah tak pakai sbb allergic to gold. sigh.

nak platinum for wedding ring tapi for custom made mahal sangat. so pakai white gold je lah. saving money for buying house and honeymoon!!!

So sama dengan bitsANDpieces. The only 'C' for me is 'CASH'

=D

nadirah said...

hello Ann!!

wow 1st time i comment ur blog. but this wasn't my 1st time reading ur very fun to read blog. nape i suka baca u punya blog coz.. WE R GETTING MARRIED ON THE SAME DAY!!! so basiclly both of us r doing the wedd preparation n i rasa ape yg u rasa. Br hari ni i pegi tgk cincin n it takes me somewhere around 15 min to decide n terus confirm. tade istilah survey dah hahaha org kedai siap suh i tgk yg lain coz risau i buat wrong decision. Kita sgt crazy kan. Ramai my friens da bising2 sbb tak beli cincin sedangkan me n fiance cool jer. Btw good luck on ur preparation. Very tiring but then bila da lepas semua ni we'll sure miss all this thing. Take care dear.. jgn fikir byk n enjoy ur preparation journey to be a wife. :)

.:ANN512:. said...

anie: kan?kan?sama la kte..hehe meletups? kepala yg nak meletups anie tgk price..haha..

bubbylyme:ha..btol2..sama lah kte..haha..tapi ann tak tau cantik ke tak..tu masalahnya..natural.... haha.

osh: dear..4c tu clarity,carat,color & cut :)

mysarah: cepat beli!~ :)

bitsnpieces: U'RE DAMN RIGHT!~ hahaha..agreed dowh.. kire time ann beli..4c tu hampeh tak ingat..yg i tau mesti dlm budget ktorang..hehe :)

.:ANN512:. said...

nora: hiks..ann naseb takde sape perasan..sbb kecik kan tgn..haha..but i got permission from ash taknak pakai..sebab dia tanak lari2 kutip cincin kalo cincin tu jatuh bgolek2..haha

aween:oh yes..u're right..i want dat cert..mine got.. to me..it's important.. hehe..

zara: hey dear :) hao jiu bu jian? *eceh cam jumpa lak ;p* oh allergic ke? yeah..honeymoon penting...hehe..lagi penting:HOUSE.eh pecite ur houz?dah jumpe idaman hati?

nadirah: hey dear :) wah..lagi cepat dari i..syabbas!~ hehe..i enjoy..i suka!~ but lagi nak dekat..lagi neves..huhu

journey of a lady said...

i pun xsuka pakai cincin..cincin tunang sangkut kt rantai jd pendant boleh?hahah
so utk wedding we all beli pendant..cukup la cincin tunang tu je..tp siyes i suka batu2 warne wani...da hampir tbeli da ritu, tp tunang ckp nnti takut design outdated kn..so stick to diamond..

jan said...

salam ann..

huhu..i memang suke baca ur blog nih, sure release tension bila baca sebab sure tergelak sorang2....Dan ternanti2 hari indah u juga! Excited babe!

pasal cincin..buat info ann..bila time keje..semua cincin I pakai, including cincin kawin! hahahaha... wajiblah kena marah ngan mak i..en.hubby tak marah pun i tak pakai! Bukan apa, rasa sgt tak selesa memakai apa2 di anggota badan selain JAM...hahaha.. aci tak?

tapi, bila ada function, kuar jenjalan..i pakai wedding ring..huhuhu

.:ANN512:. said...

journey of a lady: hahaha..ape pulak tak boleh? hehe..ann pnah buat camtu..cool babe! haha. tapi tu cincin couple2 ni la..huhu..pastu kena curik..padan muka i. haha..serius comel u just beli pendant for wedding.. :)

jan: i double gelak la kot..haha..i dup dap dup dap ni jan...isk..haha..haah psrt cincin tu sgt betul jan..cam tak selesa kan pakai time buat keje?hehe..takpe hubby u tak marah ok la.. hehe

Jan said...

dear ann..

hahaha...tuhlah, mana ada orang tak pakai cincin kawen kan! sure depa lagi mau nunjuk dah kawen kena ada cincin dijari..hahaha

sib baik en.suami I takpenah marah lak pasal I tak pakai cincin kawen..mula2 memang takmau cincin, guna gelang je..tapi mak insist kata, apakah takde cincin lak...so, hikut je lah..

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Blog Template by YummyLolly.com - Sponsored by Free Web Space