01.10.2010

Daisypath Anniversary tickers

Our RR :)

Lilypie Second Birthday tickers

Monday, August 16, 2010

Hips Don't Lie!

Hello lovelies..

Last week,Ash & Ann dah gi fitting baju for JB Reception..and walaupon nak kena byk drama ngan designer setiap kali nak jumpa.. *i think most of designers camtu.. means dat kite kena push,remind 'em selalu* Subhanallah..1st time Ann SUKA & yeah..finally.. im falling in LOVE with BROWN colour..hehe..it's stunning! to me la.. hehe Next week, dah boleh pick up baju,insyaAllah. Nak tunjuk pix..kang tak surprise..ahaha so tunjuk dulu colour baju boleh? :) Jakel sajoh.. Ingat kain,ingat Jakel. haha.


So, time Ann try wedding dress tu..tetiba Ann rasa cam ada tak kena..cam ada yang kurang...it's the HIP part! Mcm tak berapa nak mantap.ahaha. Selalu rasa mcm dah cukup tonggek dah *tak bley blah ;p* Ish. Tak bley jadik ni. Kite mesti kelihatan LEBIH MANTAP DARI BIASA time kawen..btol tak? haha. Baru confident nak pakai wedding dress.. and jadi ratu sehari.. :)

Ok. Now, memandangkan Ann 1st time nak cari &beli Girdle, Ann alu2 kan sebarang comment & suggestion from u guys..Ann nak pakai time wedding je..blom lagi la nak pakai hari2..hehe..Korang selalu beli brand ape? Beli kat mane? yg mcm mane yg bagus utk body shaping..nak nampak solid,slim and mantap kat hips part? ;p

Ann just nak nicer shape of bum..perhaps just small girdle?or panties with firm support ke? ke low waist girdle? i dunno what ppl call that act..haha. yg penting 1 girdle je dari atas ke bawah..supaye tak nampak cam ada lining inside.. *ish..am terrible explainer.LOL*

tapi tgk yg ni..cam lagi sesuai and cantik pakai ngan dress..

strapless control shape wears..


hmmm.. mana 1 eh?

ann tgh2 google bleh pulak nampak ni:
men's girdle!!~ *ni version paling sopan utk di tatap..lagi2 dlm bln pose ni..ahaha*
it's a BIG NO to u ash! hahaha. i can't imagine kalo lelaki pakai.. LOL

Nak kena beli girdle ni secepat mungkin..mintak2 ada SALE! hehe

13 comments:

hana yoriee said...

haha..girdle yg last paling tak tahan!! ada ke laki pakai? aiyarkk..hana pun tgh carik girdle..tp yg bese2 sajo..tgk kat catalog cosway mcm ok..tp xtau jadi mantap ke tak bila pakai..agagaga..

.:ANN512:. said...

hana:oh cosway ada eh?nak tgk jugak lah..hehe. kalo laki pakai tak tau la camne hana ghupenya..hahaha

cik senah said...

heheh.. kalau tak kerana entry anne.. rasanya...cik senah pun tak penah tgk girdle utk lelaki.. huhu!!.. memang lawak.. ( rasa tak gamak nak suggest utk en. tunang pakai masa kawen nnt.. heheh )

ermm.. kalau tak silap cik senah.. jenama triumph pun ada... penah tgk si abby abadi dan dynas mokhtar jd model produk girdle tuee.. try arr p butik triumph.. ( cik senah pun cadang nak pakai jenama triumph jer kot - meskipun belom tau lagik bilanya nak kawen.. hehe.. coz rasa tertarik ngan penerangan dalam akhbar sisipan "mega" - keluaran utusan malaysia - kalau cik senah tak silap arr.. )

Dayah said...

hi ann..nice to meet u..i bkn kaki blogger but i suke la ur blog..i pon tgh mencari girdle nih..but ape difference antara girdle and corset yea? sbb nk tutup perut yg agak buncit la time my wedding..i kecil n kurus tp perut x boley blah..sgt risau..

kay kamal said...

i hv been wearing one since..erm...jap.. 3/4 taun lpas..

i used ivy 6 brand. can get from any nadira shoppe outlet or the outlet yg ade jual2 ubat kurus (eg: jusmate 5).. u can buy the full set .it costs about rm 250+ (tak sure if da naik harga)..

another one i pakai is sorella..ni gile ketat nk napas pon payah..lol..but works well i can say.ni i bli kat jakarta so i cnnt say the price here

i suggest u try pakai at least sebulan sebelum like evry other day cz it is ketat n can dampen ur circulation causing dizziness n shortness of breath..better biasakan sket2 dulu..

just my 2 cents

.:ANN512:. said...

cik senah: hai la cik senah...lawak kan kalo laki pakai..agagaa!~ haah la! cam pnah tgk triumph tu..ok2..harus check it out..hehe..tq cik senah! :)

dayah: hi dear :) sama lah kite!~ hahaha..difference between girdle and corset..pjg sgt ann nak explain.cik senah tgk la sini:

http://www.glamcheck.com/fashion/2010/02/23/difference-between-girdle-and-corset/

kay: nadira shoppe? i tak pnah dengar..huhu..ok2..nanti ann check..hehe..sorella?ha ni ann pnah nampak kat jkt..tapi dah lupe kat mana..sebab tak terpikir nak beli so buat bodo je la..huhu..katne kay beli kat jkt?
harus beli cpat ni..then can start wear early next month..hehe

Reen Tart Nenas said...

Hi Ann, saye beli spanx. xde jual kat mesia & nak beli direct dari US pun susah. but, saye beli dari http://shoppingqueen78.blogspot.com/ . Beliau memang ambil barang dari US. u bleh tgk2. at the same time, boleh google spanx.com :)

Fathiyah said...

salam ann yg comel lote =)
ann,ur body dah mantop pe..kte rs ann tak pakai girdle pon dah ok. tp kalo nak beli pon ok je. blh pakai utk maintainance kemudian hari.hehe.
ann,kte beli spanx.tp blm dpt lg.bila kte dah pakai nnt blhla bg komen tau

.:ANN512:. said...

reen: thanks darling!~ i dah tgk..and cantik2! :) me likeyyy..hehe i dah e-mail dia tadi..hope ada lagi..

fathiyah: kte mmg tanak pakai..tapi..masa try baju tu cam tak mantap tang bontot..cam tak bertenaga..haha..ha,tu la,kena pandai cari mana 1 can pakai after kawen.. hehe nanti dah pakai let me knw tau darling :)

Jan said...

dear ann..

first, i rasa kaler baju itu sgt canteks & menawan hati....tak sabar nak tgk that color on u..sure nampak sgt cantik!

second, i nak tergelak imagine klu my hubby pakai girdle tuh masa kawen...hahaha, tapi at least leh sembunyi peyut muncit sekarang! huhu..tapi, NO NO NO takleh pakai tau, suamiku!

third, masa i kawen dulu, takpenah terpk nak bergirdle sebab panehhhh (maklumlah budget takde buat kat dewan..hahaha. Lagpun baju kawen sdn bhd, dan ianya bukan kebaya!..huhu But memang ada beli girdle, dari triumph..best giler pakai, muncit pun ilang..hahahaha

gud luck hunting ur girdle, sis

kay kamal said...

jakarta...i sndri pon tak igt kat mana..it was a shopping mall..ada sale 70% off and sgt la murah.

u must try b4 beli tau..make sure it is tight like really tight..but can still breathe.hehe.

lucks!

p/s: nadira shoppe byk je kat melaka ni.. both tesco and new jusco ada..

.:ANN512:. said...

jan: hopefully cantik la..hehe.. i pon tak terfikir nak pakai girdle..tapi bila try baju tu aritu baru terperasan tak cantik shape badan..hehe

kay: laaa.kat melaka ke?huhu.. kat KL takde ke?

kay kamal said...

KL ade byk la awak.... kne carik je.. i thk shah alam kat plaza alam sentral tu sure ade mrata

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Blog Template by YummyLolly.com - Sponsored by Free Web Space