01.10.2010

Daisypath Anniversary tickers

Our RR :)

Lilypie Second Birthday tickers

Monday, August 9, 2010

Henna Artist

Hye ladies~

Ann sgt2 kepenatan skrg ni. Taip pon cam nak terkulai je jari2 i neh..haha. Semalam Ann dah buat pre-wed photoshoot :) Alhamdulillah wheather just fine smlm. From 8++am - 5++pm. Pepagi buta dah kena bgn.haha. Tapi i sgt tak berpuas hati..with ourselves :(  Rasa cam sgt kayu ok..selalu amek pix b'posing..ni kena cam natural..b'cakap2..mmg cam gamxxxx la pix..haha
plus dua2 tak cukup tido mlm sebelumnya..masing2 sgtt bz with biz memasing..
kitorang almost kata CANCEL kat photog pagi tu coz gile penat..tak larat..but..takde masa dah.
skrg pasrah je la..pepandai la photog tu edit 'stone' pix ashann tu..bahaha~

Now, talking bout henna artist/tukang buat inai. Ann awal2 dah tau sape Ann nak..it's Dayu from
Dayu Hennaada je ramai lagi henna artist kat KL ni..cantik2 kan dorangnye design..
Tapi dah alang2 Ann tukar sume ke vendor JB, Ann pon gigih la mencari tukang inai kat JB..nak menambah kan kenalan JB katanya..haha punyalah penat tak hingat mencari..
SUSAH GILAAAA ok nak jumpa yang henna artist yg buat cantik kat JB..mahal lak tu.
yg cantik2 sume Indian henna artist..mmg SUPERB! tapi most of them kena buat kat kedai..takde buat service kat rumah. Ann nak kat umah..ann almost give up.
Thank God..finally I found her..dia buat freelance. I gila gamble byr deposit without ada resit. heh.
Sebab: my instinct yang kata..Ann,shez the one! so ann ikut je la..bley?? bahaha.Tapi kat facebook dia,mmg cantik2 la dia buat..  Kang kalo dia buat cantik kat tgn cenonet Ann ni Ann share full info ttg dia k darl :)

Pattern/design pilihan hati. My all time fav: Bling Henna.. :)  
Siap dah beli tu Swarozki Cystal..haha..kang tanggalkan balik, lekat kat baju pulak..2+1. tak gitu? haha.
Memandangkan tangan & kaki Ann dah sama besar ngan tangan my niece yg darjah 4..haha
maka, Ann tak boleh and tanak design yg crowded & full 1 tangan & 1 kaki..confirm I salah keturunan nanti. bahaha. So, Ann decide nak full cap *definitely la kan.hiks* + simple but yet elegant *gitiewwwlah ;p* design more /less camni:




lagi best kalo dapat 3d design kan?..hehe :) korang suke design camne?

TTYL darlings ^_~

8 comments:

Cik NeyNa said...

3D punya camne??

Anonymous said...

hi anne! sapa gerangan henna artist yg u jmpa tu? nak tau jgk..hikss

mysarah said...

ada inai 3d ker? main2 yer *tetiba*

ann o will not doing that corak2 henna. just henna pada jari. but kalo i tgk org lain punyai henna, i prefer yg simple n tak crowded sgt

[ Hanie ] said...

sgt admire dgn dayu henna ni jgk. dulu penah jgk tanye2, tp knape tah tak ambik die huhu.

.:ANN512:. said...

cik neyna: haha..ne ada..if ann jumpe ann gta..huhu

anoynymous: mail i..nanti i gtau :)

mysarah: btol2..i pon suka simple..tapi tgk orang lain yg crowded..santekk je..hehe

hanie: o ye ke?hiks :)

Elly Anaille said...

ann, beli kat mane blings tu? i pun nak gak blings tapi my henna artist x provide. so nak x nak i kna bli sndr so nnt soh die lekatkan jek. pls share.

owh i miss u! haha.

.:ANN512:. said...

hey elly!~
lama tak dga cite! ann beli masa g jkt few mth ago..huhuhu..tapi glue dia akak inai tu dah order sendiri.. tapi my fren cakap ada jual kat city one plaza,sblah semua house..kedai dia kat bawah..yg ada jual2 manik2 etc..try la tgk..hehe

miss u too!~

Reena B said...

Hai Ann, your blog helps a lot with my survey. Mine is in March and believe it or not banyaaaaak lagi tak siap cari lg ni. Photog and cake contohnyee. haih. BTW, cake to share your henna pics? The company is from JB issit?
i.azreen@gmail.com

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Blog Template by YummyLolly.com - Sponsored by Free Web Space