01.10.2010

Daisypath Anniversary tickers

Our RR :)

Lilypie Second Birthday tickers

Tuesday, November 30, 2010

Mereka si GILA HEBAT ^_^

Hello cantikss sekalian!~

Alhamdulillah, Ann dah selamat sampai di Msia :) Ramai ingat Ann gi honeymoon, tetapi malangnya BUKAN ye :( Sampai2, sempat ke wedding Kay *turns out rupa2nya x-schoolmate Ash ;p* & met few bloggers kat sana. Sume comel2 cantik2 :) p/s: Glad to meet u guys! ^_^ Thanks to Acik yg jerit panggil2 Ann. hehe I recognized dia only sebab Ann pernah jumpa dia masa b2b buka puasa kat Mid haritu. 

Nampaknya bride2be bloggers semakin ramai, meriah and kemain siap ada group Facebook bagai.hehe Time Ann mula2 ber-belog dulu tak la semeriah ini. Pusing2 jumpe blogger tu juga. Kelompok kecil tetapi rasa sangat rapat. Pengalaman paling manis, masa kami sama2 buat the 1st time ever bloggers & brides gathering kat The Zon KLCC . Antara committee members kami - Diah, Anil, Amy, Qis, Wawa, Azie, Jai, Eida, Sha etc, best sebab after event cam kawan lama :) Buat makan2 etc. Masa last jumpa buka puasa, ingat lagi, dorang cakap eh tinggal Ann sorang je lagik blom kawen. haha. Now, sume dah kawen. Oh. Time flies soooo fast.

Ok Stop bebel. Here you go.. 
Presenting.... *Drum roll*

The Modern Vintage Wedding - Ash & Ann
14th November 2010
Meet the Official Photographers - Mukhriz LatifMohd Ming & Shah Fariz from Mukhriz & Udey Photography


Oh. Ann sangat sukaaa pix comel ini :) Oh ada entry special tentang ini. Tungguuu!~

Ann suruh Abang saxsefon nyanyi kan lagu 'Forever in Love by Kenny G' & iring kitrog sampai naik stage. Duhhh..mau lagik! ;p 

Di Photo Booth *time ni Ann dah start rasa penat ok, sampai tak sedar terpijak kaki Ash ;p*

BTS: Photog team siap macam dah orang pelamin Ann tgk. Angkat chair tu nak susun2 atur props nak dapatkan gaya/shot cenggini..ahaha.

Ok. Ini sangat special. Sebab= Ash custom made, design & buat sendiri tiang belakang tu, men-drill bagai. Tak tido 1 malam. huhu. Ape nama nak panggil ek? Wedding Signage Tiang. Bley? ahaha. Lantak la Labu ;p We have 3 giant tiang tu in total. 2 tiang - 2 signage & 1 tiang  - 5 signage. It's A-W-E-S-O-M-E! Ann draft & lukis untuk gambaran guna kayu biasa je. Sekali Ash tunjuk, bila dah siap...1st impression Ann? Speeechless. Sgt kemas & detail buatannya, siap boleh tanggal2 kan & boleh tulis apa je depan belakang. Gila hebak! Suami sapaa la nih? ;p Ahahaha. Sebab ramai tanya masa wedding haritu, insya Allah kita akan up for RENT. ^_^

First impression pasal OP dari kaca mata hati & telinga Ann..ahaha. Mukhriz a.k.a Moqh, orangnya sgt kelakar tapi serious,kdg2 kaku. Cemana tu? haha. Dia mmg punye idea2 yg GILA, superb & kretip yg amat. Alhamdulillah, mmg tak salah la Ann pilih dia, plus dia org JB. *gila bersifat ke-negerian wei!* ahaha. Ming, dia yg 1st sampai kat umah Ann & personally I like his PR, nampak masih muda tapi the way dia 'communicate' ngan bride groom utk dapatkan shot yg hebat adalah sgt bagus. Bisa buat pengantin chill,relax. Couldnt explain more. To those bride to be esp groom dia mmg stone kaku habis depan camera, stok tahap askar berkawad, boleh call dia ok. Silap2 dia consult buat workshop pulak cemana untuk pengantin pose hebat depan camera. ahahaha ;p Shah pulak, mula2 nampak cam malu2 & tak byk cakap. Tapi once dia dah start 'masuk' ngan pengantin, kepala dia boleh layan. Byk idea dia keluar & byk jugak soalan2 dia kat Ann tentang deco2 ktorg kat dewan tu. ahaha. 

Overall, dorang memang BEST. Rasa mau lagi sekali naik pelamin. Tihihi. 
To korang ber3 'TQ a lot melayan kitorg yg GILA haritu, dengan HP ktorg non stop crew2 I asyik call, still u guys can managed to get WONDERFUL pix. Korang memang GILAAAA  ahh! Kalo ada giveaway utk shoot orang dah kawen, anytime ah Moqh! I siap blatih & confirm keluar segala pose dari ANTM. Bahaha' Dorang nampak je cam budak2 tapi sume dah not available ye. Saham dah turun. hehe

silalah beri comment PANAS / SEJUK / BERAPI anda kepada mereka ni.hehe






L-O-V-E this! ^_~

3 min funny video from CRAZY photogs. Kelakar nak mam.. kalo ingat balik vid nih. Kalo sape yg tak paham, meh Ann story sikit. Kekonon 1 couple ni dtg kat restaurant/ cafe for tea time. Cafe siap ada garden weh.ahaha. konon2 si 'lengchai' ni nak propose si 'lenglui' ni. Pastu yg kelakar, after Ann dapat bunga, Ann lupa nak act macam terharu ke suka ke dapat bunga Ash propose tu. Dah dapat, oh ok dapat bunga. Nak letak bawah ke nak pegang? Duhh. Gila lembab si Ann ni! ahahaha. Tu yg Moqh & team bantai gelak Ann. Dem! (*_*)   

Juga terima kasih buat  Kina yg buat entry tentang wedding kami :) CLICK HERE. I know ada few bloggers mail & gtau Ann tentang review mereka tapi no name. So, to all yg pernah review tentang kami, let me know ya, i'll give credit sbg tanda penghargaan kami buat anda sebab sudi review wedding kami yg tak seberapa ni hehe

Nantikan SUPER DUPER HOT NEWS dari Ann veryyyy soooon. Stay TUNE ok!
TTYL, The Crazy Ann

27 comments:

ElyaElmo said...

suek baju , accessories di kepala ann!!! overall..cantik laa..semua cantikkkkk...tak sia2 hire derang untuk ambik gamba!!! Gud Job

si kecil said...

ann..congrats..cantek sgt2!

hana yoriee said...

bertuah ann ada suami yg talented gitu! =)

Jan said...

well done, to the team! memang superb!! combination yang meletopss, menarik & tertarik...

jan said...

memang klaka lah ann...terpegun ke kaku bila dapat bunga tuh, hahahaha, memag sah bukan pelakon kan..hihihi...Jan pun bantai gelak tgk video ann...kreatip sungguh team OP..But very nice!

noranis said...

hye ann...wah...fantastic!!..thumbs upla..hehe..i link u k..~selipar buruk~..huhu..

[ Hanie ] said...

uhuk ann! nak tau? kad kawen ann sampai kat rumah hanie last week! ade kerrrrr..padahal event ann dah lepas haihhh...posmen dan terpikat dgn kad ann kot, tu yg simpan lame2 kot? huhu.
anyway, mmg cantik wedding ann ni. haih, fotog pun best! admire their work ;)

MiYOKO TACHIBANA said...

suke giler ngan video n gambo2 u n pelamin n sume2la...

u look so gorgeos....suka everything about ur wedding...

Naim @ KatakIjau said...

hi ann..
its me...naim(TM)..
i'm ur silent reader tau...haha
i suka baca blog u esp. bila stress byk keje kat ofis...haha
papepun ur shah alam's wedding mmg canteekkk
take care ann... (^_^)

K.I.N.A said...

sweet & kelakar..tak leh tahan yg org siram bunga tu..haha..mukhriz latif & geng mmg gile hebat..
i wish i can hire them..tengok poket..bocor dah poket..haha..

♥ balkidz_hunny ♥ said...

ANNNNNNNNNNN..
homaigod. kenapa la i suke jerit name u! sebab best kot~
macam biasa, i suke your theme, baju, pelamin, photobooth dan semuanya.
plus ANN & ASH sangat chumel. adehh. kalaulah badan i sehat mase ur wedding, sumpah i memang datang okeh :(
bytheway, siyes, ANN cepat bukak company WP sendirik. nanti i boleh cari u nak buat party ke, baby shower ke. :)
good luck then syg. see u next wedding if u ade.
Yanie i guess :)

Nora Anne Burn said...

i envy gile ur wedding..!!!! OMG...sgt2 SUPERB! I loike the vintage theme..!! THUMBS UP..!! ;D

Puan D0T said...

superb sgt u punye wedding.. mcm fairytale la.. =)
OP pon mmg best... love it

u pon sgt comel!!! - geram nye tgk!!

.:Cik Puan Ann:. said...

elya: u ada kat sana kan?? hehe i suka ur baju cotton :) thanks dear. ha tu lah. dorang ok best. nanti elya amek la dorang :)

si kecil: trima kaseh dear! :)

hana: alhamdulillah... untung ann..jimat duit nanti kalo nak renovate umah.ahahaha.

jan: thanks dear. yeah. to all my crews & vendors, u guys RAWKS! LOVE Y'ALL!

.:Cik Puan Ann:. said...

jan:ha, sah2 la ann bukan pelakon tambahan..ahaha. jadi sape2 yg kata muka ann macam amyza adnan la, sari yanti la, jasmin hamid la memang sah2 la bukan. ntah2 ann kalo gi auditon kena reject dan2 tu jugak.ahaha

noranis:oh u ke selipar buruk? aiyo, nape mesti selipar buruk dear? huhu

hanie: really????? posmen ni mmg nak kena babab! fuzuri pon santekkk! ann suka :)

miyoko:oh thanks dear :) *shy shy cat*

Fozan Ns said...

huwaa...ann...sangat cantik la...emm...

.:Cik Puan Ann:. said...

naim:OMG!~ u da belogh?? ann tak tau pon??? la kisahnya... huhu dear, rindu korang TM yg baik ngan i..bila nak bergossip girl nih? hehe anyway, thanks dear :) kem salam zana!

kina: comel kan si shah siram pokok bunga? ahaha. si ming lagi la,main amik kain rentang kat white carpet i selamba lipat jadikan kain waiter.ahahaha si moqh pon funny, tuang tinggi2 air teh tuh ha.. teh tarik la kot ;p

balkidz: hey dear. oh thanks :) ni yg den berkonbar2 ni hah. hehe nnati balkidz promote ann ok :) yanie???! ewah. dah macam calendar dah ada sume wedding date orang.hehe

nora: mucho gracias cik nora :)ehehe

puan dot: hehe..jgn cubit pipi ann pelis?hikhik thanks awak :) awak pon comel juga!

^^mrs.deana^^ said...

hye..nice knowing u!!nmpak gojesla wedding u ni..I loike ur colour n theme....^__^ I will follow u..

k@mi (^_^) said...

hehe...sweet la ann n abu,
vdeo tu mmg lawak la ann tp sweet,hihihiii...
suke sgt tgk..hehe

R-YuzSha said...

Cik Puan Ann: Jatuh hati tengok ur wedding semuanyerla baju,pelamin, everything.. sangat gorgeous and English Modern Vintage Theme was Amazing! Congrats!!

Renee Meow said...

owhmagadddd... ur wedding reception sgt gorgeous n grand.. unique and different too..mmg one of a kind.. agak2 brape la cost untuk sumer2 nie kan..ur so lucky..! :) more pics please.. hehe :D


meow~
http://reneemeowwedding.blogspot.com

naimatulrais said...

hi ann,
cantik giler lah you punya konsep. you gave me some ideas. Congratulations dear.

.:Cik Puan Ann:. said...

fozan: makasih pak pojan!!! :)

mrs deana: thanks dear :)

kami: ehehe. klako kan? ann tak sanggop nak tgk ok!ahahaha

r-yuszha: thanks dear..ehehe,dah kawen?if blom kawen, kang nak akwen carik ann ok.ahaha *promote sey ;p*

renee: thanks dear. uh fikir idea je penat gila nak mati. cost? hmm.dats quite p&c.as i told u in fb, lucky itu sama jugak macam kejayaan. tidak dtg bergolek tanpa usaha & tawakkal. lain lah sememangnya ann lahir2 di dunia, mak bapak dah mmg kaya raya, then yes.itu luck!hehe more pix? tunngu eh renee..ehehe p/s:mmg suka kucing eh? :)

naimatulrais: great.thanks :)

Marsha~ said...

cantiknyaaaaaaaaaaaaaaaa gambar wedding ann!!! congrats!!

aurinh said...

I dah review lama dah ann... hehe

"cikkin" said...

waa...tahniah puan ann..sgt cantik + gojes laa puan ann..the pelamin..the baju..the majlis..sume laa..

cikkin silent reader je..tapi x dpt mnembunyikan rase kagum ni lagi..=)sgt kagum dgn idea2 cik puan..sgt best laa..beruntungny ..

congratulation on ur wedding..semoga kekal sampai ke akhirat ya..=)

.:Cik Puan Ann:. said...

marsha: tengkius marsha, nama meletop.cam artis :)

aurinh: oh ye ke?ne la cheq tau..hehe thanks tau ida dtang & review pasal kami :)

cikkin: thanks sooooo much cikkin. ala biasa2 je..hehe ya,harap kamu begitu juga.ameeennnn :)

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Blog Template by YummyLolly.com - Sponsored by Free Web Space