01.10.2010

Daisypath Anniversary tickers

Our RR :)

Lilypie Second Birthday tickers

Thursday, November 18, 2010

The Modern Vintage Bride & Groom

Dear lovely readers,

Alhamdulillah..semua dah selamat :) Sekarang Ann boleh tarik nafas lega. hehe. Wedding planner PENGSAN 2 hari. hahaha. I have lottttsssss of story nak share. On pelamin, food, baju, make up etc since e-mail,FB msg,phone calls, text msgs etc yg tlampau byk sampai Ann takut nak bukak. huhu Oh ya. Guest yang datang juga SANGATTTT ramai sampai all my team crews + families + kitchen crews etc TERKEJUT TAHAP DEWA...hahaha sebab expected guest max 1.5k, yg datang=2.8k!! Review penuh later ya ;)

THANK YOU SO MUCH to all bloggers, silent readers, friends, long lost friends etc yg turut sama memeriahkan wedding kami tempoh hari. And trilllion thanks too for your beautiful gifts! oh. SGT SUKA ^_^

Alhamdulillah & syukur feedback daripada guest etc sangat2 POSITIVE. Sgt tak sangka :) Ramai juga yg tanya on western foods. Sedap kan? :) Next week Ann review. Thank God, akhirnya I can prove to all - esp to my vendors, families, friends etc yang sume idea gila, macam pelik, tak pernah di buat orang, tak ke nanti orang mengata yada yada.. syukur..akhirnya mereka terima & masih ramaiiiii yang mengatakan Ann tidak gila :) *Matilah Ash dapat wife gila, malang nasib badan ;p*

Nah, teaser for you all :)


*Actually ada byk lagi props atas stage nih, kat FB ada gambar full*

And.. alhamdulillah, I received lots of request & quotation from people out there :) Juga ramai kawan2 wedding vendors ajak collabo. Sangat tak expect. Families & close friends push2 Ann soh buat wedding planner sebab nak tgk idea gila lagi katanya.hahaha. Sabar je la. Siap soh Ann buat contest. haha. Ann still think about it.Sudi tak korang vote for me? Ann tak tau camne nak create poll daaa. haha. Sila lah vote soalan2 di atas sekali belah kanan belog picisan ini ;p

InsyaAllah, next week Ann akan review 1 by 1 ok darlings. Stay tune & salam aidil adha!~

44 comments:

pjOyrawks said...

hi ann.. yes sy silent reader=) i was like WHOA! when looking at ur modern vintage wed picture! seriously mmg u berani, lain dr lain and tak awkward langsong! yes u shud be a wed planner so dat b2b out there cud taste a little bit of ur sense of creativity! GUDLUCK BABE!

ElyaElmo said...

ann!! sgt superb..elya mmg idea lain dr yg lain...nmpak lawaa.. siapa designer baju ann yeh?? lawaa laaa...
agak2 bnyk tak cost tuk buat wedd mcm nii??? sorry klo soklan sgt sensitive...ehe

Anonymous said...

Ann, 1 of silent reader gak....ur wedding sgttt cantiksss! suke! someting diff but turn out sgt Gorgeousss! from a-Z ((Even tgk gambar kt fb je))jadi WP i lak boleh ;-)))

Lala said...

ann!! memang giler lah u!
so cantek ok! giler2 memang tahap giler lah!
tahap tak leh cakap sampai giler!
anyway, congrats!!

pelamin sangat cantek!!!

rina said...

I pun kalau U are the WP mmg akan kumpul duit untuk hire u.. Siyes!

Syaida said...

Hi Ann!
First of all, congratulations on your wedding.

You looked stunning and gorgoeus!

You theme was really one of a kind. Great job! Go ahead and be a wedding planner.

Congratulations once again!! =))

kay kamal said...

omg ann i saaaaaaaangat suka sangat amat tak terungkap oleh kata2.. amik ko.. lol..great ann. true genius

♥ balkidz_hunny ♥ said...

ANNNNN! serious neh, u boleh jadi WP okey!!
sgt maveles meletop & vooom your wedding both side. ANN sgt kretip!

I nak booked jadi WP dah tak leh. so tunggu la kalau ade rezeki baby shower ke.

bytheway! sooooooooo sorry! tak dapat datang! i dah standby gosok baju siap dah sume, but on that day i demam. sgt tak larat & pening doom2! tapi dapat ubat kefrustan dgn tgok gambar kat FB!

congrets bytheway ANN & ASH! muuaahhhhss :)

nora said...

OMG notin much can say

Ainee Cumi said...

Ann, cantik sangatlah ur wedding. I can feel it okay walaupun I tak ada kat sana. Mesti meriah dan grand gila kan. I LIKE UR IDEA SO MUCH! U MUST MUST MUST BE A WEDD PLANNER OK! UR IDEA IS SO FRESH. I suka sangat

jan said...

salam ann

congrats on ur wedding...very the canteksss...i like..

and cant wait for the full reviews...

p/s : I voted u can be a good WP!! caiyokkk

nizabeba said...

wow...love it so much ann!!! cool & cool!! haha..speechless nih..u have that creativity dear..

hana yoriee said...

damn GORGEOUS kot!!! please be one of the top wedding planners in malaysia ann!! hahahaha..seriously..u got that magical touch and superb ideas...love love love..

ANET said...

cantiknya pelamin tu :)
congrats dear!

0sh!Nz d' sen0r!ta said...

suuppperrrrrrrr awwweeesssooommmmeeeeeeeeeeeee!!!!

k@mi (^_^) said...

giler la ann..siyess cantek...hehe
of coz la ann kena jd WP, rugi klu ann xjd wp..

missAtiey said...

damn gojes! siyes cantek la darl :)
congrats dear!

MiYOKO TACHIBANA said...

congrats, ann....

siyes mmg gojel giler....
suka sgt ngan ur pelamin..

fikaryna said...

dua perkataan jer utk semua majlis khatam, majlis nikah, malam berinai dan jb reception..

sgt cantik!

tahniah lagi dan lagi ann dan ash yer..huhu..

Hafiz Atan/Hapeap said...

looking forward for the update, kalau dpt shoot u in baju moroccon tu mesti best

[ Hanie ] said...

ann!! congrats skali lagi...wah tak sangka plak majlis ann dah selesai...huhu nampak sgt hanie ni ketinggalan! adoi, sorry ye ann.
adoii tu cantik bangat pelaminan kamu...huhu idea gila? tp idea gile tukar menjadi dabomb, tu mmg tak salah, btol tak? heheh love it ;)

SoFiA.opY said...

Ann!!like Diah said in her blog, aaaa gila sentap (as in kekagoman) la like 10 seconds tengok pelamin u!

hebat ok!!

Silalah jadi wedding planner,k!

Good luck in marriage life ;)

anaztasias aira said...

Ann, kamu memg best !!! mantopppp!

.:Cik Puan Ann:. said...

pjoyrawks: NICE compliment tho!~ :) hehe. thanks dear :) :) *senyum sampai telinga ;p*

elya: hey dear. thanks :) cost=hmmm. u guess la.hehe anything mail me k. :)

anonymous: hehe.boleh je :) thanks dear. mail me k :)

lala:haha.lawak la u ni. gilerrr aah. hehe. kalo lala nak WP gila carik ann ok.hehe

rina: ok. ann tunggu rina. serius. ^_^ kite buat kasi meletop punya. hehe

.:Cik Puan Ann:. said...

syaida: thanks a lot hun! ok. ann berkobar2 ni dapat spirit from u.hehe again, thanks for ur kind wishes :)

kay: haha. klaka la kay ni :) biasa2 je kay..tak leh la lawan otai2 WP..hehe

balkidz: sokay. thanks dear. ha, nanti jgn lupe ok panggil i untuk ur baby shower.hehe :)

nora: ^_^

ainee: tengs! ^_^ ok. ann akan buat yg terbaikkk punye dari ladang untuk future clients ann.ehehe

.:Cik Puan Ann:. said...

nizabeba: thanks babe :)

hana:ok. serius. ann terharu atas comment hana. thnaks a bunch. hehe. insyaAllah. Ann akan keluarkan segala idea yg terbaik untuk bakal client. ewah kemain ;p

anet:thanks anet! :)

osh:o-m-g.pjg ni ann kena reply. ;p TENGSSSSSSSSS DEARRRRRRRRRRRRR! ^_~

kami: hee..u cakap sama je macam my friends. haha. tapi dorang cakap ann gila kalo tak jadik wp..?? haha. thanks hun :)

ashieBee said...

sooooo pretty and different!!
i like how you transform the stage...nampak so different and tak typical langsung mcm wedding2 yg lain!!! *thumbs up*

.:Cik Puan Ann:. said...

miss atiey:tengkiu atie :)

miyoko:thanks miyoko :)

fikaryna: ryna!~ lamanya tak 'jumpe' u.hehe anyway, thanks ryna..ryna take care tau..mkn byk2 untuk kamu & baby k :)

hafiz: fiz, i ok je if nak shoot lagik skali pakai dat dress.pelamin atas batu ke atas tikar ke ala2 aladdin. ahaha. mari.

hanie: hanie!~ congrats hanie! baby kamu sgt comel! ann pon sgt ketinggalan tentang hanie.huhu sorry jugak hanie..huhu alhamdulillah dah setel sume..hehe and btol tu. biasalah. mula2 dulu ann terkilan juga bila takde sape nak support & kata mcm2,bila dah buat,dah siap,baru la ada orang bukak mata.huhu.tapi ann tak kisah pon :)

sofia: i pon tak sempat sgt nak chit chat ngan diah haritu. cuma perasan dia ikut tema kaler.haha. alhamdulillah,berbaloi juga ann penat fikir idea gila macam nak pecah otak.haha. and credit to my pelamin team too sebab bertahan dengan cik puan ann yg cerewet lagi detail nih hah.hehe thanks opy :) doakan ann jadik WP yg punya byk idea lagi e.hehe ^_~

aira: kamu pon BEST! MANTAP! HEBAT! ewah ;p

.:Cik Puan Ann:. said...

ashie: oh. thanks for ur lovely comment darling :)

aziraarif said...

ann congrates kay..lovely wedding..actualy i tabik spring dgn u cz sume yg komen u reply balik. byk tu..bagus! semoga Allah murahkan lagi rezeki Ann serta bahagia bersama Ash hingga akhir hayat..

Cik Belle said...

ann, be my WP please. ehee..

dialicious said...

Congrats on ur beautiful wedding..wooohooo!adore ur pelamin n photobooth..mmg creative!so sporting la ur in laws to let u decide on the design n d theme..masa diah smpai tu tak nampak ramai plak guest..byk seat kosong if compared to sharina's wedd at the same dewan..BUT!food abis..tinggal western je..mmg kecewa sket..tp bermakna guests ramai turned up..so its a good thing la..gamba mmg cantik!!good job!

.:Cik Puan Ann:. said...

azira: hehe.. thanks zira. hah tu lah. ann siap amik 1 hari off untuk reply all comments,mails etc hehe tapi best. lagi best kalo bual depan korang. takyah taip2.byk sikit boleh cite.hehe ameeennnnn!~ kami doa kan kamu & partner begitu juga :) thanks for coming zira!!!~ :)

cik belle: utk cik Belle..bisa PASTI MAU :)

diah: thanks!~ thanks for coming too :) alhamdulliah PILs sporting :) senang kite nak budget on everything sume sebab kite guna duit sendiri. oh. tu lah ann kata lain dari yg lain kawen ni. btol2 gila!! haha. & pls..dun compare dgn other weddings. coz setup agak diff than normal weddings. kalo tgk btol2 dari segi meja,kerusi,kedudukan, buffet station setup etc pon agak berbeza. kira tak total meja? kalo ann cerita secara DETAILS mana guest sume tu, why habis, what TIME food keluar, how much total guest DATANG, what time habis, food apa yg ada & habis, berapa round trip food kite kelaur, bla bla, 1 hari, 1 full page entry pon blom tentu habis cerita. few biz frens in catering line yg dtg haritu pon terkejut. haha. ann lagi lah. macam2 jenis orang makan haritu. only me, wedding crews, kitchen crews, families yg tau the whole story. others? let people think,say & judge. am okay :) gambar?=alhamdulliah u like it.

Nurliyana said...

kak huda..congratz 4 d wedding..akk wp gak ek??musti mahal gler kn kos ni sume.arituh kte ade view blog akk,tp xcam muke akk....len dr zman skol..huhuhu..mmg la,len dr yg len..tp cun gler ok..agk2,bpe ek kos yg sdrhana dr ni sket??

.:Cik Puan Ann:. said...

liyana: owh skoolmate eh? sorry.akak tak ingat. hehe. biasalah time skolah muka cam budak2, baik2, cam innocent.sengal2 pon ada.haha rasanya sume org pon kalo tgk pix zaman skolah dulu cam rasa tak bley blah.haha. skrg dah bukan budak2.haha. if nak akak jdik wp,mail me k dear :) annescapade@gmail.com. dun worry. we can work out within budget :) anything mail la k :)

Nurliyana said...

huhhu..ok2..thanz..yup..kn akk slaloo gak dtg dorm kte jmpe kak nadia..huhuhu..ok2.. i will..tp lom nk kawen pn..

cik senah said...

Be my WP pleaseeee.. I like your fresh idea... Errmm.. Tp, mesti belanja mahai kalau nak hire Ann jd WP kann..? Wedding Cik Senah kat Loq Staq Kedah,nu... :) [ tp, kalau Ann teringin nak berjalan belah Aloq Staq.. maka..sudilah kiranya menjadik WPku November thn depan.. ]

p.s : nnt chek e-mel details nohh.. kalau within my budget..kira pakai jadik lah naaa.. :) Cik Senah serius nieee.. :)

A W E E N N Y E said...

dear....................................santek!.
finally sume settle.good job

B I L A said...

omaigodddd...sirius lawa gila ok..i macam ok.ok..*mata tak berkedip*hihi..the pelamin tu..tgok..i mcm spechless tros..

Nadya Yusof said...

ann!!!!cantik gile sume ur wedding..from ur khatam quran,ur nikah,ur reception & majlis bertandang!!!!
gile marvellous!!!!
SERIOUSLY..KALAH SUME WEDDING PLANNER KAT MALAYSIA OK!!!!
mmg powerrrrrrrrrr!!!!!
ni baru i tgk kat blog je gbr2 u..kalau real life sure i tkejut beruk!!!
hahaahahahh...mmg sangat sukeeeeeeeee ok!!!
nak jire u jadi my wedding planner bleh?
tp xnak wat sgt grand mcm u!!!
hahahaha..xmampu,tp i need SOMEONE who can really help out my wedding..serious nak hire u!!!

.:Cik Puan Ann:. said...

cik senah:mana emial cik senanh?awat cheq tak nampak? huhu. eh,best tuh.cheq blom pnah sampai aloq staq. mesti makan best kat sana. eh mail ann tau. we see how.we can work within budget. no worries :) annescapade@gmail.com

aween:alhamdulillah syukur :)

BILA:ehehehe.ala, biasa2 je u.. *terkelip2 tgk u ;p*

nadya: ok. ni comment paling panjang ni ann dapat. ehehe. eh. ape plak tak boleh. sure can..we can work within budget. uii.kalah sume WP kat Msia katanya. *matilah ada pulak yg 'hantar' something kat belog suci ni.ahahaha* serius jugak.papehal just mail me k darl :) annescapade@gmail.com

cik senah said...

ann : chek lupa emel arr ari tuee.. hehe.. nie chek baghu lepaih emel.. check inbox nohhh.. :)

R-YuzSha said...

Salam cik Puan Ann..
WOW... Sangat teruja dengan vintage theme kamoo..
warna yg sejuk mata memandang..
Congrats!

Anonymous said...

salam.. i'm ur silent reader..really admire ur pelamin and all..ley share x u hire butik mane utk buat sume tu? and my wedding theme will be in baby blue also.. =)
email i, cha2joy@yahoo.com

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Blog Template by YummyLolly.com - Sponsored by Free Web Space