01.10.2010

Daisypath Anniversary tickers

Our RR :)

Lilypie Second Birthday tickers

Tuesday, November 9, 2010

Lady Ann Gogah Wedding Hairstyle : Moroccan & English Vintage

Ewah kemain ko Ann..bajet ala2 Lady Gaga nampak? hahaha. Ya, lepas tgk cik Gaga last year, tetiba Ann dpat idea utk kelihatan 'lain macam sikit' ;p untuk my wedding hairstyle.

Salam & hi ladies :)

Ok. Ann received byk mail tanya pasal TURBAN yg Ann pakai masa wedding. Ann pon suka turban tu! hehe Jom. Ann share with u all,esp to those b2b yg nak pakai something like mcm Ann pakai tu.

Ada yg tanya nak beli yg ready made kat mana. Kat KL Ann tak tau kat mana nak carik. Jln TAR perhaps? But if kat Indon, byk Ann tgk ada. Tinggal pandai pilih la. Ada yg mmg style, cantik!!! ada yg indon sangat. huhu. Actually Ann punye bukan ready made. Ann tempah sekali ngan baju. I asked Nik untuk bg sekali kain untuk turban. When I asked Nik to teach me how to wear, he said nanti MUA tau camne nak gaya kan. Normally MUA yg buat. I said owh ok. Kain yg Nik bagi panjangnya sebijik macam selendang/shawl yang trend wanita bertudung skrg ni.

Ramai jugak my fren macam tak percaya when I said it's selendang actually. Dorang ingat tinggal letak kat kepala. haha. Cara2 untuk pakai turban tu- Sanggul dulu rambut kasi tinggi. Kalo rambut ori panjang lagi bagus. Takyah susah2 pakai wig. hehe Kak Ian ikat btol2 & kemas2 rambut Ann kasi tinggi. Then, start lilit. Kemahiran tangan & skill menggubah sgt PERLU ye. hehe Masa lilit, we just realized kain tu pendek!! Nak tanya Nik why dia buat pendek & how to wear pon tarak guna dah. huhu. Suppose kalo nak buat turban kain tu kena panjang, senang nak gubah. macam2 idea boleh keluar. Make up sekejap je,yg lamanya nak lilit turban tu ok! sebab pendek & tak tau camne nak tuck yg hujung kain katne.huhu Last2, berjaya!! Oh fret not. Segala macam & jenis pin di perlukan ok. hehe. Selamat mencuba :)

Double thumbs up to my dear friend MUA Kak Ian sebab sabar & x panic. Macam2 style & gaya cuba untuk di lilitkan,lama gila ok, sampai Kak Ian tertinggal flight! Ann terkejut bila nampak Kak Ian & 1 of my crew yg suppose hantar dia ke airport masa nak otw ke hall.huhu

to Sis Ian - Alhamdulillah, Akak! u made it! Tak sia2 akak tertinggal flight. huhu Everybody suka turban tu masa kat wedding. Kalaulah akak ada..hehe Siap ada orang frm Singapore datang wedding haritu tanya, nak beli turban from akak sebab ingat akak yg buat!hahaha

Close up
Brooch & Earring = Bride

Ann's Turbann Dari Tepi
ini MIL :)

Pandangan dari depan
ngam2 after make-up done kat hotel

Pandangan dari jauh

Ada gaya macam model? hakhak. Gasak ko la Ann. Time kawen ni je dapat ;p

Untuk reception Ahad ni, Ann tidak kelihatan seperti ini. hehe


I ALWAYS WANTED something like HER headpiece! hukhuk
Tapi sgt mahal ok. So dengan budget yg ala2 ni Ann & designer mengeluarkan idea2 yg boleh di guna pakai & alhamdulillah, last 2 week dah dapat final sketch :)
Harap2 designer saya dapat buat yg TERBAIK & CANTIK di kepala cenonet Ann.hihi

NOTE:
Am so so sorrryy sebab tak sempat nak reply u guys nye mail sebab Ann sedang gigih untuk membuat persiapan untuk reception Ahad ni. Insya Allah after wedding, Ann akan reply k. 

Begitu juga dengan chinta hati kedua - http://ashannweddingstuff.blogspot.com/ Feedback SANGAT POSITIVE. TQ semua! *flying kisses* Ann akan post entry vendors secara pukal next week. Teruskan support ok! Spread to others k!

Oh btw, jgn malu2 ok if dtg my wedding. Mail me k. Ann tak makan orang. hehe. To those yg dapat invitation, sila perkenalkan diri anda di pelamin nanti k. kite pose sama2 atas pelamin k :) 

Ok. Banyak lagi kerja menunggu & idea2 BEST utk majlis tgh dtg mencurah2..hehe Tk k darlings!

TTYL,Ann


12 comments:

Hafiz Atan said...

suke tema moroccan u :), baju sendiri eh?

ajan said...

srius! sangat cantek ok! :))

.:Cik Puan Ann:. said...

hafiz: hey fiz! aah..hehe nak rent takde size ann laa.

ajan: thanks dear..biasa2 je..hehe

suria said...

so clever ur MUA the turban turns out well!

saya cik syaz said...

owwhhh.. ok2.. baru syaz tahu rupenya dr selendang sajo.. balik nie nk try lilit jadi x.. :) thanks darling~

psst, credit to ur sis ian jgk sbb pandai lilit itu selendang menjadi turban.. :D kagum i.. :))

asliza tulip said...

hye ann...im silent reader....ekekeke
tbe2 tgok post ni sgt teruja ok...btw ur style ala morrocon.....but just want ask tiz u pakai time malam berinai ke or time sanding siang tu?admire me most la....

ElyaElmo said...

aann...lawaa laaa ann..style yg sgt2 fresh!!!
x sabar nk tgk gamba ann mggu ni :)

adda_shariff said...

baju u la i tgk masa fitting bj dgn nik! gorgeous sgt! suke the net layer at ur bottom dress..

p/s: now i know, i'm not the only person yg dpt sash on the waist (yg diharapkan panjang) yg pendek. rupenye ur supposedly long turban pon tak cukup kain eh...hihihi...oh nik..

ReYNa said...

cantik sgt babe!

Reen Tart Nenas said...

ann yg kecik molek nie mmg sangat sesuai la pakai ape pun. tp serius, ur wedd should masuk Nona nie :) tema yg hebat! good luck for ur reception :D

harzharun said...

hi ann..owh dah lm entry ni..tp i br baca sbb sgt bz lately...

idea u mmg best la ann!...kelainan!..btw, selesa ek pakai tu..xrisau tjatuh ke, tcabut ke?..sbb u look sgt comfortable..hehe

pulut coco said...

hi ann,

tertarik tgk konsep u ,i bloghop dari blog diah.

wedding concept u mmg lain dari yg lain.a new revolution.
i paling suka turban u pakai.nanti nak kawin,nk pakai mcm tu jugak lah,since i pun bertudung.
selamat pengantin baru ye babe

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Blog Template by YummyLolly.com - Sponsored by Free Web Space