01.10.2010

Daisypath Anniversary tickers

Our RR :)

Lilypie Second Birthday tickers

Monday, October 18, 2010

Kami nyanyi sendiri di wedding!

Hello beautiful readers :)

Yeay!!~ Alhamdulillah, all photographers yang Ann call & jumpe sume bagi respond yg sgt baik. Siap sorang tu ada kata nampak kitorg time dia shoot his client masa outdoor photoshoot kat JB..sebab he recognize our arab moroccan baju..hehe Kalo tau, Ann dah mintak quo dan2 tu jugak from him. Siap boleh ajak Ash pose free 1 kali utk abg tu..ne tau dapat diskaun..ahaha *ko ingat ko siapa Ann?majistrit?lawyer?* 

Ok. Chop. Ann nak gossip jap. haha Ok. Pasal tempat outdoor photoshoot kat JB. Masa OP bawak kitorg kat istana lama johor tu,istana bukit zahrah tak silap..sampai2 kitorg mcm terpinga2. Ada pameran pengantin ke hape kat sini? Gila ramaiiiiiii pengantin pakai baju pengantin shoot kat situ. Siap masing2 ngan OP memasing..ada yg bawak complete camera punye stuff..Brides,ada Cina & melayu..india je takde.kalo tak dah boleh shoot konsep pengantin 1 malaysia..hehe..Ann baru tau,kalo kat JB istana lama tu FAV place for photog shoot..esp for outdoor photoshoot. Tempat tu memang rare,classic & bikin meremang bulu tengkuk & segala bulu wa cakap lu..lu try aa datang senja2 nak maghrib..cuba try test tengok meremang ke tak..hehe

Kitorang sampai pon agak lewat kat istana petang tu, coz masih ada guest dtg kat dewan aritu. so sampai2 istana tu boleh rasa la ke'creepy'an *BI SPM ko dapat berapa agaknya Ann? ;p* suasana kat situ.. then dalam kol 6.40pm tak silap,psk guard istana kot rasanya,bawak motor sambil hon2 suruh sume orang balik..kawasan istana nak tutup kol 7pm. Kitorg  & OP bley selamba, OP kami memang terbaekkkk wok! dorang tu byk idea hokeh. hehe *SUKA* diam2 kitorg lari gi shoot kat tempat last,yg pix ann kembang2 dress Ann tu.huhu

Huii,nasib kami tak byk kali re-shoot..takut gak guard tu nampak..few snap je then dorang kata NIiiiiiCE,CUuuuN..* cam nada horny plak..ahaha* then kitorg blah. Turun2 dari tangga tu nak jalan balik, btol2 kat depan istana, guard tu boleh cakap ngan Ash&Ann & OP.. 'nanti balik, jgn terus buat benda2 lain dulu, mandi dulu'..Ann?=terus meremang. Ash dah pegang tangan Ann. Then guard tu kata 'sebab pernah ada kes..ada pengantin amek gambo kat sini ptg2, then malam nya bride tu dtg balik istana menangis2 kat istana! *MEREMANG* balik,kitorg terus berdesup mandi,semayang maghrib..takde pape berlaku..phew~ Guess wat?? Pagi esoknya, Ann bangun2 tros NANGIS NON STOP!!!!! adalah dalam 1 jam. Ash terbangun, & tros menggelabah sambil meremang bdn dia. Then I cakap..i bukan nak gi istana, i penat sangat2..3 hari straight,4 event..time event tak rasa..now i dah start rasa..SANGAT penat, tak tau camne nak luahkan rasa penat tu..so i nangis la..hahahaha.

Yesterday Fozan OP kata, dah tak boleh dah shoot kat situ lagik?! sebab ada kes org jatuh dari atas..agaknya budak2 lepak then jatuh..ye la..reput..dah lama kan..nasib kitorg dah shoot awal2.. huhu..

Ok. Talking bout photog for KL reception.alhamdulillah, rezeki Ann dapat photog XX. :) Thanks to u guys yg bg comment & share with me. Now, Ann share with all of u, bride2be antara photog2 yg cambest kat KL..Ha, cuba teka mana 1 Ann nye OP? ^_~

1. Allahyarham Taufiq Shariff - The League *Penghormatan terkhir buat beliau..al-Fatihah*

2. Kudegraphy - Kudegraphy *hukhuk... :(*
3. Dinie Masjuki - Candid Syndrome
4. Mukhriz Latif - Mukhriz & Udey Photography
5. Suhaimi & Zaidan - Shutterspeak
6. Udey Ismail - Mukhriz & Udey Photography
7. Hafiz Atan - Candid Syndrome
8. Rashdi Amin - Peveyhack
9. Shafiq Akmal - Ministry Of Moment
10. Fad Manaf - The League
11. Epoi & Waq - Janggut Touch
12. Azim Puch -The Lague
13. Adinang - Adi Nang Photography
14. Fairuz - Avicenna Studio
15. Ahmad Fairus - Ahmad Fairus Photography
16. Syahrin Aziz - Syahriz Aziz Photography
17. Azmin - Pretty Peektures
18. Rintis Images - Ristis Images
19. Suriya & team - Green Apple
20. Manggis - Manggis Weddings
21. Amrul Kareem - The League

Ok. Now, Ann tgh survey entertainment for wedding..otak tgh ligat dok pikiaq idea..haha.. PA system, MC, bands, kompang, ha semua cheq cari..pening kapla..ada idea? ada contact namba / link sume? meh la habaq mai kat cheq..takat ni,cheq ada 5 ja contact..nanti cheq share sama semua na..ghasa2 takda nanti pa system sume,cheq ingat kami ja la nyanyi atas pentas guna minus 1,cheq juga yg jadik MC,hebat no, cakap sambil duduq atas pelamin ..ahahaha.

TTYL,
cik puan Ann ;p

13 comments:

K.I.N.A said...

istana lama memang byk 'mende'..kalau lama2 mesti ada punya la..macam muzium tu..pak gad mesti da biasa..huhu..seram plak kina dok sorang2 ni..hee..

Fozan Ns said...

hahahaha kelaka baca...

wahhh ramai sangat ni ann...kene cepat2....kang terlambat da tak de...hehe

♥ balkidz_hunny ♥ said...

hmm..istana lama, biasa la tue, banyak sgt penunggunya kot. nasib u tak ape2 kan. alhamdulillah!
hmm..reception kat shah alam kan? nak band? PA? bleh contact me.. :) 012-3902469! hehe.

Cik NeyNa said...

hahaha..
kelakar lah ann nih..
ai yang baca pon ingat u yang kena sampok..
nih kan plak ash..
ai rasa kalau u tak bagitau apa yang buatkan u nangis mau dia bacakan yaasin..kan??

rose said...

hahaha..sabo jela ann nie..ingat nape la menangis..mesti muka ash klakar kn?sbb muka dah cuak tahap x tergambar da..hik3..

Leonora Halim said...

haiyoooooooo........ Sowi Ann!! lamanya tak menyebuk kat blog u neh... Leo sini.. kut2 dah lupa dah.. huhu.... tak prasan dah jadik Puan Ann dah.. ehhe... oleh ittiewwwwww......

SELAMAT PENGANTIN BARU.. SEMOGA BARU SELAMANYAAAA... EHEH...

XOXO

Anonymous said...

Ann!

Hi

Syaz here, your silent reader yang anta map MBSA the other day.Need your help.Do u mind sharing all your contact for PA system?I ade 2 je.Im still trying to find the best package offer! My wedding venue same as yours,and 1 week after yours :)

MBSA,21st Nov.

Cube try this one too:

http://dillsoundsystem.blogspot.com/
http://pasystemkahwin.wordpress.com/

Pls email me at : syazana.sulaiman@gmail.com

Thanks,n best of luck! :)

ElyaElmo said...

ann!!meremangg bileee elya baca ayat ni....
'nanti balik, jgn terus buat benda2 lain dulu, mandi dulu'..hu3...
dh rr aku ni penakott kannn...

.:Cik Puan Ann:. said...

kina: ha tau takpe..haha nasib takde pape jadik.hehe

fozan:dah book dah..cepat teka sape! hehe

balkidz: hehe..really??! ok i'll call u asap.

neyna:ahahahahaahha!~ lawak la u. ash baca yassin sambil letak air depan i la kot.

.:Cik Puan Ann:. said...

rose: tau takpe..lupe nak snap muka dia!hahaha

leo:OMG!~ lama sgttt tak dga cite kan? u dah preggie? OMG. i pon dah kawen..hehe take care tau..tq dear :)

syaz:check ur mail. :)

elya:i lagi laaa..masa mandi dok pejam je mata..ehehe

kude said...

why is there a *hukhuk... :(* after kudegraphy? :(

Reena B said...

Hi Ann, hope your wedding entertainment was a success. Care sharing your search please? because so far org MC kenduri kawen ni semua mcm kerek je bila i cuba bgtau my theme (outdoor garden-western sikit. kononye omputeh sgt request I. Pls email me: i.azreen@gmail[dot]com

Alan Wang said...

OAK LED Co ,Limited specialized in high power led lighting for stadium We offer 100 2001w LED Football Stadium Lights With one of the top football stadium light manufacturers and suppliers, we produce high quality products with reliable quality led stadium lights

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Blog Template by YummyLolly.com - Sponsored by Free Web Space