01.10.2010

Daisypath Anniversary tickers

Our RR :)

Lilypie Second Birthday tickers

Wednesday, October 27, 2010

Wedding Cake Decorator yang Annoying!

Hey ladies!~

Ok. Now Cik Puan Ann nak share cerita tentang cake. Kita cerita dulu tentang my wedding cake masa kat JB. Cake benda last sekali Ann fikir. haha. I know. Lepas wedding Mawi, kalo arab2 wedding mesti idea=bantal bertingkat tu. Cantik!~ but pelik, Ann tanak. Sebab macam trend. Ann nak cake tu ada meaning to both of us,bukan kerana trend. & paling penting=ISI DALAM. Kalo cantik di luar,tapi di dalam,rasa x sedap,nak buat hape. Membazir ok bayar kek memahal. Kek bukan murah. Betul tak?

So Ann pon dapat idea ni. It's like=Finally. After 7yrs+ kami mendirikan masjid juga akhirnya :)


 Dah dapat idea, nak cari cake decorator kat JB pulak susah. Ada ramai yg boleh buat fondant superb,tapi non-malay. Ann prefer malay. Bab makan kot ;) Alhamdulillah Ann jumpe sorang malay buat fondant sgt cantik. Tapi harga=out of budget :( So, instead of fondant, Ann pilih buttercream cake biasa & bertingkat. Eh, mana masjid nye? Ann terus lupa dah. Nak cake biasa bertingkat tu. Sebab?? ini=
Yes peeps!~ Ada fountain! hehe

So, Ann cakap kat akak tu, Ann nak cake tu cream,red,tanak putih AT ALL *tu dah english ;p* isi dalam=moist choc cake. And I told her I tanak ada dummy cake. Sume cake. And after majlis I bagi sume crew I cake tu. hehe. Rasa cake=honestly,ok la. Ann tak suka sgt mkn kek2 ni. Nanti I tanya Ash. Dia suka makan kek.hehe

Ini kek saya pada hari kejadian. hehe *tapi mcm white je bukan cream. belasah la, janji senyum depan kek ;p*
gambar full yg cantik,nanti i dapatkan from OP.hehe Ni from kak Azie's hp rasanya.

JB folks..Suka? Nak sebijik sama mcm ni? Silakan :) Price & details,sila tanya Kak Azie sendiri ye :) > Azie Cakes Biz

Now, cake for KL. Ann sangat2 pening. Semalam, Ann SANGAT BENGANG ngan sorang cake decorator ni. Selama ni Ann promote2 kat member2 kalo dorang nak beli wedding cake utk our friends's wedding & feedback=org kata ok,sedap. Tapi Ann tak pernah beli lagi ngan dia. So Ann ingat, Ann nak try la tis time, kebetulan ada event TODAY. It's my 'anak-angkat' bday. He's turn 1 TODAY! Anak my bff. If sedap, then tot nak terus book for my wedding cake. So last week, Ann place order for cupcake. Tru phone & emails. Cam biasalah..haha Ann kan detail..so Ann tulis dlm email gtau secara detail Ann nak ape. Then she asked me to call her to discuss. Ok. Ann call.

Then bla bla bla. In short, dia cakap Ann ni cerewet, cupcake I tu takde tema & mesej tu tak sampai..and dia kalau boleh dia tanak buat cupcake yg takde tema.macam cacamarba. Boleh buat, tapi sure tak cantik. The way dia cakp=OMG.SGTTT ANNOYING OK! Imagine eh, because of her, Ann tak boleh tidur that night! Bengang sgt + sakit kepala sebab hati try to calm down tapi kepala mcm nak meletop sebab ingat camne dia cakap. Kalau boleh, Ann nak tulis secara detail apa idea i tu & tanya pendapat korang. Dia yg tak boleh buat or idea i yg stupid. Nak je Ann cakap=come on la weh. THINK OUTSIDE THE BOX la! Whatever it is, kita ni CUSTOMER. Suka hati I la nak mcm mana. If tak pon, cakap la elok2..or bagi opinion secara berhemah & polite,susah ke???? Then,dia boleh cakap,soh I gi cari orang2 buat cake lain, if boleh buat gi la.Ann cakap,sabar,Ann fikir idea lain jap then call dia balik. Then Ann call balik, dia OFF! WTF? then,try again. Dapat,tapi dia tak angkat!!! Kalau takleh / tanak buat cakap la awal2.. :(

Sorry lah cik kak.Ann tpaksa share hint skit u punye blog,takut kawan2 blogger terkena..ni kira baik lah! - based kat Subang, _ _ _.blogspot 3 words, part timer, suka sport

The think is I tak faham la nape ada org2 mcm ni buat bisnes?Dia faham betul2 tak tentang business?Customer tu SGT penting. I tak pernah buat customer I camni :( Maybe dia malu untuk letakkan dalam blog dia if I buat ngan dia..takut org tgk ntah pape..but still,that's not ur idea.tu customer nak. Ann pon tak gila glamer la nak suruh dia masuk dlm blog dia. Ann tak kisah pon if dia tak masukkan. The meaning of gambar2 cupcake yg Ann nak tu yg PALING PENTING to US [Ash&Ann + bff&wife] I bukan nak tunjuk utk tatapan org lain. itu untuk kami.tentang kami. Bila I tanya kat my friends & cake decorator lain,sume kata boleh je buat & idea tu INTERESTING. Tapi of coz takde sape nak accept order dah. lambat kot. Today, I SANGAT SEDIH :( I takde kek for my 'son'. *CRY* I takde mood nak cari replace kat memana.Even ada contact no sume. Takde mood jugak nak cari for my wedding cake. Lantak la takde kek kat pelamin nanti. Now, Ann ingat nak postpone to this coming Thursday sempena 1 event yg sgt PENTING to 4 of us. So, mind share with me darlingssss..suggestions for cupcake&cake decorator yg buat sedap,cantik,affordable price? Kalo boleh yang korang pernah rasa, tau taste dia..if sedap,nak terus order wedding kek.

*Kalaulah Babah boleh faham....*
Dear Babah sayang,sorry mama takde kek for u today. Kalau ada cupcake tu, mama tau babah suka & akan pilih cupcake gambar apa.hehe Mama janji bagi Babah gift lain k..sobsobsob

Love,Mama Ann

12 comments:

Anonymous said...

Hi Ann,

Masa I kawen harituh i order from cupcakeland ..cake die mmg sedap..nama gurl yg buat tu hairina..she collaborates ngn her mum..n both of them were very2 friendly..i can give her number if u want..

xoxo
Sharina

Anonymous said...

Hye Ann..

Dah try Kak Wiz?her blog http://inawhiz.blogspot.com/
service die sgt bagus Ann tapi rasa agak manis for me.
Anyway congrats on ur wedding..cantek ;)

Luv,
Ur ex-schoolmate ;)

NHazirah said...

Hai K Ann~
wowo bersemangat cerita kt ats ye hehe
neway sorry takde idea sebab terlalu muda nk kawen hehe just nk bagi semangat..sabar ye k ann, jgn moody2+sakit kpala..insya Allah jumpa punya cake decorator yg superbly nicer than org itu. yg membaca ni pun rasa nk marah, apetah lagi k ann kan..
praying u goodluck and hav a blissful marriage.

love - fellow follower.

.:Cik Puan Ann:. said...

sharina: cupcakeland? ann pnah dengar..my fen pnah cakap.sedap eh?ha,boleh jugak.hehe thanks in advance dear.

anonymous: kenalkah?? hehe oh ye ke? ok2. ann check in a whiz tu.

hazirah: sokay dear..hehe ada je yg ok.yg baik hati,yg superb..just akak *akak kew?* ;p* tgh bengang..so takde mood..hehe tapi ok dah ni.sok cari org lain.hehe thanks dear :)

faRhaNa said...

hye ann, i cm tau jer sapenyer blog tuh..hahahah..i juz nk share link online cake nih ngan u..i amek akak nih ms i kawen dulu..sedap!http://aznajohn.fotopages.com/

Leonora Halim said...

Ann.... cek this out... asmaradana cakes! highly recommended... bukan sajer chantekkk... tapi shedapppppppp....... :)

http://www.facebook.com/index.php?#!/pages/Petaling-Jaya-Malaysia/Asmaradana-Cakes/72002837157

+ 6012 2019 444 - mama Asmah... :)

~aina~ said...

u nk malay eh ann? coz my wedding hantaran cake i buat dgn this chinese lady bcoz it was highly recommended.. cake choc dia sgt2 sedap ok.. nasib baik kitaorg potong cake lps majlis, so belasah selamba je, pki baju pengantin lg tu! hehe.. kalau nk no eventho dia bukan malay lemme knw k..

Anonymous said...

Hai Ann,

I pn cm tau jek sape owner blog tu..start with A kn?=p A...M...F...

Anonymous said...

beb,i slalu order thru here... agak puas hati... :)

http://www.1tspoflove.com/

email me if u nk tgk hasil2 kerje yg i pernah book dr diorg
shima.paiman@gmail.com

.:Cik Puan Ann:. said...

farhana: noted with thanks darling!muah2.

leo: thanks dear..kemain nama cake tu..hihi ann cam tepon la..hehe

aina:ow really?!sedap?hmmm..ann jumpe dia dulu la kot.cing cong dulu then if terbukti halal,why not?kalo dah melayu cam cik akak tu tapi buat bisnes cam gotu,baik i g kat orang yg appreciate customer dia.kan?

anony 1: ^_~

anony 2: owh.bestnya!sounds interesting..i mail u eh shima..hehe thanks dear :)

Anonymous said...

apa lah akak yg buat bisnes tu, memang patut semua orang lari. u should tell the world her address! tak ber etika. no decent human should be treated that way, what more a potential customer. Ni yg namanya dah lah bodoh, sombong pulak. tak nak buat kan boleh cakap dengan baik. i pun will boikot and tell the world wenever encounter bad servis.

-awin-

Izyan Darling said...

salam,
bloghopping here. i know how annoying it is to get quotation/reply from these business people. i faham la dorang busy and all tapi kalau dah berminggu x reply2, atau kalau reply pun tapi asal boleh je, kita tanya 10 soalan, dia jawab 2-3 soalan je, tu pun nak tak nak, memang i blacklist la. kadang2 yang dah 'gah' tu, dorang jadi besar kepala. baru maju sikit, dah eksyen sedangkan dorang patut sedar bisnes2 ni banyak saingan. kita pulak yang nak kena follow up bagai, macam kita pulak yang sangat hadap nak servis dorang. memang geram!
anyway i pernah order cupcake untuk kawan i punya bachelorette party and wedding cake untuk kakak i (both in 2008)kat vanillapod.com.my. kek dia sedap gak la. melayu punya, home based tapi cantik and friendly couple. tapi untuk bachelorette party nye cupcake tu, i nak design yang naughty2/kinky2 tapi dorg tak mau buat sebab katanya website dia untuk tatapan semua peringkat umur jadi x sesuai nanti. i was like, duhh, x perlula letak pic nya kan? so i opt for wedding design je. but then kek nya ok lah, sedap je i rasa.
check out their website & dorang agak efisyen dalam mereply email.
hope it helps.

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Blog Template by YummyLolly.com - Sponsored by Free Web Space