01.10.2010

Daisypath Anniversary tickers

Our RR :)

Lilypie Second Birthday tickers

Friday, April 16, 2010

Shocking News!

Salam Jumaat to all of u,

Last entry before off to Jakarta & Bandung.

Actually today nak post pasal sorang Dais Decorator yg SUPERB & best yang saya jumpa last Wednesday. Tapi sekarang takde mood nak cerita pasal tu dulu. sorry.

Bila kita start je fikir nak kahwin, macam2 benda kita dah kena fikir. Macam2 benda kena sacrifice, kena tolak ansur to each other and macam2 lagi. I believe korang pon rasa benda yg sama cam I rasa. Aite? Start fikir nak hidup berdua ni, banyak benda kena fikir untuk berdua. masalah dia masalah kita. dia kena sacrifice kita pon kena sacrifice. benda yg dia suka, yg padahal selama ni kita tak suka tapi kena suka jugak,begitu juga dgn dia. bila melibatkan keputusan,kalau dulu time single tak kisah sebab takde melibatkan org lain tapi now kena fikirkan dia juga,kita berdua. dulu susah senang sorang,sekarang bersama. Tentang duit. no more istilah 'duit dia duit dia, duit kita duit kita'. bersama. eh tak la korang. 'duit dia duit kita, duit kita duit kita la'. bahaha. *kidding* Ya.Apa2 pun BERDUA LEBIH BAIK...lalala. :)

Semalam, satu lagi benda yg kami kena sacrifice sebab fikir nak kahwin. He sold his car. 1 of his dream car. Seriously I terkejut. Tiba2 je. And new buyer nak amik semalam juga. beli ngan no2 plat sekali. mesti la dia suka. no 'ong' pulak. huhu. wo yau qu. I know dia sangat sedih eventho dia tak tunjuk depan I. But, dlm hati I time tu, 'Alhamdulillah. Finally'. tapi I tak sampai hati nak cakap depan tu Ash. tgh2 dia sedih camtu, mau kena rembat ngan spana. haha. Can u imagine, berapa lama I pujuk dia to jual that car? and seriously I taught Ash won't sell that car. walau camne pon I cakap dia tanak dengar. I know man is always man. lagi2 about car. dah macam 1st wife car tu. I ni 2nd wife kot. haha. If still couple, I dun mind. nih dah fikir nak kahwin kot? 2 seater/door car? again? NO. it's a BIG NO!no more sport cars dear. summore, I dun think we need to spend on cars. banyak lagi benda nak fikir. ntah2 nanti dah kawen, I nak 1 car je for us. terus amik family car. lagi senang. I rasa korang yg nak kahwin / dah kahwin pon mesti ada experience camni kann?

I know dia a lil bit sedih, me too. coz banyak sweet memories with this car. hmm..will buy him a sweet gift kat Jakarta nanti. *Ferrari sebijik ke? yg keta mainan tu. keta jugak. hehe*

*This is part of my journey nak kawen. Ann just nak share cerita, Sesungguhnya there is no unsur2 nak show off or whatsoever.TQ*

Oh ya. Off to Jkt-Bdg esok. Tomorrow morning chow. My blog kesayangan akan sunyi sepi selama 1 week++. Doakan saya selamat pergi & pulang ya. hehe. Balik from Jkt,I'll post about the dais decorator k.

Take care girls! muah2!

with lots of hugs & kisses,
nona ann

13 comments:

NahWaL said...

have fun anN!! drink lots of mineral water, jangan makan sebarangan and happy shoppinggg!!! buat list tau! takot lupe apa2.

ash is thoughful. lucky u :D

Nad Nazira said...

i think everybody have their own pahit manis along the path to their wedding..dalam pada menghitung hari tu, anything could happen. be strong, be supportive.


apparently, he loves you more than his car. :)

.:ANN512:. said...

nahwal: thanks nawal!!!~ baik. menurut arahan. hehe. alhamdulillah. dia tak lucky ke dapat i? ;p

nad nazira: yes. true indeed..yup,that part...syukur.i love him more now. haha. thanks nad :)

Cik Belle said...

ann, selamat bershopping! nanti pulang buat review ttg jakarta n bandung yer. hihi..

faratul said...

waaaa...nak itut!! slalu terkir, bile la nak g jakarta or bandung nih..

NahiZ (chynk) said...

hi,..i'm ur silent reader.

Yea, actually it's hapend to us. Since die plan nak kawen, so die jual drift car yg die beli ms study kat Jpn. Terkejut gak la.

I wana make hime to feel worth it to sell the car to have me. Alhamdulillah we are 2gader now!..

SaraGurL said...

means he loves u so much!!!heeeee....

.:ANN512:. said...

cik belle: HARUSSSS!~ oh btw, ur post psl jkt-bandung, i loiikeee~ i'll give my report after balik nanti k :)

faratul: let's!! jom..i ok je..kita buat version rombongan bloggers borong kain kat sana..hehe

nahiz: hi dear :) thanks jejalan kat blog i..hehe. ow, i got lots of guy fren yg beli keta kat japan time dorg study..sampai msia siap convert body lagi, masuk turbo etc..huhu.. anyway, alhamdulillah..together dah..congrats dear..i'll follow u tak lama lagi..hehe

saragurl: hye sara :) oh, thank God.so sara, after ni i shud give him more & more love la ye?..hehe

jarjar said...

Ann, you're so lucky to have him as ur bf n hubby-to-be ;)

and have fun shopping kat bandung n jakarta! i had a splendid 4days of shopping spree last month!

Sha Pattinson said...

wahhh ..may b dia ada sebb ngaper dia jual kan ...after this mesti kereta family heheheeh ..ok have a safely trip dear jgn makan sebarangan ..i dah takut sangat makan2 kat sane ...fobia with their food rela makan biskut dr m'sia ..heh!!!take care

anil lutaze said...

ha'ah zam ada kata jgk ash nk jual bnw ni...jadi lah ye jual..uhuk...ada rahmat tu...yg pnting korg focus kt prep kawen k.. :D

harzharun said...

dear...uihh, i sgt kagum tau dia snggup jual kete dia tu...sbb mcm u kata la..laki treat kete cam lebih dr treat pmpn...ble x nak jeles dgn kete?.tp sbenarnya kita ni lebih disayangi..aceceh!

.:ANN512:. said...

jarjar: oh yes..alhamdulillah :) oh baru sampai kl,penat skrg..huhu

sha: haah.i tak makan pon food tepi jalan sana.

anil: sold oredi. hukhuk. sedih jugak anil..byk our memories ngan keta tu..but as u said, yup,mungkin ada rahmat di sebalik suma ni.. :)

harzharun: hahaha..i looikeee tah statement..hikhik :)

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Blog Template by YummyLolly.com - Sponsored by Free Web Space