01.10.2010

Daisypath Anniversary tickers

Our RR :)

Lilypie Second Birthday tickers

Tuesday, September 7, 2010

24 days and counting..

Hye lovely ladies :)

Ann sgt kepenatan tahap dewa..sebab baru sampai JB. dengan brg yg sgttt banyak..tapi tak boley tido..huhu

Few things settled masa Ahad baru lepas ni.

1) songkok,sampin etc for baju nikah Ash..1st time teman Ash..i baru tau size kepala dia bape,sampin etc..ahaha..PKNS sajoh..tak kuasa nak rempuh jam nak mam kat Jln TAR tu..haha. suppose dah boleh ambil baju nikah Ash on 5/9..again,rasanya kami sgt bad luck if talking about our wedding attires...i sgttttttt frustrated :(

dah sah2 la dia tu specialized dlm buat baju melayu..ramai org tau kot. siap dah measure sume,nape la baju tu besar gilerrrr? i tak kisah sgt kalo ni baju raya,tapi ni baju NIKAH kottt?? camni baik beli ready made je..dah tu staf kat situ yg ramaiii nak mam sorang pon tak reti ke nak say sorry ke hape??? tapi kata eh,ok la tu..dah ngam dah..ok je..ini bukan 1st time buat baju melayu ok. ash selalunya ok je,typical man...tak kisah sgt benda2 camni..tapi masa hari ahad tu dia sgt frust..sebab terang2 'gedoboh' baju tu..takkan la kitorg ni buta sampai tak tau besar atau tak..if dorang try to be polite,say something yg buat i rasa cool,i ok...ni tak..diam je mcm batu sume!!!! bila i boleh dapat baju tu pon tak tau..i cuma ada 24 hari je lagi. nak je i cakap, i nak pakai bukan kat sini,kat JB,PAHAM?!tak kan u expect lagi 2,3 days before majlis,i gigih nak dtg shah alam amik baju tu semata? actually i tak marah if dorang kata sorry or etc,tapi ni tak..as if tak bersalah langsung..their PR sucks! *nasib i tak puasa,if tak kurang pahala ;p* it's *** ***** kat SACC Mall.

ni lah masalah kalo dah ada nama..dah byk tempahan. both of us dah give up and after this,kitorg tanak dah buat baju ngan mana2 designer or butik for baju pape.tot for our wedding.saje je la nak try buat kat designers.nama pon once in a lifetime kan..tapi kalo camni, seriously baikk buat kat tailor kitrog je. workmanship tiptop..murah,puas hati! in fact lepas kahwin pon, i taknak dah recommend kat sapa2..takut nanti jadik mcm i..coz ada yg call tanya ann,baju dia jadik gitu gini..so ann pon sikit sebanyak rasa bersalah..ye la, kite recommend kan then dia buat tak bagus for our friends etc..malu kottt..huhu..kdg2 i pelik jugak..serius baju2 kitorg sume SIMPLE..wedding dress i bukan penuh 512 satin roses ke,penuh swarozki crystal bagai ke, berlapis2 chiffon ke,simple..sebab i cakap to all designers..i want something yang we can wear after kahwin..syg kalo pakai sekali je pastu?......ok Ann.enough la tu membebel ;p

2) Finally siap jugak 1800++ DIY TQ tag. malas nak mtk2 tlg orang..so 3 days berturut2 Ash & Ann menggunting macam nak tercabut pinggang..gile nak muntah i tell u..ahahaha. *thanks dear :)*


3) Cincin Ash dah siap!~ I sangat sukaaa & syahdu bila nampak word yg di engrave tu..tak tau camne nak describe..huhu.. oh..free gift juga banyak dapat from our SA :) shez sooo friendly & loud.ahaha. Before raya can pick up our rings..i soh ash amik and simpan..i tanak tgk..i nak trus tgk & pakai masa 1/10 nanti..

4) Oh. hari Sabtu lepas Ann pergi buat mani pedi kat Cendana Spa,shah alam. dekat je. 5 min sampai..ahaha. SGT BEST!~ kepoh2 ngan their staff coz kenal..dun worry, dorang sgt friendly..PR tiptop!hehe..oh ya..now tgh ada promo tau..rm88 je utk body massage+hair treatment or hair & facial treatment..u can choose..till 30/9/10 :) And yes....Ann amik their RM270 for bridal spa package..tapi utk KL reception bln 11 nanti. Tot nak survey spa2 di JB minggu ni. nanti ann review k darlings :)

5) Last but not least, Ann nak amik kesempatan to wish all of you my dear lovely friends, bloggers, non bloggers, silent readers etc..

 {2008-1st time we went overseas biz trip together}

Salam sayang Aidilfitri,
Cik bakal Puan Ann ;p
 

17 comments:

harzharun said...

hi anne...lama i xmasuk sini...masuk2 je kene bebel..hehe..xpe...lepaskan perasaan geram tu...i fhm sgt kalo marah sal baju...sbb baju sgt penting ok....

owh...nape semua org nak muntah buat thank you tag..hehe...mmg la...bjuta2 lemon buat tu..

selamat hari raya jugak!

A W E E N N Y E said...

awn pn x lama lagi nak tmuntah juga nk wat tq tag tu.weee...

ann..sbr byk2...tumpang geram nih

ZARA said...

kai zai jie kuai le!!! Selamat hari raya Cik bakal Puan Ann!!! hehehe

p/s: takmo stress2 ok!!!

bride2wife said...

anne..sama la dgn my husband punya baju melayu tempah dekat syomir aritu..

dah ukur betul2 pon tapi bila pegi fitting je besar okeh...bezanya syomir sgt humble and he did say sorry.

after alteration..wallah..perfect!!

bila nak kahwin ni, mamang ada je dugaan, be it baju ke, deco ke, food ke, family ke, mana2 lah..whats important is kena sabar..inshaAllah only the best awaits for u.. :)

ElyaElmo said...

ann comel!!! takmo emo2 tau..sabarrr jee tau heee:D

selamat hari raya ann :)

BuTtErFlyInFraMe said...

sabar ye ann :D

dah nk kawen jgn stress2 lagi ye...nnt jd mcm i dulu, riak stress terpancar gila kat muka okeh! :P i'allah, things will doing great..sabar and doa banyak2.

i dulu gila nk tmuntah buat kad kawen! hahah

btw, selamat hari raya aidilfitri, maaf zahir dan batin :D

p/s : sekejap je...dh tggal 24dyas kan...?

MyRule said...

Cendana Spa best kan?.. Feelling diva je lepas kena spa tu..hehe

ms syaz said...

salam aidilfitri to cik bakal Pn Ann yg chomeel jgk.. :)

NahWaL said...

oh my. yang ada dekat sacc i can think of is sali***, butik citr*,jeda*. kalau dah ternama tu , tiga tu je la. huhu. sabau eh ann. baju tunang i pon besau ok!! sebab dia dah diet haha ok ok not funny.

samat ari raya maaf zahir batin ann.gambar last so cute!

farah yasmin said...

selamat hari raya Ann =)
comel nye pic tu

Reen Tart Nenas said...

tu la, kenkdg org yg ada nama nie, kalau org yg tak semenggah cam kite nie yg order, derang buat baju asal boleh je...

sharifuddin N shakina said...

sabar ye ann..wish u good luck..dekat sgt da tu..:)

.:ANN512:. said...

harzharun: hye dear..sorry masuk2 kena bebel..ahaha.pasni ann dah takde dah nak bebel2 psl wedding stuff dah..hehe take care k :)

zara:hey xiaojie! nie shi jb de ren/? slamat hari raya too :)

bride2wife: it sgt betl ok.haha..ann sgt2 practice kan SABAR setiap masa ni u..heheanyway thanks dear :)

elya: elya!!!~ samat hari raya jga buat kamu :)

.:ANN512:. said...

butterflyinframe: kan kan?tggal few days jek!huhu..harap semanya bjalan ngan lancar..ehehe
slamat hari raya alena :)

myrule:haah kan?BEST :) staf2 pon friendly.ehehe

ms syaz: slamat hari raya syaz :)

nawal:nawal!!~ jom neves sama2..ahaha. nawal nye sgttt dah dekat kan?hehe..u take care tau. samat ari raya gak buat kamu :)

.:ANN512:. said...

farah: thank yo farah..ehehhe..samat ari raya to too!~

reen:tau x pe.ahaha. sabar je la..nk buat camne reen..kite ni sape jek..kalo i tau baik i hantar kat tailor..dorang lagi tau camne nak appreciate cstomer..kan?

shakina:ha tu la..ann tak stress dah..now tgh sibuk buat kad kahwin plak..hehe

Ms Pancake said...

comelnye gambar! anyways selamat hari raya k..
best dpt jumpe anne buka puasa arituh..
-tasha

awall udinn'ALFIE'starr said...

hye ann, the big day is nearing.
r u freaking out? coz as a bride to be, u r allowed to..hehe
anyway gud luck n smoga semuanya berjalan lancar, i did promise to shikin that i want to attend ur wed tp cm xmmpu je nk attend..hehe..ok hv a gud wedding

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Blog Template by YummyLolly.com - Sponsored by Free Web Space