01.10.2010

Daisypath Anniversary tickers

Our RR :)

Lilypie Second Birthday tickers

Friday, September 3, 2010

Wedding Videographers

Hye all :)

Tis time, Ann nak cite psl videographer. Dah berkurun act list ni dlm draft, tak publish2..dari last year kot ;p 

Ok. Dlm byk2 vendor JB yg Ann carik..honestly, part videog Ann dah nak 99% give up. SANGAT SUSAH ok nak jumpa videog style yang mcm mana I nak. Yang I suka sume kat KL ;( So, cari punya cari punya cari, I've found 1..Superb! *i can't remember the website..sebab susah nak sebut n ingat ;p* But that one kat S'pore. Too bad :( Im looking for JBrian..Ann cuma jumpa 4 ni je.as last year's survey la..huhu. I met them masa Ann turun ke JB last year..*tak ingat bila*

JB Professional Videographers

1. Jek Video 

For videographer package: Ann mmg nak for NIKAH highlight only..no need for reception.Membazir.huhu. *eh.to me tau..takde kena mengena ngan org lain tau :)* To me, Ann sgt PENTINGkan video on nikah..sebab nikah kot.hehe..kitorg boleh tgk video tu balik sama2 & akan ingat sampai bila2 + saat2 1st time salam tangan AS a husband & wife yg sah *u got what i mean rite? ;p* boleh tgk balik camne 1st reaction kami once tok kadi kata SAH! *siap dah imagine camne. ok Ann ko dah bley practice memek muka ko nak camne dah dari skrg. ahahaha*
Concept/Style: Seems like skrg trend org amik videog yang mcm fun/humor style..english songs  sbg background..ada juga yg suka drama style, documentary style, tidak lupa, ada juga yg masih mahu mengekalkan konsep conventional style *ewah..dah mcm skrip RTM ;p* Ann pulak prefer contemporary style. *ok.jgn mail ann tanya ape kobondo contemporary style tu.makcik tau la makcik nak tu. makcik konfiden rasa kontemporari sebab nama dia best.ahahaha*

Normally..ada 3 stage nak buat video kawen..Ann tau pon kebetulan dulu keja advert line..pnah buat iklan2 TV..hehe..rasanya sama je la lebih kurang..cume video kawen def lagi simple la kan..ada pre pro,production & post pro. kalo kite tau nak konsep camne etc senang sikit la dorang nak buat & edit nanti. Ann nak mcm single live feed. Ann awal2 dah cakap kat abang tu, bang,Ann nak touching2 moment bang..konsep tangkap leleh punye bang..ahahaha. Coz kat JB..*i think Johor kot* ada buat adat keluarga sakinah..itu mmg TERBAIKKK yaw. confirm nangis bagai..syahdu weh. So Ann SANGAT2 nak videokan moment2 ketika Ann di serahkan ke Ash tu & saat parent I baca 'benda alah' perkataan tu la *haha..terrible explainer* confirm i nangis punye..nak2 salam my mum.huhu.check this out!adat-sakinah-keluarga-sakinah

ada korang tau Ann siap dah beli dah awal2 kotak tisu,besaaar punye utk nak bawak ke masjid..aahahahaha.tak bley blah. gilerr overrr kan??  

Videog & peralatan videog: lagi best kalo kite dapat hire 2 videog.dapat cover keseluruhan majlis tu..tapi
mahal..so Ann amik sorang je.huhu *Abg Z, kalo abg nak bg 1,2 orang lagi pon, eh ann ok je bang.takde hal la bang ;p* peralatan pulak.. i knw dorang gune 3CCD ,tak tau still guna tak now..ada yg guna HD  3MOS Pro Cam,  ada yg utk artisticfootage etc la. konpem korang tak paham.ahaha. yg penting outcome dia cantik la..hehe

I oso dapat byk mails tanya KL's videog..am sooo sorryy guys..Ann tak list kan even tau & ada yg Ann pernah tgk outcome dorang camne..Superb! nanti Ann confirm sedih sebab tak amek dorang..huhu.
Lagu + storyboard Ann dah present kat abg tu..tinggal nak jumpe lagi skali nak tau flow majlis..hopefully everything bjalan ngan lancar la..doakan ye :) nanti leh la Ann share ngan korang camne adat sakinah tu.hehe

TTYL

8 comments:

Cik NeyNa said...

ann..
nanti leh copy paste tak ayat yang digunakan dalam adat sakinah tu..sebab nyer dah lama cari..me johorian but stay in penang..so diorang tak buat adat nih..tapi me nak buat..tapi jenuh search ayat yang selalu digunakan..hehehehe...peleassseeeee...

ZARA said...

hello ke ai de xiao jie ;) for me pulak kan, nak sentil jugak... i penting kan video. i amek HD 1080 and i amek nikah+both recep kecuali bertandang. i selalu tengok video kahwin my mom masa i kecik so mmg dah pasang angan2 nak ada video kahwin... hehehe...

i paling suka part conversation kecoh kecoh sedara mara plus atuk nenek ai. ada my siblings yg tak sempat jumpa atuk nenek, so ada lah kenangan for them. hehehe ;)

0sh!Nz d' sen0r!ta said...

sis.. kena anto storyboard gak ke? haiya.. mao kawen pun kena pening kepala ke? ehehe. thanks for sharing it sis. video time nikah ni memang sesuai la utk org short tarm memory cam saye. haha.

0sh!Nz d' sen0r!ta said...

*short term memory* haha salah eja plak. dasar tangan tak bedong betulla.

aziraarif said...

wah, ann ni yg tak sabar nk pg wedding ann ni...=)

kay kamal said...

mine simple je 3 ccd.. i like rhose new upcoming and rising DSLR HD videographers tapi cant afford it la..too mahal..

i like fun tapi mengharukan.. like u senyum and gelak but still tangkap leleh *bole ke?*

yg adat sakina tu takle tahan woo.. sure tercabut falsies. i ni kaki nangis teruk. kang esok sanding cam panda.. hoho

.:ANN512:. said...

cik neyna: erk??camno ann nak tau..coz if ann tak silap,time sakinah tu, kite just baca je kertas yang tok kadi tu bagi..tak tau la pulak, can copy or how to copy from tok kadi..huhu

zara: hey u!~ke ai meh?meiyou la..hehe..ni hen ke ai wor..wo xihuan kan nie :) oh bestnya u amek sume..hehe..mesti best kan?wo meiyou qian lorr..tai gui..hiks

osh:eh eh..u,tak la..tak semestinya..tu i yang saje nak bagi..hehe..depends on u la..if u rasa tak perlu..then just let em do their work..mesti they knw the best for their client..hehe..i saje je gedik.ahaha

azira:hehe :) eh jgn cakap tu..biasa2 aje la zira..mak takutttt. ;p

kay: i pon sama ok.tihihi.mata panda..ahaha. eh 3ccd pon ok je kay. cantik je :) the most important thing is THE MEMORY ..tol tak?hehe

Reen Tart Nenas said...

ann, off-topic. ari tu cam nampak ann kat bazar ramadhan seksyen 18 shah alam. i was helping out my fiance selling nasi kerabu... hehehe

back to topic. serius best kalau ada videographer. but me, no bajet, so kenot...

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Blog Template by YummyLolly.com - Sponsored by Free Web Space