01.10.2010

Daisypath Anniversary tickers

Our RR :)

Lilypie Second Birthday tickers

Tuesday, September 21, 2010

Latest Update!!~

Hye ladiess!!!~ 

Selamat hari raya :) Lama kannnn tak bersiaran secara maya ngan korang..sangat byk sebenarnya story mory nak update. memasing ann tgk update belog memasing..meriah!! hehe. Sorryyy..Ann sgttttt bz..plus Ann cuma ada 10 hari je lagikkkk nak jadi wife orang.hehe. Perasaan now: SEDIH + TAKUT! sedih bila tgk kawan2 rapat yg blom kawen..girls&boys yg slalu ada with me..sure nanti mesti diff.. ye la,dah jadik isteri org kan.. mesti kena ada gap..takut sebab: takut nak mai*..bley? hahahaha. *ann,ko nak kena letop ke belog ko ckp benda2 camni? ;p* ann act takut sebab nak pegang title WIFE...BIG responsibility tu.. 

Mari kite update secara pukal ;p

1. BAJU 
Alhamdulillah, baju khatam (pink) dah siap. 
Baju nikah Ann: SANGATTTT suka ok! Ann jatuh hati straight away,tak tau nape even dia tak siap lagi beading dia. lagi 9 hari tak siap lagi..boley? takpe la. Ann trust him. He will coming down to JB nak hantar baju Ann end of this week :) Tinggal nanti nak mintak dia teman beli tudung yg sesuai utk match ngan baju tu coz nikah kat masjid. Haritu time bulan pose, Ann beli selendang for khatam & terdetik hati tetiba nak beli tudung,inner yg colourful tu sebab rasa sgttt cantik & cuba pakai 1st time masa raya..cam suka la tgk orang pakai, tapi tak tau la cantek ke tak Ann pakai.hehe.. Baju Ash yg kes besar nak mam tu: 2nd time amek, better sket la compared masa mula2 amek even Ann cam tak berapa puas hati.huhu. hopefully bila pakai samping etc nampak ok je. 
Baju berinai: Settled! tinggal nak fikir nak hairstyle jawa camne. yg pasti idok le teman mau yang gaya rambut  pengantin indon jawa yg siap lukis2 kat muka tu. hakhak.
Baju JB reception Ann: SUKA!!~ simple but nice. Suka tgk beading dia. Beading tak crowded 1 baju.senang nak duduk,bangun nanti :) All my SILs SUKA.hikhik. I'll wearing something to cover my hair. no sarang tebuan hairstyle or whatever.haha. kata arab nok. haruslah mak pakai turban kan..hiks Baju Ash: TAK SIAP LAGI!! ado? dah 3 kali fitting ok. konpius Ann. badan ash ni pelik cam hulk ke?

2. Rings
Da pick up! comel :) seriousss..ann terasa sangat cenonet jari ann. imagine my niece yg standard 4 x muat pakai cincin i.hahaha.
  
3. Hantarans
Ini paling kelakar. Serius. after ann&ash kena 'basuh' ngan dua2 family sebab tanak ada hantaran langsung, kami dgn 'terpaksa rela' la cari brg2 hantaran. carik pon brg2 yg PERLU sahaja & GUNA EVERYDAY. contoh: I bagi Ash shaver set. hahahaha. i suka tgk dia clean ok. haha. oh I did mentioned to both families,fine. paling byk 7-9. jgn suruh lebih2. i tanak.now dua2 family tanak kalah. semalam tetiba ramaiiiiii la pulak org nak spons itu ini. ann:speechlesssss *blurr* nape la tak cakap dari bulan lepas ke tahun lepas ke..haha malas nak fikir. nanti lah. dulang pon ann baru nak amik today. boley? dua2 rileks weh. ahaha. wang hantaran. i tak kisah sgt. ann pon tak tanya ash nak bagi berapa. haha. i cume ckp 'sukati awak la nak bagi sy bape..sy pon tak tau..yg penting sy ada degree la..' *senyum tu kasi pjgggg sikit* ahahahaha. tak bley blah weh. ;p 

4. Bilik pengantin
Bapak pengantin sibuk mengecat bilik dgn penuh gigih. sentimental value katanya. haha. dan dia nak buat tiang katil?! ok ann pon tak tau la camne ghupenya nanti. jangan tgh2 tido patah hempap kitorg sudah. haha. bilik pengantin belah kl pon tgh buat now. and ni pon sentimental value jugak ;p sebab from reno to deco ash design & buat sendiri..hehe :) Today pon dia sibuk beli brg2 kat IKEA..i cakap pape je la asalkan bab katil,msti best ok! hahaha..dah siap nanti ann share sale kat memane etc psl bilik k :) 

5. Bridal Shower
Ann actually nak share cite psl my bachelorette party. sangatttt best & terharu my bgfss buat party tu for me..now ann bagi can memasing tgh berlumba2 upload pix kat FB..ada jugak yg dah tgk and comment2..hehe..dah abes kang..ann upload kat sini ye :) 
  
Now Ann nak gi carik florist utk buat car deco. Hari tu dah survey kat JB..mahal nak mam!! deco yg sama kat KL boleh dapat dlm RM150-200..kat JB=RM400 ok. JB brang2 mmg mahal. ;( Spa pon sama. Kat JB, most of spa yg Ann suka dlm RM450-600! *gulp* pergi petik bunga sendiri je la ann,ko rendam ngan aromatheraphy oil kat umah, rasa2 konfiden ko dah naik seri baru kua dari besen tu hah. haha. 

TTYL,Ann

11 comments:

Nora a.k.a Aira said...

Hii Ann, tak try Serentity Spa ke? rasanya dia banyak cwangan. bridal pakej rm335 whole pakej 6 hours xsilap tapi asing by hari =)

sharifuddin N shakina said...

Tersenyum2 kina baca update wedding ann ni..rasa tak sabar nak kawen ni..haha..

.:ANN512:. said...

nora: ann nak gi spa kat jb & kl..sekali buat kat jb for jb recep & bulan 11 nanti buat kat shah alam. over tak?ahaha. sebab tu ann nak murah2 je..mati ann skali pergi 6rat..shah alam bykann tak risau.jb nih. cekik darah!now tgh carik2 cari spa best tapi murah kat jb.hikhik

kina: ahahaha. ann:tak tau la nak rasa pe.ahaha.blom lagi rasa.slow btol kan? haha

ElyaElmo said...

anne....mmg sempoi laa anne ni...bg hantaran set macam tu....ha3

ms syaz said...

ann.. blh i plk i rs berdebar.. hihihi.. ;p all the best chumellest ann.. :))

Cik NeyNa said...

hahaha..
so cute..

jihan musfirah musa said...

hehehe...klakala bace entry ann ney...paper pon good luck moga semua berjalan lancar..;)

.:ANN512:. said...

elya: hakhak. SA shaver yg i beli tu 2 kali tanya betol ke kitorg nak letak atas dulang? kitorg cuma mampu jawab: dengan ketawa..haha

syaz: tenkiu darlings!~

neyna: hehe.. *blush*

jihan: klaka ke? hehe thanks dear..insyaAllah..ann pon harap camtu :)

cik senah said...

best baca hasil nukilan ann niee.. sempoi gila.. (cik senah kat opis nie sampai tergelak kecik dalam hati.. hehe).. sambil2 buat reja..sambil2 reling2 dan hop on - hop off blog2 org.. heheh..

apa2 pun..cik senah ucapkan semoga semuanya berjalan lancar yer ann.. "selamat pengantin baru!!"

p/s: cik senah bakal menyusul jejak ann tahun depan.. insyaallah.. doa-doakan lah nohhh.. :)

fikaryna said...

ann..dah nak tukar tittle nih..tenang2..hehe..

pasal hantaran 2 ada mase lagi..mesti org2 tua bantu2..

Julia Cates said...

Informative blog.
Thanks for share
wedding songs

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Blog Template by YummyLolly.com - Sponsored by Free Web Space