01.10.2010

Daisypath Anniversary tickers

Our RR :)

Lilypie Second Birthday tickers

Monday, January 18, 2010

Potong!!



Masuk nih dah kali ke berapa ntah Streamyx Ann buat hal!!!

Dari start pasang dulu macam2 hal..time apply, kata suruh tunggu..lama gile tunggu dorang tak update2..then kita la byk kali call..siap pergi terus centre..pastuh kata kena tunggu lagi..kawasan perumahan baru katanya..padahal jiran pakai musuh2 streamyx ok je..then, dah ok, service provider plak buat hal..lambat update, tak ingat password..mcm2! kali nih tak tau ape lagi masalah.. I call 100 kata ada kena mengena ngan vista I?!*pelik* then kata maybe ada kena ngan splitter..bila I suruh ajar,*coz I tak paham telecommunication,electronic terms*dia ckp..'ok cik, saya cakap cik ingat then lepas letak phone cik buat sendiri..wth?!

ok.stress..dari hari sabtu ok.
sekarang saya terpaksa singgah lepak di kopitiam utk wifi..saya tak mau ketinggalan cerita2 kawan2 bride2b bloggers..hehe..tak gossip girl la I..hehe!~

harap2 Streamyx I cepat la OK..ni yg terngiang2 iklan 'potong' nih..haish!

Alahaiiiiiiiii streamyx!

9 comments:

Nurulhuda|Adlie said...

annn, depends juga kot streamyx ni, i so far okay okay je, takde masalah, cuba marah2 gila2, suh dia dtg umah cek, ajar pun kadang2 kita bukan paham sangat kan.. hehe..

NahWaL said...

Ann, potong je, pastu amik maxis broadband ke apatah. dalam keta pon leh online. haha (ni serius ni, penah buat. haha)

Riena said...

i pakai tenet opis jee.. lagiiii senang..
kat umah ada kerja lain..x dak masa mau main tenet ann..eheheh

naddynad said...

ala kesian kat Ann,..
tp mcm nak tergelak jugak pn ada bila baca ayat ni "ok.stress..dari hari sabtu ok" comey...

kisah kita laks, rumah mak kita (sec18 shah alam) Steamyx mmg ok no prob..ttp laju walaupn 2-3 laptop berwifi..

tp...
kat rumah kita (pinggiran USJ, kite pki maxis & celcom broadband tp 2-2 pn lambat mcm siput..!! mayb sbb kawasan kot..!! entahla..

tu yang kalau kat rumah sendiri malas nak online...nnti tension..huhu

Nariko said...

sungguh berkesan iklan tu sampai melekat2 kat kepala kita kan.. hehe

i pakai "potong" so far service ok la, masa mula2 pakai problem gak nk dpt connection.. now improving. maka saya happy..

.:ANN512:. said...

nurulhuda : betul3x! i sakit hati ok..hari ni pon i tpaksa 'mnumpang' wifi kat kopitiam nih..huhu..tadi org Telekom call..ingat nak tanya psl Streamyx..rupa2nye tanya psl service telekom..then bile I tanya psl Streamyx..dia boleh suruh I call 100 sampai dapat!arghh!

nahwal : dulu I pnah I gune maxis & celcom broadband..tapi lembab & kdg2 tak dapat..eventhough HSDPA..pastu bila benda tu terjatuh..bengong tros. I da bg my fren.abes skrg camno?haha

.:ANN512:. said...

riena :kalo i masih keje di opis haruslah i gune opis punye kan..senang & jimat kan??pastu bile ada org lalu esp boss,buat2 cam pening kepala tgk computer buat keje..padahal?! update blog!huahua! yela riena, kat ghumah mcm2......benda nak buat kan?ehehee*notty*

.:ANN512:. said...

naddynad : awak!~ btol3x..kat area 18 mmg laju ok..siap boleh curi line2 umah orang lain..takde hal punya..hahaha~ (eh,bukan i tau)

mcm siput!klaka klaka..haha..maka silalah balik ke pangkuan sec 18 utk berinternet di hari minggu..hehe :)

nariko : haha~ye sgt bkesan azie iklan2 spt ini..best! mgkin sbb tuh I pnah join advert line..now i miss my advert world..hikhik..

btw, i pnah skjap pakai si 'potong' nih dulu..dlm sbulan camtuh..ok la,saya suka tapi family tak bagi pakai..betray katanya..huhu..skrg sy plak merana..

MyRule said...

"Potong" aje..hehehe... kengkawan saya ader yang pakai "potong".. and so far so good..:P

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Blog Template by YummyLolly.com - Sponsored by Free Web Space