01.10.2010

Daisypath Anniversary tickers

Our RR :)

Lilypie Second Birthday tickers

Wednesday, January 20, 2010

Nikah Theme

Yay!!!!!~

Oh..Streamyx Ann dah OK!..Alhamdulillah..thanks ladies yg comments psl Streamyx..hehe..comel la comment2 korang :)

thanks to my close biz friend,Ijal sbb sanggup dtg my house and betulkan..*tak payah i susah2 nak tunggu org Telekom dtg*hehe..dah la dia datang tolong,siap bagi hadiah printer 4 in 1 lagi kat I..*I confuse jap,sape yg patutnye bg token ni..haha* anyway, saya syukur sgt2, alhamdulillah... :) and mungkin inilah hikmahnya Streamyx problem..dapat printer daripada tokey kedai computer!haha..

Ok.mood utk m'update' blog sangat membuak2 sekarang ini.hehe.

I nak share my solemnization theme..tapi entry kali ni *and maybe for sanding and tandang reception also, TBC* I tak cerita detail sangat seperti entry2 I sebelum ni (khatam & malam berinai theme)..bukan apa..tetiba I terfikir, benda2 psl wedding ni kadang2 boley jadi sensitive issue pulak ek?..mungkin pada kita, kita bercerita NIAT just nak share ngan kawan2 apa kita punye own 'dream' plan utk nikah,sanding etc..ye la,sekali seumur hidup kan..tetapi dalam pada kita happy bercerita ngan kawan2,sedara mara ke etc, mungkin ada segelintir orang yang akan berkata 'ala,poyo la dia ni' or 'membazir je dia ni nak buat camni camtu' or 'ala,adat je tuh..dia yg sibuk2 nak buat,tak payah buat patutnye' etc..u name it..
*coz arituh I terdengar 1 aunty nih, baik jugak la ngan I..'mengata' psl wedding preparation si polan ni..terkejut jugak I..sbb tak sangka dia cakap camtuh..and I was thinkin..kalo dia sibuk bercerita psl si polan tuh, yg baik juga ngan I..maka tak mustahil dia pon
akan 'berkata' pasal wedding I'..betul tak??*

maka moral of the story untuk diri sendiri : tak payah nak cerita sangat ngan orang*walaupon dalam hati nak share cerita & minta pendapat kawan2 :(* but at the same time I still

POSITIVE THINKER..
lantak la orang nak cakap pe..mulut orang kita tak boleh nak tutup..kalau benda yang baik pon orang boleh mengata..apatah lagi benda tak baik kita buat kan? yg penting NAWAITU kita..yg penting niat kita tuh bukan untuk menunjuk2 or riak or bongkok bongkak etc..niat I hanyalah utk dapat majlis perkahwinan yg impi2kan selama ini dgn menggunakan budget yg ada & up to MY SATISFACTION pun jadi lah..hehe :)
apa yg penting?KERJASAMA sekian terima kasih.

*btw i sbanrnya cakap psl aunty tuh tau tapi papehal pon mohon maaf sekiranya apa yg Ann tulis di atas ada yg mengguris perasaan sape2..maafkan Ann ye..love u all!*

ok..presenting..my nikah theme..*mercun2 raya cina meletop..haha*

{GREY + METALLIC SILVER + OFF WHITE}

For Ash, sume idea da ada dalam kepala..tapi utk diri sendiri tak tau lagi..yg penting i nak something like this: off white kurung modern (simple but nice) + kepala tutup sume (tanak ada jambul2..)..& the idea utk tutup rambut (selain dari pakai tudung) tengah survey2..ada 2 3 ideas dah fikir..cam comel jugak..hikhik..

oh lovely bloggers..if u all ada ideas on pattern/design kurung modern + kepala tu..kalo sudi share la with me k.. sayang korang! :)
Antara baju2 yg I suka..






(oh..if am not mistaken Sab ada pnah post entry psl baju2 kurung modern..cantik2 ok!I SUKA!oh luckly Sab ada..hehe..nanti kalo ada yg Ann berkenan I tgk frm ur blog ye Sab..hehe..hope u dun mind dear :)*

Make-up..yg penting : i nak PEREMPUAN..yang tulen ye..sebab confirm nangis bagai time adat sakinah..maka perlulah make up artist perempuan yg boleh masuk masjid utk touch up balik make-up saya kan..

Favor gift : saya nak sgt kurma Ajwah (kurma Nabi)..kurma nabi nih byk fadhilat nye..moga dapat keberkatan hendaknya..insyaAllah I'll order from my friend kat Arab Saudi..

FULL CHECKLIST

till then girls!
xoxo

11 comments:

NahWaL said...

Ann, for perempuan Sab's MUA Lova cinta santek juge. Juga Seindah wajah .

Syahrir Nurdin punyer baju lawa2 sangat! u can go check dekat kedai dia dekat plaza masalam. =).

.:ANN512:. said...

nahwal : hye dear!~ ha, syahrir nurdin? owh..dia yg buat baju diana rafar kan?thank u nahwal..i'll go there asap..hehe :)

lova..ha tu lah..i ingat pon nak amik dia gak..hehe..now tgh finalise..

thanks for info sweetie :)

Durruz said...

ann, try emmapesona for makeup. i suka, nmpk soft and natural je. hehe.

pasal org yg suka komen2 tu, abaikan je. hehehe..yg penting ann bahagia okey. ;)

take care n hepi preparing. ;)

naddynad said...

ANN : zaman sekarang ni payah lah nak dapat makeup artis yang sudi tunggu sampai majlis selesai...sekarang punya trend dah makeup -SILA BAYAR...i nak BALIK..!!! haha...betull...

bertuah la u kalau dpt yg nak tunggu sampai selesai majlis...hehe

btw..baguss ANN..!! harus di puji niat mahu tutup kepala itew...i loike..!!

Riena said...

ann pasal makeup tu cr yg betul2 berkualiti.. saya dh book dah.ehehehhe

untuk baju nikah eloklah tutup penuh.menhormati.bagus2..niat tu ada...ekekke

nad nazira said...

ann..cari jurusolek or mak andam yang betul2 tiptop k..yg boleh tunggu sampai abes majlis..ade kawan nad tu die nikah kat masjid, tapi mak andam tak ikut gi masjid..tunggu kat umah je..so bile dah nanges2 tuh tade sape nak tolong touch upkan..lagi kesat ngn tisu adela..abeslah mekap kawan nad tu..pastu komplen mekap mak andam tak tahan lame..hehe

jarjar said...

Ann, nikah theme kite sama la..hihih =P

I pun suka sgt Lova Cinta..tapi nak mengangkut dia ke Spore mcm mustahil la pulak kan...but if you know how me dia charge utk outstation..do share wit me k!! :)

womanly me. said...

Oh, my..I'm soo in love with this theme!! chantik~

oh,btw, sy budak bru belajar berblog..and I'm in love with wedding stuff, jom exchange link? =)

MyRule said...

Saya suka off white.. Jgn nangis byk2 tau time keluarga sakinah..nanti x leh stop..hehehhe

.:ANN512:. said...

durruz : oh emma pesona..baik2..nanti i check. :) thanks..btol3x..x payah la pikir kan org camtu..hehe

naddynad : tuh la psl..bley tak i cakap..'eh I bayar..u tunggu la..i client u pe'..bley?hehe

oh..tutup kepala..huhu..makasih :)

riena : baju nikah,mmg..saya mmg nak tutup abes..idak ler spt diana rafar nye baju itu..I cuma suka colour baju dia..hehe :)

.:ANN512:. said...

nad nazira: betul3x..arituh ada my fren nih nikah kat masjid,siap nangis2 pastuh t'tanggal fake eyelash dia..make up artist dah kat umah..malas nak dtg..bley tak?

jarjar: lova cinta!~ i looikkee..hehe..yup2..nanti i share wit u.. :)

womanly me: heyya..thanks dropping by.yes sure..i'll u back k. thanks! :)

myrule : ok mai..hehe :)

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Blog Template by YummyLolly.com - Sponsored by Free Web Space