01.10.2010

Daisypath Anniversary tickers

Our RR :)

Lilypie Second Birthday tickers

Saturday, January 30, 2010

DARAH MANIS?! :(


Hi ladies!~

I tak suka ni..title atas ni..takmo sebut..huhu..i selalu dengar org selalu sebut perkataan ni esp to BRIDES2B kan..mesti korang pon pnah kan org ckp camtu kat korang..hikhik..

Ada something happened to me & Ash.. * I macam tak percaya :(*

2 weeks ago :

geng2 mass com I invite me pergi Pertak..*seriously I dun know where?!* mandi air terjun la konsepnya kan..siap nak buat bbq party bagai kononya..total2 ada la dlm 30 orang camtu yg di invite pergi..and I was like???! YEAH! BRING IT ON gitu kan!..kahkah

i super duper excited..*tak tau kenapa*
i siap awal2 dah mark 'attending' kat FB *tak tau kenapa*
lagi la tau member2 dari Perak, Kedah etc turun KL pon join..yg kitorg dah lama gile tak jumpe..
lagi la excited bila member2 happy bile tau I pon nak join pergi..siap organizer kata sanggup nak beli TALI siap2 khas utk I..kalau2 kena selamatkan I ke kan..*@##!%#$* hahaha

SEBAB..
i tak pernah join sekali pun aktiviti2 yg melibatkan air2 ni sepanjang berkawan ngan dorang..haha..maybe sebab i tak suka bab2 mandi2 sungai ni..sebab I tak pandai berenang*alasan terbaik kan? :)*, leceh nak tukar & salin baju nanti..hehe.

TAPI...
ni 1ST TIME i nak pergi sangat2 Pertak tu ngan dorang sume..*tak tau la nape* maybe I fikir sebelum kawen kan..haruslah menghabiskan sisa2 title single yang ada bersama kawan2..then tiba2..

3 days ago:

Ash tak bagi I pergi..I pelik sangat..eh?!selalu ok je, sporting je..dia kenal all my friends..the only thing he said was 'Tak yah pergi la yang..tau tak u tu DARAH MANIS'.. erk?!
I diam je..

sebab dlm hati I nak jugak pergi..I siap pujuk sume,,siap I promise I tak mandi..I duduk je kat gigi air..I sanggup duduk kat batu2 tu..maka, i lah yang kena jaga food & I lah yang kena panggang ikan,ayam etc tu sume kan..haha

Ash said..NO jugak.. :(

Then, 2 days ago:
After I keluar dari gym..my F-Sis-I-L called me..& without say hello..terus tanya 'Ash mana?' 'Ash mana?' dengan nada kelam kabut..and I said 'eh???! apsal ni kak?Ash mana ada ngan Ann?Ann kat gym ni?!' then dia terus cakap? hah?oh ann tak tau..oh ok2..take care..akak nak call BIL..

Ok..pelik?!wth is going on??

i terus call Ash..* seriously I dah fikir macam2..takut..dup dap dup dap OK?!*
He picked up the phone and cakap cam biasa ngan I*gelak2 ok* tapi i dengar suara2 kat belakang tuh cam kelam kabut*Ok.Fine. I dah start risau.. I call balik tak angkat2!!!..

2 hours later:

His lil bro called me & cakap :

' Ann, kitorg kat SJMC ni..Ash tengah kat dalam..dia bleeding agak teruk la..kaca masuk tangan kiri dia..kulit dia terbelah dlm jugak..kat nadi area..doc tengah jahit sekarang..harap2 takde pape la..ko jgn risau tau..dia tanak ko risau bla bla'

Reaction I? WHAT????!!!!!!!!!! I NAK PITAM SKRG!!!!!!!!!

I dah start enjin nak terus pecut gi sana..tapi di halang oleh sume sbb:takut i pulak yg accident..huhu..so, I tunggu dia balik S.A mlm tu..belikan favourite food utk dia *tak tau kenapa* then,dia sampai je, I nampak je muka dia..oh..Syukur alhamdulillah..he is fine..walaupun tangan berbalut..nasib tak kena nadi! and I pun bertalu2 mcm bertih jagung tanya kenapa jadi mcm tu, nape la tak jaga diri elok2..tau tak awak tu DARAH MANIS..*konsep 'kena' kan balik kan..haha* bla bla & nape tak nak stay kat sana..coz suppose kena stay 1 night..Ash said 'taknak la, nanti sape nak tengok2 kan awak..nanti saya pulak yang risau'..I? Oh..Ash *terharu..sebak*

Today:

Suppose pergi Pertak..I cancelled..few of them pon cancel pergi jugak..huhu..they change plan to aktiviti wajib kami dulu2 : aktiviti melontarkan suara mlm ni..and namanya pon wajib..maka I kena pergi jugak la..nasib dekat je ngan umah..Ash pon tak risau sangat.. Ash pon dah ok..tinggal i takut nak tengok jahitan dia..i takut pitam..huhu

Yang penting,
lepas lunch tadi with my best gay friend,kua2 restaurant kaki I boleh pulak terpelecok kat depan2 restaurant tuh! hahaha..
then, ada sorang kakak ni, member kitorg jugak..cakap agak kuat..
'eh Ann! baik2!darah manis..darah manis..lagi bape bulan je ni..kang tak kawen kang'


*motiff akak tu?hahahaha*

7 comments:

harzharun said...

dear...tgk pic dinding bdarah tu pun dah gerun..hehe...erm, ye kot dear..mmg waktu2 ni darah manis..mudah tkene dugaan...kalo org dolo2, mmg bpantang hbs la..my fren, sminggu kawen, mak dia x bg drive!!!..gi keje bhantar...xke menyusahkan tu?..tp ntah la...

.:ANN512:. said...

ye ke?!
aah kan..cam susah je mcm tu..nak buat keje sume tak boleh..

i cam langgar je..cuma careful lebih sikit la.. :)

Mrs. Amie said...

Helo,

Babe, tue semua dtg dr Allah kan? Apa yg u perlu buat is hati2 tak kiralah mana u pegi.. org tua2 selalu ckp camnie, sbb nak avoid benda buruk berlaku kononnya.. but we have Allah.. so, tak perlu risau and take care of urself kan? My 2 cents ;)

sophisticated bridezilla said...

owh no, tgk splash darah dah takot. huda drag me to ur blog. dugaan memang sangat besar babe. as long as u can handle and accept it, alhamdulillah. just to be more careful ek. hehe. mcm nasehat cekgu2. becareful with ur steps *wink*

~ thalhazlin ~ said...

huhu. take care ann & ash ya!

Ami Schaheera said...

omg so scary!! tengok darah tu pun dup dap je rasa... u and ash so loving2 romantic couple, and sangat ada chemistry sampai boleh terasa something gonna happen kan :)

i harap ash cepat sembuh, and take care of yourself too ann!

Sarah Abd Rahim said...

Benda darah manis ni memang benda 'betul'. My hubby and I pun tak percaya sangat sampailah benda buruk jadi kat kita berdua. Just 3 weeks before the wedding (otw balik dari JAIS lepas submit borang 2A hehe..) kereta kita skid kat highway and crashed into the concrete divider kat tengah tu. Alhamdulillah kita berdua tak cedera parah, kereta yang teruk. Total damages: RM23,000.00; nasib baik insurance cover. Kalau tak, memang bankrupt la kita. Nak² 3 minggu sebelum akad nikah..

Selain dari tu, banyak lagi benda² malang yang kecik² berlaku kat kita berdua. So please take care before your wedding ya.. *hugs*

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Blog Template by YummyLolly.com - Sponsored by Free Web Space