01.10.2010

Daisypath Anniversary tickers

Our RR :)

Lilypie Second Birthday tickers

Sunday, December 5, 2010

Berita TERGEMPAR

Sayugia ceritera bermula...

2008 
After the DISASTER merisik  Part 1Part 2Part 3 Cik Ann tu pon ber-promise bagai to her self. 
For her wedding nanti niat dia nak buat yg TERbaik & with proper PLAN. Start la dia dok mengevey2 everything about wedding stuff. Siap beli buku konon KHAS untuk wedding. Kenangan terindah katanya. haha Sampai LA ni ada tu hah tersimpan berabuk tak guna. haha

Actually awal tahun tu, Cik Ann tu ada bridal business. Dia ada pelamin, brg2 sewaan, from A-Z la senang cite. Tapi idok la hebak bebenor tahap NGI. Time tu pon orang melihat wedding ni lebih kepada package wedding yg di offer by bridal boutiques.So,more to colour theme. Mana2 butik pon lebih kurang sama je dari pelamin - baju. Tak byk sgt choice. At that time, trend orang lebih kepada mainan warna.
Cuma BIG PLAYER je mampu start main gah, meriah punye wedding sebab client pon bukan calang orang, tapi time tu THEME wedding belum fofular. 
More to FRESH flower decorations full for 1 dewan / hotel. 
Sempat bertahan 1 tahun, then TERpaksa di tutup :( Cik Ann menerima tekanan yg sgt HEBAT drpd pelbagai pihak. Idea2 yang lain dari yang lain tidak di terima pakai oleh masyarakat. Baik teman seperjuangan dlm industri ini mahupun client. Belum lagi org2 M yg busuk hati. PHD sgt tinggi.
Sementelah Cik Ann masa tu masih MUDA.
Biasalah orang2 dewasa mana nak pandang idea2 mahupun pandangan daripada orang muda.
Biarpun idea itu BAGUS utk kebaikan semua.
Itu LUMRAH.
Kebetulan masa tu rezeki business C(my main biz now) bermula & semakin mendapat sambutan.
Rezeki kahwin brangkali ^_^
After fikir pjg,*merajuk mungkin ;p* Cik Ann SOLD the business bridal tu :(  
   
2009
Start plan nak kahwin.
Suppose dia kahwin tahun tu, tapi keadaan tidak mengizinkan kerana tuntutan kerja.
Bila dah start meng-survey brg2, mula lah rasa RINDU pada wedding stuff.
Tiap2 bulan beli bridal magazine, pegi wedding expo sana sini.
Pergi wedding orang, memang paling suka la. hehe
Tapi pergi butik pengantin, Cik Ann tu tak suka.
Bukan sebab apa, sedih sebab teringat2. huhu
Then, Cik Ann pon buat la belog konon nak hiburkan hati + kekonon diary online la nanti nak buat kenangan la camne dia buat preparation nak kahwin.
So LUPA sekejap. Sebab tetiba dia SUKAAAA gila dapat ramai kawan hasil berbelog.
(^_^)

2010
Huii, tahun 2010 tahun penat yg amat buat mereka. Sebab dua2 kerja bagai nak mati. Carik duit you ahaha. Ramai juga kawan2 dorang terasa hati, sebab dah susah nak jumpa hang out,
esp those yg mungkin tak faham lagi camne perasaan orang nak kawen.
Nanti kang dorang nak kawen, ha tau lah camno Cik Ann tu ghaso hah.
Awal tahun, Cik Ann dah ber-AZAM siap2. Sewangat Waja ok. *Gila aahh ;p*
 'Mungkin tahun ni untuk aku'
'Mungkin ini lah masa yg PERFECT untuk aku prove to EVERYBODY yg idea2 yg di katakan'
PELIK
TAK PERNAH2 DI BUAT ORANG
MEREPEK
ADA KE PENGANTIN BUAT TEMA CAMTU
TAK KE NANTI ORANG DOK MENGATA
NANTI SEDARA MARA KATA APA
TAK DE PON DALAM ADAT CAMTU
NANTI TAKDE ORANG NAK DTG MAJLIS
...................................
*fill in the blank la.hehe*

So Cik Ann berdiskusi la ngan boyfren dia *sekarang dah EX dah ;p* boleh tak dia buat untk majlis mereka sendiri. She need to do this. Nak prove camne kalau tak buat?And kat sape punye majlis?
So, kat majlis sendiri la.
Paling penting dia SATISFIED with herself.
At least, dia buktikan dia boleh buat.
At least, dapat juga dream wedding,buat kenangan TERINDAH. ehehe
 Mula lah dia merisik vendor2 dan kawan2 dulu / baru terlibat dalam kancah wedding ni ;p
And susah juga mula2 nak dapatkan keyakinan semua utk buat majlis ni.
Tapi, kalo yg member2, biasa lah semua muda2. Opkos suka idea gila2 camtu. hehe

Alhamdullillah.
Semua nya selesai & everybody suka ^_^
Paling mengejut, Puan Ann tu received LOTTTS of emails (>2k mails) mengucapkan tahniah & paling esksaited
 peoples MINTAK QUOTATION dia jadik wedding planner.
Dalam hati Puan Ann, ada huge GARDEN penoh flower. Suka tahap DEWA weh dia.
And syukur, tetiba dah banyak JOB menungguuuuu. ^_^ ^_^
So far, quotation next year byk dapat from bln 2,3,4,5,6,7,10,11,12
Tapi tak semua dia terima. 
Biarlah quality do the talking,bukan quantity di perkatakan.
Depends juga pada worth it atau tak sesuatu job tu. 
Ye la, nak byr budak2 dia, plan lagik etc.
So after fikir miliion kali,
baiklah. Kita cuba. More to side income job. 
Sebab Puan Ann tu dia ada main biz yg perlu de beri perhatian.
Insya Allah, if rezeki dia lebih dlm WP ni, sape tahu dia dpt buat sebagai MAIN BIZ? :)
Bersempena pada tarikh keramat,5 Dec 2010 bagi diri Puan Ann, 
*sape tau? :) *
saya mengumumkan saya menjadi 
WEDDING PLANNER
dengan berbekalkan nama picisan,
'ANN the .................. PLANNER'
*Cuba teka ;)*
Segala pertanyaan & quotation, sila email kan di annescapade@gmail.com / FB Ann
Teruskan menyokong & meng-VOTE Cik Puan Ann.
Belog masih dalam pembikinan. Akan di beritahu kelak ya.
Kepada SEMUA, 
terima kasih tak terhingga di atas SOKONGAN JITU PADU dan MANTAP anda. Si Ann tu terharu (*_*)

OH. Mlm tadi ada seprais utk dia.
Antaranya bunga ini :) Nanti lah si Ann tu ceghita. 

Salam sayang buat kamu!

31 comments:

Beauty n The Beads said...

Happy besday Cik Puan Ann & all the best in ur 'ANN the .................. PLANNER' biz :)

http://beautynthebeads.blogspot.com
http://www.facebook.com/BeautyNtheBeads

Anonymous said...

Yeah i loike..tahniah gud decision..ann bole wat x kalau dkt perak..?-huda-

veelara said...

ann=smoga bjaya ye..InsyaAllah u akan bjaya...gud luck dear

harzharun said...

melatop!!..tumpang suke!

hana yoriee said...

Ann..sy sentiasa support u!! pedulik pd org yg phd itu..=)

LittleSunshine said...

Happy birthday Ann..
wah perit btul kehidupan Ann..
tp skrg??Alhamdulillah..Ann dh berjaya buktikan Ann boleh bUat..

We all Blogger B2B always support u..
chaiyookk!!!!!

Gud Luck...........

anaztasias aira said...

love it !!!

Mrs Shareeda said...

hadoi.. ingat muncul ann&ash junior ke. hihih..anyway good effort.. klu i pun talented mcm ann sure nak wat bisnes camtuh gak..chaiyok2 ann.. eppi besday also..

Anonymous said...

'ANN the gorgeous planner'
or
'ANN the fantastic planner'
or
'ANN the marvelous planner'

m i rite ann??

dari~ummie said...

serius cik ann,your idea sgt vogue and fresh! cumel sgt ;)

cik senah said...

:) semoga berjaya dengan apa yg diimpikan.. dipermudahkan segala yg dirancangkan.. (aminnn..)

p.s : nntkan emel jawapan cik senah 8/12 nie nohh.. hehe :)

Anum said...

Tahniah Ann, teruskan saya menyokong anda

ElyaElmo said...

yeay!! ann..tak sabarr nk tgkkkk hasil untuk thn depan :)

Jan@Afzan said...

Thanks cite kan kisah u sampai kawen dlm teknik rumusan...hehehe. What ever ann buat, Jan support dari belakang. Ok,sis!!! All the best. Dan tak sabar nak tgk first project ann as WP.. gud luck

p/s : klu jan tak kawen lagi, sure dah panggey ann jadi WP dengan budget yang tertentu..hihihi

LisaLisut said...

congrats Ann :)semoga murah rezeki!

[ Hanie ] said...

alhamdulillah...
ou deseved it ann :)
sgala penat lelah sgt berbaloi skrang ni bile ramai yg hargai. Teruskan berkarya dan meluahkan idea2 yg dabomb tu yer :) ramai plak blogger jadi WP ni eyh..best sgt tgk kejayaan semua :)

Queen4ADay said...

aaaa...envy u ann (envy positip tau=p).u dpt buat bende yg u suke sbg income.please do try. Glad to see a person succeeded doing things that she loves=) gudluck!and..congrats on the new title and..of course for pulling out a marvellous wedding ever!^_*

adorable ~A.N.A said...

dear ann!!! i belip u can!!! suke sgt u jadi WP!!

"cikkin" said...

congratulation pn Ann!!!!
yeayy..bulih mintak quot x?? hehehe..

modusoperandi111209 said...

dear.. bisnes u mesti meletop punye lh. suke idea baru + gile2 dlm wedding u tu.
yg plg sy suke.. pelamin tu. =)
all da best ye..

.:Cik Puan Ann:. said...

beauty & the beads: akak!!!!~ nak 1 baju penuh beads akak yg meletop! hehe.anyway thanks kak :)

anonymous: eh,bolehhh.. tapi kena tgk jugak budget dear..worth it atau tak.itu sume di ambil kira. mail me k dear.

veelara: thanks dear :) ann akan buat yg terbaik,insyaAllah :)

harzharun: terima sudi tumpang..hehe

hana: makaseh :) btol3x. ann dah tak kisah orang2 phd tu.hikhik

.:Cik Puan Ann:. said...

little sunshine: gitu lah..hehe nak senang bukan senang kan..hehe biasalah, orang yg tak pandang dulu tu, bila tgk benda tu menjadi,baru la nak pandang balik. lumrah manusia. huhu. thanks sgt2 for ur support dear.appreciate it!!! :) take care darling.

aira: love it too!

shareeda: thanks dear! erk? ash&ann jr? amiiiiiin la cpat2! hehe thnaks for ur support :)

anonymous: ok, sume u punye sgt best ok! ann tak tau nak pilih mana..hehe

dari ummie: ye ke? terima ksih ummie :) ala, ann biasa2 je. idea2 pak abu,ngi etc lagi gempak dari ann.huhu

.:Cik Puan Ann:. said...

cik senah: amiiiiiiiiinn :) tgh tunggu la nih. cheq tak sabaq nak dengar. hehe

anum: terima kasih anum :)

elya: ok.ann dah cuak dah elya.haha. insyaAllah ann akan buat yg terbaik.ehehe

jan: rumusan katanya!hahaha. ok. spm bm a1 ok.ahaha.takpe. nanti baby shower panggil ann ok.hikhik

lisa: thnaks lisa!! :)

.:Cik Puan Ann:. said...

hanie: terima kaseh hanie :) ur daughter sgt kiut miut ok! :)

queen: tq dear wanie. alhamdulillah. pape pon usaha tu mmg kena lebih la if nak dapat kan apa yg kita nak..kalo kite ni di lahirkan senang, sume benda kita yg kita suka nak buat kita dapat buat.hehe. anyway thanks for ur support sweetie! :)

ana: tenkiu koz u belip in mi!!! hehe ^_^

cikkin: hehe. i dah reply ur mail :)

modusoperandi: thanks dear. doakan ann bjaya as a WP ok.hehe

fati said...

Waahhh!!! Gud luck Pn Ann!!! semua terus succsess, ya! blogger semua support u!
nak senang bukan senang, kan?

rose said...

gud luck ann!!semoga semuanya succsess ok!u r da best!

hope name u akan jd sebutan rmi kt luar sne nnt..=)

jgn lupa kami plak..hehe =P

fikaryna said...

ann..moga berjaya..dan diberkati..

hepi 4 u!

Anonymous said...

ann dear

Bler mau update belog lagi ni :)

0sh!Nz d' sen0r!ta said...

yeay.. gudluck sis!!!!!! go go chaiyuk! rezeki kak ann la ni.

.:Cik Puan Ann:. said...

fati: ya betul tu!~ ehehe thanks dear :)

rose: ape plak lupa..insya Allah akakn sentiasa ingat..hehe

ryna: terimas ryna :) amiiin :)

anonymous: hehe.sorry sgt dear.bz gler..ni ann baru bukak blog ni.. thanks for ur support! :)

osh: ehehe..amiiiiiin byk3X! makasih :)

jarijemariEVENTS said...

Congrat ANn & Ash for the awesome Weddingg.. very like it!.. mmg out of TheKotak u! dpt i byngkan kepuasan u dgn wedding u sendiri. sama lah our motto pun nak buat BIAR SAMPAI PUAS!!!..kan??

'Ann the ............. PLANNER'??
that is really COOL decision Ann!!
syabash ...
syg la, idea2 fresh yg u ada tu x di salur keluarkan... :)
Nice 1. Sgt yakin yg u akan jadikan Biz ni sama penting dgn MAIN Biz u skrg.

*mayb jjE akan jadi kan u pakar rujuk nanti. boleyy kann???

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Blog Template by YummyLolly.com - Sponsored by Free Web Space