01.10.2010

Daisypath Anniversary tickers

Our RR :)

Lilypie Second Birthday tickers

Wednesday, January 26, 2011

Ciuman Pertama Yg Pasti Maut

Wtfish?? Mati lah Ann. Pasni org google psl horny2 masuk terus blog Ann. bahaha.

Hello peeps :)
Ha, entry kali ni SANGAT PENTING. I can't wait to publish entry ni since Ahad ok.
It's about YOU, yes you my dear gorgeous readers & hot followers. It's about ALL peoples around me. Ni sume sebab THIS BLOG! Pasal blog ni lah bibir Ann akan jadik besar lebam tapi SEXY macam Angelina Jolie ;p

This time, allow me to write about non-wedding stuff or tips ya.heee.
Selama ber belog Ann tak perasan pon. Ok.Mungkin Ann perasan tapi tak rasa apa2.Natural. Tapi tetiba last week, macam2 perasaan Ann. Bercampur2. Tetibe je -_- Dan Ann memang tak pernah sangka sama sekali macam2 benda boleh berlaku dengan blog ni. Ann still ingat, in 2009 Ann start ber belog. Time tu ber blog bukan sebab nak blog hop ke share2 idea ke hape, sebab tak terfikir langusung ada boleh camtu. Boleh ada kawan2 blogger, letak nuffnang, edit2 html2 bagai jadah tu. Time tu gila buta IT weh. haha. Buat blog sebab fikir macam online diary. Diri sendiri baca. Time tu pon dah fikir nak kahwin & baru rasa nak tgk balik wedding stuff after Ann fed-up & gave up on my wedding biz in 2008. WP story Tak tau pulak ada org baca2 belog picisan ni & tak tau pulak blog readers tu open to anybody. Gila bongoks dowh time tu. hahaha. 

Then last week, Ann just realized something. *TETIBE* Antara2 sebab musababnya :

1. Hasil ber belog tentang wedding stuff dari 2009, macam2 benda Ann dapat. 
DAPAT ramaiiii kawan. Tak kira lah dia bloggers atau non bloggers & dari pelbagai latar belakang pekerjaan. Share tentang baju pengantin, designers, decorator dan sebagainya. 

2. DAPAT jumpe bloggers. Time tu Diah ajak Ann untuk sama2 join committee utk organize 1st bride blogger gathering. 1st blogger Ann jumpa - Diah & Anil. Time tu jumpa utk discuss psl gath tu. Then jumpe commitee members yg lain - Amy, Azie, Wawa, Qis, Jai, Nad, Ashylla, Abby, Sha etc. SANGAT best gath tu. Jumpa & berkenalan dengan ramaiiiii bride2be & exbrides yg sgt sporting. Exchange knowledges & gossips and kat situ juga lah I bring my bff, Najib Salman sebab Ann nak mempromosikan dia sebagai 1 of upcoming designers. Time tu dia masih student lagi. Alhamdulillah dia pon dah semakin byk job skrg & harapnya dia tak lupalah Ann if dah berjaya nanti. heee :) *CIUMAN HANGATTT di pipi buat KAMU bride bloggerss!!*

3. DAPAT pergi ke 'rumah2' jiran bloggers yang cantik2 'deco' layout rumah blog memasing. Entry2 yg meriah! Bila berbual thru comment box rasa cam kawan rapat. BEST :)

4. DAPAT ramaiiii followers. Ini paling tak sangka. Sebab selama Ann berbelog Ann tak pernah terfikir pon akan ada org follow my humble blog. Sape lah Ann kalo nak di banding kan ngan Hanis Zalikha kan & other bride bloggers yg lagi ramai followers. Ada new bloggers yg email Ann kata malu nak kawan sebab takde follower pon katanya. To me, ramai atau tidak follower sesuatu blog itu...it's not a big deal. It's not about follow meng-follow. The most important thing tentang dunia blog, pembaca LOVE isi entry blog itu. Ada org LOVE blogger tu punye writing style / personal life style / hobby / sebab dia cantik,rare etc. Subjective. Yg penting, deep down Ann sangat TERHARU ngan ALL my followers yang sudi mengikuti AAWG blog ni :) Kalau dapat sampai 512 followers pon dah cukup HEBAT buat Ann :) *my lucky no  ;p* * *CIUMAN PANAS di pipi buat KAMU all hot followers!!*

5. DAPAT jumpe live ngan 'silent stalkers'! Awww! Banyak kali  :)

Latest, last week. Ann went to One Utama. Masa kat OU, kat craft haven, ada this 1 bubly girl tegur Ann dengan gaya yg 'khurafat'..hahaha. sebab dia pegang my hand tetiba secara lembut dari tepi ya sambil tengok mata I. 'Cik puan Ann!' sambil usap lembut tangan I. Opocot! Terkejut mak! Her name, Rina. My silent reader katanya. Siap tanya terus kat situ, camne nak kira kad kahwin? haha. She said something about my blog and my 1st impression : BLURRR *ba alif ngang betol! ;p*+ TERHARU + HAPPY tapi dlm hati sebab 'shy shy cat'. hihi. She said- 'Ann, tak nak buat 2nd gathering ke? If ada, gtau Rina tau, Rina dtg support you! I siap suruh all my stuff dtg ur gath nanti. hee. Dia kerja gomen. Penolong pengarah something. Nice to meet you Rina :) 
p/s: kalo i buat gathering kat shah alam, ada tak org nak dtg?hee 

6. Ni kelakar. Time tu kat Pyramid. Jumpe client. Bukan wedding client. Sekali rupa2 nya silent reader belog Ann yg x seberapa ni juga :) Yang kelakar, dia dok cerita la dia nak kawen & selalu refer to 1 blog ni. Dia siap promote ni kat Ann. ahaha. 'Nama dia pon Ann. Funny ok blog owner ni. Sempoi la dia tulis. Tapi memang best baca blog dia. Byk benda dia share psl wedding stuff. I hari2 bukak blog dia. Tapi sekarang dia dah lambat update. Dia bz rasanya sebab dia wedding planner jugak. Wedding dia pon dia buat sendiri. Gila kan? Ha baca lah Ann. I bg nama blog dia'. 1st impression Ann? Tak tau nak gelak ke nak buat hape time tu. So Ann pon layan kan. 'Ala, sayang la kak. Ann dah kahwin la kak' 'La, ye ke? Tengok muka muda lagi. Ingat anak dara lagi..hehe' Nak balik, dia mintak bb pin no. Sebab dia suka our stuff & nak jadik dealer to my biz. Then dia nampak pix kat my BB. 'Eh?? Nape pelamin ni cam blogger Ann tu?' 'Saya lah Ann tu kak..hehe' *Ampun kak Dila!* Then dia jerit kat situ ye uols. Really? Nape rambut lain? x cam! Ann!!!! You have to be my WP! Muka blush. Hehe. Dont worry kak. Ann bg akak discount. hehe. TAPI..Tapi sayang..lala *mode:Saleem tgh nyanyi ;p* date dia dah ada org lain book.huhu

7. Last year. Dapat 1 email. Dari shiapa? Dari longgg lost friend. Dia kata 'Ann! Ingat lagi tak kita? Kita dulu kecik2 sama2 main kahwin2?! erk? pakai2 gincu, main masak2.. Ann? BLURRR. *tak boleh buat ape dah uols.mak mmg konsepnya blurrr sepanjang masa.hahaha* Cerita punya cerita, dia follow blog I dari 2009 lagi & dia dah lama nak email Ann tapi takut salah org. Rupa2 nya kawan Ann masa tadika. Ko hado? Sah2 la Ann tak ingat. Memory lost byk mkn semut. tsk tsk. Insya Allah dia kahwin next year :)      
      
8. Kawan2 yang mengenali Ann masa sekolah rendah, menengah, kawan2 kat uitm, - junior & seniors, clients etc rupa2 nya dalam diam2 ada juga yang sudi baca belog picisan Ann ini. Secara jujurnya Ann tak pernah bagitahu kat org secara direct Ann ada blog. Bukan sebab taknak share info ke ape, to me, macam tak bleh blah promote2 blog sendiri. if biz ok lagi, ni personal blog kan. Cam malu.hihi Ann realize kawan2 tahu psl my blogs bila berjumpa / hang out / kat fb. Ada yg jumpe bukan nak tanya life masing2, tanya Ann   'apsal lambat update? Bila story baru nak kua?' Ko ingat aku paparazzi? hahaha. Yang sentap ngan Ann pon ada sebab x bgtau. haha. Sangat teruja & terharu bila kawan2 bg semangat & bg comment yg memberangsangkan about tis blog. 

9. Plg Ann teringat2. This 1 guy. My old friend masa sekolah menengah. Sgt ROCK. Masa sekolah menengah tak pernah cakap pon. Say hi bye je. Sekali last 2 weeks *I guess dia blog hop & plan nak kawen kot* dia msg Ann kat FB & comment pjg lebar about my writing style & all stuff kat tapak rumah AAWB ni. And he said - Babe, lu jgn stop writing even ko dah kawen. Ko inspire ramai bridetobe out there & ur writng style best! *meleleh air liur gua dengar bro!* p/s: acab, aku sponsor suara aku nyanyi lagu i don't want a miss thing masa ko kawen okeh?! ;p*

10. Ann tak boleh lupa when few days ago, 1 of my friend, Aishah. She called Ann. Dia yang Ann kenal selama ni, sangat HIPERactive, talkative. joyah bedah tipah sume title dia sapu la sng cite. haha. Tapi masa call Ann haritu suara sgt tegang & serius. huhu. Bual punya bual, then she said something Ann rasa SANGAT TERHARU + NAK NANGIS sebab Ann tak tau pon dia follower & silent reader blog Ann. And then she said - 'Aku tau babe ko mesti rasa just nak share cerita & experience ko. Takde niat lain. And aku kenal ko. Ko mmg passion gila towards wedding2 ni. Dah lama dah aku nak cakap act benda ni. Act aku bangga ngan ko sebab ko buat semua psl wedding ni bukan utk org lain / tunjuk kat org lain. ko buat utk diri ko sendiri.utk ur satisfaction. see? org2 dulu yg sebok condemn tu nampak kan ko boleh buat. ko realize x? sikit sebanyak ko inspire other brides to be dlm preparation wedding dorang. bla bla' Ann? *Speechlesss. Tgh drive time tu. Nak pergi Subang tapi tak sedar dah sampai PJ. Sebab pay attention to my friend. LOL*

*CIUMAN PANAS berapi kontroversi di pipi buat korang all silent readers, friends & families!!!*

Dan last Sunday, Ann received surprise gift from Ash the SEXY husband. New DSLR for my dedicated wife si Ann wedding planner katanya. Motivate sangat!Even x reti lgsung nak guna.hehe Tapi dia siap kata: Jangan bawak ke mimpi pls idea2 bernas wedding utk client awak tu. hahaha *Mode: HAPPY! Rasa nak buat fulltime WP sekarang.hee*  *FRENCH KISS for you dear Ash. Sila tutup mata y'all ;p*

Last but not least,izinkan Ann nak ucapkan terima kasih byk2 sebab bg lil respect to this blog, sudi & suka baca, menjadikan blog ini sbg inspirasi, link,share & bg credit about this blog, or bg award kat ash&ann blog, comment & chatting, add ANN / AAWG kat FB, tegur Ann kat luar or promote2 kan blog Ann kat kengkawan sedara mara. Tq sebab bagi comment2 yang menyenangkan hati & mata tidak kira di FB, blog & emails. To those yg sudi dtg my wedding receptions, both KL&JB, mucho gracias. Juga Maaf. 'Tolong ingatkan Ann' jika Ann lambat dlm reply all mails / comments. Mungkin terlepas pandang. Ann sangat busy sejak dah kahwin. Alhamdulillah. Rezeki kahwin barangkali.

And especially to all my wedding clients.... thank you so much sebab trust Ann utk jadik ur WP & can accept all my lil crazy ideas :) Kepada semua, nanti kan kemunculan _ _ _ Blog very soooon :)

Thank you. Thank you so much. *I feel blessed*
*FLYING KISS to y'all ;)*


*1st ciuman Ann buat lelaki bernama suami*

28 comments:

ElyaElmo said...

lepas ni jumpe ann bg ciuman panas btol2...hahahha

LisaLisut said...

excited betul i baca dengan lajunye.hehe

Renee Meow said...

Ann sila lah buat satu lagi gathering yer.. confirm meletup.. :D u rawk..! ;)


meow~
http://reneemeowwedding.blogspot.com

GoJeS said...

pnuh ngn emosi post ni...Like..LIkEEE:)

h e r n y z a r said...

ann buat gath lg.. pasni sara leh join.. hehehhe~! nk sgt jumpa ann.. :)

Anonymous said...

im your silent reader too...! selalu je bace..almaklumlah..teringin gak nak kawen2 ni..tp taktau bila...haha..lama x jumpe kan Ann..aku tgh prob sikit pun skang ni..so tgh menenangkan diri sendiri .. ann.. nnti jd WP aku leh...?:P - kodec.

"cikkin" said...

yeayyhh..ann the best!! yeayhh..sile buat gathering ye cik puan..saye nak join..walaupon sy masih baru..hihi..*x malu* ;>

'Cikgu Padi' said...

wah begitu banyak ciuman kali ini...hehehee...pape pon all the best ngan ape yg u kerja kan....enjoy ur beautiful life...

Mawar misswateva said...

Ann..CIUM PANAS for u blk!*ummmahhh*
i tawu ur blog lepas Mukhriz tnjuk ur wed pic kt i.heee.
terus gigih search..hee.=D
jum exchange link!;)

cik senah said...

CIUMAN PANASSS utk Ann jugak.. :) tak sabaq nak update info kat Ann..

p.s : Awat lah lambat sgt nak masuk bln 3 niee.. chek nak balik Loq Staq niee.. :P

mizzunderstood said...

ann..we'll always support u!!!
heart ur blog..dont stop writing k?
u really did inspire many b2b out there (& me,of course)
selalu tertunggu2 update dr u.. =)

nizabeba said...

Gathering kat s.alam?? NAKKKK...of course ramai yg trun join nnt!! ok, CIUMAN PANAS kat Ann balik..hehe

J.i.J said...

tgk statement buka laju2.. excited..tadaaa hahah

~ Lady D ~ said...

hi ann! im also ur silent reader. seriously i really like ur writing style. bersahaja.n buat i rasa teruja for my weding prep. keep on writing.

fati said...

GO ann!! semua senang hati dengan cara u... buatlah 2nd gathering pelisss!

aurinh said...

ann -ciuman kontroversi sungguh ko ni... *flying kiss to you!! nyuuuu

farahfatihah said...

bestkan dunia blogging ni

Katak Ijau said...

ann...
i pn sumtimes suri2 waktu opis jengok blog u nih...(haha..well, u know TM kan...) :p
keep on writting..
u inspired me too...
(pss...well, my wed will be on May..insyallah) :)

regards,
Naim

Leonora Halim said...

cik ann... semenjak jadik pn ann nih.. agak emo ya jadiknya.. hahahha.... :) ingat jugak, 1st timem jumpa ann masa bloggers gathering tu.. eh.. takmo buat lagik ke? :)

fikaryna said...

terharu baca en3 nih..:)

sbb ann ni jujur dan baik hati la..

.:Cik Puan Ann:. said...

Elya: hahaha. voleyy. ;p

lisa: hehe.

renee: gath? i'd LOVE too..kalau ramai b2b mau & nak attend, insyaAllah Ann akan buat :)

gojes: u LIKE? :) Thanks dear :)

hernyzar: 1 lagi vote :) Yeay! jom la jumpe sara :)

.:Cik Puan Ann:. said...

cikkin: boleh je join kin...x kisah baru ke lama..aritu pon ramai je non bloggers join :)hehe..

padi: yup. true indeed. i enjoy every second of it ^_^

mawar: oh really? hee :) will link u up soooon! take care dear :)

cik senah: hehe. x pe..pejam celik pejam celik eh dah bulan 3 nanti :) nanti update ann ok :)

mizzundestood: oh ye ke? thanks dear!! :) *happy gila ;p*

.:Cik Puan Ann:. said...

niezabeba: YES! ada org support buat kat shah alam :) ehehe. insyaAllah. if jadik nanti ann akan beritahu.

jij: menghampakan ke?ahahaha. mungkin gambar patut ann letak yg lagi 'mesra' kot..haha

lady d: oh. thank you lady d. now kata2 u plak inspire ann untuk menulis di belog ini.ehehe

fati: yeay! sorang lagik nak :) ha tu lah.nampaknya ramai yg tanya & nak 2nd gathering. i'll think about it :)

aurinh: hey hey eida!if ada 2nd gath, u kena amik booth belakang i lagi la.hikhik

.:Cik Puan Ann:. said...

farah: yup. tapi pada ann BEST itu subjective. ada org buat blog untuk menjatuhkan maruah org lain. ada yg bertujuan bermegah2. so pembaca yg baca x sedap la kan.. ada blog yg best. tentang life dia yg best, traveller etc. depends. dan ann rasa true blogger adalah blogger yg betul2 menjiwai dunia blog. bukan hangat2 tahi ayam. sebab=blog itu komitmen. pjg la pulok kan ;p take care dear :)

katak ijau / NAIM my ex client: hey u! :) lama x jumpe kan?? thanks dear :) x sangka u pon baca belog i.hihi.malu sekejap.OMG.u pon nak kawen dah? jemput kitorg tau! :) may? when? congrats in advance dear :)

leo: hye dear! i still remember u dtg my booth masa kat gath ritu :) emo? hmm. NO & YES. NO sebab i dont think sebab dah kahwin jadik emo ke hape. YES sebab maybe before kahwin ann x de masa to think about benda2 lain selain kerja & my wedding. so focus ke situ. maybe ann kurang sensitive about what happened arounds me dat time. after kahwin, ann dah ada masa sikit,tak fikir pasal benda2 wedding ann. then tetibe je ann terfikir kan balik semua benda ni & i feel blessed.di klilingi oleh semua org yg baik ngan ann :)

ryna: ryna!!!! bila due? ryna antara yg selalu dulu rajin blog hop kan masa 2009..hehe oh.komen ryna sgt menyenangkan. terima kasih ya ryna. take care tau! cant wait to see ur baby :)

anonymous / KODEC advert friend: kodek!!! OMG. macam mana aku bley terlepas pandang ko nye comment dec.huhu.sorry :( lama kan x jumpe ko dek? rindu dowh nak karok ngan ko :) anyway, how's ur studio? aku offer babe, jadik model picisan ko.ahahaha. ada prob? why? call me!anytime!as always,i'll lend my shoulder for you :) jadik WP ko?! takde hal la dek! ko cakap je bila ko kawen.aku bawak turun all my team serbu perak yob!hehe

hana yoriee said...

Ann..wah..hengat apelah story nye tadi kat entry ni..mmg touching habeslah baca..mmg best dpt buat kawan dr blogging kan?

anyway, good luck ann!! kalau ada org yg nak kawen, sure promote ann jadik wp lah..hehe =)

[ Hanie ] said...

betul tu ann, dunia blog ni byk manis nyer. sia2 kalau kite ade idea n info then tk berkongsi kan?
kalau jumpe ann,dlm blog atau realiti, mmg peramah :) mcm dah kenal lame.
teruskan berblogging ye ann :)

beautybimbo said...

hi ann...saya pulak baru2 jer nak buat b2b blog ni..pasal rasa satu keperluan..senang nak buat rujukan nanti...anw, will read about ur blog later to find lots of info :-) (wow such a diva style concept u pakai..sangat kagum..) (tak tahu nak classify apa - chorri)

nadia said...

0la ann!

ann, if u orgnze b2b gath...sure i datang!! plz make it real...huuu

actly i silent reader bl0g u stat frm semalam...juz imagine, sepetang ni i abeskn sume entry u...*gle kentang*
l0ts of tips n inspirati0n...semp0i n kewlll

im getting marry dis june...da fact is i xready pape p0n c0z im blur + n0 one help me...*sadis

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Blog Template by YummyLolly.com - Sponsored by Free Web Space