01.10.2010

Daisypath Anniversary tickers

Our RR :)

Lilypie Second Birthday tickers

Friday, January 14, 2011

Types of honeymoon ^_~

Salam Jumaat to all :)

Quick updates. Masa sekarang terlampau cepat sangat berlalu. Setuju tak? Gosh. Kdg2 tak sempat Ann nak makan. Terkejar2 dlm 1 hari. Akhir zaman sangat kan. Banyak kan lah buat amalan ya semua :)

Alhamdulillah, wedding album dah siap yaww! Both side ok. Heeee. *SUKA GILA* Akan update secepat mungkin & share piccas with u guys yah :)

Since ramai nak tau Ann nak gi mana official hornymoon, jom kita bincang psl honeymoon. Topic today *ewah kemain. macam hot chat pulak ;p* :What type of honeymoon korang *ex&2b2* suka? Ha, ingat kahwin je ke ada tema2. honeymoon pon ada tau. haha. Ann mmg SUKA bab tema2 ni. hehe Macam Ash&Ann, since kitrog agak selalu travel, so kitrog prefer tempat2 yg boleh jalan2, amik2 gambar, tgk tempat2 bersejarah, berjalan berdua sambil melihat pemandangan sekeliling, tgk gelagat manusia yg pelbagai rupa kat muka bumi Allah ni sambil2 mencari ilham & part shopping wajib la kot.hehe

So kitrog akan opt romantic / historical / city honeymoon. Cth tempat: BANYAKKK kot. Dlm Msia, Asian countries, Europe etc sume ada 3 kateria' tu. Korang teka. heee. Ramai newlyweds prefer beach/island honeymoon macam gi Krabi Island, Sabah, Maldives etc. Ann SUKA tgk couple pix kat beach! :) Tapi....Kitorg tak berapa suka sebab ada trauma case. Ann trauma tgk laut/air2 nih sebab masa kecik almost lemas kat swimming pool masa belajar berenang ngan swim instructor. Masa tu baru lepas terjun dari papan anjal. *Papan anjal katanya ahahaha ;p* My dad terjun selamatkan Ann. haha. Ash pulak. His bff hampir gila sebab tunang dia meninggal kat dlm dakapan dia. *Dakapan? Gila aah BM ko Ann ;p* He tried to selamatkan his fiance from lemas sebab kena tarik kat pusaran air masa mandi kat air terjun mana ntah. Dorang mmg suka join adventurous activities. Mungkin dah ajal dat girl :( Kesian sangat. Like 1 month++ Ash teman his fren setiap malam sebab takut dia buat benda yg bukan2. Dah nak kahwin time tu. Dah beli/sewa rumah. x ingat. Yg penting dia dah order furniture FULL complete utk rumah mereka SEMUA import from BALI ok. Kayu2 cantik gila. Then dia asyik teringat2 his late fiance, then jual semua furniture tu. :( Dats y Ash kalau boleh dapat avoid gi laut2/waterfalls/beach,dia akan avoid. Rasanya sekali je kot pergi main air terjun ngan dia masa bercinta dulu. Pergi ramai2 tapi kitrg je mandi kat celah2 gigi air.haha ok dah terpesong cerita ;p

So, korang pilih honeymoon macam mana? & kat mana? Mungkin boleh di jadikan honeymoon ideas buat other b2b / wedding anniversary vacation ideas for ex-brides  / babymoon ideas for mummy2b esp 1st timer..hehe mesti romantic kan? ;)  

Check tis out! http://travel.mapsofworld.com/honeymoon-themes/

To those yg emails & bg msg Ann kat FB, Ann belum reply lagi, sabar ya sayang. Ann akan reply ikut turutan. Fair & square bukan? :) Ok. Ann nak sambung balik terkejar2. byk gila unfinished business. Ok bai.

Love,
Ann  

9 comments:

K.I.N.A said...

gile sedih kalau cmtu..sob3..innalillah..darah manis..hehe..tgh berpikir2 gak nak gi honeymoon nt..tema : romantic comedy bleh?haha

~ Lady D ~ said...

romantic comedy? comelnye!!! xpenah terpk pun theme tu. nk pk theme honeymoon jugak la. hm i nk g tmpt yg tenang+romantic+artistic! macam kt vienna kot

Daleela said...

if tema shopping boleh? hehehehe

dah tershopping cokelat time g honeymoon di langkawi dulu...

Leonora Halim said...

i wud prefer tempat mcm Krabi = romantic, fabulous food and lots of outdoor activities that i like!! :)

my hubby prefers Bali = romantic, sight-seeing, shopping...

how??????

LisaLisut said...

trueeee ann,mmg cpt gile masa berlalu.to me i suka la sbb cpt kawin.hahaha.bg tips nnt ye.i tgh pk nk hornymoon kat mana...dhla agak "buta" nk cari kat web air asia.tak jmpe2 pn yg menarik dan murah.sigh...haha

mizzunderstood said...

my 1st choice would be Carribean.but since poket xtebal..i prefer Krabi.nice!! plus i can shopping some more!hehehe..
but mr fiance prefer dalam m'sia je.huhu..
any other idea x nk honeymoon ktne?

.:Cik Puan Ann:. said...

kina: pergh. siap comedy kau. ahaha. perhaps gi 1 tempat yg sure rare & lawak at the same time.mmg unforgettable honeymoon lah.ahaha byk places kot seswai.hehe

lady d: vienna?! dem! beutiful place i must say. terbaik kot kalo ann dapat gi..hehe..ann suka!

daleela: yes! itu penting! kalo ann gi langkawi pon WAJIB shopping chocs.hee

leo:perhaps 2 kali honeymoon? hahaha. dua2 best. 1 honeymoon, 1 lagi babymoon ke or wedding anniversary la kot :) ann vote ur husband bley? sebab=romantic place ;p

lisa:oh bout air asia tu..u have to plan wisely..sumtimes org sebok dok tgk 'eh murah la return tix AA ni' tapi lupa on accomodation, transport, food etc kat tempat kita nak gi tu.TIPS. 1st=budget. then dari situ survey & list kan few places u & partner suka,*type of honeymoon camne u guys prefer* then mana yg dlm budget,ok book! :)

mizzunderstood:as i said = depends on u & partner suka honeymoon camne.ada org suka beromantic dlm bilik/villa/chalet.do nothing.sight seeing from the hotel/chalet. ada couple suka snorkeling,beach2 activities. ada couple suka shopping. depends la on u. carribean/krabi=beach/island honeymoon. then u opt la beach places in/outside msia. in msia pon byk island u boleh gi.byk outdoor activities u can plan, sabah,sarawak,tganu byk pulau cantik. :)

mizzunderstood said...

bgs la ur idea..boleh pakai utk plan honeymoon ktorg.hehe..
beach/island honeymoon.yeay!da dpt tema honeymoon ktorg.hehe
tq cik puan ann.. =)

Jan said...

Salam ann..

Huhu...Klu ikut Jan, memang tak sempat gi honeymadu. So, kami decide utk gi honeymadu on our 1st Anniversary..which already happen on 15-16th Jan last week. Theme takde! Kami mencari tempat yang leh ngam BUDGET..kikiki dan yang dekat sebab takleh cuti sekarang.

Theme maybe "To Rest and Relax". So kami gi honeymadu kat PD jekkk..hehe. Kat Legend Water Chalet, dpt room sea view, tido lah semalaman.. Kira ok dan berbaloi lah sebab dapat relax.. dan berdua berjalan. Dan Ann, nak tahu tak..kami celebrate gak kat Nilai3, shopping hahahaha. Dan Our candle lite dinner di MCD...hahaha, sempoi kan!

Takpe lah, takde pulus & masa nak gi memana dan celebrate. Janji kami berdua dan Have fun...Hehehe

That is our story of Honeymadu aka 1st Anni. Celebration... (jgn marah ek)

Bye Ann XOXO, Jan

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Blog Template by YummyLolly.com - Sponsored by Free Web Space