01.10.2010

Daisypath Anniversary tickers

Our RR :)

Lilypie Second Birthday tickers

Monday, January 3, 2011

NeW nEwS

Fuh Fuh asyyshuum!
*tiup2 habuk bersawang kat belog macam dah tak ber tuan ni.huhu*

HAII KORANG!!! *Shouting!* See? caplocks ok! Nampak sangat saya merindui belog & pembaca tegar belog ini. hihi 

HAPPY NEW YEAR to all of YOU dear friends! ^_^

Maaf ya semua. Ann sgt2 tidak mempunyai masa untuk menghupdate belog lately ni. Sampai Ann tarik balik contest WP Ann tak sempat nak buat entry pasal tu. YES peeps :( Due to unforeseen reason, regret to inform that Ann terpaksa tarik balik contest tu. I wish I can explain HERE in tis blog why. Kata berblog ni boleh komunikasi tanpa batasan. TAPI.. I couldnt. *SUPER SAD :( :(* Oh ramai juga contestant *esp non bloggers* email2 Ann tanya why.. mungkin kalau bertemu 4 mata Ann bisa explain. Dun worry. Untuk tidak menghampakan kalian, Ann akan still buat balik contest tu. Just wait ya. Bare with me k :)

Penutup tahun 2010, acara wedding dlm bulan 12 memang sangat lahhh meriah. Banyak kan! Sure korang every week kenyang makan. hihi
Tapi sedih jugak, byk jugak wedding yg tak dapat gi. Sebab? gila ko 1 date ada 10 wedding. Tak ke mak rasa nak panggil Doraemon keluarkan pocket ajaib dia, nak klon Ann lagi 9. ;p
To all yg invite Ann tru FB / msg / cards thank you byk2 atas undangan kalian. 
Moga hubungan yg di bina kekal selamnya, Aminnnn :) 

Antara wedding yg sempat Ann pergi & ada gambar *yg lain lupa nak snap.dem :(* :

My BFF : Izyan 18,19 & 25/12/10 - Shah Alam & K.Pilah N9 
On her nikah - Ash jadik 'saksi terjun' sebab tetiba saksi tu tak dtg! Kesian my fren.
TIPS: Buat B2B, pls take note & REMIND AWAL2 if saksi tu can't make it cakap awal2 / buat back up plan awal2 if let say tetiba saksi tak dtg, da ada pengganti.
Pada pendapat Ann, pemilihan SAKSI NIKAH sangat penting. Ada org main sebat je sape2. Sebab saksi je pon. Not a BIG deal pon. TAPI Ann rasa penting. Sebab : kita nak memulakan hidup baru as a husband and wife. And it's OUR MARRIED LIFE. and nanti nak ada zuriat hasil hubungan kita. So, kalau saksi kita  tu orangnya baik budi pekerti, tau la hukum hakam agama,at least org kata tau basic tentang agama, 
insyaAllah ikatan perkahwinan tu lebih baik & insyaallah bakal zuriat kita juga akan baik la hendaknya. Imagine saksi kita tu yg jenis tak pernah respect mak bapak, teguk air ****, stok kepala 'stone' memanjang. 
Wallahualam. just my 2 cent :)    

Reception : she choose ORANGE ok! hehe Izyan sangat cantik! Her family esp aunties from Penang sangat COOOL. hehe Ingat nak sanggul rambut hari tu tapi malas T_T
Oh sumthing menarik di wedding dia, VIP doorgift dia very unik. *lupa nak snap :(* Tempurung kelapa bentuk macam bonto* ahahhaa. dia kata benda alah tu daripada kedah. mmg ada 1 tempat kat kedah buat brg2 dr ape ntah nama dia tapi macam tempurung kelapa buat doorgift kahwin. Then juntai2 ada pot pouri. Unique!

26.12.10 abby's wed. Same date ngan Liyana, Square Cut Ring blog tu. Suppose to meet my bff Najib kat sana. Tapi tak cukup time coz date tu ada 4 wedding nak pergi. To SCR, selamat pengantin baru & u cantik~! :)

At Abby's, siap ada nama ko. Winter2 sumthing..hehe And dah sampai lama tapi terpusing2. 1 jam OK. Sebab: nama kat banner lain ngan nama dia invite kat FB. Ramai juga i dengar org dok tanya2 eh ni wedding abby & faizul tu ke? hehe kitorg bijak. dok dekat2 ngan org yg tanya. sekali jalan. haha. 

TIPS: Make sure nama glamour anda harus di letak kan sekali di banner anda sekiranya kat banner tulis nama penuh asal ye b2b :)

Met with few gang bloggers, Diah, Amy, Wawa. 
Diah. Ke sana ke mari Ann nampak dia dok bjalan. Tanya2 pasal wedding itu ini cam CNN.haha Dia dah nak due dah.. I teka baby boy.. tapi girl la.hikhik  
Ann tak sabar nak tunggu baby dia keluar! hehe

See..rambut dah ada bangs siot. haha. Itu Wawa. sangat baik hati org nya. Dari dulu lagi mmg Ann & Ash suka ngan Wawa&husband. Very nice couple. 

Amy&Atim, Ann tak sempat nak bgambar. :( Nasib Amy panggil Ann. Tak perasan dia. Sangat comellll ok si lil Anya tu. :) Ann cium2 pipi mulus dia :) Congrats to u my dear amy&atim dah jadik mama papa!!
Interesting bout her wedding, huiii siap ada asap2 keluar masa time makan beradap.. her dress also cantik!slideshow mantap!!i like ur nikah montaj!hehe
Dear Abby darling, thanks for inviting us & moga u&faizul bahagia selamanya! :)   

New year. Ash ajak tgk wayang. Gila ko lama Cik Puan Ann ni tak nengok wayang. Adoooo lah. 
Tgk si bongok Gulliver. lawak nak mam. Ada org tak suka tapi Ann suka je. hihi

Tadaaa! rambut baru ex-bf saya. *gila berpacaran ngan ex-bf dowh!ko ado?* haha

Ok. Rambut baru T_T 
Benci. *baling bantal*
Anak cina ke jawa? jawab cepat.
Ann soh buat rambut lain, lain dia buat. Si Thomas & Guys la ni punya pasal.
Hasil speaking cing cong cin cong, dapat discount banyak.
Tak jadik nak marah. (-__-)


Oh ya. today plan nak pegi berurut.
Kelmarin jatuh di toilet.Licin tsk tsk
Now lutut bengkak, pinggang & kat bawah perut sakit T_T
Dua malam Ash tlg urut kan & I can't sleep sebab pinggang ngilu. hukhuk

Pls doakan Ann tak apa2 eh. ESP bab perut tu yang Ann TAKUT!

LOVE,
Ann *praying hard*

NEXT ENTRY: tentang honeymoon

7 comments:

Cik NeyNa said...

ann..
pergi mengurut tradisional..jumpa bidan ke..
sebab selalu kalau bawah perut sakit maybe maknanya rahim jatuh..sebab tu kita sakit pinggang..
me dulu pernah kena sebab jatuh terduduk..
sakit sampai jalan membongkok ngalah kan orang tua..pegi urut untuk naikkan..
urut tiga kali then ok lah..kalau tak kalau piyed pon senggugut bagai nak rak..
skarang ni stil ada sakit2 gak..tapi tak seteruk dulu..sebab jatuh teruk..so dia memang tak leh baik sepenuhnya..me dulu jatuh masa tingkatan 5..kesannya sampai skarang..

LisaLisut said...

betul apa cik neyna ckp tu.take care ann*nyilu nye dgr jatuh2 ni.tsk tsk*

"cikkin" said...

ish..ngilu juge rase bile bace ni..tp u kuat laa ann..*tabik*
take care dear..get well soon =)

Mawar misswateva said...

ann, hope that everything ok.
cepat2 urut2 ehh..=)

cik senah said...

Alahaii.. adik manis jatuh lah pulak.. hermm.. harap2 tak dak bahagian yg injured terok2 lah nohh.. seriau arr cik senah dengaq niee.. :(

p.s : Jaga diri baik2 naa..? kalau perlu p mengurut.. pi lah na..? :)

fia said...

fia , pun after 2 weeks kawin jaduh kat parking kereta, dkt sebulan tak leh jalan, kaki seliuh ..sampai skrg klu jalan pun kdg2 sakit..and now dah pakai kasut bata je

♥♥♥ wawavtec ♥♥♥ said...

whattttttt??jatuh toilet??how come, how long?
isk isk, becareful taw darl....especially now =)

xoxo,wawa

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Blog Template by YummyLolly.com - Sponsored by Free Web Space