01.10.2010

Daisypath Anniversary tickers

Our RR :)

Lilypie Second Birthday tickers

Friday, January 7, 2011

Ash & Ann 'Nightmare' Pre-Horny Moon

Salam Jumaat & hi all !~

Alhamdulillah Ann dah sihat sikit. Cuma every night kena sapu minyak gamat kat lutut & pinggang. TQ to all yg pray for me. Lap u!

This time, Ann nak cerita pasal our pre honeymoon. Ann mmg dah agak after wedding both of us akan lagiiiii bzzzzz so I have to curik jugak masa utk both of us. Kalo ikutkan selalu jugak pergi travel berdua tapi selalu atas sebab kerja. So..B-O-R-I-NG *dengan muka sarcastic x bley blah ;p*

So, kira ni 1st time pergi berjalan berdua tanpa perasaan bekerja dan ada manusia lain ngikut ya. hehe
Gila baiiii. Bahagia rasa. ahaha. Ke mana? Singapore sajoh ;p Bila? 10.10.2010 Cantik tak planning? ahaha. Lantak la org ramai kahwin date tu, angkasawan kahwin ke hape.. ahaha. Ok serius. Act kebetulan balik ke JB sebab nak angkut hadiah2, jumpe2 orang & my friend kahwin. Pergi USS pon 1 day trip jek. Penginapan : ni namanya pre-honeymoon bajet ye. Toksah membazir tido di Spore. Tido kat umah parents di JB je. Sep duit ;p

Thanks to Hj Slam *nama nak glamor ;p* sebab tetibe sponsor ticket kami :) Gila muda dowh. Bapak sapa la ni..haha
TIPS muda dari pakcik ni : 
Sila kahwin umur 24. Konpem muda. Bluwek! ;p Ann? sah2 la tak awet muda. terlajak 1 tahun ;p
Oh ya. Pergi pon sebab plan mmg nak ke USS (Universal Studio Singapore) je. Tempat lain byk dah gi. Relatives pon ramai kat sana. Parents selalu la gi sana. Dah duduk pon kat JB. seberang tambak je kot.hee. I suka makan dendeng kalo gi Tg Katong..tetiba *_*

jom layan pix :)

10.10.10 8.++ am
Selama ni Ann masuk Spore, Ann tak pernah experienced kena tahan kat kastam. Guess what? For the 1st time in my life kena tahan, like 3 hour +++ ok! And both of us hampir kena masuk jail bergerak! YES. Kat kastam Spore ada jail dalam lori tentera. And 1st time jugak selama bercinta, gaduh besar gila2 kat situ. Baru 10 hari kawen dah gaduh ok :( Tapi sume bukan sebab kitorg actually. Gaduh & bengang pasal org lain. Semua sebab? Kereta my father in law! Grrrr.

Ok. 1 day before nak turun JB, suppose kitorg bawak keta Ash je. Tapi i cheapskate. haha. Ann cakap ngan Ash, ur car 2 seater sport..nanti masuk Spore susah nak parking. Jockey park mahal nak mam. Minyak lagi. bla bla bla then I said why not pinjam keta ur dad?keta standard senang. 2 days je pon. OK. My FIL sporting gila orangnya..and dia mmg no hal la. Bawak la keta Honda dia ke JB & Spore. Before pinjam dah check x de barang2 my PIL inside kereta. OK.

Then masa hari kejadian kat kastam Spore tu, kitorg as usual la. senyum je macam innocent. yea rr. tak buat salah kan. Then, tiba2 officer kastam tu suruh kitorg keluar daripada keta and said 'ok. there's something wrong with ur car. Ann tgk Ash. Ash tgk Ann. *BLURR* Erk?!

Bukak sume pintu keta. OK. Clear. Bukak bonet. OK Clear. Kosong. Sekali........................................
dia bukak bawah bonet tempat simpan tayar......................................... PENUH ALL PARANG, SABIT, PISAU, KERAMBIT etc etc u name it!!!!!!!! I was like......................................S-P-E-E-C-H-L-E-S-S!!!! Sah2 la kitorg tak tau ape2!!!!! Bawah bonet keta kot!kalo tau bawak jek keta sendiri :(

Ash cakap : S**t! and he look at me. Yes I know siapa punye brg. My FIL cikgu yg dah retire. So hobby dia everyday berkebun. And barang2 tu sume barang2 dia pergi berkebun. YEs. Pergi berkebun bawak Honda City baru ok. Time tu Ann tak tau nak ketawa or nangis.

Gila baiiiii. BERDERAU rasa nak GUGUR JANTUNG. Imagine 2 lane tutup sebab officer dia sume kawal kitorg. Dem la. comey2 hansom2 kena arrested! hahaha. Sume org dok tgk. MALU GILA! Kitorg masuk office dia, kena soal siasat. Mind you ticket masuk USS kol 10am. Time tu dah 9++am *CRY*

Soalan bertubi2 macam tgk cite CSI, Ash bilik lain Ann bilik lain. Takut stat kitorg lain2. Amik finger prints. Ash lepas. Ann tak. Sebab = dia kata halus sgt jari. tak nampak. Passport kena check. Kena bukak baju. Ann OK. Ash tak. Ash muka cam gangster Sarip Dol kot. ;p Kena bukak semua sampai 'dalam2' pon. Takut kitrg selit2 dadah kot. Kereta kena kuarantin. Parang2 tu sume dia susun satu2 macam kat dlm TV tu. Ada yg dia pegang bawak gi mana ntah check.

See? parang2 tu? & dorang tgh check our passport. I curik2 tangkap gambo ni. huhu 
Camera & HP I pegang. 

Sume turun ok. Army,police,K9.huhu

I ok ngan sume SOP dorang. Mmg tugas dorang kan. Tapi paling i bengang & x boleh terima : DOG SEARCH part. Dem betol la. Dah la i bawak beg telekung! Imagine bulldog hitam berkilat beso gedabak tu. Dia pusing cium2 1 keta Ann ok lagi. Tapi bila dia masuk je dalam keta, pastu officer dia sume tutup keta tu.. Ash dah buat muka bengang nak mati macam nak makan Ann. haha. Ann? #%$$%&^*^* dalam hati. 1 keta penuh bulu si hanjing tu. GELIIIIIII gila ok! Time tu MOOD kitorg mmg dah ruined like hell!! mmg dah plan nak balik jb. x nak gi USS tu :(

Pendek cite, kol 12 lebih kitog lepas sebab big boss dorang classified kan brg2 tu sume mmg brg2 standard for gardener. Sume tumpul pon bukan berkilat shining lip lap pon. Then dia lepas kan awal pon sebab dorang tgk kitorg pakai baju t shirt bride & groom, malay kat situ pon tau ktorg nak gi hneymoon. sah2 la henna tu merah lagik.

Then amik 10 min utk masing2 cool down, say sorry to each other & fikir kan tix ni my dad bagi, teruskan perjalanan. *mood masih takde*

Tada.. sampai..

muka cam %$^&^ takde mood nak smile.tsk tsk

see Ash? still takde mood -__-

at tix counter
 TIPS: beli tru online lagi senang. Secure. Confirm dapat ticket. Kalo walk in, belum tentu dapat  tix. Sebab walk in tix very limited per day.

at guest service counter
TIPS: jgn lupa terus dapatkan voucher $5/10 on meals & cenderamata x silap. + amik siap2 USS Free Map. merata ada map tu kat dlm USS.

masuk2 dah lunch time. dah rugi 2 jam ;( so makan.
mood best dtg secara tiba2 :) 
ash si gila kereta
shoppinggg!!! si isteri mencuba menjalankan tugas pertama sbg isteri : pegang wallet si suami. senang uols. pegang all the time pon x pe.haha.
 us :)
 budget tuan direktor ahmad nispu?

 groom to be cooool hat! nak beli tapi dekat rm100. hmm x payah.hmmph!
 penat ann pk si minah ni punye kaki.camno la buleh jd camtu ;p


 tgk live teater.. BEST!
 ann berangan nak jadik cinderella sgt bila kat sini..hee


 tu dia..selipar terus.high heel hilang dah.haha selipar mahaii..convert rm15 ado?
 shopping 1/2 brg betty boop. hehe after snap tis pix, ada org tegur..dari msia ye? ya. awak pelakon yg sari yanti tu kan? hahaha. celah mana ntah ado rupa.dio cantik.ann chantooo je lah. glamor ko sariyanti fofular di spore. 
ok dah. last kopek. sorry. 1st time ni ann tepek byk gile gambo dlm blog.tihihi. sekali ni je.bg can la weh. hikhik

more info :
ok dah. nak jumpe client. bai.

official hornyyy-moon lambat lagik.  :(

22 comments:

Nora Anne Burn said...

siannyeeeeeeeee u all...i leh imagine cmne u all time kene soal siasat tu..isk3....sadis btl...tp nasib baik xde pape...pape pun..janji u all lps gak gi USS..hehe..;)

Illi Hzbull said...

lawak but kesian!
hehe, xpe..pengalaman~
when u look back, u'll smile & laugh!

:)

hana yoriee said...

fuhh..dahsat!! kalau I mst dh meraung bgi nak gila..huhu..anyway syiok nye dpt g USS..

MyRule said...

BAb tshirt bride and groom buat i rasa nak gelak jek bila baca..hehehe

Anyway, nasib baik selamat dilepaskan ek.. :p

Qis said...

Awww, siannye u!!!

*will be posting your late wedding present. hopefully boleh pakai masa official hornymoon ;)

[ Hanie ] said...

halaaaa, siannyer.
adoiii dah spoil mood nak berhoneymoon bagai yer :(
nasib baik takde yg kene tahan...
tpi bab anjing tu...adoiyaii, terbayang2 kegelian nye huhu

MiYOKO TACHIBANA said...

bestnye g USS...teringin sgt nk p sana...

takkan kastam tak perasan korang pakai bj bride n groom tuu...

lg satu, muka korang yg cantiks n ensem tu, takkan la nk wat jenayah lak kann....

rose said...

lawak ada..cian pun ada..tapi xpe..pengalaman pengantin baru..pasni ley cite kt anak cucu..hehe..

btw..muka ann sekali dua pandang memang mcm sari yanti pun.. =)

farah said...

hi ann. i ur silent reader kt sni.. kesiannye u'oll. br kawen kne soal siasat cmtu isk. btw, im "JBrean gak". selalu g spore visit my husband relative. lepas2 ni ble nk g sne, nak spot check the whole keta.. takot jd kes cmni..

btw, muka ann mmg ade iras sari yanti. comel dan kecil molek je :)

BuTtErFlyInFraMe said...

mula2 baca mcm kesian kena tahan..pastu rasa lawak bila jumpa those bnda2 tumpul tu kan. pastu rasa kesian balik sbb kena investigate. kalau i kat tpt u pun, mmg begaduh juga rasanya..hehe.

apapun, alhamdulillah semua ok.pengalaman manis jugak tu...

K.I.N.A said...

berguna tshirt bride & groom tu..hehe..
nk pg USS jugakkk

fati said...

halololooo kiut nye gamba!

cik senah said...

Heheh.. nak gelak ngan nak menangis sama byk bila baca cerita Ann.. lucu betoi lah hang nie dik oitt.. :) hehehe

p.s : Pakai t-shirt "bride" & "groom" serta balance inai merah di jari.. mmg penyelamat keadaan betoi lahh.. ehheeheh :P

LittleSunshine said...

best nya...ada rezeki nk gi USS gak la..

cantik tshirt...hehheehhehe

btw sweet couple =)

harzharun said...

suspen!

.:Cik Puan Ann:. said...

nora: tau x pe. gila cuak ok. huhu. tapi tu la..mmg kenangan yg x mungkin dpt di lupakan hokeh. haha

illi: kan? lawak sebenarnya..haha tapi time tu bengang gila. tak tau nak ketawa / nangis act. haha yup! indeed! bila kitorg ingat balik cam klaka gaduh psl benda ni..bukan salah kitorg kan..huhu

hana: ha tu la..nasib best kat USS, terus lupa kena tahan + bulu hanjingggg tuh! *yurks!

myrule: ok part tu act pjg nak cite.hahaha ada cerita sebenarnya masa kat kastam pasal baju tu. huhu

qis: qisss!!!!! hehe.. baju tu dah sampai ke USS :) and guess wat? siap ada mat saleh dtg amik pix ngan kitorg & ckp congrats. sah2 la ann tayang sekali henna..asian bride with henna..hiks! *ooopsss!izit true?! yeay!!sure ann&ash pakai nanti :)

.:Cik Puan Ann:. said...

hanie: mmg spoil hanie :( ash mmg dah buat muka ketat all the way from kastam to USS.. plus, yes bab hanjing bulldog tu. dem betol!geli gila.

miyoko: ha,byk sebenarnya cerita psl kena tahan..confirm 1 entry x abes.haha. act masa kena tahan, dia tanya ape relationship kitorg & why kitorg pergi spore? ann cakap la : HELLO,CANT U SEE OUR TSHIRT sir? we're newlyweds. dorang tak caya hokeh. T_T dorang cakap kitorg looks young..tot teenage couple camtu la. ntah hape2 ntah.

rose: lawak,malu,bengang sume ada.haha. takde maknanya sari yanti.. sari ann la kot.hahaha

farah:hi dear.plg jgn lupe: BAWAH BONET KETA ye. tempat yg ann tak terfikir ada brg lain selain tayar.haha

alena: kan kan kan? masam manis pahit la kot.hikhik

.:Cik Puan Ann:. said...

kina: sangatttt okeh. hehe jgn lupe beli kat qis Q&A. *promote.hehe*

fati: hehe..thanks fati *blush*

cik senah:ahahahahaha.ann pon ketwa gak akk bila baca.hehe

little sunshine: gi la best :) ohthanks :)

harzharun: kalo u witness kitorg depan mata, lagik suspen kot..hehe nama kitorg dah ada dlm record dorang kot.dem.ash malas dah nak msk spore lagik.sah2 la kitorg x akan bawak keta tu lagi msk spore.huhu

witwit said...

so very hollywood ur pre horny experience. i guess almost o% other newlyweds get to go thru this drama :D patut jugak org sini ingat awak pelakon ;)
ini lah namanya takdir. memorable kan..boleh story anak cucu :D
now u and we are laughing at the whole drama but god knows at the actual scene, u both tension giler :D

Anum said...

ciannya Ash & Ann, mesti menyeramkan ada pengalaman macam tue kan, tapi x pe la jadikan pengalaman,anyway u all dah enjoy ur honeymoon

.: an :. said...

mmg spoil... mujur bkn official honeymoon... kalu tak, lagi haru... kalau an pn, xkn sangka yg kt bwh bonet akn ade bnda2 tu... pasni kna lebih hati2, kn?

Beebee Marfieza said...

you all cute sahgat..:D

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Blog Template by YummyLolly.com - Sponsored by Free Web Space