01.10.2010

Daisypath Anniversary tickers

Our RR :)

Lilypie Second Birthday tickers

Tuesday, November 1, 2011

Hello uncles & aunties!

Testing...testing..
Ello ello?! 
Asyumm! Ape habuk2 byk bebeno kat belog ni mummy?
Ada orang baca ke tak belog mummy ni?! *sambil kuis2 tgn mummy*
Bismillahirrohmanirrahim.
Assalammualaikummmmm & HELLO uncle & aunties!!!! (^___^)

Saya x sabar nak kenalkan diri saya. Penat hari2 saya tunggu bila la mummy ni nak letak gambo saya kat tenet. Mummy ni la. Masih sibuk & terkial2 carik 'tune' sejak dah jadik emak saya. Maap kan lah dia eh aunties. Hehe Kelako ghasa bile menatap muka mummy. Nak2 bila saya tgh melalak2 masa nak mandi. Mummy....mummy ;p
  Biar saya kenalkan diri saya sendiri je lah. Ehehe

Nama saya Rayyan Rizqin. Nama glamer RR. Kemain tak siap ada nama glamer bajet artis cam akak Mia Sara. Ahaha. Panggil la ape2 yg aunties suka ok. 
Ni ada sikit pic saya utk tatapan semua. 

Name : Rayyan Rizqin
D.O.B : Tuesday, 20.09.2011, 8.47pm at UMRA Hospital, Shah Alam (36week 5days)
3.24kg (W) 45.5cm (H)

Day 2 
*ada ka patut nurse2 kata saya comel mcm girl, maka dorang pakai kan saya PINK?!!*
Day 12
Day 16
Day 18
Day 37
*Da botak!Abes daddy tarah kepala saya selicin2nya after cukur rambut aritu. Confinement nanny kata saya dah mcm doll.tihihi*

Oh ya. Mummy kem salam kat semua. Minggu depan baru dia habis pantang. Byk benda dia nak share cerita. Sooooo many things happened since I was born *Eceh, dlm hari dah pandai speaking ;)* Bertimbun rasanya hutang cerita dia ngan uols. Lagi dia tgh pening sekarang, dia kata saya kena prolonged jaundice. Padan lah kulit saya dah 'tanned' cekelat2. Tu la saya konpius. Masa lahir merah mulus bebeno. Saya nak sembuh cepat. Baru ada saham balik nak ngorat baby gegirl lain.. HIHI Aunty semua doa kan saya cepat sembuh ya.

Ok la. Saya dah haus sangat ni. Saya nak minum susu mummy. Mummy kata saya kena minum byk2 susu 'gantung' spesel mummy supaya cepat sembuh. Dia kata susu ni takde jual kat kedai, kat badan mummy je ada. *Nasib tak boleh share ngan org lain ;p*

Ok bai aunty uncle! *Kiss*

41 comments:

Leonora Halim said...

Alhamdulillah Ann... Congrats! another cute Rayyan in da hauzzzzzzzz..... :)

Illi Hzbull said...

alhamdulillah~
congrats Ann & Ash!
hennsemmmmnyeee Rayyann!

dearpikot said...

Soooo Cute!

.:shura shushi:. said...

Dah bersalin..congrats =)

**Comey

AIN MUSTAZA said...

congrats ann!! alhamdulillah..super duper cute

Mrs.Farhana said...

alhamdulillah...:D
comel nyer RR ni..cm nk geget2 je..hihihi

choclairissa @ intan said...

congrats annn...dh jadi mummy dah :)

MyRule said...

Congratess ann... awal sehari dari besday my Ammar... :)

PutriesNoora said...

yeaayy!mummy ann kembali bersiaran..hehehe..congrats!=D

ctfza said...

Congrats! Cutenye RR

Luv like this.... said...

congrats n comel sangat bb RR

[ Hanie ] said...

heheh comelnyer
congrats ann :) nanti citekan lah pengalaman bersalinkan rayyan tau :)

LisaLisut said...

congrats Ann.cutenya baby. take care both mummy and baby :)

Hanie Adzman said...

He is so ADORABLE!!! =) Congrats Ann..

Sue Zaman said...

congrat ann... n RR comel... :)

dinashuz said...

congrats dear... enjoy motherhood and baby rayyan!!! =)

farhanna said...

Ann, u bersalin 36 w 5 days ke? Awalnyerrr.. u sgka o mmg u x expect lgsg date tu?

Nadia Havez said...

kak kak.. nama anak akak sama ngan anak rita rudaini :)

modusoperandi111209 said...

alhamdulillah ann
selamat sudah
x sabar nak bc psl kisah bersalinkan si hero rayyan. nanti share k?

aurinh said...

hello rayyan - nanti kawan dengan baby auntie eida ok... :)

ElyaElmo said...

congrats an!!
pandai rayyan sebut susu gantungg ye Rayyan...haha

Yanie said...

Cutenyaaaa congrats Annn :)

.:Cik Puan Ann:. said...

leo : tq dear! loike ur new look! :)

ili : tq aunty ili. aminnnnnnn byk sket. moga hari2 bertambah encem.hihi

pikot : tq :)

shura : yup..akhirnya..dah nak abes pantang pon.hee

ain : alhamdulillah :)

farhana : geget la puas2..hihi

Jan@Afzan said...

Oh my...hensemnye RR...hai baby rr!
mummy u tuh memang bz, aunty hari2 jenguk blog ni, kot2 ada cite baru...huhu. Terubat hati, tgk entry ni lagi2 ada pic baby hensem!

cant wait for the full version story mory..huhu

.:Cik Puan Ann:. said...

intan : ha tu lah..ann masih x percaya.still carik tune & remind myself i dah jadik mak now.huhu

mai : owh ye ke? ammar makin cute. x tahan!hee

nora : ewah kemain bsiaran katanya..hihi

fza : mekacih aunty :)

luv : tenkiu aunty :)

hanie : tq dear! oh YES!! WAJIB. ada story BEST nak share di sebalik bsalinkan RR..will do asap.hehe

.:Cik Puan Ann:. said...

lisa : hye dear. tq! hope it's not too late to wish u selamat pengantin baru! tq for inviting us.u tk k too! :)

hanie : thanks aunty hanie :)

sue : tq jugak :)

dina : tq dear.yup! tgh enjoy ni hah. tengsss to sleep deprivation..hehe

farhana : ha tau xpe.awal sebulan baby i lahir. UNEXPECTED DELIVERY. + ada keajaiban tuhan berlaku. apakah dia? jeng3x. will story mory ttg delivery experience.hee

.:Cik Puan Ann:. said...

nadia : HAH? YE KE?? ayo. glamer ko anak ahkak sama anak artis.haha anak rita yg mana satu? dia dah 2 anak kan?

modus : ha tu la. ann lagi x sabar nak cite camne dia leh kua awal sebulan.hihi sampai skrg cam x percaya dia da lahir.hihi.will do mam! :)

eida : ya ya baik aunty. rumah kite kan dekat..boleh kite main sama2 ngan anak aunty nanti.hehe

elya: HAHA! tau xpe. budak x cukup bulan ni org kata bijak orangnya.ececeh..sekali dia dah boleh bcakap kang, dia gi kedai tanya susu cap gantung ada tak...huahuaha.

yanie : thanks dear :)

jan : hai aunty jan!!!! :) ha mummy kata,sorry sangat2. mcm2 benda blaku masa dari saya lahir sampai mummy nak abes pantang ni. boleh buat novel la sng cite.mesti aunty x caya.hehe ape2 pon mummy x sabar nak cite psl pengalaman kua kan saya.aunty jgn lupa baca tau nanti. muah2 *kiss aunty :)*

Reen Tart Nenas said...

comel sgt hoke. comel sgt. comel.

。+゚o。. Puan Dot . 。o+゚。 said...

comel nye rayyan ni.. aloooo.... mesti besar puteh melepak ni....

wawamastura said...

congrats..alhamdulillah... sgt comel.. mmg btl mcm patung bile die botak.. hehe.. moga2 cepat2 membesar n sehat selalu :) take care rayyan n mummy rayyan..hehe

Cik Hazz said...

comeyyynyer!! geram jer tgk. huhu.. congrats dear! ;-)

Fathin Md Nor said...

congrates dear..! comelnyee rayyan.. ;) sama nama anak kita.. Rayyan Rizqin, rezeki yang membawa kekayaan. best nama. happy breastfeeding. BREASMILK RAWKSS..!

.:Cik Puan Ann:. said...

reen: tq aunty. tq sangat.hehe

dot: aminnnnnn :) tq aunty!

wawa:oh eh??hehe u too tk k dear!

hazz: time kasih aunty :)

fathin: oh ye ke?hehe anyway, sangat mencabar ann rasa BF ni.hehe tapi papepon, ann x nak give up!tq for ur support dear :)

Leonora Halim said...

mencabar gak arrr hari2 kena iron extra kain iaitu tudung.. ahahhahah....

Nadia Havez said...

anak num 2 kalau tak silap.. hehe.. tapi ejaan lain sket.. hihi.. baca entri ni macam terbayang RR yang tengah taip.. hahaha..

wawamastura said...

Actlly dulu im 1 of ur slent reader…x tau name nak sgt comment , klu blh setiap ape yg u post,dri b4 kawen,rumah,pre wedding,pregnant,name baby…sampai la da ade anak (Alhamdulillah sume sehat) so disebabkan nak sgt comment,I pun buat blog yg tah pape x menjadi..haha.. dulu I jiran (jiran kot) ash… x igt sbb da lame..so ade la pic die mase zaman mude2 dulu dgn abg i..haha..tgk2 da kawen n ade wife yg sweet n x sombong…thanks dear…keep in touch…kirim salam kat rayyan..(klu bole la..) hehe

Renee Meow said...

sorry for the late wish.. congratz hot mama ann..!! :)

Anonymous said...

been waiting long for the news of ur arrival RR! i always peep in and only see KUAT. Syukur ur mummy stayed KUAT and now u r here to be a part of her strength. Happy to hear that u get a beautiful name with good meaning.
Rest and Relax :)

AA..aunt angkat

nia said...

congrats.kamu comel sangat2.macam mumy dengan dady kamu.alhamdulillah. semoga nnti besar jadi anak soleh. jadi anak bijak pandai. amin. ♥

hazlynda kushairi said...

Ya Allah, lama tak jenguk sini, CONGRATS ANN!

Hari tu nampak kat fb je.

Halolololo cute Rayyan. Rayyan ade kawan baru la ek? Mecca Rose ;)

~aina~ said...

salam ann..

geram la tgk baby RR..cute sungguh..can u share with me contact confinement lady/nanny u? u kat area s.alam gak kan? i tgh carik gak ni.. tq so much.. kalau sudi share info, you can email me at twistedbutterfly79@gmail.com.. tq so much ann! :)

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Blog Template by YummyLolly.com - Sponsored by Free Web Space