01.10.2010

Daisypath Anniversary tickers

Our RR :)

Lilypie Second Birthday tickers

Friday, July 29, 2011

sebelum 2 HARI lagi

Salam Jumaat to all of you :)

Alhamdulillah, kenduri doa selamat 7 bulan untuk Ann haritu semua nya berjalan dengan lancar. 
Masa doa (dlm bahasa Arab & melayu) di baca kan oleh imam & di sebut nama Ann dlm doa tu, semua hadirin/jemaah yg hadir sama2 mengaminkan doa, hati Ann tetiba rasa sayuuuuuuu sangat.
Rasa tetibe hilang segala perasaan takut nak bersalin.
Rasa tetibe kite kuat macam hulk. Eceh. ;p  
Dan2 eden emo....air mato mengalir. Takut org sebelah nampak, cepat2 cover baeeek punya, aminnn lama skett sambil tekup muka ngan kain telekung ;p 

Now, Ann sibuk melakukan persiapan utk menyambut Ash&Ann JR. Da start hunting brg2 baby. Siap dah buat my own version 'complete checklist Ash&Ann JR'. Checklist untuk barang2 yang nak bawak ke hospital (mummy, daddy, baby), Checklist masa berpantang, Checklist barang2 keperluan harian & travel utk baby & mummy. Ahahaha. Eksaited lebey u! (*_^)

Mula2, agak blurrrr jugak. I don't know how & where to start.
Hasil usaha meng google utk info2 yg mantop & stalk blog2 yg mabeles, seriously byk menbantu.
Di tambah lagi ngan org keliling gua..bersusuuunnn wa ckp lu family & friends yg bersalin, so wa take note from pemerhatian apa lebih apa kurang & buat sendili punya version checklist lorr.. hehe  
Hoyeahhhh!

Tapi, byk sangatttttt surveyyy pon kdg2 x bagus jugak. Sebab? Sure x tau nak beli brand mana. Coz x semestinya anak org tu ok pakai brand A, baby kite nanti pon ok jugak pakai brand A. Kite kena try & error kat anak kita nanti. Ann haritu, dah malas nak fikir2 pjg & x kuasa nak survey lagi, masa Pureen Warehousle Sale kat PJ baru2 ni, Ann rembatttttt almost sume brg2 Pureen (except diapers). Punya ekcited, ado ko tau mak main ambik je brg2, x tengok harga, 'Eh ha tu comel' AMBIK. 'Eh yg ni pon ok ni' AMBIK. 'Eh tak boleh tahan. Ni pon kira penting ni untuk baby' AMBIK. *Ceh, padahal x de la penting sgt pon. Gila ko newborn mak dah siap beli toothbrush complete set bagai. Ko ado?HAHAHA*
Ambik punye ambik,pass punya pass kat cik abang,
time nak beratur bayar punya jam,
HA KAU! baru sedar kiri kanan bahu Ash penuh with shopping bagss. HAHA
Ash pon satu, ape je yg Ann amik, OK je memanjang. T______T
Ada 1 je dia x bagi beli : pacifier. Huhu 
But seriously, SANGATLAHHHH BERBALOI! Macam x percaya tengok resit. Tihihi.
Tahun depan, if baby ok with Pureen stuff, then tunggu sajohh Pureen W.Sale. Hehe
Now lega.
Tinggal 30% je lagi belum complete.
Ingat nak settle kan baby stuff this week, before puasa. 
Kebetulan pulak ada Parenthood Expo kat Mid Valley.
Info : CLICK HERE

Jom pergi jom!
To mommies yg pernah pergi sebelum2 ni, best tak expo ni?
Meriah tak?
Kalau tak, then Ann shopping je la dept store & boutique kat dlm Mid tu. Hee

Last but not least,
Sempena nak menyambut Ramadhan Al Mubarak next week, 
to all lovely AAWG readers (bloggers, silent readers, clients, friends & families)
Ann & Ash ingin mengambil kesempatan ni untuk memohon ampun & maaf atas segala salah & silap kami sama ada di sengaja kan atau tidak dan halal kan makan & minum kami sekiranya ada ya.
  
May Ramadhan this year bring you & family peace & prosperity
and
May Allah shower his blessings on you during this Ramdhan and always!

Much love,
Ann
*Moga dapat puasa cukup 30days tahun ini.Aminnn* 

9 comments:

K.I.N.A said...

sama la..walaupun tak pernah jumpa ann lagi..take care fabulous m2b..;)

miez areyou said...

kelakarla...semoga selamat semuanye nanti tau! then boleh update pasal baby pulak! happy for you! =)

aurinh said...

semoga kita dapat puasa penuh sebulan... amin... :)

Jan@Afzan said...

huhu...mcm dapat imagine gaya Ann dlm warehse sale tuh..hehe.

Nanti share lah barang2 Pureen tuh & check list..Boleh dijadikan panduan tau utk bakal2 ni.

Sempena ramadhan ni juga, Jan pun sama lah mcm ann. Ampun & maaf andai ada terasa hati..hehe. dan semoga ramadhan kali ini membawa seribu rahmat buat Ash, Ann & baby.

Caiyok! Puasa penuh!!

LisaLisut said...

best betul baca experience 1st mom to be.take care ann and selama berpuasa :)

Anonymous said...

emmmm.....from my experience,kalau yg july nye expo tk best sgt....kalau yg may best sbb bnyk participant (supplier)...better shop kat store dept/boutique je...tak crowded... :-)

AIN MUSTAZA said...

wah...happynye mommy-2-be nih soppink...

selamat berpuasa ann...

.:Cik Puan Ann:. said...

Kina - u too dear! :)

areyou - tq dear.hehe.nanti i update psl jr pulak.insyaallah.

aurinh @ eida - OMG! u r expecting! am so happy for you! take care tau dear & yes, moga dapat la kita puasa penuh tis year :)

jan - insyaallah jan. no hal lah! later ann share with all my checklist.hehe ann pon mintak maaf juga kat jan if ada salah silap eh. take care tau jan! :)

lisa - slmat berpuasa jugak lisa! ^__~

anony - oh ye ke?! may aritu x sempat nak gi sebab buat hantaran my BIL tunang.huhu ha tu lah, my fren ckp org ramai, takut kena perut2 mak buyong2 yg dtg sebab budak2 pon ramai dtg ngan thier parents.kena careful la.hehe

ain - kemain kan?!hahaha. selamat berpuasa jugak ain! :)

Anonymous said...

nurul,saya nampak kamu kat pak su shah alam lunch last sunday,kalau xsilap..tgk dari kejauhan.masih cute dan comel.-erin,kwn faza

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Blog Template by YummyLolly.com - Sponsored by Free Web Space