01.10.2010

Daisypath Anniversary tickers

Our RR :)

Lilypie Second Birthday tickers

Friday, July 15, 2011

SCARY Experience + 3D Baby Scan :)

Salam Jumaat to all :)

Yesterday, Ann trauma!
1st time experience tgk org tumpah darah depan mata.
Some people called it 'turun darah' / 'tumpah darah'
I'm not sure that one is post partum Haemorrhage (pendarahan after b'salin) *if am not mistaken* or what..

Al-kisah, my SIL nak bangun pergi ke toilet, ok je time tu.
Then SIL keluar from toilet, my 2 other SILs help her nak bawak ke katil. Tetibe dia lemah & pengsan, muka pucat gila. 2 other SILs terus pegang bdn dia sampai both of them nak terjatuh. Ann terkejut sgt terus pegang both of her hands + I saw her eyes dah pandang2 atas, x nampak dah her pupil *black part of eye*, nampak sclera je*white part of eye*. Damn scary! And Ann cuma ingat Ann istighfar byk2. Both tangan dia sangat cold + bibir dia shaking + sangat pucat her face. Time ni Ann sgt shocked, rasa nak nangis tgk dia but Ann kuat kan semangat pegang tangan dia kuat2.
Sementara 2 other SILs tlg dia, Ann cepat2 panggil nurse & doc (Dr Norleen).
And........................................................................
masa tu Ann TERpandang lantai (from toilet to katil) penuh ngan darah. Segumpal besar macam jelly (darah beku kot) buat Ann tetiba rasa nak melayang. Belum lagi tgk kat katil.
After dat, ada lagi malas nak ingat..Tsk tsk
Balik tu, everybody said Ann look pucat & diam je & they called Ash amik Ann bawak gi makan. Ann perasan cam Ann still shocked + teringat2 kes SIL tadi esp part when I saw her eyes & the bloodsss.
Ann try lupakan dgn called & jumpa 2 BFF, mandi + sembahyang + baca Qur'an & Yassin.
Alhamdulillah, today SIL dah boleh keluar wad.

*1st time pegang baby betul2 baru lahir. My heart it beats like a DRUM!*
Pucat kannn Ann? Serius time ni cuak + shocked baiiii!

Pukul 8pm Ann terus lupa dah kes siang tadi.
Bersiap punya lah cantik2 dua2 ni hah macam nak gi dating. Ahaha.
Sebab?
Ash & Ann EXCITED. ^_^
Sebab apa??
Nak say HI to Ash & Ann JR! It's 3D 4D Baby Scan appointment yaww! 
Belum sampai klinik lagi, family & close fren dah sibuk texted us tanya, boy? girl? ke twin? Ahahaha.
Ktrg decide buat 3D Scan kat UMRA since this week doc yg buat 3D scan kat DEMC takde, pergi conferenece for 1 week. Ann tanak tunggu till next week since dah nak masuk 7 bulan. No point nanti if buat 3d x nampak baby.
Alhamdulillah, in terms of service, SANGAT SATISFIED ^_^
Mula2 dah rasa cam bengang gak sebab menunggu turn almost 1 hour+ even dah buat appointment.
Then terus x jadik nak marah sebab hati2 berbunga2 riang tgk our JR! Dia sangat baik sebab tgh sleep & x gerak2, senang to capture his full body & ape dia tgh buat. Tihihihi.
When nak tau gender, Ann berdebar2. Siap bila dah tengok, Ann suruh doc buat double checking. Hehe
90% insyaAllah it's a ................... *Mesti korang ghase nak lempang Ann kan?Bahaha*
BUT,
doc said, 'memang scan sorang, air ketuban pon normal, baby & mummy normal bla bla, but perut besar.
You just prepare ur mental for TWIN! Mana la tau kan. Ini sume kan kerja tuhan' Gulp!
Then after tgk 3d scan, consultation / review by doctor. Doc tu sangat best. Sangat detail + bagi lots of tips; which Ash & Ann SANGAT SUKA + puas hati :) Ann buat lawak kata, i love the way dia treat me & if dia gynae kat situ, for sure skrg jugak Ann pilih dia & deliver our baby kat situ. Tapi dia bukan paed situ. Doc luar kot. Her name is Dr Karamjit. 15yrs experience in this field.
Balik rumah, tidur senyum sampai pagi. Tihihi.

Last but not least,
Lil info yg Ann tau Klinik/Poliklinik/Hospital yg ada buat 3D 4D Scan kat area Shah Alam. 

1. DEMC, Seksyen 14
Price : Quite pricey. RM250 ok! (cd) x include consultation doctor.
Note: Tapi yg x bestnya, sorang je gynae yg tau buat : Dr Fairuz Ashikin. Lagi 3 gynae x buat. Service ok je org kata.

2. UMRA, Seksyen 13
Price : RM120 (CD + consultation doctor)
Note: Kena buat appointment. Ada certain hari je dia buat & malam sahaja ya. From my own experience, sangat puas hati. Read above.

3. SALAM, Seksyen 19
Price: Not sure berapa coz few of my frens yg pergi, bil masing2 lain2. Don't ask me why. LOL 
Tapi approx RM120++ la.
Note: Dulu takde pakej ni kat sana. X silap baru lagi ni. 1 of my fren gi awal tahun this year/last year tak dpt CD. kena bawak pendrive sendiri sbb machine baru/ x sampai lg ke hape ntah. x ingat ;p Tapi service ok.

4. Klinik Nadi Iman, Seksyen 27
Price : Dlm RM150 x silap (CD + consultation doctor)
Note: 1 of my fren buat kat sana kata service ok. Ada juga bloggers buat review kata ok.

5. Klinik Ajwa, Seksyen 7
Price : RM180 (CD + consultation doctor)
Note: Ni Ann tgk ada few review bloggers kata service x bagus. Kalo org2 keliling Ann so far x de yg pernah gi situ. So Ann tak tau ok ke tak.

Last kopek,
Tada!!~
'Hello aunties & uncles!' Hehe

Love,
Ann

10 comments:

MyRule said...

Cutenyer Ann n Ash Jr...

Salam LAst year pun memang takder. Machine scanner diorg pun x clear sgt.

But last month opismate i scan..sgt clear ok.. JELES!!.. ;p

| Hani Alani | said...

how cute.. tk sbr nk tunggu ann jr kluar. taking care ann! =D

Jan@Afzan said...

dear ann..

memang nak kena tampar manja Ann ni, leh lak surprise the gender...tgh asik baca, tetiba letak blank space! hehe, takpe2x. So comey & cute ur baby!! He/she looks so healthy in ur tummy..

All the best ann...senyum lagi ke? heeeee

Linda Yusoff said...

Masaallah....excited nye tgk ciptaan tuhan ni...
Cute cute..hello AshAnn JR

Pn. Marliana said...

waaa... best yer buat 3D... cute2... congratulation to both of u... hope dipermudahkan urusan bersalin nanti ... mine still awal lagi ... 2nd check up another 2 weeks...

NoraAnne Burn said...

alaaa...jelesnyeeee ann dh pg wat 3D scan..mau jgk..!! ;p

CikPuan Fara said...

Subhanallah. eksited tgk baby thru 3D! helloo ashann jr. wahh bikin surprise xmo bitau gender tau heheh. btw, thx approve fren req kat fb! name kite farahqurashiyah! :)

Liyanaroxx said...

Subhanallah...besarnya kuasa Allah SWT...comel btol ur Jr lah Ann...hehehe..take care ya mummy?

.:Cik Puan Ann:. said...

myrule : oh ye ke? murah x? besar dah ur so.hehe

hani : ann pon x sabar..dan takut jugak..hehe

jan : ya..senyum sokmo..hehe

linda : hello aunty linda!~ :) ann pon kagum bila tgk 3d scan tu. macam x percaya ada insan secomel itu hidup dalam perut kita ni. subhanaalah!

mar : all the best to u too dear! nanti dah 27weeks++ bleh la gi buat 3d scan.hehe

nora : buat la dear, mesti teruja.hehe :)

fara : hye :) salam kenal. take care!

liyana : comel? aminnnn :) u too take care dear! :)

Anonymous said...

congraz of ur pregnancy.

btw kat demc now every friday ada rm250 (cd+photo)
klinik ajwa rm160 (cd+photo+report)
==> i think blh call dlu tuk confirmkan.

Anyway..bby comel, nanti post le gmbr bby inside tummy n bila deliver ti, sama x :)

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Blog Template by YummyLolly.com - Sponsored by Free Web Space