01.10.2010

Daisypath Anniversary tickers

Our RR :)

Lilypie Second Birthday tickers

Thursday, July 21, 2011

Perut Ann kena lenggang?!

Hey Fantabulous readers!~

B'semangat waja nampaknya mak buyong Ann ni menghupdate belog pepagi cenggini. Hee
Aha! Sape tau lenggang perut tu hape? Cemane ghupenya?
Korang tanya Ann? Mmg SILAP BESAR la weh tanya si Ann tu.
Ann pon tak tau pekebenda lenggang perut tu. HAHAHA
I know orang dulu2 selalu buat majlis ni untuk meraikan wanita yang mengandung 7 bulan.
Cara majlis ni di sambut berbeza2 ikut negeri / kaum etc.
Selalunya parents yg buat majlis tu utk anak & bakal cucu dia tu.
Ada pelbagai reaksi masyarakat towards this tradition.
Ada yang positif, ada yang negatif. Terpulang lah kpd empunya diri memasing yo.
This year, ramai jugak my 'buyong' friends invite Ann dtg ke majlis 'melenggang' perut dorang, tapi Ann x pernah berkesempatan utk hadir since bz ngan wedding jobs.
Bila Ann dah free ni, dah takde org invite sebab sume baby dah keluar. Hahaha.
As for me,
i didnt do melenggang ke hape.
Cuma kebetulan, last month I bual2 gosip2 ngan my mom, tanye ape benda melenggang tu, coz Ann x pernah tau/attend majlis camtu bla bla then she said nak buat doa selamat for me & baby.
She said, kebetulan nak menyambut Ramadhan ni, sekali la dia nak buat kenduri doa selamat for me + tahlil for my grandparents.
And for the 1st time, dorang nak buat di masjid/ surau near to my parents house, not at our house.
Lebih afdal katanya :)
Tak sedap pulak x bagi apa2, Ann offer buat favor gift for the kenduri. Tihihi.
Gitu gini sebulan berlalu, mak almost lupa nak buat favor gift dek non!
Last2, ptg semalam baru buat ;p x sempat nak fikir idea2 kretip letop bagai, kite guna konsep apa barang yang ada & haruslah 100% DIY sajoh ya. Huhu
Ini hasil koje last minit si mak buyong ni. Hee

Inside : Arabic food / tit bits (Khudry dates / mulberry / nuts / figs)
Thanks to my lovely MIL sebab help me isi kan benda2 alah food tu. \ ^_^ /

Majlis nya malam ni, insyaAllah after Maghrib. So jap lagi Ann&Ash + my sis akan gerak balik JB. Doakan Ann selamat pergi & pulang ya.






Till then,
Take care all!
Much LOVE,
Ann

6 comments:

Leonora Halim said...

eheh... lenggang jgn tak lenggang... and makan jgn tak makan.. ekekekekk... :) mcm semlm je bgtau Ann i preggie 37weeks... now me tell u my baby can meniarap odi.. hehe..

http://leonorahalim.blogspot.com/2011/07/roll-over-big-thing-ahh.html

AIN MUSTAZA said...

balik jb hati2 ye mommy-2-be..

suka sgt tgk wdding anne..nk buat mcm tu tp xberkemampuan sgt la.hahaha

roeza said...

loike damask theme! take care mak buyong:)

♥ dak pink said...

Lenggang perut ai aritu buat kenduri doa selamat je. Lima hari lepas kenduri, terus bersalin. =)

^^Mrs_DeaNa^^ said...

dear,lenggang prut ni setahu sy org2 jawe ske wat,mcm tradisi gitu..skg org ckp cm2 je tp sbnrnya yg wat knduri doa selamat..neway,cantek favor 2!!

.:Cik Puan Ann:. said...

leo: wow wow wee!~ dah tiarap?! dah besar ok! comel!!!~ :)

ain: baik! mcm nak pth pinggang ann semlam dok dlm keta.hehe. ala dear, wedding i biasa2 aje. yg penting : kawen!hehe

roeza:u too dear! :)

dak pink:wow! eh jgn...kalo ann cam u, 5 hari lagi ann masih 7 bulan.. ada lg 2 bulan ni. ann x bawak complete brg baby in car.hhahaa

deana:oh ye ke? tq dear :)

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Blog Template by YummyLolly.com - Sponsored by Free Web Space