01.10.2010

Daisypath Anniversary tickers

Our RR :)

Lilypie Second Birthday tickers

Monday, November 9, 2009

Update : Reception Halls...KL& JB



Hye girls~ :)

Sy semakin rindu ber-blogging sjak akhir2 ini..hehe..bz keja + mencari dewan kan..hehe..so without further ado let's share what i've got so far..

OOpss..before that, after few discussions with Ash..we finally decided that we will ONLY CHOOSE/CONSIDER reception halls kat dalam area SHAH ALAM je..*maka Sab & Jarjar : haruslah i lupakan niat & hasrat utk buat di dewan bukit damansara itu..sgt murah kan??huhu..*sedih :(* kalau ikut kata hati kami berdua..of course la x kisah di mana2..asalkan ada dewan utk di book..tapi decision nih di buat dgn harapan dpt menyenangkan semua pihak..Insya'Allah.

1) Owh..I'm so glad! Two days ago Ash surprised me with the Dewan Banquet MBSA pre-booking!~ I was so-so-so excited sampai terlupa nak tanya how he manged to get it..hehe..yg penting the date yg i nak 30/10 tuh CONFIRMED MBSA nak..sumthing to do wif anniversary dorang..(as I mentioned earlier in my prev post)
So Ash pre-book on Sunday 14/11/2010. Why PRE-BOOK?I saje nak cakap to myself pre-book instead of booked sbb i x nak confident sgt we got the date & dewan tuh..eventhough Ash cakap 99% we got the hall i still x nak confident sgt..coz nanti if anything happen i da get ready..if x dapat kang..i pasrah & x lah ke-ce-wa yg amat kan??papehal pon i tunggu surat MBSA sampai..& the time I give them deposit..baru i LEGA+senang hati! :)
*Pray for us guys..hopefully the date is definitely for US! huhu*

2) Actually I heart this : Dewan Raja Muda Musa, Kompleks Belia & Kebudayaan Shah Alam..sebab dalam dia besar & 2 tingkat..pa system+fully aircond summore..if am not mistaken..tapi memandangkan the new team yg handle kompleks tuh x masuk2 lagi..*sakit hati,part2 camni la yg x suka pasal politik tau..ups no offence*tpaksa la i update early next month..

3) Dewan Cattleya..Wisma PKPS : sy sgt sedih.kerana?t'paksa menolak utk buat di situ..waaaaa *padahal dlm hati..waaa x dapatlah aku masuk nona..hahaha..ada hati kan?ampun!*both of us decided x nak buat kat situ coz pak engku nak kalo boleh sume benda dia nak buatkan..just pay the amount he will handle everything..the thing is..we have our own plan..ye la..kite kawen skali kot(insya'Allah)..we already have our dream theme & the plan yg i imagine camne bla bla bla..anyway we think we still can consider Pak Engku's catering..I can't say NO to his food!Oh-no!*rasa nak makan skrg..hehe*

4) Owh ya..tringat i arituh gi tgk dewan Guthrie kat Bukit Jelutong..haha...i tot besar la sgt dewan tuh coz 1 of my friend insist me to go there..he even asked me to book tros dewan tuh!sampai2 i terkejut!sebab : building tuh share ngan kumon+balai polis+grocery store..& if nak book dewan tuh kena jumpe management dia yg locationnya very far from the dewan. guard kat situ siap lukis map lagi & siap promote : 'wahida wassini tuh kahwin kat sini la dek'..haha.
result:kami kata taknak to the dewan.sekian terima kasih.

5) Dear Sab, i dah check tgk dewan Muzium itu..tetapi kami hampa..sbb orang yg handle x de.call ofis ada.dah sampai dia kata x de.camne tuh??haha.call hp dia x angkat.dlm masa sama i dok call org tuh i perasan ash dok tenung je muzium tuh dr dlm keta. i tanya dia nape?tau dia ckp pe?
dia ckp : sedih sgt la tgk muzium ni..cuba awk tgk..awk rasa x apa sy rasa?rasa mcm syahdu la nak kawen kat sini..kang org dtg kawen kita rasa cam sedih je dtg..kang org pk x nak mampu sgt ke kite nak kawen kat dewan2 mahal..kat muzium yg dah ala2 uzur pon jadi la..respon i??*ketawa t'bahak2 cam nak t'guling2 di situ!*cancel tros!
kamu semua..sila maafkan sy..x snap pix muzium itu dr luar..kalo x u all leh comment kan???maka pergilah check sendiri & share ur thought wif me k!hehe

Owh btw tadi my parents check all dewan kat JB..after I bgtau psl Shah Alam punye dewan2..they start rasa panick!!tros gi survey ok!haha..after few discussions,memandangkan kitorg KL+JB..maka my parents decided to buat both..*gila tamak kan my parents?haha excited anak sulung nak kawen kot*yg KL maybe i campur sekali je ngan Ash nye reception..cincai lorr..x yah nak membazir..x kan nak buat sampai 3 reception kan?hehe..

So tadi my mum called me & sadly she said : macam mana ni?mostly dewan suma dah fully booked till end of next year!erk..JB lg la limited kan dewan2nya..so to JBrians outthere *ada ke org baca blog i x brp-nak-best ni?huhu* take note this!

Antara yg i ingat my mum ckp td:

Dewan Jubli Intan JB : Mostly JBrians will choose this hall when we talk about wedding..fully booked till early 2012!?wtf!?*eh..marah plak kan?bengang x dpt sbnarnya..haha*

Dewan Sri Rahmat JB : Besar & nice..i pon tak tau katne..ampun!ada lg available date on October tapi dorg tutup plak dewan td..sok baru leh dtg..so will wait my dad to update me 2moro.

Ada satu yg I suka..Rumah Limas Danga Bay..tapi tuh bukan dewan..if garden wedding..sgtttt seeesuaaaii & chantekkkk! sedih :(

Tapi i wish dapat buat my reception kat satu tempat nih : SGT ROMANTIC ok!if my dad x dpt dewan then i nak kat tempat nih!! where?shhhh..jeng3x..*sapa dpt teka mmg dia t'baaaeeeek la!*hehe~

will update more on JB halls soon..tggu ya! :)

p/s : tetiba i t'ingat..early this year..i did called dewan perdana felda..time tuh saje la nak tanya dewan tu if ada kosong lg kan date around October next year..tau x akak (x silap la) yg jawab call i ckp pe? 'adek..adek nih bukannya artis ok.so if u nak book kat sini kenala book 2 years earlier from ur wedding date'... sentap!!!contact no dorang : haruslah i delete on the spot!




9 comments:

[ Hanie ] said...

ouh ade berita baik di sini yer ;) kite doakan smoga dewan MBSA tu menjadi milik muuu huwaghh :P
Ouh, cari hall kat JB eh? hee dulu kenduri kawen kami kat dewan Alumni, UTM. Try la risik2 kat sana, mane tau terbekenan ;) tp dewan nya mcm kecik sikit la kot hehe but ber-aircond.

Haa? kat dewan perdana mcm tu ke caranya? adeh...kot ye pon ckp nk hot market..jgnla sampai memperkecilkan org..hish, mcm la org lain tak mampu kan? isk2

.:ANN512:. said...

hehe~ thanks hanie..

alumni..owh yah..parents ann dah gi tgk rasanya..but i can't remember ape dorg cakap..dah fully booked ke ape ntah?*hilang ingatan sebentar*huhu..anyway thanks dear..

d.p.f tuh..tau x pe..ape dia ingat artis2 je mampu buat kat situ..hello..artis2 pon kebanyakannya sponsor la..*bengang i hanie!huhu*

jarjar said...

ann, glad to hear u dah dpt dewan :)

sales rep kat msia nih mmg ade masalah kot..suka double standard..as if orang2 biasa ni tak berduit..diorang sendiri pun belum tentu mampu..kan? *sigh*

naddynad said...

hey sentap nye akak kat dewan perdana felda tuh!!...patutlah keje dia angkat pon je...

mencikk..!!!..

iniakudanaku said...

owh suke suke..sila la update dewan kt jb... :)

rumah limas tu bpe yer sewanya?
thnx in advance...

.:ANN512:. said...

jarjar : hehe..thanks u..pray for us k. :)

haha...btol3x..*upin upin kata*

naddynad : kan nad??! sabar je la i..tros i lupakan betapa cantiknye dewan itew..haha~

.:ANN512:. said...

iniakudanaku : yup..sure2..bear with me ye miss..coz the folder with my mum & shez back in jb while im in KL..plg lambat awal bln 12 k..i'll update u the complete version..hehe :)

btw the rumah limas..i can't remmber now the sewa but if u nak buat kat situ compulsary amek dia nye catering..coz rumah limas ada contract ngan atikah boutique tuh..

kat jb so far..yg byk org pilih boutique (kira yg glam la*glamer x glamer sgt la..?haha*) : jendela impian mempelai & atikah..i'll post averything about jb bridal house etc very soon..& nanti kita share2 idea k..tunggu ya!~ :)

whatalovelywedding said...

hi awak, nice blog..! kite suke baca..
kalo buat ala ala garden wedding rumah limas mmg best, cantek kan..
dewan2 lain kat JB nih cam tk byk choice kan.. tp kan danga city mall ade dewan exhibition baru.. tatau la leh wat wedding tak situ..
gud luck, dear..

NahWaL said...

hai ann, i was browsing for dewan banquet MBSA and then I found ur blog =). nawal pon buat dekat dewan banquet jugak. but my wedding is on the 25th of september =).

maybe we can share deco tips hehehe memandangkan the hall is a bit old kan hehe tapi of course pilihan utama untuk orang shah alam kawen =). nasib baik dapat kan? anyway happy planning dear.

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Blog Template by YummyLolly.com - Sponsored by Free Web Space