01.10.2010

Daisypath Anniversary tickers

Our RR :)

Lilypie Second Birthday tickers

Wednesday, November 18, 2009

Thinkin' of Make Up Class??




credit

Owh..tidak!!..December semakin dekat..maka..semakin banyak wedding invitations-bithday parties bla bla yg harus ku pergi.. *nasib hen's parties x payah nak make-up2 kann..* plus..my bfday pon dah dkat..

kesimpulannya : I am broke!~ hahaha..sebab asyik pegi saloon for make up & hairdo..this month pon dah start byk wedding kan..ish..laju je cam air terjun *air terjun?belasah la* duit tuh kua..penyesalan sudah terbit di ketika ini..*bahasa apakah ini?* agagga

so..i am thinking of : Make-Up Class..Y not kann?? i tot just nak amik yg Basic / Personal Make-Up Intensive Class..maybe just 1 day.. & kalo boleh I nak MAC Make-Up Artist*gedik kan?saja la nak tau bagus tahap mana MAC itu..huhu*..I tot nak gi this month or early next month..Any suggestion guys saloon mane2 or Make-Up Artist yg OK so far? I ada gak Google few times...tapi mcm x sume make-up artist ada buat class..yg I jumpe so far x byk :

Iam Sham - http://iansham.fotopages.com/
Nurin Make Over - http://nurinmakeover.fotopages.com/
Emma Pesona - http://emmapesona.com/

Erk..tetiba.....*BLUSH BLUSH-menahan malu*ye..I admit I x pandai sgt make up2 ni..to tell u the truth..dari skolah-kat uni dulu-then kerja-jumpe client-dating or gi memana la I just put sikit compact powder, eyeliner & lipgloss..(tu di kira pandai make-up x?fail kan?malunye hehe) sebab malas..& x reti sgt pon..huhu..

If ada photoshoot / party2 / formal dinner / wedding (tuh of coz..hehe) baru I make up..tuh pon gi saloon/ di make-up kan..if x cantik org tuh buat,siaplah dia..i comment..*bab2 comment ape plak x pandai kan?..make-up x pandai..hehe*

Dan sebenarnya Yuna saya juga menggunakan konsep *belasah-Digi* dalam bab2 m'beli brg2 make-up..I x stick to 1 brand..& paling penting : saya takut nak cuba2 make-up lain2..takut x kena ngan skin saya...Thank God, so far..I x de problem wif my skin..just dry-skin je la..& stp kali i di make-up kan..ada si tukang make up akan ckp : ur face ni kecik je..& x de problem..so sikit je la nak guna foundation / ampulse-for outdoor photoshoot..jimat skit i punye brg2..haha sabar je la..

1 comments:

Beauty Touch said...

come blaja ngn i...
murah2 je
hehehhe

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Blog Template by YummyLolly.com - Sponsored by Free Web Space