01.10.2010

Daisypath Anniversary tickers

Our RR :)

Lilypie Second Birthday tickers

Wednesday, October 2, 2013

Kuasa ALLAH


Assalammualaikum & hello fabulous readers :)

SEPTEMBER 2013
Bulan paling tunggang langgang, haru biru, ribut taufan gempa bumi,
happy sampai tak ingat dunia,
rasa bersyukur sangat2 sampai macam rasa nak hempuk tampo pipi laju2.
Ha nampak tak macam2 perasaan yang Ann rasa?
Tak. Tak. Ann tak mereng. Ann masih waras OK.
HAHA

OH.
SUMPAH RINDU gila kat this blog.
Kat AWAK.
*gambar sekadar hiasan ;p*

YES. You all my beloved readers.
I know I know. T_________T
Ni dah zaman 2013. Not sure Ann masih ada lagi tak readers dan followers like 3 years back. Sometimes Ann rindu zaman2 share,survey,bloggers,anything everything about wedding stuffs back in 2010.
BUT, I don't mind. Kita sedo diri bukan retis uols. Tihihi
Dengan rendah hati, Ann nak ckp thank you so much eh to all readers & followers yang tetap support mak jemah sorang ni hah dari zaman ghambut gerbang kemain liplap ke zaman sheshawl bawal litup tutup ni hah.
HEHE

Bulan lepas so many things happened.
KUASA ALLAH.
Indeed, Allah is the best planner and He knows best.

Setelah berbulan Ann fikir, fikir semasak2 nya, solat iktiharah, baru bulan lepas HATI Ann betul2 dapat lepas kan.
Lepas kan AMP. Yes :(((( *cryyyyy banjir kilat coklat*
Ini betul2 tak di plan. Tak ada angin mahupon ribut ya.
Seriously tak pernah terfikir dan terlintas dalam hati dan kepala Ann nak jual AMP dalam masa terdekat ni secara berperingkat.
In fact, still ramai lagi business partners, vendors etc sume tak tahu lagi pasal ni.
Except clients je. Thank God semua urusan di permudah kan.
MACAM TAK PERCAYA *_______*
Ann memang passionate about wedding. Everyone knows.
Orang lain biasanya jual business sebab tak ada job/client tapi Ann terbalik pulak.
Alhamdulliah business makin berkembang maju dan ada few sub businesses under AMP,
client makin ramai & next year dah ada perancangan untuk pergi lebih jauh dalam decor parts.
BUT,
when it comes to family, husband, ANAK especially,
Ann KALAH. :( :( :(
So many things happened to him masa Ann busy sejak dia kecil sampai la 2yrs ni.
Ann nak cerita full, macam tak proper pulak kan kat blog. Huhu
To cut short, Ann sanggup sacrifice my passion and business demi suami & anak.
And of coz, manusia paling HAPPY sekali harus la Ash kan. HAHA
Dan2 offer Ann jadi PA *paid worker* dia. Hmmm automotive? memang tak la HAHA
How I wish I can share full story with u guys. *Girls talk* Huhu
But, I'll be back in this industry very soon. Heh.
But as a wedding supplier instead *wink*

 LAGI.
Remember this entry?
LUPA?
Tak kuasa nak ingat?
 Ko sape Ann dah nak kena ingat sume psl ko? HAHA
Ini dia : Ann di dera mertua?!
YES sayangs.
Diam tak diam dah nak masuk 3 tahun Ann tinggal dengan keluarga mertua.
*Seriously Ann tetibe rasa nak buat latest entry tips duduk kat rumah mertua. DO & DON'T gitu hehe*
Mula2 dulu konon nya nak tunggu Ash Ann Dream Home siap.
Dah siap, pindahnya? Nan hadoooo.
 Dari kahwin-pregnant RR-RR1yrs-sampai ke sudah tak pindah2.
Konon nak simpan duit nak beli perabot bagai.
Commitment bertimbun T____T Sudahnya?
 Mak bapak febeles RR ni meratap je lah tepi rumah cabut rumput berlagu sendu.
Tsk tsk.

*Seminggu after raya, balik from JB terus singgah 'beraya' this house. As usual. Cabut rumputt ;p*

KUASA ALLAH.
TETIBA.
Somehow dlm last month, end of 1st week kot rasa nya,
Tak ada angin tak ada ribut, PAPPP PAPP!
Dapat news kitorang kena pindah.
Reason nya tak dapat la nak share kat sini. Hehe
Kena pindah ASAP paling lambat early October.
ZASSSSS.
Terus Ann sujud syukur okkk!
Pastu sepanjang mlm Ann & Ash tak boleh tido dok fikir camne ni?
Ape pon takde ni.
Ann? Terus buat buku wehh. Mood house reno decor planner gitewwww.
HAHAHA
Bab2 wedding,party,decor,event sume selalunya Ann terus dapat idea and know how to settle kan even in last min plan.
HOUSE? RENO? GRILL? KITCHEN? ETC ETC??
NAY.
Sumpah Ann BLURRRRRR.
Ye lah. Orang tak pernah ada rumah sendiri kan. HAHA
Konon nak PLAN very details. Dah macam wedding aku nak buat. Sume nak ada tema bagai.
Nan hadooooo. Tak sempat kak ton! AHAHA
Tapi banyak yang Ann learn psl hal2 rumah & kebetulan Ash ada basic contractor.
To cut short, again,
Alhamdulillah SEMUA urusan di permudahkan.
MACAM TAK PERCAYA. *_______________*
Kalau yang follow IG Ann ha mesti boleh imagine Ann tulis ni kan HAHAHA
Dalam masa less than 14 days buat benda basic utk rumah mcm kipas lampu plaster ceiling etc.




Kitchen, garden, extend etc bagai memang takde la.
Imagine grill pon takde ok. 6 contractors kitorg call xde sape boleh buat within 14days. :(

1 day before masuk rumah, basuh rumah & simple doa selamat by family members.

Esoknya, dalam 1 hari kemas packing brg2 from 2 houses-bawak ke rumah baru
Hanya 1 trip lori 3 tan. Phewww.

Thanks to my BILs & beloved SIL yg tolong Ann & Ash.
Kalau Ann? Bertan tan lori lah jawabnya. Sume benda nak simpan nak hangkut.
Ko bayangkan, plastik2 or shopping paper bags yang cecantik sume si Ann dok simpan buat pekasam. Kalau dah 7,8 bag sume isi plastik& paper bags tu je, ko agak2 berapa tahun punya shopping dia peram berabuk buat reta? HAHAHA
I SHOULD pegi THERAPHY class/session bab menyimpan reta2 ni. Huhuhu.
Tak sangka. FINALLY. hehehe
After 3yrs+ bayo saje installment rumah ni, alhamdulillah pindah jua akhirnya.
Merasa jugak akhirnya duduk sendiri. Hehe
House warming? Nak buat! Tapi tak terfikir lagi bila.
Nanti Ann invite k. Hikhik

HAH. LAGI.
Belum habis penat rumah tunggang langgang,
ibarat pepatah?!
'luar macam kondo dalam macam setinggan'
HAHAHAHA
2 days after pindah rumah,
Ann, Ash & my family (my parents & adik no 3) BERJIMBA pergi holiday.
Pergi ke?
B.A.L.I :)))))
Seriously exhausted ok.


Ko bayang kan, brg sume dah packing-ko bukak balik kotak2 tu nak carik baju segala reta.
Pastu ko packing pulak balik dalam luggage.
Seriously nak muntahhh.
Dah la pepagi buta gi airport.
Sudah nya banyak shopping kat Bali jek. Tak kuasa mak nak carik kat kotak mana ntah.
Anyway, memang super best. Ann sangat enjoy and tak ingat langsung bab koje and
totally new experience to us bila bab travel.
NEW experience as a hijaber, as a new mom.
Since Bali dah banyak pon bloggers review, especially honeymooners, Ann mcm segan nak review.
Bali je pon bukan Ostolia Zimbabwe peris bagai. Malu ai. Haha
BUT, Ann rasa Ann PERLU utk share & bagi tips on my own experience psl 1 tempat kat bali utk MUSLIM info. Sebab ramai muslim tak tahu.
Kalau ada readers yang nak Ann share experience & tips to Bali especially with family or kids.
Nanti Ann buat special entry kat blog. Hihi
Anyway, Ann pergi ke Bali haritu untuk celebrate birthday RR yang kedua :)
And advance 3rd anniversary giteww. *tutup muka*
Why Bali? Sebab ni 1st overseas flight RR, so cari yang tak lama sangat dok dlm flight. Hehe
Parents Ann join & suppose all siblings ikut tapi my sis & my youngest bro tak dapat ikut.
Here few piccas untuk tatapan semua. Hehehe
RR kemain suka la pasal banyak atok nenek dia beli utk dia memacam.
Hehe
Cucu sulung kannnn. :))
Ko agak2 kalau cucu dah doploh, mampu tak atok nenek nak melayan cucu2 yang bertingkek tingkek perangai? LOL






Tu je la kot nak share new updates pasal kita. Hihi
Thanks for reading ya!
Oh ya.

Thank you thank you to all yang wish Ann kat FB,whatsapp,msg,Insta yesterday.
Ann sekarang suka sangat Insta. Hehe
To yang tanya kat FB, ha ni IG Ann : ann_ash

Alhamdulillah semalam was our 3rd anniversary.
Harap2 kami grow old together la hendaknya hehe
Loved you yesterday, love you still.
Always here, always will
Happy 3rd Anniversary my love, daddy Ash!
Mummy Ann & RR love you so much much.
*blush*

Take care darlings!
ANN

7 comments:

Nurzakiah Hanum said...

alhamdullilah

Kamisyakall said...

Best,...

Mrs.Farhana said...

alhamdulillah..seteljugak hal2 rumah ann!tgk kan iG..me too dear, segala jadah tok nenek shopping bag sume simpan..haha..

cepat2 review psl Bali..I pun mcm plan nk ke sane time my QD turns 2..insyaAllah.

gadis jumaat said...

salam Ann.. ingat sis lagi tak? baru nak jenguk2 berita pasal ann tetibe tau2 dah lepaskan AMP eh? huhu. totally understand when it comes to kids.. sis pon baru dapat baby n mcm2 idea dalam kepala ni untuk grow biz so boleh start keje dari rumah... anyway, best of luck in anything you do!!

**terpesona dengan beg besar corak zebra kat dalam gambar barang2 Ann tu! ai laikkk! :D

CaDLyNN said...

semua dipermudahkan ye... :)

Shikin Jamal said...

hi ann! tetiba trnmpak ashann updated mlm ni setelah skian lama mnunggu...
yeah me tooo rasa nak lpskn career yg ade skrg coz nak focus on family matter.
and u know what, i start to join francais business. if u or anyone here have a dream like me (to be an owner to ur own store) PLEASE guys do contact me SHIKIN 0193888395

Rose Azadir said...

As Salam…saya blogwalking kat sini. Jemput datang ke blog saya yer http://ibu2ahmad.blogspot.com . Saya follow sis n kalau sudi follow la saya balik yer…

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Blog Template by YummyLolly.com - Sponsored by Free Web Space