01.10.2010

Daisypath Anniversary tickers

Our RR :)

Lilypie Second Birthday tickers

Tuesday, July 16, 2013

Fashion Designers Malaysia yang MELAMPAU!

Heh.
Tengok title melampau terus ko bukak belog picisan ni kan?!
Gossipppppers sangat kan? HAHA
Nak2 tuan punya belog ni hah. T_______T
*Astaghfirulah Ann. Kurang pahala ko bulan2 puasa ni Ann. Nasib ko lah Ann LOL*

Eh. Lupa bagi salam. Hehe
Salam semua :)
Memang.
Memang melampau dorang ni.
Dari 2 tahun lepas Ann dah start perasan dah.
Tapi tahun ni memang PALING PALING MELAMPAU lah.
Tak tahu nak cakap macam mana.
Ni TAHAP paling tertinggi la ni.
*Sabar tahan marah. Ketap gigi, genggam jari2 kuat2. Standby tinggal nak baling high heel, kasi heel Ann yang palinggggg tinggi inch ;p*


Cuba teka siapa?
RAMAI beb.
Tak payah lah teka.
Buang masa korang.
Bio Ann je lah yang bagi tahu.

Kenapa Ann marah sangat?
Sapa tak marah? Sape tak sakit hati? Ko gila tak bengang?
Cuba cakap?!! Sape rasa tak MARAH, meh sini Ann luku kepala dia. 
Mau ko tak marah kalau sana sini fashion designer semua berlumba2 dok keluar fashion 
BAJU RAYA 2013 GLAMOR KEBABOM READY TO WEAR???!

MACAM2 COLOR 
MACAM2 DESIGN 
MACAM2 HARGA 

SAKITTTTTTTTT *high pitch tone* HATI MAK TAHU???!
 Arghhhhh!
MELAMPAU. Memang melampau!
*Rasa macam nak lempang Ann FREE sedas tak? Ok foinneeeee. Bulan2 puasa ni Ann rela. ;p*

Daripada 
Malaysia fashion designers yang meletop macam 
Rizalman, Jovian Mandagie, Syomir Izwa, Rizman Ruzaini, Hatta Dolmat, Shahida Shariff, Jezmine, Melinda Looi, Nurita Harith, Innai Red, Cosry etc *just name a few*
ke butik2 bridal/kain macam Arma, Jakel etc
ke butik2 muslimah macam Zawara, Ammara etc
ke butik2 offline kat shopping malls, bazaarssss merata 1 Malaysia ni
Tengok kat ZALORA & Fashion Valet je dah cukup terbako
belum cite lagi
butik2 online (blogs,FB,Insta etc)
pastu 
tempat manusia ramai ya ampunnn
kat 'syurga dunia' raya kat Jln TAR nun tu hah.
Kat hypermarkets pon kemain jugak
macam TESCO, GIANTS, AEON etc.

Phewwww. 
SUPER BANYAK choices!
Tinggal bawak purse and SHOP!
Kalau rasa2 purse tu tak boleh membantu isi dalamnya,
Sila lah bertindak BIJAK ya hadek2 kakak2.
Tak payah bagitahu pon kan?
Tag along lah encik suami / bakal suami / bakal tunang / boyfriend 
mahu pon kekasih gelap atau scandal anda. *Ok. Ni BIG NO ya!*

Below antara RAYA COLLECTION 2013 fashion designers yang Ann suka.
*based on picture kat web, not sure actual macam mana* 

Rizman Ruzaini
Sah2 la baju M'sia sweetheart the barbie doll Fazura punya baju!
Superb cantik masyaAllah. *jaw dropping*
I super like all the designs & colors.
Tapi dah berhijab, cannot wear lah mcm fazura. Sobs.

 Rizalman 
Sopan2, simple & elegant design2 dia tahun ni. Boleh tahan cantik!
Dalam banyak2, yang ni lah kot yang Ann suka :)
But kaftan? this year? Nay for me. I anak dara ok tahun ni. *Anak dara ke?!* Bagi can la babe. Hihihi
Tapi kalau Ann pregger, for sure beli kaftan2 dia ni. Hehe

Hatta
Kemain kerlasss kau tahun ni Hatta siap collabo with First Lady Msia, Spore.
Knowing him, yes, I'm so proud of him :)
Very down to earth person & collection dia yang sequin + bow2, oh comelness!
Tapi, cuba imagine di hari raya pertama berhadapan dengan super active toddler the RR,
ko ghase tanggal tak sequin2 bow comel tu dalam 1 hari tu?
*pose jahit sequin satu2 sambil lap air mata*

Hah JM pulak,
tak payah cakap lah.
Punya banyak collections dia tahun ni, sampai Ann pon tak tau nak like mana satu. Huhu
Ann perasan banyak designs dia yang repeat2 lebih kurang.
But hey, for those yang brand conscious person,
price dia memang SANGAT AFFORDABLE lah esp for

collection.
Ann belum berkesempatan utk tengok sendiri kat TESCO.
Ok tak korang?

I love this Oofa Pink esp the 3D flowers.

For Falling Feathers Zalora 

Ann definitely love this design :) 


PALING Ann suka this year punye collections from this 2 fashion designers:
*drum roll*

NURITA HARITH 
Pastel colors, simple & look elegant.
Even this year theme color kami bertiga bukan pastel.
Cantik. Tertarik. Thumbs up NH!

Innai Red
Oh my.
I super duper LOVE ALL THE DESIGNS!
*cryyyyyyyyy*
*hantukkkk kepala kat keyboard*

Last year punya designs oh oh oh. Drop dead gorgeous!

Oh this year, Ann ada jugak received few invitations fashion show from hot & humble designers.
But Ann tak berkesempatan nak pergi semua sebab byk kerja nak setel kat showroom + Ann sambung study. Study? OMG *cuba teka apa? hehe *
1 je yang sempat Ann pergi.
Button My Buttons by Shahida Shariff.
Memang Ann nak sangat pergi. Pergi sebab nak jumpa dia.
From business relation, sampai jadik kawan :)
 Ckp psl fashion show dia nih, last year Ann dtg as decorator. Selekeh gila.
This year datang as guest. Harus eh WAJIB datang cantik2. Hehe

All her collections memang Ann suka :)
Ann ada 1 baju custom made design BMB Ann order last year.
Cantik! Me likeyyy so much.
 *Me with Shida & GF Hans*


 TAPI!
tapi sayangggg *saleem tone pls ;p*
Ann tak boleh nak beli baju2 fashion designers kegemaran Ann.
Sebab?
Blame my body figure :(((
Setiap kali beli baju RTW sure ada je 'tak best' nya.
Bila bahu ok, dada pulak tak 'lepas'. Tgh BF kannn. Haruslah 'mantap' di situ kan. HAHA
Bila dada ok, pinggang pulak tak ngam. Dush!
Bila pinggang ok, kat tang punggung pulekkk ter BEYONCE. 
 Dah ok sume, kain pulak labuh meleret sangat sampai sapu lantai free.
Model bantut nak buat camne kan? HAHA
Dah 1 keje pulak nak gi anto alteration.
Aku beli mahal2 pastu gi anto alter. SADIS. T_________T

Dah tau nak fit, dah kenapa ko tak gi order custom made Ann?
Ko jangan berani tanya soklan camtu kat mak ok?!
Mak SENTAP! Pftftttt haha
Biasa lah org M kan, semua benda nak last minitttt.
Pftttttt HAHA
So camne ni?
Ada ke designer mahu pon tailor yang nak amik tempahan lagi ni?
Color tema dah ada ni. Kain pon dah ada jugakk ni.

OVERRRR kan?!
So jawapan nya?
Kak Ton Ann yang jahit sendiri ok.
First time EVER wehh.
Kak Ton Ann sendiri akan sketch, design & sew *sparkling eyes*
Bukan takat sew baju sendiri, TAPI..
dengan baju melayu abe ash kita & anak teruna kesayangan hamba ok.
Ha hamboi. 
Kemain cakap kan.
Ko tak caya?!
Believe it or not?
BELIEVE IT!
Heh.
Macam mana ghupa baju tu hang jangan tanya.
 Jangan underestimate cheq naa.
Nanti sok baju tu siap, kalau cantik setahap fashion designer,
cheq upload kat social media.
Bukan satu kali,
doploh kali dalam sehari selama seminggu sebelum dan selepas raya.
Bangga dan teruja punya pasal.
HAHAHA 
Pastu kalau banyak likes *tak kisah pon actually likes tu* mahu pon kata2 perangsang dari sekeliling,
ok CONFIRM.
Tahun depan Ann amik order. Haha
Harus otak MAIL upin ipin. Mih mih mih
Pastu tuko nama la kot.
Bukan Ann the wedding planner dah okayyy.
Ann : The not so FASHION DESIGNER la kot.
Bahahaha.

K bai.

xoxo,
Ann the sewing lady with scissors ;p


13 comments:

rina said...

Sambung study in fashion designing??

Nurzakiah Hanum said...

bestnya design nie

noly anna said...

hahaha nice:)

Jan@Afzan said...

hahahaha... lawak Ann ni. Laa Jan hingat size macam Ann senang nak cari size, rupanya ada jugak yg tak kena ek..

Go Go mama RR, jadi fashion designer lak.. Bagus! Good! Tak sabar nak tgk hasilnya.. Kalau ok, next year bukak tempahan ek, TAPI kena consider orang yang plus size mcm Jan ni...huhuhu.

Itu baju2 yang Ann tunjuk tuh mana lah ada size Jan..hehehe

FY said...

saspen giler tajuknye punnnn..hehe..
FY grab from Hatta..cun2 je..

tak penah try BMB lagi..tunjuk la baju Ann yg tempah dgn dia plisss

Wani said...

samala..kalau tgk yg rtw ni bekenan kene pikir 100x.kalo org byr rm300,kte byr rm400 msk duit alter�� sabajela..

.:Cik Puan Ann:. said...

rina : power. u meamng power. hehehe

zakiah : kannnnnn? BENCI! hee

.:Cik Puan Ann:. said...

jan : Sure sure Jan. for jan, sure ape pon boleh. la ok je ann tengok jan. takde la plus size sangat pon.Hehe fashion designer laaa sangattttt. gagaga

.:Cik Puan Ann:. said...

FY : kannnnn? tau takpe.haha wahhh dah beli dah? good2. nanti post tau nak tengok! eh u ada IG tak dear? ok2. nanti raya ann pakai ok. tapi tahun ni version pakai tudung pulak. hehe

.:Cik Puan Ann:. said...

noly : yup2. cantekkk!

wani : kan kannn? ann pon :(( pastu if ada beads ke lace ke etc, tak ke sayangggg. huhuhu

Amsyahril Syahril said...

Assalamualaikum Tuan/Puan.

Salam dari Kita Holidays Travel & Tour Indonesia.
Kalau Tuan/Puan nak melawat ke Indonesia, jangan risau hati sila hubungi :

KITA HOLIDAYS TRAVEL & TOUR INDONESIA
Tour operator & Travel Agency

Sebuah serikat yang punya legalitas di Indonesia, memberikan pengkhidmatan tour ground handling di beberapa daerah yang favorit untuk di lawati. Kami arrange secara profesional dan dengan penuh rasa kekeluargaan, juga dengan harga tour yang sangat berpatutan sekali seperti ke : Padang dan Bukittinggi Tour, Aceh Tour, Medan Tour, Jakarta dan Bandung Tour, Jogjakarta Tour, Bali Muslim Tour dan sewa kenderaan.

Contact person : Amsyahril
Mobile : +6285263007445
E-Mail : am_holidays@yahoo.com / kita_holidays@yahoo.com / kitaholidays@yahoo.com.


Shikin Jamal said...

ann pegi holiday kat bali ikut travel agency kat ats ni ke?

Jing said...

The best wedding planner always co ordinate the great wedding vendor! She will help you to filter all vendor like Bridal photography Malaysia, Designer Gown, flower delivery kl, gift for door gift luxury chocolate

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Blog Template by YummyLolly.com - Sponsored by Free Web Space