01.10.2010

Daisypath Anniversary tickers

Our RR :)

Lilypie Second Birthday tickers

Friday, December 27, 2013

Say HELLO to H U D A!

Hello & assalammualaikum everyone!

Korang sihat?
Ann dah seminggu on off demam batuk selsema.
Jangkit from si RR.
 Anyway, alhamdulillah sekarang Ann terlebih masa berbanding dulu asyik terkurang short negative masa haha
Few months back, after start jual 1st batch of AMP punya barang2 kat warehouse, Ann asyik travel je.
Konon nak menenangkan fikiran and nak holiday kata nya. Puiiiih.
Pergi few negara2 jiran kita je pon bukan lah Europe Zimbabwe pon hakhak.
Pastu sejak dah duduk rumah sendiri ni, haruslah kan Ann & Ash asyik hunting barang2 rumah je la koje. Hihi
Ado ko tau kepala paip pon ngade jadah nak style vintage kekdahnya. Hado? *Tampo pipi laju2*

Tapi, untuk menjadi stay at home mom secara fulltime, Ann rasa Ann tak ready lagi.
Mungkin dah terbiasa sejak zaman belajar dulu dah start buat macam2 cara dok 'cari dan kumpul duit' hehe
Maka nya, terjadi lah business baru ni hah.
Ann memang suka la hai benda2 kretip menyusahkan diri sendiri macam ni *Ash cakap* hahaha.
Dapat idea masa further fashion study aritu,
Secara tak sengaja actually. BETUL2 TAK DI PLAN.
I do believe ni semua perancangan Allah.
HE is the best planner indeed.
Ann just go with the flow & have faith in HIM.
Dengan lafaz bismillah, 
Introducing to you, my new humble brand,

H U D A

Why HUDA?
It means 'right guidance to the right path' *huda meaning in arabic*
Memang Ann rasa bertepatan lah kot dengan nama & timing product ni keluar.
It's actually handmade products from tie dye.
Apo kobondo eh jang tie dye ni? Hang pi google ja sure faham hehe

From the design - jahit - tie dye, all Ann & my production team yang buat.
Bukan amik ready made from mana2 supplier dalam or luar negara.
Kita actually start this year 2013 for teasers but betul2 buat baru je masa October 2013 sebab demands from teasers sangat sangat memberangsangkan. Alhamdulillah :)

At the moment, kita produce 2 types of products : telekung & maxi dress.
Dress ada macam2 jenis : maxi dress plain, hooded maxi dress, 3 quarter dress & sleeveless dress.

Come, tengok dekat2 kat PC, LAPTOP mahu pon SMARTPHONE korang,
feast your eyes with our colourful candy crush telekung & dresses :)

TELEKUNG

HABIBAH Collection



We have 10 colors so far.

Mission : Ann terfikir camne nak attract anak2 muda remaja dara trang tang tang atau yang sesiapa sahaja wanita muslim, camne nak ajak solat, suka solat, sentiasa ingat nak solat, rasa best senang je hati nak solat tak liat, bila solat focus, nak senang nak solat bila kat luar rumah etc.
Coz Ann faham, dan Ann tahu apa kita fikir especially Ann yang dulu. Hehe
Asalnya Ann selalu travel so Ann banyak kali beli macam2 kat online blogs yang jual telekung travel.
*MY OWN EXPERIENCE. NO OFFENCE*
Telekung lycra - mmg cantik, sejuk je tapi pergh, berat gila gemuk dlm handbag.
Telekung biasa - susah nak lipat. Nak kena pulak bawak 1 beg khas utk dia.
Telekung travel yg mcm satin - Ok murah + ringan. sng masuk beg. Tapi selalu bila tgh solat kat surau/petronas/mall/R&R etc, solat pulak bawah kipas, ha amik kau, terbang ke depan esp time sujud. Malu gila ngan org kiri kanan, 3 tahun malu tak habis. HAHAHA

So Ann come out with this one. Tak berat sangat, kain very comfy, sejuk, colorful, siap ada beg dia 1 set.
Kalau ada yg pertikai kan tentang telekung colorful, pada Ann,
please go back to your NAWAITU. Allah lebih tahu. ^____^ *PEACE*

DRESSES

HAFSAH




Ada 7 colors.

KHADIJAH 



Ada 7 colors.

MARIA


Ada 5 colors.

SAFIYYAH



Ada 6 colors.

and few more new designs for dress tengah dalam production skrg. 
Hujan tak menentu ni so lambat sikit siap nya. 

Behind the scene.

Ok tak?
Suka tak?
Cantik tak?
Ann mengalu2 kan dengan semua tapak jari tangan dan kaki, Ann open suggestions to all my beloved frriends, family and readers, kalau ada ideas or anything tie dye yang u guys suka boleh je throw ideas  Hehe
Boleh PM Ann kat my FB : Ann Nurul Huda & IG : ann_ash
Ha mana tau in future Ann boleh produce ke kan? hehe
BUT any NEGATIVE COMMENTS yang tidak membina langsung are STRICTLY not allowed.
Those yang hanya tahu comment and cakap2 belakang with no facts / tie dye fashion facts,
 jgn cite banyak dan jadi keyboard warrior.
Come datang jumpa me & production team.
U design, jahit and tie dye kan. Kitorang nak tengok.
Lu sembang ke lu memang power. Heh.

Dan Ann & team don't mind pon if ada orang nak copy/tiru or whatsoever, lagipon pusing2 tang tu jugak, tak besar mana pon industry fashion ni.
Lagi pon rezeki ni kan Allah yang bagi bukan kita :)

Oh minta jasa baik teman2 blogger, friends & families yang Ann sayang,
do please support us, Malaysian brand/products ni dengan war2 kan kepada kawan2, jiran tetangga etc
and LIKE our FB & be our FOLLOWER kat IG&FB for more updates :)

Instagram : @tiedyetelekung @huda_tiedye
FB : HUDA

Oh ya.
Last but not least,
kalau korang tak ada pape plan esok or ahad, come la datang my humble booth di Dataran Underground kat Dataran Merdeka.
We'll joining Soho Bazaar, collabo with Tourism Malaysia this weekend.

Come datang tengok sendiri our products and jom kita boleh borak2 personally hehe.
HUDA team & Ann akan ada kat sana from 10am-7pm 28&29hb ni.
Yg da anak, bawak la, boleh lari2 ngan abe/adek RR hehe
Get special discount + FREE GIFT from HUDA.
 Only for this weekend kat Dataran Uderground Merdeka :):):)
We will bring also rock kid t shirts & teasers utk new design 2014 *limited edition* 3 quarter & sleeveless dress. Weehoo~~

Special thanks to all organizers event, karnival, govt event etc dan semua clients yang supports HUDA from Malaysia, Sabah, Sarawak,
and unexpected clients from Singapore & Brunei too!
Syukur.

Have a blessed weekend everyone!
Love u guys mucho! :)
xoxo

Ann

2 comments:

Wani said...

Tahniah Pn Ann!!Semoga HUDA sukses!

Anonymous said...

salam.akak.nk tanya..blh tak kalau saya nak beli kain ela tie dye ni?maksudnya yg blm jd dress lagi la.

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Blog Template by YummyLolly.com - Sponsored by Free Web Space